Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

prawie do tematu:

[b]- Dlaczego w Polsce nie jecie psów? To jakieś przesądy albo zabobony?[/b]

- Bo psy są złe. Poczytaj tabliczki na furtkach tu zły pies tam zły pies. Jeszcze się nikomu w Polsce nie udało przyrządzić dobrego psa.

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Czarne Gwiazdy']prawie do tematu:

[B]- Dlaczego w Polsce nie jecie psów? To jakieś przesądy albo zabobony?[/B]

- Bo psy są złe. Poczytaj tabliczki na furtkach tu zły pies tam zły pies. Jeszcze się nikomu w Polsce nie udało przyrządzić dobrego psa.[/quote]

bo ja przyjaciół nie jadam :diabloti: :diabloti: :diabloti:

Posted

[quote name='Czarne Gwiazdy']...bo się długo gotują :evil_lol:[/quote]

no nieraz mam ochote posiekać :mad: jak wejdę do domu ,a w domu jak po spaleniu :angryy: :angryy: :angryy: pieski się zabawiły :loveu: :loveu: :loveu:
no nie wiem czy mogła bym zjeść psa który godzinę wcześniej zjadł mi komórkę , jakiś kabel , czy tez inny wartościowy przedmiot :roll: bo to by było prawie tak jak bym sama go pożarła ,a na psa zwaliła ....... :evil_lol:

Posted

[FONT=Verdana]Już po burzy. Nareszcie![/FONT]
Ciekawe czyja to zasługa? Czy Pana Zenka, który zamienił kabelki, czy obciachania jajec (patrz post o Panu Zenku, na str. 162)

Posted

[quote name='nikador']napisał [B]Mars[/B]:
'Czy ban oznacza zbanowanie tylko nicka czy też blokadę komputera z określonym IP?'

Panie Mars,już w szóstej klasie podstawówki na informatyce uczą,że IP jest dynamiczne.
Jeśli jest pan takim wetem jak informatykiem to ostrzegaj pan klientów.:evil_lol:[/quote]

Pani nikador...
Informatyk, przyznaję, ze mnie kiepski. Niestety kiedy chodziłem do podstawówki to nikt jeszcze o IP nie słyszał, bo i internet to była sfera marzeń. Ale jak widzę Panią uczą teraz inaczej. Co to będzie jak już w gimnazjum Pani będziesz....

Posted

[quote name='orsini']ravik a Ty cos cpalas tak z rana???:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:
ostro dzionek zaczynasz:diabloti: :evil_lol: :evil_lol:[/quote]

[COLOR=black][FONT=Verdana]Mierzysz mnie swoją wczorajsza miarką? Trudno uwierzyć, że bez prochów mogłybyście tu zrobić taki marny kabaret.[/FONT][/COLOR]

Posted

cholera nic mnie to nie mowi;-((((
mnie do Raszyna w czerwcu wysylaja, pojade fura , wiec bez problemu sie przemieszcze, ale gdzie?;-))))

Ravik piszesz tak chaotycznie i totalnie niezrozumiale, ze tylko po dragach to mozliwe:diabloti:

Posted

[quote name='orsini']cholera nic mnie to nie mowi;-((((
mnie do Raszyna w czerwcu wysylaja, pojade fura , wiec bez problemu sie przemieszcze, ale gdzie?;-))))

Ravik piszesz tak chaotycznie i totalnie niezrozumiale, ze tylko po dragach to mozliwe:diabloti:[/quote]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Kochanie, powiem tak. Zrozumienie postów wymaga zazwyczaj od odbiorcy, niezależnie od kompetencji językowej – również pewnej wiedzy ogólnej. Przy odrobinie złej woli obrazić się można absolutnie o wszystko. Rozszczepianie włosa na czworo i doszukiwanie się we wszystkim różnych podtekstów i ukrytych znaczeń jest cechą niezwykle irytującą. Rozmowa z człowiekiem, który tak nerwowo reaguje na kierowane do niego wypowiedzi, to katorga. Trzeba uważać na każde słowo, jakby to była misja dyplomatyczna a nie zwyczajna rozmowa. W żaden sposób nie da się przewidzieć, co takiego oburza, obrazi, zgorszy.
W końcu zanika swoboda i spontaniczność. A to podstawa dobrej wymiany... myśli. Prawda?
(profilaktycznie będę wolniej "pukać w klawisze")
[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Z tą ravik, to jakaś fobia?[/FONT][/COLOR]

