Talucha Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Tak, jeszcze jest większa od staffika ale zobaczymy potem :evil_lol: Będziemy zaglądać! No i do nas też zapraszamy :D Quote
Vesper Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 Staffik- Adi- ma już ponad rok- to starsze zdjęcie :) Pozdrawiamy :) Quote
Yuveza Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 jesteśmy! ale one są tycie, bardzo malutkie:D [url]http://i56.tinypic.com/2ahxf9e.jpg[/url] Quote
Vesper Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Milka waży 2,200kg, a Chicca 1,800kg...ale powinna przytyć- albo już trochę przytyła :) No i na tym zdjęciu Chicca była jeszcze młodziutka- pół roku nawet nie miała... Quote
kiniaaa Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 witamy :) jakie dwa piękne maleństwa... a mi się zawsze wydaje że mój taki mały [url]http://i52.tinypic.com/mpmy8.jpg[/url] obrażona królewna podbiła moje serce :loveu: świetna jest :lol: w końcu kobieta jak to kobieta, miewa czasem humorki :evil_lol: Quote
Vesper Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 Również witam pięknego Antosia i jego panią :) A królewna teraz w ciąży- czekamy na potwierdzenie... Quote
Oscar Patric Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 wspaniałe Masz te psiaki,mam nadzieję że kiedyś spełnię plany i także do domciu sprowadzę takie maleństwo :) Quote
pa-ttti Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 tylko pamiętaj- albo ze schroniska, albo z hodowli tylko i wyłącznie z rodowodem! nie wspieramy pseudo:) Quote
Vesper Posted June 3, 2011 Author Posted June 3, 2011 A niedługo piękne szczeniaczki- i u mnie, i u Pa-tti :) Pozdrawiam! Dodam jeszcze, że chihuahua potrafią się dogadać z bullowatymi (mam stafficzkę, a Pa-tti matkę mojej suni)- i zarówno u mnie, jak u Niej, maluszki świetnie żyją ze staffikami :) Ja do tego mam jeszcze westa, Pa-tti z kolei kilka yorków- tak więc charakter chihuahua jest naprawdę super- są to psiaki towarzyskie- mniej lub więcej, ale kłótni i jakiejś dużej rywalizacji o względy właściciela nie ma :) Nic, tylko brać :D Quote
Oscar Patric Posted June 6, 2011 Posted June 6, 2011 dzięki :) już nigdy takiego samego błędu nie zrobię poproszę o nowe foteczki psiaków :) Quote
Guest monia3a Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Ja zawsze lubiłam duże psy ale po namowie mojej córki adoptowaliśmy małą chi, Molly waży 1,700 kg W zeszłą niedzielę wzięłam na DT kolejnego psiulka chi i chyba się zakochałam i już nie oddam ;) prawdą jest, że te maluchy są poprostu nieziemskie. Przepraszam za off ale tymczasuję właśnie takie cudo :) [URL="http://imageshack.us/photo/my-images/687/009kopia.jpg/"][IMG]http://img687.imageshack.us/img687/7637/009kopia.jpg[/IMG][/URL] Quote
Oscar Patric Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 piękniutka,Ja to już się w niej zakochałam :) Quote
Guest monia3a Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 To jest tymczasowicz, chłopak. Waga 3,200 kg i chyba musi troszkę przytyć więc i dlatego został oddany bo za duży. Pies pochodzi z Czeskiej hodowli :) Za chwilę idziemy się kastrować ;) Quote
pa-ttti Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 [quote name='monia3a']To jest tymczasowicz, chłopak. Waga 3,200 kg i chyba musi troszkę przytyć więc i dlatego został oddany bo za duży. Pies pochodzi z Czeskiej hodowli :) Za chwilę idziemy się kastrować ;)[/QUOTE] oddany bo za duży....super po prostu. a psiak ma rodowód? czeskie psy są raczej małe, przynajmniej te co widuję na wystawach:) umaszczenie takie jakby merle, bardzo fajny kudłacz:) BTW, skąd Ty wytrzasnęłaś takie cudo?? Quote
Guest monia3a Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Pies ma rodowód ale nie u mnie został w tamtym miejscu. Ma tatuaż. Była właścicielka oddała go właśnie z powodu wielkości, bo nie może być reproduktorem ze względu na wielkość. Tak przynajmniej twierdzi ale mnie to mało że tak powiem interesi. Psiaczek za chwilkę będzie bez jajeczek i zostaje u mnie na stałe, nie umiem go poprostu oddać. Quote
pa-ttti Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 dobra decyzja, chihuahua są specyficzną rasą, nie pożałujesz że go zostawiłaś:) z jednej strony to się chwali, że właścicielka zdecydowała się wykluczyć go z hodowli. część osób na jej miejscu kryła by tym psem tak czy inaczej... pies trafił do Ciebie a nie do schroniska, więc właścicielka zadbała chyba o to, żeby nie trafił byle gdzie. załóż małemu jakąś galerię, będziemy odwiedzać:) Quote
Vesper Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 Takie cudeńko do mnie zajrzało!!!:loveu: Chłopaczek jest śliczny- wcale się nie dziwię o decyzji pozostawienia pieska w domu...:lol: Nie pożałujesz, a i 95% że zakochasz się w chihuahua- są niezwykłe, co ciężko zrozumieć komu, kto je widzi np. na ulicy- kolejny miniaturowy piesek... Ale jak je lepiej poznać...potrafią zaczarować właściciela, co więcej- na jednym chi najczęściej się nie kończy...:evil_lol: o czym osobiście się przekonałam. Piesek mógł zostać wykluczony z hodowli właśnie ze względu na tę piękną maść- blue merle- więcej na ten temat wie [B]Pa-tti[/B].Mogło też chodzić o wielkość- ale takie jest ryzyko kupując rasowego psa- niekoniecznie będzie Championem, i ludzie jakoś się pów nie pozbywają (mówię o normalnych ludziach, traktujących psy jak żywe istoty, a nie maszynki do rozmnażania/zarobku...Co do maści- generalnie chodzi o to, że tych psów nie powinno używać się do hodowli, bo piękne umaszczenie niesie za sobą gen letalny- prowadzący do śmierci szczeniaków i poważnych wad u innych. Teraz chyba FCI zabroniło wystawiać chi blue merle- właśnie z tego powodu- i pewnie dlatego wspaniały hodowca pozbył się pięknego chłopaczka... To jest okrucieństwo- psy traktowane jak rzeczy, jak towar na sprzedaż. W niczym nie lepsze od pseudo- zależy jeszcze, w jaki sposób oddano psiaczka- moim zdaniem, jeżeli taki się urodził w hodowli, hodowca powinien go wykastrować i starać się zapewnić dom-tak jak reszcie maluchów.:shake: Dobrze, że teraz ma Kogoś, kto go kocha- jest naprawdę wyjątkowy i zasługuje na wszystko co najlepsze. Mam nadzieję, że na stałe zostaniecie na Dogo a maluszek będzie miał galerię? Serdecznie pozdrawiam.:) [B]Monia3a[/B]- w avatarku 2 psiaki-w tym jeden dog niemiecki :), do tego dwa chi- też masz fajną gromadkę :) A możesz zdradzić, skąd bierzesz takie piękności do adopcji?:cool3: Quote
Guest monia3a Posted June 7, 2011 Posted June 7, 2011 Nie w avatarku to są moje tymczaski, nie mogłam się oprzeć i wstawiłam, pojechały już i czas zmienić. U mnie pomieszkuje tylko moja Kiara - mix onka i dwie chi oraz dwa koty, czasem tymczasiki, teraz te dwa z moich podpisów. Galerię może i założę, a tak naprawdę to zabieram się do tego i zabieram ale zawsze jest coś innego do zrobienia. Quote
Vesper Posted June 7, 2011 Author Posted June 7, 2011 Ten piesek spod balkonu- czytałam o nim- doszedł trochę do siebie? Quote
Guest monia3a Posted June 8, 2011 Posted June 8, 2011 Piksel jest już w wyśmienitej formie tylko jakoś domku nie widać :( Siusiaka ma usuniętego, ma pięknie zrobioną dziurkę do siusiania, wszystko ładnie się zagoiło. Jedyne co mnie martwi to, to że jest przeraźliwie chudy, a zjada tyle co moja onka. Muszę chyba złapać jego koopkę do badania, może ma jakiegoś robala, który zjada to co on dostaje ;) Quote
Vesper Posted June 9, 2011 Author Posted June 9, 2011 Piksel to ten maleńki, piękny chłopaczek? Nie zostaje u Ciebie? Daj jego link! Proszę! Bo coś złego musiało go spotkać jeżeli siusiaka nie ma :( Quote
Guest monia3a Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 Piksel to chłopak z mojego podpisu ten z odmrożonym penisem :) Zapraszam do chłopaka :) Quote
pa-ttti Posted June 9, 2011 Posted June 9, 2011 [quote name='monia3a']Piksel to chłopak z mojego podpisu ten z odmrożonym penisem :) Zapraszam do chłopaka :)[/QUOTE] eeejjj fajny ten Piksel:) taki mocno labradorowaty powiedziałabym:) ogłaszałaś go na labradorach do adopcji? to byłby trafiony pomysł myślę. no chyba że ktoś już na to wpadł, to przepraszam:) Quote
Recommended Posts