EVA2406 Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 ULKA12 napisał(a): Szafranek to jedyny pies, któremu nie przeszkadza ta zima. wszyscy moi tymczasowicze na spacerkach biegają na trzech łapach co jakiś czas podnosząc do góry inną aby je troszkę ogrzać, tylko Szafranek zawsze na czterech, a nawet potrafi się w śniegu wytarzać, dziwak jakiś czy co??? :-) A może to Eskimos :evil_lol: Quote
Mysza2 Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 wtatara napisał(a):napiszcie o Szafranku -ile może mieć latek, zachowanie, waga, czy nadaje się do starszej Pani? przekleję tekst z ogłoszeń, więcej Ula na pewno o Szafranku napisze bo np wagi nie znam "Szafranek - to piesek dla którego szukamy domku.Został zabrany z cmentarza, błąkał się tam od pewnego czasu ok. 2 m-cy,prawdopodobnie porzucono go tam.Obecnie przebywa w miejscowości Żarki - woj. śląskie. Piesek przypominający collie, tylko wzrostu mu trochę brakuje,sięga do łydek , taka puchata kulka,wiek szacowany na 6,7 lat, energiczny,bardzo towarzyski, potrzebuje kontaktu z człowiekiem, uwielbia się bawić,w stosunku do innych zwierząt tolerancyjny, ale ostrożny. Piesek sprawdza się jako pies towarzyszący w domu i ogrodzie, pilnujący, najlepiej bez małych dzieci. Mile widziane osoby starsze, spokojne i opanowane, które nie będą chciały zmieniać nawyków starszego psa." Do starszej Pani to się nadaje ale z ogródkiem, bo nie pozwala sobie zapiąć smyczy Quote
andegawenka Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Duzy też nie jest, tylko to futro dodaję mu wielkości:smile: Quote
ULKA12 Posted February 13, 2012 Posted February 13, 2012 Nie ma pojęcia ile może ważyć ale nie więcej niż 15 kg, raczej mniej. On jest mały, tylko bardzo puchaty. Quote
szafranekm Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 (edited) Wydaje mi się też, że szafranek ważyć może ok. 10-12 kg, tkj. pisze Ulka, jego futro dodaje mu gabarytów.W ogłoszeniu jest napisane, że najlepiej dla starszych osób bez małych dzieci. Szafranku bądź grzeczny dla Barego i Zdzicha. Obydwaj starsi panowie są u Ulki, czy coś pomyliłam?? Szafranek to się czuje Ulka u Ciebie jak "pan na włościach" tylko Bari jeszcze smutny, ale przyzwyczai się, dla niego to wszystko nowe i nieznane, ale u Ulki szybko się zadomowi.To kolega ze schroniska Botti, która odeszła za TM 1,5 tyg. temu, będąc 2 dni w DT. :Dog_run: Edited February 13, 2012 by szafranekm Quote
EVA2406 Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Z Walentynkowymi pozdrowieniami dla Szafranka i jego Fanklubu :) Quote
ULKA12 Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Szafranek serdecznie dziękuje za życzenia walentynkowe i prosi o to jedno serce, które będzie biło tylko dla niego. Quote
szafranekm Posted February 14, 2012 Author Posted February 14, 2012 Dla Szafranka i Cioteczek serduszko z życzeniami duuuużo ciepła i miłości. Quote
azalia Posted February 14, 2012 Posted February 14, 2012 Życzę Szafrankowi,aby znalazł to jedno,jedyne serce. Quote
piescofajnyjest Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 kochany Szafranku:) duuuuuuuuzo milosci:) Quote
andegawenka Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Szafranku widzisz jaki masz sympatyczny wątek? jeszcze tylko maleńki dar od losu i jesteś w swoim domku:) Quote
ULKA12 Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Szafranek zimowy "" rel="external nofollow noopener"> Quote
Mysza2 Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 ale to ładny psiak, zawsze myślałam że takie śliczne kudłate to najszybciej do domu idą, a to żadnego odzewu. Quote
maja602 Posted February 15, 2012 Posted February 15, 2012 Właśnie ja też jestem zdziwiona, ze o Szafranka nikt nie pyta. Quote
szafranekm Posted February 15, 2012 Author Posted February 15, 2012 Szafranek nie dość, że taki przystojny to jednak nie ma chłopak szczęścia, albo nie wypatrzyło go jeszcze to jedno serduszko. Szafranek cały czas czeka. Quote
wiga138 Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Pozdrawiam szafranka bardzo serdecznie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Annaa4 Posted February 16, 2012 Posted February 16, 2012 Ja też tego nie rozumiem, wizualnie to on wymiata :))) Ozdoba każdego domu:)) Quote
piescofajnyjest Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 teraz to ja ide spac Szafraniasty....... Quote
andegawenka Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 [quote name='piescofajnyjest']teraz to ja ide spac Szafraniasty.......[/QUOTE] Kolorowych snów:loveu: Quote
ULKA12 Posted February 20, 2012 Posted February 20, 2012 Czyżby wiosna? "" rel="external nofollow noopener"> "" rel="external nofollow noopener"> Quote
Recommended Posts