Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Jasiek']A coż Cie tak dziwi że ktos zajmuje się problemem płodności i rozrodem psów?????Mnie osobiście dziwi ze Ty się dziwisz:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:Nie masz już czego się czepić?[/quote]

Ja też się nie dziwię: rozmnazanie przyjemniejsze niz ucinanie :diabloti:

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='xxxx52']Dogomanianki ,MARS nie ma czasu ;)gdyz utknal we watku o plodnosciach i rozrodach:crazyeye:Po prostu sie przerzucil,z ocinanaia czesci ciala na rozrod ,ale to specjalisci ,te chlopy:shake:[/quote]
[B][COLOR=green]Może zatęskni i wróci :razz:?[/COLOR][/B]
[COLOR=black][URL="http://www.youtube.com/watch?v=uEAGoLHMMoA"][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#800080]http://www.youtube.com/watch?v=uEAGoLHMMoA[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL][/COLOR]

Posted

[quote name='niceravik'][B][COLOR=green]Może zatęskni i wróci :razz:?[/COLOR][/B]
[COLOR=black][URL="http://www.youtube.com/watch?v=uEAGoLHMMoA"][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#800080][URL]http://www.youtube.com/watch?v=uEAGoLHMMoA[/URL][/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL][/COLOR][/quote]

niceravik A Tobie co...:crazyeye:?

Posłuchałam i aż się spłakałam... - ze śmiechu...:megagrin:

Posted

[quote name='Karmi'] rozmnazanie przyjemniejsze niz ucinanie :diabloti:[/quote]

I tego i do tego trzeba mieć wiedzę i praktykę.Nie piszę tu o pospolitych rozmnażaczach co kryją wszystko co się rusza i na drzewo nie ucieka.I na tym kończę swoje wypociny .ADIEUUUUUUU

Posted

[quote name='maxxel'][FONT=Times New Roman][SIZE=3].Ten watek siegnal i tak juz smutnego poziomu i czas odpuscic,by nie znizyc sie do jego pulapu.[/SIZE][/FONT][/quote]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Za Twoja znaczna przysluga ,osiagnales swoj cel,czyli zrobic ten watek takim .Zreszta sam piszesz o tym wyraznie.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][quote]Niejednokrotnie prowokowalem z powodzeniem ciagniecie tematu (tylko w wiadomym sobie celu..)..[/quote][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]W jaki sposob prowokowales i co robiles z tego watku to kazdy moze przeczytac.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][quote]obstaje przy swoim postrzeganiu zagadnienia kopiowanie..[/quote][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]bo przeciez jestem usprawiedlliwiony...jak sam nizej piszesz,zreszta nie Ty jeden [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]tak uwazasz :-o[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][quote] Moglbym opowiedziec historje pewnej organizacji przywracajacej garsce ludzi poczucie czlowieczenstwa.[/quote][/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Tak jak inni co zaslaniaja sie pomoca dla schronisk czy przygarniaja porzucone pieski[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3].Im wolno pastwic sie w inny sposob ,czyli odrabujac zdrowe czesci ciala u psa.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dopiero tu na forum dowiedzialam sie ze moge byc wytlumaczona z jakiegos sadyzmu zaslaniajac sie bardziej wznioslymi celami.[/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='joaha']Nie jestem ani za ani przeciw.Uważam,że powinno być prawo wyboru.[/quote]
Kto niby powinien miec prawo wyboru ??
Nie myslisz co by pies wybral ,gdyby to bylo mozliwe.Ja nie mam watpliwosci.
[quote]Podobają mi się kopiowane psy,umiem jednak docenić niekopiowanego psa jeśli oczywiście jest poprawny itp.[/quote]
Znam takich ktorym sie bardzo myli pojecie podobania z przyzwyczajeniem do danego widoku psa i dopiero zrozumieli oswajajac sie do nowego nie kopiowanego psa ,TERAZ O DZIWO TYLKO TAKIE SIE PODOBAJA .
[quote]Natomiast w świetle obecnej sytuacji zwierząt w Pl jeśli rząd w ustawie niosącej bezpieczeństwo dla zwierząt zajmie się głównie kopiowaniem to dla mnie będzie to chore.A nie ukrywajmy,iż ten temat wzbudza więcej emocji wśród pasjonatów niż choćby schroniska,umieralnie,pseudo hodowle itp.
Co widać po popularności tego typu wątków na psich forach.[/quote]
Wiesz jezeli sadzisz tylko po popularnosci na forum to mozesz miec takie pojecie.
Radze sie rozgladnac a nie sadzic tylko wg forum, tu zauwazasz tylko emocje , moze jak sie wczytasz to zauwazysz kilku prowokatorow ktorzy sie do tych emocji przyczyniaja, ja widze ze w obronie zwierzat potrafia nie tylko utracic wolnosc na jakis czas ale nawet narazac wlasne zycie.

Posted

Dopiero teraz dotarło do mnie, że maxxel pożegnał ten wątek... Po tym, co napisała iwona&car, bo ja już nawet Jego postów dokładnie ostatnio nie czytałam, tylko tak "po łebkach"... Zmęczył mnie styl...

