Iljova Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 też zastanawiam się co z Pascalkiem, a wchodząc na wątek czuję niepokój za każdym razem. Quote
strix Posted May 9, 2011 Posted May 9, 2011 Witam. Przepraszam za nieobecność, miałam wirusa w komputerze, który tak ładnie mi wyczyścił dysk, że skończyło się kupnem nowego latopa. Czyli kilk dni bez kompa było. Jeśli trzeba fejsa zrobić, to proszę, dajcie mi znać koniecznie! Quote
zuzlikowa Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='Aimez_moi']Juz cos wiadomo?[/QUOTE] Są informacje... Pascal prócz wymazu miał jeszcze robione RTG i usg jamy brzusznej oraz badania moczu... czekamy na wyniki badań krwi z Niemiec ... Na dzień dzisiejszy wyniki badań "zawęziły "rejon do jelita cieńkiego... ale nie dały jednoznacznej odpowiedzi. Identyczny obraz dają niejako dwie grupy schorzeń: Stany "zapalne" w obrębie jelita cienkiego (zespół złego wchłaniania, enteropatia i stany zapalne limfocytarne,plazmocytarne i eozynofilowe zapalenie jelit) oraz nowotwór. Nie można stwierdzić jednoznacznie z jaka jednostką chorobową mamy do czynienie u Pascala bez przeprowadzenia laparotomii diagnostycznej z biopsją. Badanie to jednak musi być oprzedzone dokładną wiedzą o krzepliwości krwi Pascala... więc jeszcze przed podjeciem decyzji o tym badaniu, musimy wyczekać na wyniki z Niemiec... Niestety, u Pascala utrzymuje się białkomocz ( ucieka białko, które może także ew. uczulać organizm Pascala i wywoływać objawy alergiczne). Leczenie dostasowywane jest do aktualnej wiedzy o stanie Pascala... zamówiony został ENTROCOLON (nie wiem,czy dobrze zapisałam nazwę leku:oops:)- lek ludzki podawany w przypadkach ciężkiego stanu jelit, niestety bardzo drogi ( koszt leczenia miesięcznego owczarka niemieckiego wyniósł 800zł, na szczęście Pascal jest mniejszy, ale też nie będzie to mały koszt:shake:...) Pascal ma bardzo wyczerpany organizm, jelita są w bardzo złym stanie... do końca życia będzie psiakiem o nadwrażliwych jelitach, z wskazaniem na jedzenie karmy specjalistycznej i będzie musiał przyjmować leki... będzie psem specjalnej troski... i niech jak najdłużej nim będzie!!!!! [B] Maleńka iskra optymizmu[/B]- wczoraj po raz pierwszy koopa Pascala miała jakiś konkretniejszy wygląd...była leciutko uformowana... Pascal nadal sympatyczny, cierpliwy, otwarty na ludzi... skąd ten psiak czerpie siły i ten optymizm, ja zupełnie nie wiem. Wiem,że ma w sobie jakąś taką siłę, wiarę i otwartość, które zdumiewają lekarzy... i mnie także! Quote
zuzlikowa Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 [quote name='strix']Witam. Przepraszam za nieobecność, miałam wirusa w komputerze, który tak ładnie mi wyczyścił dysk, że skończyło się kupnem nowego latopa. Czyli kilk dni bez kompa było. Jeśli trzeba fejsa zrobić, to proszę, dajcie mi znać koniecznie![/QUOTE] Jeśli masz jakikolwiek pomysł, pomóż proszę, bo Pascalowi nadal bardzo potrzebne środki i na szpital, na diagnozę, na skuteczne leczenie ....bardzo potrzebne! [B][SIZE=3]Co jeszcze można zrobić, prócz bazarków, wydarzenia na FB, allegro... bardzo potrzebna każda pomoc i każdy pomysł!!![/SIZE][/B] Quote
Iljova Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 To właśnie charakteryzuje zwierzęta ogromna siła, wiara i pomimo ciężkich chorób mniej lub więcej radości. Ludzie powinni brać przykład z takich zwierząt. Trzymaj się Pascalku kochany :-) Quote
