niceravik Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='sylwia i boksery']Żeby nieco rozluźnić atmosferę-chciałabym się pochwalić żółtym,ogoniastym łobuzem,który przyleciał z nami z daaaleka :diabloti: To już trzeci ogoniasto-uszaty w moim stadzie. I trudno mi sobie wyobrazić,że przedstawiciela mojej ukochanej rasy nazwę "szczurem z ogonem..." Ogonki i uszy w całości górą :multi: [URL="http://img175.imageshack.us/my.php?image=styczenfrancja08112dr2.jpg"][IMG]http://img175.imageshack.us/img175/3566/styczenfrancja08112dr2.th.jpg[/IMG][/URL][/quote] [B][SIZE=4][COLOR=green]SUPER PSIAKI !!![/COLOR][/SIZE][/B] [B][/B] [B][COLOR=#008000]Atmosfera jest spoko. [/COLOR][/B] [B][COLOR=#008000]To nie nasza wina, że opozycja ledwie zipie :eviltong:.[/COLOR][/B] Quote
LALUNA Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='sylwia i boksery']Żeby nieco rozluźnić atmosferę-chciałabym się pochwalić żółtym,ogoniastym łobuzem,który przyleciał z nami z daaaleka :diabloti: To już trzeci ogoniasto-uszaty w moim stadzie. I trudno mi sobie wyobrazić,że przedstawiciela mojej ukochanej rasy nazwę "szczurem z ogonem..." Ogonki i uszy w całości górą :multi: [/quote] Znowu Ci sie trafił taki boksiu jak malowany :loveu: A ja ostatnio dostałam ksiazke rasy psów. Chyba polecieli w oszczednosci bo zdjecia psów kopiowanych i tak paskudne stare przedpotopowe zdjecia a ze jedynie moga słuzyc jako antyreklama danej rasy i nic nie pomoze ze kopiowane. Jakby umiescic obok Twoje czy Quethalas dogi to od razu widac co jest piękniejsze i ma prawdziwy wyraz rasy. Wklej swojego malowanego chłopaka w temat Stop kopiowanie. Jest sie czym pochwalic. Sliczny. Quote
Karmi Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='Jasiek']Jasne Ty zawsze czytasz ze zrozumieniem:diabloti: chodząca encyklopedio wiedzy tylko czasami jesteś trochę leniwa albo pamięć Cię zawodzi a ja cały czas czekam na te autorytety.[/quote] Jasiek natchnąłeś mnie ! Czasami jestem trochę leniwa. Fakt. Oprócz tego nie lubię udowadniać oczywistości. To trochę tak jakby udowadniać, że nie jest się wielbłądem ;) Czekasz, żądasz autorytetów a sam ograniczasz sie do komentarzy tego co inni napiszą.Komentarzy nie zawsze rzeczowych i nie zawsze miłych. Mam propozycję. Myślę, że sprawiedliwą: skoro chcesz abym podparła zakaz kopiowania autorytetami prawa wobec tego Ty zrób tak samo. Podaj mi proszę choć jedno znane nazwisko eksperta, prawnika popierającego kopiowanie. Pracownik ministerstwa i rzecznik ZK sie nie liczą :eviltong: Quote
Karmi Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='lutomskak']Mysle sobie Karmi ze powiem Ci jedna rzecz-nie wzniecaj sie dziewczyno.....:p-to po pierwsze A co do jezyka niemieckiego....coz-mysle sobie niesmialo,ze moglabys sie jeszcze ode mnie wiele nauczyc -z calym szacunkiem dla Twojej znajomosci tej mowy.......:razz: na przyszlosc -jeszcze raz-nie unos sie bo zlosc pieknosci szkodzi.....:eviltong: -nawet jesli owo durfen okaze sie byc slowem zabraniajacym......-dla mnie ,moich psow i rasy przeze mnie ukochanej-ten kraj i sedziowie tam oceniajacy na tyle nie stanowia-ze nie jest i nie bedzie mi zal..........prawda jest taka,ze jak beda robili tam swiatowke,albo europejska-to i sedziow porzadnych zaprosza i z kopiowanymi wjechac pozwola.....:diabloti:[/quote] Nie ,,wzniecam się". Tak się składa, ze języka niemieckiego używam codziennie. :eviltong: Jakoś sobie radzę ;) Dlatego też dziękuję za propozycję uczenia sie od Ciebie. To chyba nie jest mi potrzebne.:lol: Może to nie było skromne ale jak widać Ty tez skromnością nie grzeszysz.:cool3: ps. Jeździj gdzie chcesz, ale jak widać obszar Ci się zawęża. Quote
Karmi Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='niceravik'][B][SIZE=4][COLOR=green]SUPER PSIAKI !!![/COLOR][/SIZE][/B] [B][COLOR=#008000]Atmosfera jest spoko. [/COLOR][/B] [B][COLOR=#008000]To nie nasza wina, że opozycja ledwie zipie :eviltong:.[/COLOR][/B][/quote] i dlatego taka nerwowa sie robi :cool3: Quote
