Olena84 Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 Trzeba bedzie napisac do moda o to by ktos przejal zmiane tytulu i napisal ze na cito potrzebne w sumei 3 domy! Nie wiem co powiedziec. Musze popytac bo wczoraj dowiedzialam sie o takim jednym dt za chyab 300zl ale tam jest duzo psow - tylko do tej znajomej co go zna bede dzwonic za godzine, bo teraz nie moze. Quote
Reno2001 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 OK, juz piszę do moda o zmianę tytułu. Ja nie mam pojęcia kto jest odpowiedzialny za Kamę. Napisałam już PW do Neczki, bo ona jest z Orzechowców i była tutaj na wątku, może się odezwie. Sprawa jest na prawdę paląca! Nie wiem, kto może przejąc wątek, ponieważ w ogóle nie jestem w temacie Kamy? Quote
Olena84 Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 A york jest tez do oddania? Abrakadabra zajmuje sie yorkami jesli moge tak poweidziec i moze miec jakies domy na oku, mam zapytac? Czy cos o nim wiadomo? A watek tego drugiego psiaka z dt? Quote
Reno2001 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Druga sunia to Oczka. Ciapcia Ciapuś próbuje już kontaktowac się z osobami odpowiedzialnymi za tamtą sunię. Jonik, mix york, jest do adopcji. Rodzina postanowiła zaopiekowac się Małym, drugim psem zuzki [*]. Jonik ma ok 3 lat, zuzka znalazła go na osiedlu już ponad rok temu. To taki trochę większy York (na oko ok 6 kg). Nie mam zdjęc, bo nie były potrzebne. Zuzka najpierw próbowała odnaleźc jego właścicieli, a kiedy nikt się nie zgłaszał, zostawiła psa sobie. Postarm się dowiedziec więcej o nim. Olena, próbuj gdzie się da znaleźc cokolwiek np dla Jonika. Przypuszczm, że rodzina nie potrzyma długo tych psów. Boję się, że lada moment trafia do schronu, co dla Oczki i Kamy będzie traumą nie do przeskoczenia. Quote
Olena84 Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 Od czwartku moge miec dt 10zl/doba w wlkp - ale w domu jest hodowla dogow takze Kama musi sie nie bac ich. Ew moge zapytac o miesjce tam dla drugiej suni - czy one maja po 300zl na miesiac??? O tym domku dowiedzialam sie wczoraj bo tez szukalam na cito miejsca tylko byl brak deklaracji dla psa. Quote
Reno2001 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Ja nie mogę decydowac o psach. Muszą to zrobic osoby za nie odpwiedzialne. Mam nadzieję, że dziewczyny z Tomaszowa pojawią się po Oczkę, a po Kamę ktoś z Orzechowców. Jedynym psem, który nie ma opiekuna jest Jonik i dla niego śmiało można szukac DT. On jest na prawdę bardzo ładny i na prawdę wygląda jak york, z tym, że nie jest taka miniaturką. Quote
Olena84 Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 Mysle ze dla calej trojki trzeba szukac dt:(, w kazdym razie ja cos mam i jak sie uda moze da rade oba tam dac. Co do yorka dzwonie do Abry (zajete), moze ona ma jakis dom dla yorka akurat. Quote
Olena84 Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 Rozmawialam z Abrakadabra, niestety bez zdjec to nie ma co dzialac, chociaz jakies jedno da sie zrobic. Bo domki chetne sa tylko trzeba je sprawdzic. Quote
Reno2001 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Dzowniłąm do schroniska w Orzechowcach, ale niestety już nikt nie odbiera. Pozostawiłam informację na sekretarce. Na stronie schronu Kama widnieje jako pies w DT, więc rozumiem, że schronisko jest jej prawnym opiekunem i to ono musi podjąc kroki. Nie mam bezposredniego telefonu do nikogo z Orzechowców. Póki co musimy poczekac. Quote
ciapuś Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 mnie udało się dodzwonić do Ocelot która zakładała wątek Oczki i była za nią odpowiedzialna,wiec dziewczyny z Tomaszowa już wiedzą o sprawie.Jeśli się znajdzie ktoś odpowiedzialny za Kamę proszę o kontakt 531-624-754 to podam tel do synowej Zuzki. Quote
ciapuś Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Tutaj jest link do FB na którym są zdjęcia Jonika [url]http://www.facebook.com/media/set/?set=a.172565232806504.46464.100001590856122[/url] Quote