zuzlikowa Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 I jeszcze mała uwaga... gdyby Pascal pozostał w schronisku... gdyby BUDRYSEK nie zawiozła go na gwałt do Wrocławia- dzisiaj moglibyśmy już mówić o psiaku w czasie przeszłym...[B]sytuacja jest naprawdę bardzo poważna nadal, ale teraz Pascal ma szansę![/B] [SIZE=4][B]Dziękuję Wam bardzo w jego imieniu za tę szansę... pomóżmy Pascalowi tę szansę wykorzystać![/B][/SIZE] Quote
zuzlikowa Posted May 10, 2011 Posted May 10, 2011 Pascal...pokaż się. Jeszcze potrzebujesz pomocy i wsparcia. Czekam na informacje... a może Budrysek sama da radę napisać... Quote
zuzlikowa Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Wyniki badań Pascala z wczoraj: _posiew wyszedł bez patologii _badanie krwi- poziom kwasu foliowego i B1 zaniżony (najprawdopodoniej przyczyna złego wchłaniania) _przedłużony czas krzepliwości krwi, ale najprawdopodobniej wynikający z wycieńczenia organizmu oraz głodu... Wczoraj Pascal nie robił kupy i wydaje się to bdb objawem. Jeśli i dzisiaj sytuacja utrzyma się zacznie dostawać małymi porcjami czyste hydrolizaty białkowe... i będziemy czekać jak zareaguje organizm psiaka. W zachowaniu Pascala nie ma zmian- przyjemny i otwarty psiak, który nie powinien zostawać blisko małych zwierząt:lol:... Quote
jola_li Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Jeszcze się tak bardzo nie cieszę, ale troszeczkę - może nawet taką większą troszeczkę ;-) - to tak :-)! Quote
zuzlikowa Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 [quote name='jola_li']Jeszcze się tak bardzo nie cieszę, ale troszeczkę - może nawet taką większą troszeczkę ;-) - to tak :-)![/QUOTE] Ja przyznam,że boję się cieszyć... bo jednoznaczną odpowiedź co do ew. nowotworu i stanu jelit, dałaby laparotomia z biopsją, ale jest to badanie jednak inwazyjne i podjete zostanie w ostateczności, tym bardziej,że z krzepliwoscią krwi także nie jest dobrze... Bardzo niecierpliwie czekam na efekty prób z dokarmianiem... i bardzo mocno trzymam kciuki by okazało się,że organizm Pascala przyjmuje pokarm, trawi go i ... to byłby cudny poczatek zdrowienia. Quote
strix Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 [I]Napisał strix Witam. Przepraszam za nieobecność, miałam wirusa w komputerze, który tak ładnie mi wyczyścił dysk, że skończyło się kupnem nowego latopa. Czyli kilk dni bez kompa było. Jeśli trzeba fejsa zrobić, to proszę, dajcie mi znać koniecznie! [/I] [quote name='zuzlikowa']Jeśli masz jakikolwiek pomysł, pomóż proszę, bo Pascalowi nadal bardzo potrzebne środki i na szpital, na diagnozę, na skuteczne leczenie ....bardzo potrzebne! [B][SIZE=3]Co jeszcze można zrobić, prócz bazarków, wydarzenia na FB, allegro... bardzo potrzebna każda pomoc i każdy pomysł!!![/SIZE][/B][/QUOTE] Po pierwsze, nie krzycz ;) ;) Po drugie, nie mam. Ja się zajmuję robieniem bannerów i fejsbuków. Od wielu lat nie mieszkam w PL i moja pomoc jest siłą rzeczy ograniczona. Widzę, że fejsbuk został już zrobiony przez Ciebie, więc nie będę dublować, chyba, że ktoś uważa, że to dobry pomysł. Ja zazwyczaj robię FB dwujęzyczne jeśli chodzi o zbieranie kasy, bo nigdy nic nie wiadomo, kto pomoże... . Quote