Posted

Grunt to traktować forum i wypowiedzi innych z lekkim przymrużeniem oka , nie traktować wszystkiego serio i nie brać sobie za mocno do serca i wtedy świat staje się piękniejszy ..........
Forum to ma być przyjemność , relaks , miło spędzony czas .......
a nie nadszarpnięte nerwy

Pozdrawiam wszystkich cieplutko i życzę dużo uśmiechu :diabloti:

Posted

[quote name='Vectra']Grunt to traktować forum i wypowiedzi innych z lekkim przymrużeniem oka , nie traktować wszystkiego serio i nie brać sobie za mocno do serca i wtedy świat staje się piękniejszy ..........
Forum to ma być przyjemność , relaks , miło spędzony czas .......
a nie nadszarpnięte nerwy

Pozdrawiam wszystkich cieplutko i życzę dużo uśmiechu :diabloti:[/quote]
Dokładnie tak jak piszesz.
Ja na tym forum naprawdę wypoczywam.
Czego i miłej Orsini życzę.
Buziaki.

Posted

[quote name='sirion'][FONT=Georgia][SIZE=3][COLOR=blue]Niceravik, o ile można zorientować sie ze strony pani S., to wiele psów z jej hodowli (sznaucerków) jest kopiowane. Nie mam pojęcia czy robi to sama.[/COLOR][/SIZE][/FONT][/quote]
[COLOR=black][FONT=Verdana]Elitesse pisze tak, cyt:[/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana]"wszytkie jej sznaucery sa kopiowane i baaardzo zadko wychodza od niej 'naturalne' szczenieta[/FONT][/COLOR]
[FONT=Verdana][COLOR=black]ale co z tego ?"[/COLOR][/FONT]

Dzięki sirion.
Dzięki Elitesse.
Właśnie o to mi chodziło. Bo tak czasem zerkam na sąsiedni temat o hodowlach kennelowych i zadaje sobie pytanie: skąd w hodowli kennelowej tej pani S. bierze się tyle urazów czy martwic ogonów i uszu, u jednej tylko rasy, w takiej skali, że wymaga to prawie u wszystkich!!! szczeniaków głębokiej ingerencji chirurgicznej, tj. obcięcia tych części ciałą.
Czy to jest cecha każdego kennelu? Czy w każdym kennelu, szczeniaki sznaucerów doświadczają martwicy ogonów i uszów w takim procencie jak w tej hodowli?
Czym to może być spowodowane?
Gdyby te opinie potwierdziły się, byłby to wyraźny minus kenneli.
Wręcz dyskwalifikacja!
A może jakiś wet, np. autor wiadomego artykułu, jeden z najwybitniejszych kynologów w Polsce, wypowiedziałby się w tej sprawie? Może już przeprowadzał badania podobnych przypadków?
Gdyby nawet zrozumieć kopiowanie dla wzorca, tradycja, zwyczaj i takie tam, to już doprowadzanie szczeniaków do sytuacji, że obcina się ogony i uszy ze wskazań zdrowotnych (np. martwica), u prawie wszystkich w hodowli!!!, to dla mnie jest szokujące!

Elitesse, czy ty jesteś pewna tych informacji, które przytaczasz?

Posted

[quote name='groszek83']Niech ktoś zmieni tytuł tego wątku.Może -"Dajcie sobie po razie i będzie spokój":plzdie: Bo teraz to tytuł jest bardzo mylący:grins:[/quote]

e tam , nie znasz się Groszkowa :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: nie jesteś na czasie ..
teraz się nie mówi nie kłóćcie się tylko nie kopiujcie się :diabloti: :diabloti: :diabloti:
a jak się będziesz dalej upierała to ci skopiuje ogonek i oba uszy ......

Posted

[quote name='groszek83']Niech ktoś zmieni tytuł tego wątku.Może -"Dajcie sobie po razie i będzie spokój":plzdie: Bo teraz to tytuł jest bardzo mylący:grins:[/quote]Dojdą do tych 200tu wymarzonych stron, to pewnie przestaną, a to juz niedługo. troche cierpliwości:multi::multi::multi: