Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ara']
Czarne Gwiazdy, a zauważyłeś może, że chwilowo rozmawiamy o konkretnym psie, a ściślej mojej nowej suczce?:evil_lol: I rzekomych, nieetycznych działaniach[B] "mojego" hodowcy[/B]?:roll:[/quote]
Dzizas Krajst, [B]KTO[/B] Ciebie wyhodowal??? :crazyeye::crazyeye::crazyeye:

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Guest ursa81
Posted

Kto jest głupszy od kogo i komu trzeba pisać wielkimi literami, udowadniać cytatami kto napisał mniej zrozumiale, a kto pisał o uszach podczas gdy miał na myśli ogon jako alegorię epitetu antropomorficznego stereotypu metafory postrzeganej jako metionimia zawartości myślenia strukturalnego?
Bes sensu? Tak.

Posted

[quote name='orsini']Dzizas Krajst, [B]KTO[/B] Ciebie wyhodowal??? :crazyeye::crazyeye::crazyeye:[/quote]

[url]http://pl.wiktionary.org/wiki/cudzys%C5%82%C3%B3w[/url]

[COLOR=Black]"(1.1)znak graficzny służący do oznaczania w tekstach początku i końca cytatów oraz [B][COLOR=Red]wypowiedzi przenośnych[/COLOR][/B] lub ironicznych"

:evil_lol::evil_lol::evil_lol:
[/COLOR]

Posted

[quote name='Amber']Ravik, ty idź lepiej pisz do dzieci na tym forum, cudowne rady jak zachować się w razie walki psów, [B]tj. poprzez podnoszenie małego psa za ogon do góry[/B] :p (gorzej jak tego ogona nie ma, za to wtedy łapiesz? Wolę nie wiedzieć...) Pytanie skąd ci się to wzięło? Ja widziałam takie rzeczy jedynie na filmie dokumentującym zabijanie zwierząt na futra[/quote]
[B][COLOR=fuchsia][FONT=Verdana][URL="http://ulubiency.wp.pl/kat,1010805,title,W-zelaznym-uscisku,wid,9867243,wiadomosc.html?T%5Bpage%5D=1"][COLOR=#800080]http://ulubiency.wp.pl/kat,1010805,title,W-zelaznym-uscisku,wid,9867243,wiadomosc.html?T%5Bpage%5D=1[/COLOR][/URL] [/FONT][/COLOR][/B]

[B][FONT=Verdana]W żelaznym uścisku[/FONT][/B]
[FONT=Verdana][B]”...[I]Sprawdzoną metodą na złagodzenie ataku jest[/I][/B][/FONT][B][I][FONT=Verdana][SIZE=3] [U]pociągnięcie psa za ogon do góry.[/U] [/SIZE][/FONT][/I][/B][B][I][FONT=Verdana]Tracący grunt pod nogami zwierzak z pewnością złagodnieje...”[/FONT][/I][/B]

[FONT=Verdana]Amber, ty dmuchaj, dmuchaj ale w „swoją kasze”, OKI :p ?[/FONT]

Posted

Ojej, ravik, ty chyba przez ten czas niczego innego nie robiłaś, tylko szukałaś tego linka na wp, który rozciągnął nam forum (najpierw polecałabym podstawy obsługi komputera i netu, a później zabieranie się na pisanie po forach). Nie wiem kto napisał ten wspaniały artykuł, gdyż niestety nikt się do niego nie przyznał (sic!), ale wiesz, ja przeczytałam na psy.pl że na ciążę urojoną najlepsza jest prawdziwa ciąża. No i pod tym artykułem podpisał się lek. wet. nawet, a pod tym nikt (mw? - wc? hwdp?) :(

Zamiast za ogon można psu włożyć jeszcze paluchy w oczy, albo przypalić go gorącym żelazem, wtedy też na pewno puści... ravik, tyle mówisz, o tym, że ogon to przecież kręgosłup, a nie wpadło ci do głowy, że przez takie postępowanie, można poważnie go uszkodzić? Mniemam, iż nigdy nie miałaś szczurów ani myszy, wtedy wiedziałabyś, iż nawet tych lekkich zwierzątek absolutnie nie wolno podnosić za ogon, gdyż można je w ten sposób okaleczyć. A co dopiero "kilka" kg więcej ważącego psa...

Nie twierdzę, że taka metoda by nie podziałała, gdyż podobne efekty można uzyskać podnosząc psa za tyle łapy (wtedy też traci siłą rzeczy grunt pod nogami) jednak, tak jak pisałam wcześniej, wkładanie palców do oczu też podziałało, pytanie jakim kosztem..? Możliwe, że jak ktoś zrobiłby to umiejętnie, to ryzyko było by mniejsze, jednak ty pisałaś ten tekst do małych dzieci...

Posted

[quote name='niceravik'][FONT=Verdana][B]”...[I]Sprawdzoną metodą na złagodzenie ataku jest[/I][/B][/FONT][B][I][FONT=Verdana][SIZE=3] [U]pociągnięcie psa za ogon do góry.[/U] [/SIZE][/FONT][/I][/B][/quote]

[COLOR=black][B]niceravik[/B][/COLOR] jak chcesz zerwać psu kręgosłup to pociągnij go do góry za ogon :placz:
Człowieku pomyśl czasem zanim napiszesz brednie :angryy:

Guest ursa81
Posted

Jako metoda codziennego transportu psa, ciąganie za ogon jest złym pomysłem ale gdyby taki mały delikwent walczył ze mną na śmierć i życie to nie wahałabym się go pociągnąć za ogon. Tyle, że to raczej nierealne.

