handzia Posted May 29, 2011 Author Posted May 29, 2011 Czy jest szansa na jakieś zdjęcie suni z nowego domu?:) Chciałabym je umieścić na wątku zamojskich szczęściarzy ;) Quote
Owieczka Posted May 30, 2011 Posted May 30, 2011 handzia napisał(a):Czy jest szansa na jakieś zdjęcie suni z nowego domu?:) Chciałabym je umieścić na wątku zamojskich szczęściarzy ;) Na pewno będą ale za jakiś czas :) Pani powiedziała że za miesiąc lub dwa jak sunia się już zadomowi na dobre. Quote
handzia Posted June 10, 2011 Author Posted June 10, 2011 Bardzo jestem ciekawa jak tam miewa się moja ulubienica? Mam nadzieję, że jest szczęśliwa. Czekam na zdjęcie, choć jedno :) Owieczko, jesli dostaniesz zwrot ze skarpety, napisz tutaj ile dostałaś. Dopłacę Ci za reszę. Nie wiem jak jeszcze z hotelem? Czy pieniądze od dusje pokryły wszystkie koszty hotelowania Lorki i Puni? Nie wiem jak z kosztem transportu Lorki, pokryła je jej nowa Pani? Zanim zdecydujemy się wysłać do Ciebie jakies psiaki, chciałabym mieć rozliczone nasze dziewczynki. Quote
wire fox Posted June 10, 2011 Posted June 10, 2011 Szkoda,że nie ma choćby jednej fotki z nowego domu. Quote
Owieczka Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 handzia napisał(a):Bardzo jestem ciekawa jak tam miewa się moja ulubienica? Mam nadzieję, że jest szczęśliwa. Czekam na zdjęcie, choć jedno :) Owieczko, jesli dostaniesz zwrot ze skarpety, napisz tutaj ile dostałaś. Dopłacę Ci za reszę. Nie wiem jak jeszcze z hotelem? Czy pieniądze od dusje pokryły wszystkie koszty hotelowania Lorki i Puni? Nie wiem jak z kosztem transportu Lorki, pokryła je jej nowa Pani? Zanim zdecydujemy się wysłać do Ciebie jakies psiaki, chciałabym mieć rozliczone nasze dziewczynki. Oj cioteczko... ja to pilnuje głównie wpłat które musze przelac Izie a z moimi to sie pogubiłam. Jeśli możesz to napisz mi dokładnie od kiedy była u mnie Lorcia i Punia a ja postaram sie wszystko jasno i konkretnie napisać co i ile i za co i jakie wpłaty dotarły i kiedy. Żeby była jasność. :) Quote
Owieczka Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 wire fox napisał(a):Szkoda,że nie ma choćby jednej fotki z nowego domu. cioteczko cierpliwosci, ogarne się trochę i będę nową Panią piliła :) Quote
handzia Posted June 13, 2011 Author Posted June 13, 2011 Owieczka napisał(a):Oj cioteczko... ja to pilnuje głównie wpłat które musze przelac Izie a z moimi to sie pogubiłam. Jeśli możesz to napisz mi dokładnie od kiedy była u mnie Lorcia i Punia a ja postaram sie wszystko jasno i konkretnie napisać co i ile i za co i jakie wpłaty dotarły i kiedy. Żeby była jasność. :) Ok.Jak tylko znajdę chwilkę to pomyślę, prześledzę wątki i napiszę :) Quote
handzia Posted June 20, 2011 Author Posted June 20, 2011 Owieczko, prześledziłam wątki suniek :) Mam nadzieję, że się nie machnęłam gdzieś :) Lorka przebywała u Ciebie od 20 kwietnia do 26 maja. Hotelik był opłacony po poprzedniej suni do 8 maja. Zapłaciłam za weta i tabletki na odrobaczenie 58 zł, więc jesteśmy rozliczone. Dusje wpłaciła Tobie 100 zł na hotelik. :) Punia była od 1 maja do 7 maja. Tutaj sterylka, przesłała Ci już może coś Soema? Nie wiem ile zapłaciłaś ogólnie za weta Puni? Podlicz sobie wszystko i napisz ile mam Ci dodać. Mam do dyspozycji od ciotek i z bazarku 147 zł. :) Quote
Owieczka Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 handzia napisał(a):Owieczko, prześledziłam wątki suniek :) Mam nadzieję, że się nie machnęłam gdzieś :) Lorka przebywała u Ciebie od 20 kwietnia do 26 maja. Hotelik był opłacony po poprzedniej suni do 8 maja. Zapłaciłam za weta i tabletki na odrobaczenie 58 zł, więc jesteśmy rozliczone. Dusje wpłaciła Tobie 100 zł na hotelik. :) Punia była od 1 maja do 7 maja. Tutaj sterylka, przesłała Ci już może coś Soema? Nie wiem ile zapłaciłaś ogólnie za weta Puni? Podlicz sobie wszystko i napisz ile mam Ci dodać. Mam do dyspozycji od ciotek i z bazarku 147 zł. :) Dobra, to robie rozliczenie. Tak jak w sumie rozliczyłam sie z Izą to napisze to samo. 250 zł - hotelik /m-c ( 30 dni ) + Jedzenie = 300 zł /za m-c - dwie suczki Wychodzi 10 zł/ doba za 2 szt - czyli 5 zł za jedną :) z czego: Lorcia - 37 dni = 185 zł - ( 19 dni opłacone za Lusię/ 8 zł doba ) - 152 zł = 33 zł Punia - 7 dni = 35 zł Razem hotelik: 68 zł Sterylka Puni: 250 zł ( resztę kosztów jak paliwo i inne drobne opłaty za badania itp biorę na siebie ) :) Od soema jeszcze nic nie wpłynęło :( 58 zł - za weta, za Lorkę (wizyta u weta, odrobaczenie i fiprex - 30 zł) i Punię (wizyta u weta i usg 28 zł) Razem: 376 zł Wpłaty: dusje - 137,94 handzia - 58 zł - za weta, za Lorkę (wizyta u weta, odrobaczenie i fiprex - 30 zł) i Punię (wizyta u weta i usg 28 zł) Razem: 195,94 195,94 - 376,00 = -180zł Nie dostałam jeszcze rozlicznia ze sterylkowej skarbonki więc jeszcze musismy poczekać na koncowe rozliczenie... Mam nadzieje że nic nie pokręciłam i dość jasno zrobiłam rozliczenie. Jeśli jest jakaś niejasność lub błąd to pisac !!!! Quote
handzia Posted June 21, 2011 Author Posted June 21, 2011 Owieczka napisał(a):Dobra, to robie rozliczenie. Tak jak w sumie rozliczyłam sie z Izą to napisze to samo. 250 zł - hotelik /m-c ( 30 dni ) + Jedzenie = 300 zł /za m-c - dwie suczki Wychodzi 10 zł/ doba za 2 szt - czyli 5 zł za jedną :) z czego: Lorcia - 37 dni = 185 zł - ( 19 dni opłacone za Lusię/ 8 zł doba ) - 152 zł = 33 zł Punia - 7 dni = 35 zł Razem hotelik: 68 zł Sterylka Puni: 250 zł ( resztę kosztów jak paliwo i inne drobne opłaty za badania itp biorę na siebie ) :) Od soema jeszcze nic nie wpłynęło :( 58 zł - za weta, za Lorkę (wizyta u weta, odrobaczenie i fiprex - 30 zł) i Punię (wizyta u weta i usg 28 zł) Razem: 376 zł Wpłaty: dusje - 137,94 handzia - 58 zł - za weta, za Lorkę (wizyta u weta, odrobaczenie i fiprex - 30 zł) i Punię (wizyta u weta i usg 28 zł) Razem: 195,94 195,94 - 376,00 = -180zł Nie dostałam jeszcze rozlicznia ze sterylkowej skarbonki więc jeszcze musismy poczekać na koncowe rozliczenie... Mam nadzieje że nic nie pokręciłam i dość jasno zrobiłam rozliczenie. Jeśli jest jakaś niejasność lub błąd to pisac !!!! Dzięki Owieczko, wszystko się zgadza więc poczekajmy na zwrot od soemy i wtedy resztę doślę :D Quote
handzia Posted June 25, 2011 Author Posted June 25, 2011 Myślę, że zwrot od Soemy nadejdzie już niebawem, ba czytałam na wątku sterylkowym, że ma już Twoją fakturę :) Quote
Owieczka Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='handzia']Myślę, że zwrot od Soemy nadejdzie już niebawem, ba czytałam na wątku sterylkowym, że ma już Twoją fakturę :) Jest zwrot za sterylke Puni !!!! Sterylkowa skarbonka przelała całe 250, 38 zł :multi: Rozliczenie cd... -180,06 + 250,38 = 70,32 :multi::loveu: Cioteczko jesteśmy na plusie !!! :sweetCyb::Cool!: handzia, co teraz z tą kasą ? Mam gdzieś przelać czy będzie na poczet psiaków które czekają ?? Quote
