Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Chandler'][FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Z drugiej strony jednak, jak pisze maxxel jest „powszechna nagonka” na odrąbywanie ogonów i uszu i weterynarze współpracują tylko z „zaufanymi osobami”, bo „takie czasy”.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Zastanawiam się: jeżeli obcinanie ogonów i uszu jest legalne, a weterynarze są przekonani, że zabieg jest w 100% humanitarny, to skąd ten strach i przed czym :hmmmm:[/SIZE][/FONT][SIZE=3][/SIZE][/quote]

Jeśli zabieg w Polsce byłby legalny( a taki nie jest) to pewnie żaden weterynarz by się z tym nie ukrywał i nie musiał by wykonywać zabiegów tylko zaufanym ludziom.

[quote name='xxxx52']Basia.sk8-taki czlowiek co zabija to nie tylko barbarzynca to przestepca,a przestepcow nalezy karac!:angryy:[/quote]

No dobra zły przykład podałam to powiedzmy że ktoś psa bije nie daje mu jeść on też jest sadystą tak jak ja ?? Chociaż różnica jest tak znacząca mój pies cierpiał ( o ile mogę to cierpieniem nazwać) chwile tamten cierpi latami ??
Czemu nikt z was nie umi się przyznać że nazywaniem właściciela psa kopiowanego to było trochę przegięcie ??

• Replies 7.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Basia.sk8']Jeśli zabieg w Polsce byłby legalny( a taki nie jest) to pewnie żaden weterynarz by się z tym nie ukrywał i nie musiał by wykonywać zabiegów tylko zaufanym ludziom.[/quote]

Zastanawiający jest fakt, dlaczego ludzie wykształaceni decydują się w swoim sumieniu i umyśle na tak nagminne i oczywiste łamanie prawa, że aż wstąpili do przestępczego podziemia.
Moim zdaniem - stereotyp myślenia o odrąbywaniu ogonów i uszu, a poza tym COŚ jeszcze - KASA.

Posted

No ,ale u Twojej "interczempionki" sie udalo.Jest przeciez po calkowicie kopiowanym psie(Bowsers Flyin High).Twoj pies Gentle Shepard ur.w 2006 tez jest calkowicie kopiowany,ze skojarzenia gdzie skolei matka jest skopiowana..[/quote]

U mojej suki udało się masz rację i wiem jak denerwowała się hodowczyni jak będzie układać ten ogon i uszy. Pies wypożyczony do krycia z Kanady, tam tną wszystko, czy jest potrzeba, czy nie. W tym skojarzeniu chodziło raczej o poszerzenie puli genowej. Udalo się i się cieszę.
Przeprzaszam Cię mój drogi , ale ja nie sprzedawałam nikomu kopiowanych psów. Wszystkie moje szczeniaki wyszły do nowych właścicieli z ogonkami.
Tak jak napisałam wcześniej, zważywszy na polskie realia chyba bym lepiej zrobila gdybym je ucięła do 5 doby. Gentle nie jest moim psem, jest psem z mojej hodowli.
Co chcesz mi wogóle udowodnić?
Zresztą rozmawiajac z Tobą mam wrazenie, ze rozmawiam z duchem, nie jestem w stanie nawet dowiedzieć się skad jesteś, w swoim profilu masz [B]puustoo[/B], kiedyś proszono Cię o przedstawienie swojego psa, też odpowiedziałaś, że nie chcesz go nam pokazywać. Więc nie bądź taki cwany w cytowaniu na forum danych dotyczących moich psow. Najpierw może daj się poznać.
Incognito łatwo się wypowiadać, masz przewagę co?