I czuję satysfakcję :eviltong:, co by tam nie pisał na temat powodów swojego zniknięcia i swojej roli w tym wątku... W siną dal poszybowali też inni "rycerze" z mieczami do kopiowania, bo okazało się, że tylko zadymę w wątku robili, a nie dyskutowali przekonani o swoich racjach...
Zabrakło argumentów, energii i perspektyw w przekonywaniu o "niezbędności" odrąbywania psom ogonów i uszu...

I czuję satysfkację...:smile:

Posted

[quote name='kelpie0']

Argumenty za tym, że należy psom kopiować ogony:
1) Ponieważ tak było od zawsze (niewiele jednak osób wie, że początkowo obcinano psom ogony, aby uniknęły one urazów tej części ciała podczas pracy pasterskiej, czy polowaniu, urazy te są dla zwierząt bardzo bolesne, a uszy obcinano głównie do walk psów, aby przeciwnik nie mógł złapać "naszego" za ucho, bo to uniemożliwia toczenie dalszej walki).
2) Bo to lepiej wygląda i taki jest wzorzec.
3)...

Nie wiem jaki jeszcze argumenty za kopiowaniem, jakieś pomysły?
[/quote]
Trzeba koniecznie psa pozbawic ogona bo pchel nie bedzie mial.

Koniecznie trzeba pomoc psu bo natura z nim obeszla sie bezlitosnie
nie tylko psu do niczego ogon jest niepotrzebny to jeszcze mu przeszkadza ,
ma z nim tylko same klopoty.
Za ciezki ,za dlugi, moze sobie odmrozic, lub przytrzasnac drzwiami.

Posted

[quote name='iwona&CAR']Zapomnialam dopisac ,
psu trzeba odrabac ogon ,ma problemy w okazywaniu radosci przy witaniu.
Wali ogonem o sciane czy drzwi i sasiedzi sie denerwuja.
Tak tu na tym watku napisano.[/quote]

... i może witać radośnie majtając ogonkiem... teściową :razz:

Posted

[quote name='iwona&CAR']Zapomniales napisac pod tym nickiem ;-)
wrocisz pod innym :evil_lol:[/quote]Nie twoje doczekanie:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:
Już myślałem Carowa ze z Tobą coś nie teges ale widzę że wszystko nadal w normie bez zmian.

Posted

[quote name='Chandler']

I czuję satysfkację...:smile:[/quote]

Jak to niektórym do szczęścia niewiele potrzeba:lol::lol::lol::lol:
Ufff udało sie zaliczyć sześćsetkę

Posted

[quote name='Jasiek']Jak to niektórym do szczęścia niewiele potrzeba:lol::lol::lol::lol:
Ufff udało sie zaliczyć sześćsetkę[/quote]

Chyba setkę :evil_lol:?

I to było to ADIEUUUUU... Na cztery godziny...:roll:

Posted

[quote name='lutomskak']

:diabloti: :mad: :diabloti: :mad:-zeby nie byl nieprzepisowy-to jeszcze moze o zabijaniu tych psow dingo niech kolezanka poszuka,spyta sama siebie po raz setny-czemu nienawidzac barbarzyncow -sama ma mlodego-kopiowanego psa i zaslania sie bezmyslnoscia hodowcow

i na koniec-moze zajmij sie ratowaniem zwierzat wokol siebie-podobno porzadki robi sie najpierw we wlasnym ogrodku-a z tego co widze-Twoj ogrodek jest ...tam,gdzie jest zagrozonych kilka gatunkow,gdzie kuleje okulistyka weterynaryjna,gdzie mimo zakazu kopiowania nadal wygrywaja psy kopiowane,i gdzie chyba nie dzieje sie nic na tyle ciekawego-zebys sie tym zajela i wypowiadala na forach "kangurskich"

P.S - ostatnio widzialam film o rzezniach kangurow i strusi ......:crazyeye:[/quote]

Jeszcze tylu bredni w jednym poscie nie przeczytalam :-o:-o:-o
Sorry ale ten post dopiero dzisiaj zauwazylam :crazyeye:
Nie dziwie sie ze musisz podkreslac i przypominac ze jestes weterynarzem bo nikt by nie uwierzyl czytajac ten post.
Lepiej podyskutuj otwarcie czy obcinanie ogonow jest bolesne?
wg Ciebie nie , doczekac sie nie moge podwazenia wypowiedzi i dowodow, ze jest bolesne.

Zobacz jak pisza , udowodnij jako wet ze to nieprawda.
Narazie to potrafisz TY jako wet tylko napisac ze ja jestem analfabeta :) A czy wiesz :
"Czasami głupiec zrozumie,czego mądry pojąć nie może."
Joanna Chmielewska

A po tym poscie to mozna tylko pomyslec :
"Głupszym od nieuka jest głupiec uczony." Molier
Udowodnij Ty jako wet ,ze to nieprawda :

"The basic nervous system of a dog is fully developed at birth and the available evidence indicates that puppies have similar, if not increased, sensitivity to pain as adult dogs. Docking a puppy's tail involves cutting through muscles, tendons, up to seven pairs of highly sensitive nerves and severing bone and cartilage connections. Tail docking is usually carried out without any anaesthesia. Puppies give repeated intense shrieking vocalisations the moment the tail is cut off and during stitching of the wound, indicating that they experience substantial pain. Inflammation and damage to the tissues also cause ongoing pain while the wound heals. "

Posted

[B]Kelpie0[/B] argumentami za kopiowaniem ogona jeszcze mozna dopisac;
szczury ogon nie beda kasac,
nie dostanie wscieklizny.