twiggy Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='niceravik'][COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Tak się jawi piękny i kompletny wyżeł w zrytej psychice :p?[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR] [COLOR=black][FONT=Verdana][B][COLOR=green]Biedactwo :-(.[/COLOR][/B][/FONT][/COLOR][/quote] wręcz przeciwnie!:eviltong: Quote
Jasiek Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='Karmi']Myślę, że sprawiedliwą: skoro chcesz abym podparła zakaz kopiowania autorytetami prawa wobec tego Ty zrób tak samo. Podaj mi proszę choć jedno znane nazwisko eksperta, prawnika popierającego kopiowanie. [/quote] Ale to nie ja pisałem że prawnicze autorytety popierają kopiowanie .To Ty moja droga pisałaś że; Cytat; Wiele autorytetów prawa wypowiedziało się w tej kwestii. Ich zdaniem zakaz jest. Proszę uprzejmnie wymienić te autorytety zreszta obiecałaś. Quote
Jasiek Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='niceravik'] [B][COLOR=red]Tę książkę wygrzebałam dzisiaj na wyprzedaży, dosłownie w śmieciach.[/COLOR][/B] [B][COLOR=red].[/COLOR][/B][/quote] [B]Bo tam jest jej miejsce.Po przeczytaniu całości zapewne ponownie tam się znajdzie.[/B] Quote
Amber Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [QUOTE]Ale mądrości w niej więcej niż w umysłach większości naszych oponentów, razem wzietych[/QUOTE] To w końcu jest mądra czy głupia? :diabloti: Bo już się chyba gubicie w stanowiskach dotyczących D. Morrisa :lol: [QUOTE]Oto co idol naszej czciniegodnej opozycji[/QUOTE] Czyj idol? :lol: Ravik jak tam twoje pieski się miewają? :p Quote
maxxel Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote] [quote name='Jasiek'][B]Bo tam jest jej miejsce.Po przeczytaniu całości zapewne ponownie tam się znajdzie.[/B][/quote] [/quote] ..jakaz to musi byc desperacja ravika,zeby jak szczur w smieciach buszowac:lol::lol::lol:.Nie musialas mam ta ksiazke,gdybys poprosila przeslal bym ci ja Quote
maxxel Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [QUOTE] [quote name='Karmi']i dlatego taka nerwowa sie robi :cool3:[/quote] [/QUOTE] ..choc raz zmus sie na odrobine obiektywizmu..Albo nie,to za trudne dla ciebie,mozesz tego nie wytrzymac. Quote
Karmi Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='Jasiek']Ale to nie ja pisałem że prawnicze autorytety popierają kopiowanie .To Ty moja droga pisałaś że; Cytat; Wiele autorytetów prawa wypowiedziało się w tej kwestii. Ich zdaniem zakaz jest. Proszę uprzejmnie wymienić te autorytety zreszta obiecałaś.[/quote] Ale Ty pisałeś m.in: ,,kopiowanie i cięcie ogonów w Polsce jest legalne. Hodowcy i właściciele mają wybór kopiować czy nie. Prawo w Polsce dopuszcza takie zabiegi" Ostatnie zdanie było w całości pisane dużymi literami. Trudno więc, je przegapić.;) 6 grudnia zadałam Ci pytanie na jakiej podstawie uważasz, że kopiowanie jest dopuszczalne. Kopiowanie - a nie wystawianie przyciętych psów. Odpowiedzi nie dostałam. Czekam dalej.:lol: Quote
Karmi Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='maxxel']..choc raz zmus sie na odrobine obiektywizmu..Albo nie,to za trudne dla ciebie,mozesz tego nie wytrzymac.[/quote] Ciągle sie zmuszam do obiektywizmu, żeby nie :mad: Masz rację trudno mi to czasami wytrzymać. Jak widzę ,,obiektywizm" opozycji, która np jest gotowa przekręcać ( świadomie lub nie) zapis mówiący o zakazie wystawiania kopiowanych psów w Austrii tak by bardziej pasowało do wyznawanej ideologi to... :mad: Quote
Jasiek Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='Karmi']Ale Ty pisałeś m.in: ,,kopiowanie i cięcie ogonów w Polsce jest legalne. Hodowcy i właściciele mają wybór kopiować czy nie. Prawo w Polsce dopuszcza takie zabiegi" [/quote] I dalej podtrzymuję to co napisałem a Ty nie odwracaj kota ogonem tylko dawaj te autorytety -.obiecałś ;) Dla mnie ustawa jest jasna dla Ciebie też tylko każdy z nas z innego końca widzi tą jasność. Quote
Jasiek Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='Karmi']Jak widzę ,,obiektywizm" opozycji, która np jest gotowa przekręcać ( świadomie lub nie) zapis mówiący o zakazie wystawiania kopiowanych psów w Austrii tak by bardziej pasowało do wyznawanej ideologi to... :mad:[/quote] Karmi ale tej ulotki z zapisem oprócz autorki postu to chyba nikt nie widział.Może poczekajmy na oficjalne info w tej sprawie. Quote