Fanatyzm nie jest dobry w żadnym wymiarze, tutaj trąci fanatyzmem i ze strony Niceravik i z Twojej niestety.
Moje zdanie jest takie jak chyba każdego hodowcy, nie ciąć jak nie ma potrzeby, ciąć jeśli są ku temu powody, np tak jak u Lutomskiej pies z wadliwym ogonem. I dobrze, że do 5 doby, bo przyszły właściciel i tak by go ciachnął.
Ostatnio przyszli do mnie na trymowanie ludzie z westem, kupili go z załamanym ogonem, wiedzieli o tym, kupili taniej. Teraz gdy pies dorósł lament, bo ten krzywy ogon strasznie im się nie podoba, urósł, wiec wada jest bardzo widoczna. Wiadomo gdyby westom ogony cięto, to by uciachali, ponieważ się nie tnie szukają lekarza, który ten ogon wyprostuje :roll:.

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3][QUOTE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Stereotypy są wygodne i bezpieczne w użyciu – nie musimy się wysilać, zastanawiać, w ogóle nie musimy używać rozumu. [/SIZE][/FONT]
[/QUOTE]

Podobnie jak gloszenie populistycznych sloganow.Naprawde wazne sprawy sa gdzies za wami,bo trudne.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3][QUOTE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dla przykładu - wystarczy, że rzucimy na takim forum kilka żarcików, złośliwych uwag, mając poczucie, że przynależymy do „obozu zwolenników ucinania ogonów i uszu” (tak a propos - jeden z „forumowiczów” jest bardzo aktywny w dyskusji , napisał tu kilkadziesiąt postów i chyba żaden z nich nie był dłuższy niż 3-4 zdania i to w porywach, a uważa, że do rozmowy wnosi kwintesencję wiedzy i logiki, o nadzwyczajnym poczuciu humoru już nie wspomnę). [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][/FONT]
[/QUOTE]

Napisalas kilka zdan,ponad przecietna i co one nowego wniosly??Polechtalas kolezanki..Dalas upust emocja ,zaistnialas w tym watku,powtorzylas poraz setny to co sie tu juz walkowalo.Jestes kolejna ktora stwierdza ,ze ludzie chcacy miec psa kopiowanego to banda idiotow.Nic nowego,ale probuj.[/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='Chandler'][FONT=Times New Roman][SIZE=3]Ojjjjjjj, naskrobaliście trochę w tym wątku…:hmmmm:[/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Starałam się z przebrnąć przez całość, ale duuuużo tego, a poza tym czasami mizernej jakości i wtedy ciężko się czyta. [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Część osób, które akceptują, a nawet propagują w tym wątku obcinanie ogonów i uszu u psa ze względów estetycznych (bo o profilaktyce zdrowotnej, typu urazy ogonów albo użyteczności, typu obcięte uszy pozwalają na lepsze zlokalizowanie dźwięków - szkoda nawet mówić :shake:) przekonują, że można takie zabiegi przeprowadzać w majestacie polskiego prawa i to jeszcze przy poparciu większości weterynarzy (kopiowanie jest dozwolone a nawet zalecane). [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Z drugiej strony jednak, jak pisze maxxel jest „powszechna nagonka” na odrąbywanie ogonów i uszu i weterynarze współpracują tylko z „zaufanymi osobami”, bo „takie czasy”.[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Zastanawiam się: jeżeli obcinanie ogonów i uszu jest legalne, a weterynarze są przekonani, że zabieg jest w 100% humanitarny, to skąd ten strach i przed czym :hmmmm:?[/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Brawo :klacz::klacz: :klacz: - Karmi, niceravik, Iwona&CAR i inne osoby, które dzielnie i w świetnym stylu walczą w tym wątku ze stereotypem odrąbywania ogonów i uszu u psów niektórych ras. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Gratuluję wytrwałości, bo ze stereotypami walczy się trudno. [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Przykład –[/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Gdy powiemy: wyobraź sobie spaniela, to większość ludzi, którzy potrafią rozróżniać rasy, zamknie oczy i zobaczy psa z pięknymi uszami, długim włosem, przepięknymi „spanielowymi” oczami i … uciętym ogonem. No, ale wyobraź sobie tego psa z długim ogonem – powiemy. O! To już będzie trudne, bo tak się jest przyzwyczajonym do stereotypu w tym względzie, że ciężko człowiekowi się pogodzić z tym, że ten stereotyp zniknie.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Stereotypy są wygodne i bezpieczne w użyciu – nie musimy się wysilać, zastanawiać, w ogóle nie musimy używać rozumu. [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Dla przykładu - wystarczy, że rzucimy na takim forum kilka żarcików, złośliwych uwag, mając poczucie, że przynależymy do „obozu zwolenników ucinania ogonów i uszu” (tak a propos - jeden z „forumowiczów” jest bardzo aktywny w dyskusji , napisał tu kilkadziesiąt postów i chyba żaden z nich nie był dłuższy niż 3-4 zdania i to w porywach, a uważa, że do rozmowy wnosi kwintesencję wiedzy i logiki, o nadzwyczajnym poczuciu humoru już nie wspomnę). [/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Pułapka ulegania stereotypom polega na tym, że po prostu nie używamy naszego intelektu, jesteśmy do czegoś zwyczajnie przyzwyczajeni. Nie chcę, walić frazesów, ale trochę muszę, bo to właśnie [B]stereotypy doprowadzają do dyskryminacji, niesprawiedliwości, agresji…[/B] [B]To one doprowadzają również do tego, że niektórzy ludzie decydują się na odrąbanie psu ogona, bo jest mieszańcem w typie teriera i z uciętym ogonkiem będzie ładniejszy, a przecież uwielbiają swojego pupila, miziają go, karmią przysmakami, pozwalają na zawłaszczenie ulubionego fotela…[/B][/SIZE][/FONT]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Świat się zmienia, a ja nie zgadzam się na taki typ ograniczania rozumu i dlatego przyłączam się do Was: Karmi, niceravik i inni, którzy przeciwstawiają się stereotypowi obcinania psom ogonów i uszu :happy1:. [/FONT][/SIZE][/quote]
[B][FONT=Verdana][B][B][COLOR=green]Dziękujemy. :multi:[/COLOR][/B][/B][/FONT][/B]

[FONT=Verdana][B][COLOR=green]Ze stereotypem jest trochę tak jak z reklamą. Wszyscy jej ulegamy ale mało kto się do tego przyznaje.[/COLOR][/B][/FONT]
[FONT=Verdana][B][COLOR=green]Coby nie powiedzieć to musimy sie zgodzić, że stereotypy poza wszystkim pełnią znakomitą rolę w życiu społecznym. [/COLOR][/B][/FONT]
[FONT=Verdana][B][COLOR=green][SIZE=4]« Są ekonomiczne w użyciu »[/SIZE][/COLOR][/B][/FONT]
[FONT=Verdana][B][COLOR=green]Nie będę tego rozwijała. Pisałaś o tym.[/COLOR][/B][/FONT]

[FONT=Verdana][B][COLOR=green]Przykłąd, może nieco off: wyeliminowanie postu i możliwość zjadania mięsa w Wigilie Bożego Narodzenia. [/COLOR][/B][/FONT][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Od wielu lat wszyscy Polacy, w tym mama moja, babcia, ja też, nie zjadaliśmy w Wigilie mięsa, kotleta schabowego. Od niedawna - teraz już można. I co z tego ? Nawet nie myślę o schabowym w Wigilię.[/COLOR][/B][/FONT]

[FONT=Verdana][B][COLOR=green]Religia - Tradycja – Stereotyp. Ja mu ulegam. Nie sądze aby większość spośród tych, którzy tu piszą, jadła 24 grudnia 2007 roku - schabowego na wieczerzę.[/COLOR][/B][/FONT]

[FONT=Verdana][B][COLOR=green]Walczymy o ogony. I znowu jesteśmy blisko. Bardzo :loveu: .[/COLOR][/B][/FONT]
[B][COLOR=green]Dzięki Chandler. Zapraszamy do nas :multi:.[/COLOR][/B]