pikola Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Boze nie wierze.. Brak mi slow,tylko lzy plyna.. Jak juz ustalicie komu wplacac deklaracje,to dajcie znac.Ja wplacalam Zuzce deklaracje. Quote
Olena84 Posted September 20, 2011 Author Posted September 20, 2011 w razie co moj tel 695-291-610 - bede poznym wieczorem na dogo lub jutro rano. Quote
ocelot Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Kochani nie mamy gdzie zabrać Oczki. Jesli macie pomysł bardzo proszę. [url]http://www.dogomania.pl/threads/200197-Oczka-pilnie-szuka-DT-DS.-Opiekunka-zmar%C5%82a....?p=17664548#post17664548[/url] Jesli odwieziemy ją do schroniska, sunia się załamie. Będzie nam Zuzki bardzo brakować:( Quote
obraczus87 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Zuzka, :( Boże :( Kochani - załóżcie osobny watek, na ktorym bedzie informacja o tej tragicznej sytuacji oraz o tych psiakach w PILNEJ potrzebie :( Quote
Javena Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Nie moge w to uwierzyc. Trzeba powiadomic wiecej ludzi ,moze coś sie wymysli? Quote
hebanowa Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Kama nie przeżyłaby powrotu do schronu :-(. Mam podobna do niej suczkę z Orzechowców i też trwało to długo zanim wypoczęła i doszła do siebie do tym schronie:shake:. Takie czarnule wystraszone miały tam małe powodzenia w Orzechowcach jak pamiętam:-(. Quote
Monika z Katowic Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 [quote name='obraczus87']Zuzka, :( Boże :( Kochani - załóżcie osobny watek, na ktorym bedzie informacja o tej tragicznej sytuacji oraz o tych psiakach w PILNEJ potrzebie :([/QUOTE] Zuzko kochana! :(:( Tylu psiakom pomogłaś... :(:( [INDENT] [URL="http://www.picturesanimations.com/candle/0/0-81brandendkaarsje4.gif"][IMG]http://www.picturesanimations.com/c/candle/0-81brandendkaarsje4.gif[/IMG][/URL] [/INDENT] Quote
Reno2001 Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Mam kontakt z Arturem, czyli Kierownikiem z Orzechowców. Kama wraca do schroniska. Jesli ktos miałaby jakieś DT dla suczki, to bardzo proszę dzwonic do Artura i przejąc temat. Mam nr telefonu, mogę podac. Prosze tylko pamiętac, że jesli nic nie wyklaruje się w ciągu kilku dni to suce grozi łódzki schron, przepełniony do granic możliwości. Quote
Szarotka Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 [quote name='pikola']Boze nie wierze.. Czyli to Zuzka byla chora a nie Jej ziec..Dlaczego tacy dobrzy ludzie odchodza.. Brak mi slow,tylko lzy plyna.. Jak juz ustalicie komu wplacac deklaracje,to dajcie znac.Ja wplacalam Zuzce deklaracje.[/QUOTE] Boze to straszne :(:( nie moge uwierzyc :(:( Wlasnie przed moim wyjazdem wplacilam na konto Zuzki 300 zl. bo Ona wplacala deklaracje dalej................ Quote
NusiaiJa Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Nie wierzę że kochana Zuzka od nas odeszła !!!!! Odeszła od nas Wspaniała osoba i Wielka miłośniczka zwierząt ! Cioteczki, psiaki dla Zuzki były częścią jej zycia. One dawały jej radość !!! Teraz muszą trafić do domu, gdzie dostaną tak dużo ciepła i miłości co u Zuzki ! Nie można zaprzepaścić trudu i poświęcenia Zuzki! Ona się dla nich poświęcała mimo swojej ciężkiej choroby .Ona by nam tego nie wybaczyła ! Quote
Szarotka Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Zuzka prowadzila tez konto Henia. Czy ktos ma kontakt z Jej rodzina, bo teraz to nie wiadomo bo bedzie i z pieskami itp. Cos niesamowitego.........Wierzyc mi sie nie chce. Mam kto sie teraz zajmuje tymczasami poza tym Zuzka miala tez jednego swojego psa........... Quote
Macia Posted September 20, 2011 Posted September 20, 2011 Tak jak pisała Olena84 mamy tymczas u znajomej hodowczyni dogów. Do czwartku jest u niej jeden pies. Koszt to 300 zł miesięcznie w to wliczona jest już karma. Opieka jest tam super. W razie problemów z deklaracjami będziemy pomagać w pewnym stopniu (same mamy trochę zwierząt u siebie). Gdyby nic innego się nie znalazło może warto to przemyśleć. Szkoda, by sunia wracała do schroniska. Quote
Recommended Posts