zuzlikowa Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 [quote name='strix'][I]Napisał strix Witam. Przepraszam za nieobecność, miałam wirusa w komputerze, który tak ładnie mi wyczyścił dysk, że skończyło się kupnem nowego latopa. Czyli kilk dni bez kompa było. Jeśli trzeba fejsa zrobić, to proszę, dajcie mi znać koniecznie![/I] Po pierwsze, nie krzycz ;-) ;-) Po drugie, nie mam. Ja się zajmuję robieniem bannerów i fejsbuków. Od wielu lat nie mieszkam w PL i moja pomoc jest siłą rzeczy ograniczona. Widzę, że fejsbuk został już zrobiony przez Ciebie, więc nie będę dublować, chyba, że ktoś uważa, że to dobry pomysł. Ja zazwyczaj robię FB dwujęzyczne jeśli chodzi o zbieranie kasy, bo nigdy nic nie wiadomo, kto pomoże... .[/QUOTE] [quote name='zuzlikowa']I jeszcze mała uwaga... gdyby Pascal pozostał w schronisku... gdyby BUDRYSEK nie zawiozła go na gwałt do Wrocławia- dzisiaj moglibyśmy już mówić o psiaku w czasie przeszłym...[B]sytuacja jest naprawdę bardzo poważna nadal, ale teraz Pascal ma szansę![/B] [SIZE=4][B]Dziękuję Wam bardzo w jego imieniu za tę szansę... pomóżmy Pascalowi tę szansę wykorzystać![/B][/SIZE][/QUOTE] [SIZE=2]Czasami sytuacja wymaga podkreślenia[/SIZE][SIZE=3]...[SIZE=2]tak jak wymaga nie patrzenia na formę, a na treść[/SIZE]...[/SIZE] Nic nie stoi na przeszkodzie, by uzupełnić tekst wydarzenia angielskim tekstem, nic nie stoi na przeszkodzie by wesprzeć toczące się wydarzenie...bo rzeczywiście nigdy nic nie wiadomo. Jak widać możesz pomóc pisząc taki tekst. Quote
Iljova Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Pascalku jak tam u Ciebie ??? ************************************************************ [INDENT]Obejrzyjcie sobie ten krótki filmik, niesamowity. Moje uczucia Łzy,ciarki szok i wielki szacunek. To się nazywa Przyjaźń [URL="http://www.youtube.com/watch?v=f5OEKA47xFI&feature=youtu.be"][COLOR=#4444ff]http://www.youtube.com/watch?v=f5OEK...ature=youtu.be[/COLOR][/URL] [/INDENT] Quote
wapiszon Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 [quote name='Iljova']Pascalku jak tam u Ciebie ??? ************************************************************ [INDENT]Obejrzyjcie sobie ten krótki filmik, niesamowity. Moje uczucia Łzy,ciarki szok i wielki szacunek. To się nazywa Przyjaźń [URL="http://www.youtube.com/watch?v=f5OEKA47xFI&feature=youtu.be"][COLOR=#4444ff]http://www.youtube.com/watch?v=f5OEK...ature=youtu.be[/COLOR][/URL] [/INDENT][/QUOTE] Też się popłakałam. Quote
Iljova Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 a ten kontrast obojetność"ludzi" i walka tego psa żeby pomóc przyjacielowi Quote
strix Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 [quote name='zuzlikowa'][SIZE=2]Czasami sytuacja wymaga podkreślenia[/SIZE][SIZE=3]...[SIZE=2]tak jak wymaga nie patrzenia na formę, a na treść[/SIZE]...[/SIZE] Nic nie stoi na przeszkodzie, by uzupełnić tekst wydarzenia angielskim tekstem, nic nie stoi na przeszkodzie by wesprzeć toczące się wydarzenie...bo rzeczywiście nigdy nic nie wiadomo. Jak widać możesz pomóc pisząc taki tekst.[/QUOTE] Proponuję jednak,żeby admin się tym zajął. Bo potem będzie kłopot z uaktualnianiem tego tekstu i z odpowiedziami na maile zza granicy. Quote
zuzlikowa Posted May 11, 2011 Posted May 11, 2011 Nie mam jeszcze wiadomości o Pascalu, wiem jedynie,że jak dobrze pójdzie, to może w sobotę, niedzielę będziemy mialy nie tylko wiadomości bieżące,ale i fotki... Dziś czekam jeszcze na informacje i podnoszę Pascala. Pascal nadal nas potrzebuje... wszystkich umiejętności,którymi każdy z nas dysponuje... kto zechce i może chlopakowi pomóc- ten pomoże i bardzo w imieniu tego psa dziękuję... Quote
BUDRYSEK Posted May 12, 2011 Author Posted May 12, 2011 jutro jade do Pascalka...mam pare psoakow do rozwiezienia ale w sobote bede juz u Niego na bank Quote
Biedroneczka Posted May 12, 2011 Posted May 12, 2011 Na jakie konto można wpłacać pieniądze i jaki podać tytuł przelewu? Za dużo nie przeleję, tylko 20zł :oops: Quote
Recommended Posts