Posted

[quote name='maxxel'][SIZE=3][FONT=Times New Roman]Napisalas kilka zdan,ponad przecietna i co one nowego wniosly??Polechtalas kolezanki..Dalas upust emocja ,zaistnialas w tym watku,powtorzylas poraz setny to co sie tu juz walkowalo.Jestes kolejna ktora stwierdza ,ze ludzie chcacy miec psa kopiowanego to banda idiotow.Nic nowego,ale probuj.[/FONT][/SIZE][/quote]
[B][COLOR=green]Stereotypu c.d. ... :lol:![/COLOR][/B]

Posted

[QUOTE]
Przeprzaszam Cię mój drogi , ale ja nie sprzedawałam nikomu kopiowanych psów. Wszystkie moje szczeniaki wyszły do nowych właścicieli z ogonkami.
Tak jak napisałam wcześniej, zważywszy na polskie realia chyba bym lepiej zrobila gdybym je ucięła do 5 doby. Gentle nie jest moim psem, jest psem z mojej hodowli.
[/QUOTE]

Ale ja Ci wcale nie mowie,ze cos sprzedawalas:crazyeye:Napisalas o obawie kojarzenia z psami kopiowanymi stad moja odpowiedz.Co do Gentle to ladny pies i pomimo skopiowania ma jak na swoj wiek spore osiagniecia..Prosze nie mow mi ,ze ogon byl mu kopiowany przez nowego wlasciciela.

[QUOTE]
Co chcesz mi wogóle udowodnić?
[/QUOTE]

Ja nic!!

[QUOTE]
Zresztą rozmawiajac z Tobą mam wrazenie, ze rozmawiam z duchem, nie jestem w stanie nawet dowiedzieć się skad jesteś, w swoim profilu masz [B]puustoo[/B], kiedyś proszono Cię o przedstawienie swojego psa, też odpowiedziałaś, że nie chcesz go nam pokazywać. Więc nie bądź taki cwany w cytowaniu na forum danych dotyczących moich psow. Najpierw może daj się poznać.
[/QUOTE]

Zaleta forum jest to ,ze mozemy byc anonimowi.Nie musimy obwieszac sie odrazu banerami reklamowymi hodowli badz zakladu groomerskiego.
Moj pies mial swoj premierowy wystep chyba wczoraj.Jakbys cofnela sie kilka stron ,bys go zobaczyla.Jestem skromny facet i nie lubie sie nadmiernie chwalic..

[QUOTE]
Incognito łatwo się wypowiadać, masz przewagę co?
[/QUOTE]

..To byl Twoj choice.

[QUOTE]
Fanatyzm nie jest dobry w żadnym wymiarze, tutaj trąci fanatyzmem i ze strony Niceravik i z Twojej niestety.
[/QUOTE]

Nie wiem jak to nazwac.Ja bynajmiej nie jestem az takim hipokryta jak ty.Krytykujesz mnie za posiadanie kopiowanego psa.Tymczasem na twojej stronie glownej jest fota calkowicie kopiowanej miniaturki.W geleryjce rowniez kopiowany pies pomimo ,ze nie twoj.No ,ale warto sie nim pochwalic bo ma juz tytuly.Prawda?!Czy tamtemu wlascicielowi tez prawisz moraly??

[QUOTE]
Ostatnio przyszli do mnie na trymowanie ludzie z westem, kupili go z załamanym ogonem, wiedzieli o tym, kupili taniej. Teraz gdy pies dorósł lament, bo ten krzywy ogon strasznie im się nie podoba, urósł, wiec wada jest bardzo widoczna. Wiadomo gdyby westom ogony cięto, to by uciachali, ponieważ się nie tnie szukają lekarza, który ten ogon wyprostuje :roll:.[/quote]
[/QUOTE]

Sama wiec sobie odpowiadasz na pewne poruszane tu kwestje.

Posted

Nikogo nie krytykuję, za posiadanie kopiowanego psa, bo mi się podobają. Krytykuję tylko za zbędny fanatyzm .
Trzeba na psa patrzeć nie tylko pod kątem cięty= piękny. To mnie denerwuje u Ciebie. Tym bardziej, że dopiero zaczynasz poruszać się w swiecie kynologii, a już tak wyrobiony masz pogląd.
Myślę, że wiele jeszcze na wystawach zobaczysz i przekonasz się też do nieciętych.
Ps. Aż poszukam Twojego psa we wcześniejszych postach.