Karmi Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='Jasiek']I dalej podtrzymuję to co napisałem a Ty nie odwracaj kota ogonem tylko dawaj te autorytety -.obiecałś ;) Dla mnie ustawa jest jasna dla Ciebie też tylko każdy z nas z innego końca widzi tą jasność.[/quote] Pokaż swoją jasność, ja pokażę swoją i będziemy usatysfakcjonowani.:cool3: Quote
Karmi Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='Jasiek']Karmi ale tej ulotki z zapisem oprócz autorki postu to chyba nikt nie widział.Może poczekajmy na oficjalne info w tej sprawie.[/quote] Prawda. Ja nie widziałam. Myślę jednak że nie ma potrzeby, zastanawiania się czy taka ulotka jest i jeśli jest wydawana przez organizatora wystawy to czy może być traktowana jako oficjalne info. W tej dyskusji chodziło tylko o dokładne tłumaczenie zdania. Quote
Jasiek Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='Karmi']Prawda. Ja nie widziałam. Myślę jednak że nie ma potrzeby, zastanawiania się czy taka ulotka jest i jeśli jest wydawana przez organizatora wystawy to czy może być traktowana jako oficjalne info. [/quote] Mnie informacje typu jedna pani drugiej pani nie interesują.Ja muszę mieć info czarne na białym .W ustawie o której cały czas dyskutujemy taki zapis jest.Dla mnie jasny i oczywisty.Finito. Quote
Karmi Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='Jasiek']Mnie informacje typu jedna pani drugiej pani nie interesują.Ja muszę mieć info czarne na białym .W ustawie o której cały czas dyskutujemy taki zapis jest.Dla mnie jasny i oczywisty.Finito.[/quote] Finito? Chciałbyś.:diabloti: Gdzie masz ten zapis?Jeszcze w dodatku jasny i oczywisty. Pokaż. Oczywiście muszę mieć info czarno na białym :razz: Quote
niceravik Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='Karmi']Ale Ty pisałeś m.in: ,,kopiowanie i cięcie ogonów w Polsce jest legalne. Hodowcy i właściciele mają wybór kopiować czy nie. Prawo w Polsce dopuszcza takie zabiegi" Ostatnie zdanie było w całości pisane dużymi literami. Trudno więc, je przegapić.;) 6 grudnia zadałam Ci pytanie na jakiej podstawie uważasz, że kopiowanie jest dopuszczalne. Kopiowanie - a nie wystawianie przyciętych psów. Odpowiedzi nie dostałam. Czekam dalej.:lol:[/quote] Karmi, Jasiek różne rzeczy wypisuje ale kto by to czytał? Sama widzisz, raz napisałaś koment i juz Ci nie daruje :lol:. Biedny Jasiek. Quote
Jasiek Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='Karmi']Gdzie masz ten zapis?[/quote] Zalecam wizytę u okulisty.A ja wiąż czekam...........leniuszku . Quote
Jasiek Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='niceravik'] Biedny Jasiek.[/quote] Doprawdy????:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol: A jak tam twoje pikusie:lol::lol::lol::lol: Quote
niceravik Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 [quote name='Jasiek']Dla mnie ustawa jest jasna dla Ciebie też tylko każdy z nas z innego końca widzi tą jasność.[/quote] [quote name='Jasiek']Mnie informacje typu jedna pani drugiej pani nie interesują.Ja muszę mieć info czarne na białym .W ustawie o której cały czas dyskutujemy taki zapis jest.Dla mnie jasny i oczywisty.Finito.[/quote] [B][COLOR=green]Gdyby nie to, że kaczory zrezygnowały z rządów miałbyś robotę w resorcie rolnictwa, bo jesteś drugą osobą w tym państwie, dla której ten zapis w ustawie jest tak jasny jak dla Sekretarza Stanu, byłego dodajmy. [/COLOR][/B] [B][COLOR=green]Rzecznik ZK to dla ciebie doborowe towarzystwo. Pytanie czy ty dla Rzecznika też :lol:?[/COLOR][/B] [B][COLOR=green]Wątpię. Faktem jest, że przy tej ocenie sama kieruję się własną miarką :eviltong:.[/COLOR][/B] Quote
Jasiek Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 [quote name='niceravik'][B][/B] [B][COLOR=green]Rzecznik ZK to dla ciebie doborowe towarzystwo. Pytanie czy ty dla Rzecznika też :lol:?[/COLOR][/B] [B][COLOR=green]Wątpię. .[/COLOR][/B][/quote] Twoje wątpliwości mnie nie interesują.Bajjjjjjj:lol::lol: Quote
MARS Posted January 9, 2008 Posted January 9, 2008 [quote name='niceravik'][B][COLOR=green]Gdyby nie to, że kaczory zrezygnowały z rządów [/COLOR][/B][/quote] Zmienił nam się pierwszy? Kurde przespałem :/ Quote
Recommended Posts