Czy tylko mi nie działa edycja podpisu?

Posted

[quote name='Amber']Ojej, ravik, ty chyba przez ten czas niczego innego nie robiłaś, tylko szukałaś tego linka na wp, który rozciągnął nam forum (najpierw polecałabym podstawy obsługi komputera i netu, a później zabieranie się na pisanie po forach). Nie wiem kto napisał ten wspaniały artykuł, gdyż niestety nikt się do niego nie przyznał (sic!), ale wiesz, ja przeczytałam na psy.pl że na ciążę urojoną najlepsza jest prawdziwa ciąża. No i pod tym artykułem podpisał się lek. wet. nawet, a pod tym nikt (mw? - wc? hwdp?) :(

Zamiast za ogon można psu włożyć jeszcze paluchy w oczy, albo przypalić go gorącym żelazem, wtedy też na pewno puści... ravik, tyle mówisz, o tym, że ogon to przecież kręgosłup, a nie wpadło ci do głowy, że przez takie postępowanie, można poważnie go uszkodzić? Mniemam, iż nigdy nie miałaś szczurów ani myszy, wtedy wiedziałabyś, iż nawet tych lekkich zwierzątek absolutnie nie wolno podnosić za ogon, gdyż można je w ten sposób okaleczyć. A co dopiero "kilka" kg więcej ważącego psa...

Nie twierdzę, że taka metoda by nie podziałała, gdyż podobne efekty można uzyskać podnosząc psa za tyle łapy (wtedy też traci siłą rzeczy grunt pod nogami) jednak, tak jak pisałam wcześniej, wkładanie palców do oczu też podziałało, pytanie jakim kosztem..? Możliwe, że jak ktoś zrobiłby to umiejętnie, to ryzyko było by mniejsze, jednak ty pisałaś ten tekst do małych dzieci...[/quote]
Dawno nic tu nie napisałaś. Chciałam po prostu wiedzieć czy czytasz :p .

Posted

Oszywiście :p Nie piszę, bo to co miałam do powiedzenia już w tym temacie powiedziałam. Walić grochem o ścianę nie lubię. Poczytać jednak zawsze można :cool3:

Posted

Ten burek tracił grunt pod nogami ale raczej mu to nie pomogło w łagodnieniu.

[URL]http://www.smog.pl/wideo/17322/pies_zaatakowal_kobiete_i_mezczyzne/[/URL]

Posted

[quote name='Ania od Bory'][COLOR=black][B]niceravik[/B][/COLOR] jak chcesz zerwać psu kręgosłup to pociągnij go do góry za ogon :placz:
Człowieku [B]pomyśl czasem zanim napiszesz brednie[/B] :angryy:[/quote]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B]Słoneczko, [/B][/FONT][/COLOR][FONT=Verdana][B]to zwykle niewiedza rodzi obawę[/B], niepewność, strach, a stąd tylko krok do agresji z obawy przed kompromitacją i dla dodania sobie animuszu.[/FONT]
[FONT=Verdana]Czego powyżej doświadczamy.[/FONT]

[FONT=Verdana]Zapewniam cię, że w sytuacji zagrożenia, gdyby burek napadł moją psice, wykorzystałabym KAŻDĄ możliwość, żeby temu zaradzić. POWTARZAM - KAŻDĄ!!![/FONT]
[FONT=Verdana]Odciąganie przez podnoszenie doopki agresora należałoby do tych NAJŁAGOGNIEJSZYCH.[/FONT]
[FONT=Verdana]A kręgosłup burka miałabym tam, gdzie twiggi ma wszystko to co najważniejsze :p .[/FONT]

Guest ursa81
Posted

Miałam bliskie spotkanie III stopnia z owczarkiem niemieckim i powiem Wam, że bajki typu wsadzanie palców w oczy, uderzenie w nos itp. jest nierealne. Wszystko dzieje się tak błyskawicznie i jest to tak wielki szok, że jest to zwyczajnie niemożliwe. To tak jakby próbować złapać za wycieraczkę pędzące auto ;)

[SIZE=1]Przy okazji bardzo chciałabym prosić o pomoc dla Dantego, którego baner mam w opisie. Nr konta jest w poście 586

[/SIZE]

Posted

[quote name='ursa81']Miałam bliskie spotkanie III stopnia z owczarkiem niemieckim i powiem Wam, że bajki typu wsadzanie palców w oczy, uderzenie w nos itp. jest nierealne. Wszystko dzieje się tak błyskawicznie i jest to tak wielki szok, że jest to zwyczajnie niemożliwe. To tak jakby próbować złapać za wycieraczkę pędzące auto ;)

[SIZE=1]Przy okazji bardzo chciałabym prosić o pomoc dla Dantego, którego baner mam w opisie. Nr konta jest w poście 586

[/SIZE][/quote]
Zgadzam sie, reagujemy raczej żywiołowo.

Posted

[quote name='niceravik'][FONT=Verdana] miałabym tam, gdzie twiggi ma wszystko to co najważniejsze :p .[/FONT][/quote]
tyś dla mnie najważniejsza!!! :loveu:

Guest ursa81
Posted

[quote name='niceravik']

199864 :multi: !!![/quote]

Co to za cyferki? :)

Guest ursa81
Posted

[quote name='niceravik']To ilość wejść na wątek.
Zbliżamy się do okragłej liczby :multi:.[/quote]

Aaaaaa... dużo!

Posted

[quote name='niceravik']

[FONT=Verdana]Zapewniam cię, że w sytuacji zagrożenia, gdyby burek napadł moją psice, [/FONT][/quote]

Najpierw trzeba ją mieć:roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt::roflt: