Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 751
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

Posted

baster i lusi napisał(a):
Heciu dla Ciebie................

Zapłacz
Kiedy odejdzie,
Jeśli cię serce zaboli,
Że to o wiele za wcześnie
Choć może i z Bożej woli.

Zapłacz
Bo dla płaczących
Niebo bywa łaskawsze
Lecz niech uwierzą wierzący,
Że on nie odszedł na zawsze.

Zapłacz
Kiedy odejdzie,
Uroń łzę jedną i drugą,
I - przestań
Nim słońce wzejdzie,
Bo on nie odszedł na długo.

Potem
Rozglądnij się w koło
Ale nie w górę
Patrz nisko
I - może wystarczy zawołać,
On może być już tu blisko...

A jeśli ktoś mi zarzuci,
Że świat widzę w krzywym lusterku,
To ja powtórzę:
On wróci
Choć może i w innym futerku...

Panie Boże, nie jestem aniołem,
dziś niewielu jest takich na świecie,
może ci, co na ziemskim padole
pokochali zwierzęta i dzieci.

Panie Boże, powiedziałeś „Proście”,
rzekłeś „Proście, a będzie wam dane”…
Wiesz, że wczoraj po Tęczowym Moście
szedł do Ciebie mój pies ukochany?

Panie Boże, poznasz go z łatwością,
miał sierść jedwabistą, cztery łapki, ogon,
proszę, o Panie, zawołaj go głośno,
bo miał w zwyczaju nie słuchać nikogo.

Panie Boże, nie proszę dla siebie,
znajdź mu jakąś osobę przyjazną,
by głodny i smutny nie był i żeby
przy kimś bezpiecznie mógł zasnąć.

Panie Boże, a gdy tak się stanie,
że i mnie zabrać stąd będzie trzeba,
pozwól, by wyszedł mi na spotkanie,
kiedy będę wędrować do nieba.......

Piękne... bardzo Ci dziękujemy...

Posted

hecia13 napisał(a):
Dziś mamy smutną "miesięcznicę" 19 maja odeszła Maryśka:(

Jutro minie miesiąc jak Shara jest z nami - to była bardzo szybka decyzja :)

.....smutne takie miesięcznice:-(, my 6 lipca mamy pierwszą rocznice jak umarła nasza kochana Dianka:-(

Teraz mamy Sabcie, a Wy Sharusie i Bullecika:loveu:, i wiesz masz cholerną rację co do podobieństwa:razz: Maryski i Sabiny! Przez moment myślałam że to fotka Saby:razz:, że może Ala coś wrzuciła:razz:. Bardzo podobne:loveu:

Posted

hecia13 napisał(a):
Cieczka Shary już zakończona. Czekamy teraz 2 miesiące, musimy się upewnić, że nie będzie ciąży urojonej, a potem ciachamy - koniec sierpnia-początek września :) Uszki u Bulisia już wyleczone, Shara jeszcze przez tydzień bedzie dostawać kropelki, potem kontrola.

:lol:Fajnie że cieczka zakończona:multi:, teraz czekać tak jak ja:razz:. Moja Saba ma ciążę urojoną i musimy odczekać:shake:. Rany!!!! Ta jej ciąża:razz: nas wykończy. Saba ciągle spi, mało jest aktywna:shake:, ciąge wymyslam jej nowe zabawy żeby odwrócić uwagę:razz:. Na spacerach jest ok, ale psy zaczeły ją denerwować i szybko chce wracać do domu:shake:. Tragedia!!!!!!! Gdzie mój bokser sie podział?????:shake: Dzisiaj pokazało się mleko:shake:, dzwoniłam do weta i idę po jakiś syrop,żeby to zaczymać:shake: Mam nadzieję że Shara tego uniknie:roll:

Posted

Z moją pierwszą jamniczką przechodziliśmy ciąże urojone co cieczka! Z wiciem gniazda i porodem włącznie :( Dlatego przy moich ostatnich dziewczynach, ciachnęliśmy przed pierwszą cieczką i spokój święty :)

Posted

Nutusia napisał(a):
Z moją pierwszą jamniczką przechodziliśmy ciąże urojone co cieczka! Z wiciem gniazda i porodem włącznie :( Dlatego przy moich ostatnich dziewczynach, ciachnęliśmy przed pierwszą cieczką i spokój święty :)

Ja we wczesnej mlodości miałam taką jamniczkę... masakra - co cieczka to ciąża urojona, gniazdo, zwlekanie pluszaków, kapci, a potem pilnowanie tego... To było w czasach, kiedy sie tak powszechnie nie sterylizowało suczek :(
sabinka40 napisał(a):
.....smutne takie miesięcznice, my 6 lipca mamy pierwszą rocznice jak umarła nasza kochana Dianka

U nas 16 lipca będzie pierwsza rocznica śmierci Dinusia :( (to ten z mojego awatarka) naszego pierwszego boksia - niewidomego, z problemami neurologicznymi

Posted

Dużo tych rocznic, niestety...
A teraz coś weselszego - Shara waży 31kg - 5kg w górę a i tak jeszcze żebra widać - ciekawe jaka jest jej prawidłowa waga...

Posted

hecia13 napisał(a):
A teraz coś weselszego - Shara waży 31kg - 5kg w górę a i tak jeszcze żebra widać - ciekawe jaka jest jej prawidłowa waga...

No to duże babsko ci rośnie ;)

Nutusia napisał(a):
O matko - jaki wynik! A moja Lilci nie chce przytyć. TZ się śmieje, że ona ma tylko dwa wymiary: długość i wysokość - szerokości brak :)

dobre hehehehe

Posted

hecia13 napisał(a):

wow no to rewelacyjnie dziewczynka odbudowuje swoje ciałko :)

Posted

Co ciekawe, ona wcale dużo nie je, nie jest pazerna. Może to dlatego, że moje pieski są na BARFie i po zjedzeniu kadłuba kurczaka czy dużej mięsnej kości już im się nie chce nic więcej jeść (karmę tez mamy - stoi w misce, czasem wieczorkiem coś tam pochrupią). Dostają oboje jednocześnie - Bullet dłubie swoje ok. pół godziny, Shara załatwia w 15-20 minut, potrafią leżeć obok siebie i jeść razem, ale biada, jeśli któreś skończy wcześniej i nie odejdzie (na kanapę) :D

Posted

Nutusia napisał(a):
Pół godziny?!?!?!?!? :crazyeye: Lili wchłonięcie miski zajmuje pół... minuty!!!!!!:shake:

ale one chrumkają surowiznę , trzeba pogryźć , przemielić w paszczy ;)

Uwielbiam odgłos trzaskającej kości w paszczy :)

Posted

Tak, a taka np. kość karkowa to duuużo chrumkania i trzeszczenia :D Czasem dostają ryż z surowymi porcjami dla psów (u nas w mięsnym sprzedają takie paczuszki po 1kg, zmielone resztki z rozbioru, mięsko, podroby, trochę tłuszczyku - ale niewiele, kiedyś to rozbabrałam i sprawdzałam) - wtedy miska idzie w kilka minut, ale są zdecydowanie mniej nasycone niż po kostkach :)

A tak dzieciaki śpią:

Posted

[FONT=Arial]Heyka , co tam u Naszych fafelków ??

Jutro otwieram kolejny bazarek dla Sharuni i Omarka ,brakuje nam jeszcze troszkę pieniążków :
mamy 384 zł 02 grosze
dla Sharuni potrzeba 450 zł na zabieg
dla Omarka jeszcze 45 zł do rachunku za kastrację

czyli musimy dozbierać 111 zł
[/FONT]