handzia Posted June 30, 2011 Author Posted June 30, 2011 [quote name='Owieczka']Jest zwrot za sterylke Puni !!!! Sterylkowa skarbonka przelała całe 250, 38 zł :multi: Rozliczenie cd... -180,06 + 250,38 = 70,32 :multi::loveu: Cioteczko jesteśmy na plusie !!! :sweetCyb::Cool!: handzia, co teraz z tą kasą ? Mam gdzieś przelać czy będzie na poczet psiaków które czekają ?? Owieczko, wspaniała wiadomość :loveu::loveu::loveu: Muszę podziękować Soemie. Jestem deklarowiczką dopiero 2 miesiące. Więc warto wspomagać skarpetę, zawsze to powtarzam :) Oczywiście, pieniążki zostają u Ciebie i jak tylko wyślę sunię z Zamościa, będziemy pakować kolejną sunię do Ciebie:) Jeśli oczywiście się zgodzisz :) Masz szczęśliwą rękę do naszych psiaków :loveu: Quote
tripti Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 zapraszam na wątek szczeniaków ze schroniska w korabiewicach: http://www.dogomania.pl/threads/206214-NIE-dla-dzieciństwa-w-schronisku.-Małe-szczeniaki-szukają-dt-ds. proszę o pomoc w znalezieniu im domów, w ogłoszeniach i wsparciu dwóch ok 6 miesięcznych suń w dt u Fiery (koszty 120 zł za każdą plus karma). Sprawa ze szczeniakami kudłatymi jest o tyle pilna, że matka zaraz znowu będzie miała cieczkę, a chcielibyśmy ją wysterylizować co jest niemożliwe dopóki są tam jeszcze dwa małe szczeniaki, które niestety z dnia na dzień dziczeją. Quote
Owieczka Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 [quote name='handzia']Owieczko, wspaniała wiadomość :loveu::loveu::loveu: Muszę podziękować Soemie. Jestem deklarowiczką dopiero 2 miesiące. Więc warto wspomagać skarpetę, zawsze to powtarzam :) Oczywiście, pieniążki zostają u Ciebie i jak tylko wyślę sunię z Zamościa, będziemy pakować kolejną sunię do Ciebie:) Jeśli oczywiście się zgodzisz :) Masz szczęśliwą rękę do naszych psiaków :loveu: Echhhh... Chciała bym mieć taką rękę do facetów ;/ Oczywiście że się zgadzam i czekam na jakieś dwie sieroty :) Oczywiście w cenie jednej. Boks u Izy już czeka. [quote name='tripti']zapraszam na wątek szczeniaków ze schroniska w korabiewicach: http://www.dogomania.pl/threads/206214-NIE-dla-dzieciństwa-w-schronisku.-Małe-szczeniaki-szukają-dt-ds. proszę o pomoc w znalezieniu im domów, w ogłoszeniach i wsparciu dwóch ok 6 miesięcznych suń w dt u Fiery (koszty 120 zł za każdą plus karma). Sprawa ze szczeniakami kudłatymi jest o tyle pilna, że matka zaraz znowu będzie miała cieczkę, a chcielibyśmy ją wysterylizować co jest niemożliwe dopóki są tam jeszcze dwa małe szczeniaki, które niestety z dnia na dzień dziczeją. Tak, u Fiery jest też Aza na którą nie ma ni grosza deklaracji :( nawet na karme nie mamy :( A tak na marginesie poszukuje małego psiaka ( gładkowłosy , najlepiej pod łydkę, taki do roku czasu i najchętniej czarny :) Poszukajcie , może coś się znajdzie :) Quote
tripti Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Azę poznałam wcześniej u Fiery, oaza spokoju i łagodności w przeciwieństwie do aktywnego Grafita, który bardzo ładnie bawił się z naszym jednym psem. Quote
handzia Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 Owieczko, dziękuję Ci bardzo. Mamy już jedną chętną i zastanawiamy się nad drugą, ciężki wybór. :roll: Jeśli chodzi o bazarek to czekam na maila :) Quote
tripti Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='Owieczka'] A tak na marginesie poszukuje małego psiaka ( gładkowłosy , najlepiej pod łydkę, taki do roku czasu i najchętniej czarny :) Poszukajcie , może coś się znajdzie :)[/QUOTE] Owieczko - jakbyś dała mi swój nr tel to prześlę Ci mmsem pieska. Malutki czarny podpalany gładkowłosy - piękny i biedny. Wyrzucony we Mszczonowie (ok 40 km od wawy) koczuje pod kościołem i na blokach. Mam zdjęcie od koleżanki, która dokarmia go troszkę. Teraz pada o on taki przemoknięty trzęsie się z zimna. Wygląda na bardzo młodego. Quote