Posted

[QUOTE]
[quote name='Olivka']Nikogo nie krytykuję, za posiadanie kopiowanego psa, bo mi się podobają. Krytykuję tylko za zbędny fanatyzm .[/quote]
[/QUOTE]

..dziwna wiec to forma fanatyzmu.Ja akceptuje wasze wybory,nikogo tez nie namawiam aby cial swojego psa jak leci.Nie zgadzam sie z jedynie z tym histerycznym lamentem populistow.

Posted

[quote name='maxxel']

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Podobnie jak gloszenie populistycznych sloganow.Naprawde wazne sprawy sa gdzies za wami,bo trudne.[/FONT][/SIZE]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Napisalas kilka zdan,ponad przecietna i co one nowego wniosly??Polechtalas kolezanki..Dalas upust emocja ,zaistnialas w tym watku,powtorzylas poraz setny to co sie tu juz walkowalo.Jestes kolejna ktora stwierdza ,ze ludzie chcacy miec psa kopiowanego to banda idiotow.Nic nowego,ale probuj.[/FONT][/SIZE][/quote]

Jak ktoś napisze więcej niż 3 zdania, to slogany głosi? No jasne, to przecież logiczne! Spodziewałam się odpowiedzi w tym stylu...

Ponad przeciętną??? Dziękuję za komplement!!!

Połechtałam koleżanki? I o to mi chodziło, bo w XXI wieku z "zabobonami" walczą i należy im się!

Dałam upust emocjom? Kolejny stereotyp... Ci, którzy odważą się skrytykować odrąbywanie ogonów i uszu, to według Ciebie niezrównoważone emocjonalnie osoby, które chcą zaistnieć w tym wątku[B].[/B]
Natomiast Ci, którzy są za, to piszą posty, bo... Jakoś nie mam pomysłu, po co...
[B]A może po prostu liczysz na to, że mnie ośmieszysz i zniechęcisz[SIZE=3]?[/SIZE][/B]
[B][SIZE=3]Nic z tego![/SIZE][/B]

Napisałam, co napisałam... Wolna jestem!
Acha! I nie stwierdziłam, że Ci, którzy odrąbują psom ogony i uszy, to banda idiotów, bo staram się nie ulegać stereotypom typu, że wszyscy Polacy, to złodzieje; Anglicy to flegmatycy; Rosjanie, to pijacy..., a wszyscy Ci, którzy popierają odrąbywanie psom ogonów i uszu, to banda idiotów...

Posted

[QUOTE]
[quote name='Chandler']Jak ktoś napisze więcej niż 3 zdania, to slogany głosi? No jasne, to przecież logiczne! Spodziewałam się odpowiedzi w tym stylu...
[/QUOTE]

Tego nie zlapalas..

[QUOTE]
Ponad przeciętną??? Dziękuję za komplement!!!
[/QUOTE]

Prosze,chodzilo o objetosc nie jakosc..

[QUOTE]MDałam upust emocjom? Kolejny stereotyp... Ci, którzy odważą się skrytykować odrąbywanie ogonów i uszu, to według Ciebie niezrównoważone emocjonalnie osoby[/QUOTE]

KOLEJNA PROBUJE MI COS WCISKAC,czasami mam wrazenie,ze poprostu piszac tu rozladowujecie napiecie ...oki nie wazne.Jeszcze nikogo nie nazwalem w sposob przez was promowany.Nawet sie juz nie dziwie ,ze moderatorki nie reaguja na pewne sprawy..

[QUOTE]
[B]A może po prostu liczysz na to, że mnie ośmieszysz i zniechęcisz[SIZE=3]?[/SIZE][/B]
[B][SIZE=3]Nic z tego![/SIZE][/B]
[/QUOTE]

W zadnym wypadku.Zrobilem z kims zaklad jak dlugo pociagnie jeszcze ten watek..

