Alicja Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 http://www.dogomania.pl/threads/209757-na-boxie-Kupon-IKEA-kupon-wazny-do-30-czerwca-do-20-.06?p=17093355#post17093355 Quote
hecia13 Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 baster i lusi napisał(a):Heciu dla Ciebie................ Zapłacz Kiedy odejdzie, Jeśli cię serce zaboli, Że to o wiele za wcześnie Choć może i z Bożej woli. Zapłacz Bo dla płaczących Niebo bywa łaskawsze Lecz niech uwierzą wierzący, Że on nie odszedł na zawsze. Zapłacz Kiedy odejdzie, Uroń łzę jedną i drugą, I - przestań Nim słońce wzejdzie, Bo on nie odszedł na długo. Potem Rozglądnij się w koło Ale nie w górę Patrz nisko I - może wystarczy zawołać, On może być już tu blisko... A jeśli ktoś mi zarzuci, Że świat widzę w krzywym lusterku, To ja powtórzę: On wróci Choć może i w innym futerku... Panie Boże, nie jestem aniołem, dziś niewielu jest takich na świecie, może ci, co na ziemskim padole pokochali zwierzęta i dzieci. Panie Boże, powiedziałeś „Proście”, rzekłeś „Proście, a będzie wam dane”… Wiesz, że wczoraj po Tęczowym Moście szedł do Ciebie mój pies ukochany? Panie Boże, poznasz go z łatwością, miał sierść jedwabistą, cztery łapki, ogon, proszę, o Panie, zawołaj go głośno, bo miał w zwyczaju nie słuchać nikogo. Panie Boże, nie proszę dla siebie, znajdź mu jakąś osobę przyjazną, by głodny i smutny nie był i żeby przy kimś bezpiecznie mógł zasnąć. Panie Boże, a gdy tak się stanie, że i mnie zabrać stąd będzie trzeba, pozwól, by wyszedł mi na spotkanie, kiedy będę wędrować do nieba....... Piękne... bardzo Ci dziękujemy... Quote
Nutusia Posted June 19, 2011 Posted June 19, 2011 Maryśka jest z Was dumna, Heciu... Decyzja jak najbardziej słuszna - w moim pojęciu jedyna właściwa :) Quote
sabinka40 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 hecia13 napisał(a):Dziś mamy smutną "miesięcznicę" 19 maja odeszła Maryśka:( Jutro minie miesiąc jak Shara jest z nami - to była bardzo szybka decyzja :) .....smutne takie miesięcznice:-(, my 6 lipca mamy pierwszą rocznice jak umarła nasza kochana Dianka:-( Teraz mamy Sabcie, a Wy Sharusie i Bullecika:loveu:, i wiesz masz cholerną rację co do podobieństwa:razz: Maryski i Sabiny! Przez moment myślałam że to fotka Saby:razz:, że może Ala coś wrzuciła:razz:. Bardzo podobne:loveu: Quote
sabinka40 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 hecia13 napisał(a):Cieczka Shary już zakończona. Czekamy teraz 2 miesiące, musimy się upewnić, że nie będzie ciąży urojonej, a potem ciachamy - koniec sierpnia-początek września :) Uszki u Bulisia już wyleczone, Shara jeszcze przez tydzień bedzie dostawać kropelki, potem kontrola. :lol:Fajnie że cieczka zakończona:multi:, teraz czekać tak jak ja:razz:. Moja Saba ma ciążę urojoną i musimy odczekać:shake:. Rany!!!! Ta jej ciąża:razz: nas wykończy. Saba ciągle spi, mało jest aktywna:shake:, ciąge wymyslam jej nowe zabawy żeby odwrócić uwagę:razz:. Na spacerach jest ok, ale psy zaczeły ją denerwować i szybko chce wracać do domu:shake:. Tragedia!!!!!!! Gdzie mój bokser sie podział?????:shake: Dzisiaj pokazało się mleko:shake:, dzwoniłam do weta i idę po jakiś syrop,żeby to zaczymać:shake: Mam nadzieję że Shara tego uniknie:roll: Quote
Nutusia Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Z moją pierwszą jamniczką przechodziliśmy ciąże urojone co cieczka! Z wiciem gniazda i porodem włącznie :( Dlatego przy moich ostatnich dziewczynach, ciachnęliśmy przed pierwszą cieczką i spokój święty :) Quote
tatankas Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Zapraszam na kolejny bazarek dla Kinia i inne boksiowe staruszki z SOS Bokserom: http://www.dogomania.pl/threads/209813-WSZYSTKO-DLA-PSIAKA-na-staruszki-boksiowe-i-Kinia-z-sos-bokserom-26.06?p=17100226#post17100226 Cały bazarek dla psiaczków-nie znajdziesz nic dla siebie :p Quote
Nutusia Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Na tak radosnym i gościnnym wątku, chciałabym pokazać psiaka, któremu już raz się udało - może uda się jeszcze raz?... http://www.dogomania.pl/threads/209633-Szukam-oczu-Stevie Quote
hecia13 Posted June 20, 2011 Posted June 20, 2011 Nutusia napisał(a):Z moją pierwszą jamniczką przechodziliśmy ciąże urojone co cieczka! Z wiciem gniazda i porodem włącznie :( Dlatego przy moich ostatnich dziewczynach, ciachnęliśmy przed pierwszą cieczką i spokój święty :) Ja we wczesnej mlodości miałam taką jamniczkę... masakra - co cieczka to ciąża urojona, gniazdo, zwlekanie pluszaków, kapci, a potem pilnowanie tego... To było w czasach, kiedy sie tak powszechnie nie sterylizowało suczek :( sabinka40 napisał(a):.....smutne takie miesięcznice, my 6 lipca mamy pierwszą rocznice jak umarła nasza kochana Dianka U nas 16 lipca będzie pierwsza rocznica śmierci Dinusia :( (to ten z mojego awatarka) naszego pierwszego boksia - niewidomego, z problemami neurologicznymi Quote
Alicja Posted June 23, 2011 Author Posted June 23, 2011 u nas 7 , smutna , rocznica 3 sierpnia :( Quote
hecia13 Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Dużo tych rocznic, niestety... A teraz coś weselszego - Shara waży 31kg - 5kg w górę a i tak jeszcze żebra widać - ciekawe jaka jest jej prawidłowa waga... Quote
Nutusia Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 O matko - jaki wynik! A moja Lilci nie chce przytyć. TZ się śmieje, że ona ma tylko dwa wymiary: długość i wysokość - szerokości brak :) Quote
tatankas Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 hecia13 napisał(a):Dużo tych rocznic, niestety... A teraz coś weselszego - Shara waży 31kg - 5kg w górę a i tak jeszcze żebra widać - ciekawe jaka jest jej prawidłowa waga... No to duże babsko ci rośnie ;) Nutusia napisał(a):O matko - jaki wynik! A moja Lilci nie chce przytyć. TZ się śmieje, że ona ma tylko dwa wymiary: długość i wysokość - szerokości brak :) dobre hehehehe Quote
Alicja Posted June 23, 2011 Author Posted June 23, 2011 hecia13 napisał(a):Dużo tych rocznic, niestety... A teraz coś weselszego - Shara waży 31kg - 5kg w górę a i tak jeszcze żebra widać - ciekawe jaka jest jej prawidłowa waga... wow no to rewelacyjnie dziewczynka odbudowuje swoje ciałko :) Quote
hecia13 Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Co ciekawe, ona wcale dużo nie je, nie jest pazerna. Może to dlatego, że moje pieski są na BARFie i po zjedzeniu kadłuba kurczaka czy dużej mięsnej kości już im się nie chce nic więcej jeść (karmę tez mamy - stoi w misce, czasem wieczorkiem coś tam pochrupią). Dostają oboje jednocześnie - Bullet dłubie swoje ok. pół godziny, Shara załatwia w 15-20 minut, potrafią leżeć obok siebie i jeść razem, ale biada, jeśli któreś skończy wcześniej i nie odejdzie (na kanapę) :D Quote
Alicja Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 Ozzy na surowym bardzo szybko mi przybrał Quote
Nutusia Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Pół godziny?!?!?!?!? :crazyeye: Lili wchłonięcie miski zajmuje pół... minuty!!!!!!:shake: Quote
Alicja Posted June 24, 2011 Author Posted June 24, 2011 Nutusia napisał(a):Pół godziny?!?!?!?!? :crazyeye: Lili wchłonięcie miski zajmuje pół... minuty!!!!!!:shake: ale one chrumkają surowiznę , trzeba pogryźć , przemielić w paszczy ;) Uwielbiam odgłos trzaskającej kości w paszczy :) Quote
hecia13 Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Tak, a taka np. kość karkowa to duuużo chrumkania i trzeszczenia :D Czasem dostają ryż z surowymi porcjami dla psów (u nas w mięsnym sprzedają takie paczuszki po 1kg, zmielone resztki z rozbioru, mięsko, podroby, trochę tłuszczyku - ale niewiele, kiedyś to rozbabrałam i sprawdzałam) - wtedy miska idzie w kilka minut, ale są zdecydowanie mniej nasycone niż po kostkach :) A tak dzieciaki śpią: Quote
Alicja Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 [FONT=Arial]Heyka , co tam u Naszych fafelków ?? Jutro otwieram kolejny bazarek dla Sharuni i Omarka ,brakuje nam jeszcze troszkę pieniążków : mamy 384 zł 02 grosze dla Sharuni potrzeba 450 zł na zabieg dla Omarka jeszcze 45 zł do rachunku za kastrację czyli musimy dozbierać 111 zł[/FONT] Quote
Gioco Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Daj cynk o bazarku, będziemy choćby podnosić :-) Quote
Alicja Posted June 28, 2011 Author Posted June 28, 2011 [quote name='Gioco']Daj cynk o bazarku, będziemy choćby podnosić :-) oczywiście że powiadomię :) bazarek będzie TUTAJ ;) http://www.dogomania.pl/threads/210298-W-PRODUKCJI-CIUSZKOWY-bazarek-na-zaleg%C5%82%C4%85-sterylk%C4%99-SHARUNI-boxi?p=17154556#post17154556 jeszcze nie gotowy ale mam nadzieję że jutro dam radę ogarnąć :) Quote
Alicja Posted June 29, 2011 Author Posted June 29, 2011 Zapraszam na bazarek dla dozbierania pieniążków na sterylkę SHARUNI i dopłatę do kastracji OMARKA http://www.dogomania.pl/threads/210298-CIUSZKOWY-bazarek-na-sterylk%C4%99-SHARUNI-do-07.07-godz.21i?p=17154556#post17154556 Quote
Recommended Posts