Co do argumentow przeciwko kopiowaniu mozna dopisac do Twoich wyliczen;
1.Dla psa plynacego ogon sluzy za ster.

2.Po ogonie czesto mozna poznac na co pies choruje.
"na psim ogonie są gruczoły, wskazujące funkcjonowanie w organiźmie psa podstawowych hormonów : płciowych, tarczycy i cukrzycy . Pies który ma problemy traci sierść a potem wygryza sobie rany na ogonku : u jego nasady przy cukrzycy, w połowie długości przy problemach z hormonami płciowymi i koniec ogonka przy problemach z tarczycą."

"- łysy ogon u suki oznacza czasem dysfunkcję jajnikową. Łysiny to najmniej kłopotliwy z objawów tego schorzenia. Dotknięte nim samice mają zaburzenia cyklu płciowego, ciąże urojone i cysty jajników. "
Lek.Wet.Artur Dobrzynski

"przy niedoczynnosci tarczycy pies dostaje szczurzy ogon"

Obcinajac psu ogon mozna psa narazic na wykrwawienie sie lub nawet smierc.
Obcinajac ogon narazamy psa bol fizyczny i psychiczny nie tylko w danym momencie obcinania.
Pies urodzil sie z ogonem i nikt nie ma prawa pozbywac psa ogona dla swojego widzimisia :angryy::mad:
Takie postepowanie jest niehumanitarne.

Posted

[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Jak to mawia sympatyczny skądinąd MARS, cytuję: "heh..."[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]

[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Ale nam się posypała obsada drugiej strony barykady :shake:.[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Ja bardzo proszę. Apeluję![/COLOR][/B][/FONT][/COLOR][B][COLOR=green][SIZE=4]Ne me quitte pas![/SIZE][/COLOR][/B]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Sama Pani Rzecznik wiadomej sitwy, może nie dać rady :razz:.[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]

Posted

[quote name='xxxx52']szymi -bociany nie tylko przynosza dzieci,ale mozna je znalezc w kapuscie;)[/quote]

No ale to w lecie. Chyba nie chcesz aby Szymi teraz przekopywał pole w poszukiwaniu kapusty.

Szymi bociany i kapusta tylko w lecie. W zimie to jakos było inaczej.:lol:

Posted

[quote name='LALUNA']No ale to w lecie. Chyba nie chcesz aby Szymi teraz przekopywał pole w poszukiwaniu kapusty.

Szymi bociany i kapusta tylko w lecie. W zimie to jakos było inaczej.:lol:[/quote]

W zimie to może być robota bałwanów. To by wiele wyjaśniało ;)

Posted

[quote name='iwona&CAR']
1.Dla psa plynacego ogon sluzy za ster.

Obcinajac ogon narazamy psa bol fizyczny i psychiczny nie tylko w danym momencie obcinania.

Pies urodzil sie z ogonem i nikt nie ma prawa pozbywac psa ogona dla swojego widzimisia :angryy::mad:

Takie postepowanie jest niehumanitarne.[/quote]

:roflt::roflt::roflt::roflt::flaming::plzdie:

poplakalam sie ze smiechu............-dawno sie tak nie ubawilam-mimo-ze misia nie widze.........:shake:

Posted

Napisał [B]iwona&CAR[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9349708#post9349708"][IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images_pb/buttons/viewpost.gif[/IMG][/URL]
[I]1.Dla psa plynacego ogon sluzy za ster.

Takie postepowanie jest niehumanitarne.[/I]

A świstak siedzi i zawija w sreberka:grin::grin::grin::grin::grin:

Posted

[quote name='lutomskak']:roflt::roflt::roflt::roflt::flaming::plzdie:

poplakalam sie ze smiechu............-dawno sie tak nie ubawilam-mimo-ze misia nie widze.........:shake:[/quote]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]A widzisz. To tak jak ja kiedy wpadłam na to, że czcigodny MARS robił u mnie za podszywacza :razz:. [/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]
[COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Facet dał czadu! Nie ma co :lol:.[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR]
[B][COLOR=green]MARS... [/COLOR][/B]
[B][COLOR=green][COLOR=black][URL="http://www.youtube.com/watch?v=uEAGoLHMMoA"][FONT=Times New Roman][SIZE=3][COLOR=#800080]http://www.youtube.com/watch?v=uEAGoLHMMoA[/COLOR][/SIZE][/FONT][/URL][FONT=Times New Roman][SIZE=3] ;).[/SIZE][/FONT][/COLOR][/COLOR][/B]