[QUOTE]
Napisałam, co napisałam... Wolna jestem!
Acha! I nie stwierdziłam, że Ci, którzy odrąbują psom ogony i uszy, to banda idiotów, bo staram się nie ulegać stereotypom typu, że wszyscy Polacy, to złodzieje; Anglicy to flegmatycy; Rosjanie, to pijacy..., a wszyscy Ci, którzy popierają odrąbywanie psom ogonów i uszu, to banda idiotów...[/quote]
[/QUOTE]

Przemawiasz jednak w tonie jakbys tak myslala.Sorry,ale to moja subiektywna ocena

Posted

[quote name='maxxel'] KOLEJNA PROBUJE MI COS WCISKAC,czasami mam wrazenie,ze poprostu piszac tu rozladowujecie napiecie ...oki nie wazne.Jeszcze nikogo nie nazwalem w sposob przez was promowany.Nawet sie juz nie dziwie ,ze moderatorki nie reaguja na pewne sprawy..[/quote]
Maxxel, maxxel...
A kilka postów poniżej "[B]histeryczny [/B]lament populistów".
I to już by było na tyle na temat mojego postu... A tak w ogóle, to chce Ci się taki populistyczny lament rozstrząsać i jeszcze wołasz na pomoc modderatorki...

Posted

[quote name='Olivka']
Moje zdanie jest takie jak chyba każdego hodowcy, nie ciąć jak nie ma potrzeby, ciąć jeśli są ku temu powody, np tak jak u Lutomskiej pies z wadliwym ogonem. I dobrze, że do 5 doby, bo przyszły właściciel i tak by go ciachnął.
Ostatnio przyszli do mnie na trymowanie ludzie z westem, kupili go z załamanym ogonem, wiedzieli o tym, kupili taniej. Teraz gdy pies dorósł lament, bo ten krzywy ogon strasznie im się nie podoba, urósł, wiec wada jest bardzo widoczna. Wiadomo gdyby westom ogony cięto, to by uciachali, ponieważ się nie tnie szukają lekarza, który ten ogon wyprostuje :roll:.[/quote]

Mamy trzy cairn terriery. Najstarszy urodził się ze złamanym ogonkiem - kupując go wiedzieliśmy, że ogonek jest złamany i chociaż wcześniej myśleliśmy o tym, żeby mieć psa reproduktora, bo wtedy moglibyśmy mieć w domu jego dzieci, pokochaliśmy go od pierwszego wejrzenia i jest nasz. Teraz ma 2,5 roku i przez myśl nam nie przeszło, żeby coś zrobić z jego ogonkiem, a szczególnie "ciachnąć", a był taki moment, że ogonek chorował, więc mogliśmy "podciągnąć" to pod względy zdrowotne.
A co zrobić, kiedy pies ma krzywy ząb albo nie staną mu uszy? Dlaczego wygląd złamanego ogona tak razi?
Olivka, to nie pytanie do Ciebie, raczej do właścicieli westika...

Posted

[B]:multi:Ravik jak dobrze że piszesz zielonym kolorem:loveu::loveu::loveu::loveu:Nie muszę tego Twojego bełkotu czytać:eviltong::evil_lol::mad::evil_lol::shake::crazyeye::p:-o:angryy::diabloti::multi::cool1::-(:placz::oops::lol::-o[/B]

Posted

[quote name='maxxel']Jezeli chodzi o Nowa Rude.......[/quote]
Uzupełniam sukcesy naturalnych sznaucerków z Nowej Rudy:

II grupę wygrał – tak zajął I miejsce na pudle ten sznaucerek:

[CENTER][IMG]http://img236.imageshack.us/img236/3782/mobraz003bj0.jpg[/IMG][/CENTER]

A BOB-a w średniakach zdobyła ta suczka:

[CENTER][IMG]http://img236.imageshack.us/img236/6554/mobraz014qf5.jpg[/IMG][/CENTER]

CWC i NDPwR:

[CENTER][IMG]http://img134.imageshack.us/img134/8638/nickjc9.jpg[/IMG][/CENTER]

Posted

[quote]
[quote name='Chandler']Maxxel, maxxel...
A kilka postów poniżej "[B]histeryczny [/B]lament populistów".
[/quote]

gdzie ta obraza??