handzia Posted July 3, 2011 Author Posted July 3, 2011 [quote name='tripti']Owieczko - jakbyś dała mi swój nr tel to prześlę Ci mmsem pieska. Malutki czarny podpalany gładkowłosy - piękny i biedny. Wyrzucony we Mszczonowie (ok 40 km od wawy) koczuje pod kościołem i na blokach. Mam zdjęcie od koleżanki, która dokarmia go troszkę. Teraz pada o on taki przemoknięty trzęsie się z zimna. Wygląda na bardzo młodego.[/QUOTE] To koniecznie tripti wysyłaj, może akurat ten dom mu pisany? :( Quote
tripti Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 [quote name='handzia']To koniecznie tripti wysyłaj, może akurat ten dom mu pisany? :([/QUOTE] biedny psiak :( nie będę miała dostępu do dogo do jutra, więc na wszelki wypadek podam osobę, która jest na miejscu: tusinka22, chociaż nie liczę na duży odzew tak wprost z ulicy :( Quote
tripti Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 [quote name='tripti']Owieczko - jakbyś dała mi swój nr tel to prześlę Ci mmsem pieska. Malutki czarny podpalany gładkowłosy - piękny i biedny. Wyrzucony we Mszczonowie (ok 40 km od wawy) koczuje pod kościołem i na blokach. Mam zdjęcie od koleżanki, która dokarmia go troszkę. Teraz pada o on taki przemoknięty trzęsie się z zimna. Wygląda na bardzo młodego. to ten piesek, koleżanka jakiś czas temu wysłała mmsem zdjęcia na numer z pw, ale nie dostała odpowiedzi, teraz mam zdjęcia: Zarazem prośba o pomoc dla tego pieska, mieszka na ulicy taka kruszynka [FONT=Arial Black]Imię: brak Plec:[/FONT] samiec[FONT=Arial Black] Wiek: ok 2-3 lat[/FONT][FONT=Arial Black] [/FONT][FONT=Arial Black]Waga: ok 4 kg [/FONT][FONT=Arial Black]Miejsce: ulica (dosłownie) w miejscowośći Mszczonów, koczuje pod blokami i samochodami, pod ławkami. [/FONT][FONT=Arial Black]Sterylizacja: nie [/FONT][FONT=Arial Black]Stosunek do dzieci: spokojny, miły, delikatny [/FONT][FONT=Arial Black]Stosunek do innych psow: nie szczeka, nie gryzie się, spokojnie podejdzie obwąchać [/FONT][FONT=Arial Black]Stosunek do kotow: nieznany [/FONT][FONT=Arial Black]Dodatkowe informacje: [/FONT][FONT=Arial Black]Charakter: spokojny nierzucający się w oczy piesek [/FONT][FONT=Arial Black]Kontakt: 509-750-806 [/FONT][FONT=Arial Black]Wątek:[/FONT] brak Quote
Owieczka Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Bosszzz jaka bida... :( Dostałam mmsa i koledze z pracy się spodobala ale dosłownie dzień wcześniej jego żona zamówiła sobie Yorka :( Pewnie z pseudo... Cudny jest ten psiak. Quote
tripti Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 szkoda :( dostałam pw od osoby z dogo, że być może byłby możliwy dt u niej od ok 30 lipca - w białymstoku, może ktoś mógłby przetrzymać tą kruszynkę do tego czasu? to jednak ulica, dziś jest jutro może nie być... Quote
Owieczka Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 tripti napisał(a):szkoda :( dostałam pw od osoby z dogo, że być może byłby możliwy dt u niej od ok 30 lipca - w białymstoku, może ktoś mógłby przetrzymać tą kruszynkę do tego czasu? to jednak ulica, dziś jest jutro może nie być... tripti załóz mu wątek i napisz w tytule potrzebny tymczas dla Tyci psa do 30 lipca, na pewno się ktoś zgłosi :( Gdyby to było gdzies tu bliżej... ja bym mu dała na imie Tyciuś :) Quote
Recommended Posts