[quote]
I to już by było na tyle na temat mojego postu... A tak w ogóle, to chce Ci się taki populistyczny lament rozstrząsać i jeszcze wołasz na pomoc modderatorki...[/quote]
[/quote]

Roztrzasac??Ten post powinien sie zakonczyc na gora 3 stronie.Ja zabijam tu nadmiar "wolnego" czasu w pracy:lol:,obserwujac tabuny "aktywistow",Ktorym sie wydaje ,ze wylecza Swiat..Pomoc? moderatorki,?a na co mi one??Chyba tylko poto ,aby stwierdzic ich brak obiektywizmu:evil_lol:

Posted

[QUOTE]
[quote=Chandler;9272699Teraz ma 2,5 roku i przez myśl nam nie przeszło, żeby coś zrobić z jego ogonkiem, a szczególnie "ciachnąć", a był taki moment, że ogonek chorował, więc mogliśmy "podciągnąć" to pod względy zdrowotne.
[/QUOTE]

To byla Twoja decyzja,ale czy sluszna mozna by polemizowac.

Posted

[quote name='marisia']Uzupełniam sukcesy naturalnych sznaucerków z Nowej Rudy:
II grupę wygrał – tak zajął I miejsce na pudle ten sznaucerek:

A BOB-a w średniakach zdobyła ta suczka:

CWC i NDPwR:[/quote]

[quote name='marisia']I to również z Nowej Rudy – porównanie o NDPwR :cool3: - same naturalne:

[URL]http://img236.imageshack.us/img236/1092/mobraz002uz4.jpg[/URL]

[/quote]
[B][COLOR=green]Marisia, dzieki za info.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=green]To oznacza, że łapka w łapkę z DOGAMI, SZNAUCERKI również zaingurowały w Nowej Rudzie MANIĘ NIEKOPIOWANIA :multi:.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=green]Już wstawiłam do podpisu.[/COLOR][/B]

Posted

Co Ty gadasz Niceravik!

Sznaucerów mini niekopiowanych jest w tej chwili więcej zdecydowanie więcej niż kopiowanych. I nie zaczęło sie to na powno od Nowej Rudy!
Zdecydowanie wcześniej. Dlatego teraz widzisz takie naturalne jakie widzisz, czyli piękne+dobre ogony i uszy.

Posted

[quote name='Jasiek'][B]:multi:Ravik jak dobrze że piszesz zielonym kolorem:loveu::loveu::loveu::loveu:Nie muszę tego Twojego bełkotu czytać:eviltong::evil_lol::mad::evil_lol::shake::crazyeye::p:-o:angryy::diabloti::multi::cool1::-(:placz::oops::lol::-o[/B][/quote]
[B][FONT=Verdana][COLOR=green]Satyra na chama...[/COLOR][/FONT][/B]

[B][COLOR=green][FONT=Verdana]p[/FONT][FONT=Verdana]rostak i impotent z jednej są parafii,[/FONT][/COLOR][/B]
[B][FONT=Verdana][COLOR=green]każdy - niby wie jak,[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Verdana][COLOR=green]żaden nie potrafi...[/COLOR][/FONT][/B]

Posted

[[QUOTE]
quote=niceravik;9275545][B][COLOR=green]Marisia, dzieki za info.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=green]To oznacza, że łapka w łapkę z DOGAMI, SZNAUCERKI również zaingurowały w Nowej Rudzie MANIĘ NIEKOPIOWANIA :multi:.[/COLOR][/B]
[B][COLOR=green]Już wstawiłam do podpisu.[/COLOR][/B][/quote]
[/QUOTE]

Dopowiadasz sobie..Byly tam tez sznaucery kopiowane..

Posted

Ktoś chce się licytować?

No to może ja zamieszczę klubówke sznaucerów:

Best in Show:
[img]http://www.zkwp-legionowo.pl/wystawy07/sznaucery/obrazki/best-sznaucery-07_.jpg[/img]

BIS Junior:
[img]http://www.zkwp-legionowo.pl/wystawy07/sznaucery/obrazki/Najlepszy-Junior_.jpg[/img]

A to zostawiłem na na deserek - [b]BIS BABY!!![/b] :evil_lol:
[img]http://www.zkwp-legionowo.pl/wystawy07/sznaucery/obrazki/Najlepsze-Baby_.jpg[/img]

W olbrzymach BOB - kopiowany, młodzież - kopiowany
Mini cz-sr - bob - kopiowany, młodzież - kopiowany
mini białe - bob - kopiowany, młodzież kopiowany
mini czarne - bob naturalny, młodzież nie pamiętam
mini pieprz i sól - bob kopiowany, młodzież kopiowany

Już ktoś się chciał licytować z osiągnięciami.

Skończcie już ocenianie psów przez okulary pt. Uszy lub ich brak.
Pisałem to 10 razy, napiszę jedenasty - [b]PIES TO NIE SAME USZY I OGON!!![/b].
Jakby sędziowie oceniali tylko pod tym kątem, to uprawnienia na np. piczery i sznaucery robiłoby się przez następujący test:

[zdjęcie]
Ten pies:
a) ma kopiowane uszy i ogon
b) ma naturalne uszy i ogon
c) ma naturalny ogon, a kopiowane uszy
d) ma naturalne uszy i kopiowany ogon

Posted

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Maxxel[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Co do tego, co robisz w pracy - cieszę się, że w tak „pożyteczny” sposób wykorzystujesz ten czas, lepsze to, niż dłubanie w nosie… Chociaż… jak się dłużej zastanowiłam, to zaczynam mieć wątpliwości, co by było lepsze…[/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]I jeszcze „banał” ode mnie dla Ciebie - naiwnie sądzę, że „w pracy”, za którą ktoś nam płaci (pracodawca, kontrahent– wszystko jedno) powinno się pracować…, ale co tam – to frazes, czy co tam jeszcze chcesz.[/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Odnośnie Twojego głębokiego przemyślenia o postępowaniu z naszym psem – no comments…[/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Na Twoje posty Maxxel, nie będę już odpisywała, chyba, że mając inne zdanie niż moje, wysilisz się na trochę więcej niż celne TWOIM ZDANIEM riposty. Poprawiłam Ci ze dwa razy samopoczucie, odpisując na Twoje "wnikliwe" spostrzeżenia i uwagi, ale koniec na tym - to jednak Cię nie zmartwiło, a nawet wręcz odwrotnie…? [/SIZE][/FONT]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Moim zdaniem, po prostu w tym wątku objawił się Chuck Norris from Poland , a wiadomo z Chuckiem Norrisem się nie dyskutuje…[/SIZE][/FONT]

[FONT=Times New Roman][SIZE=3]I jeszcze na koniec uwaga – [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]- Mylisz się , oj mylisz, sądząc, że to naiwne wierzyć, że można coś zmienić w stereotypowym podejściu do odrąbywania psom ogonów i uszu.. Bo niby dlaczego?... Dlatego , że jest to Twoje pobożne życzenie? [/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Świat się zmienia Maxxel, czy mu dasz na to swoje pozwolenie, czy nie… Coraz więcej osób wystawia „niekopiowane” psy i one wygrywają, a jeszcze niedawno, to było nie do pomyślenia … Oczywiście są też na wystawach psy, którym odrąbano ogony i uszy, ale o czym to świadczy...? Przeciwstawianie się stereotypom, które krzywdzą innych nie daje natychmiastowych rezultatów - ale to nie znaczy, że te stereotypy są wieczne. Przykładów w historii mnóstwo... [/SIZE][/FONT]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]I żeby Cię nie zawieść znowu banalik : warto COŚ robić w życiu, a nie tylko „zabijać czas”… [/FONT][/SIZE]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]"AKTYWISTKA" (wg Ciebie)[/FONT][/SIZE]