Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 552
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

yewcia1 napisał(a):
Senka jutro odwiedzi stare kąty ;-), ale tylko na chwilę ;-)

Pewnie, że tylko na chwilę :lol: Nie zamierzamy zostawać w UCiechowie zbyt długo, poza tym nie wiem jak Seniaczke zareaguje na schronisko . . . . :roll: miejmy nadzieję, że obejdzie się bez żadnych historii :lol:
A odwiedzamy, bo jesteśmy w okolicy to raz, a po drugie z sentymentu :lol: no i pochwalić się naszą zadomowioną już Senką :loveu:

Posted

Szkoda, że Cie nie było Justynko, ale myślę, że się jeszcze spotkamy :) I to nie raz :lol:

Byliśmy w Uciechowie około 15.30 jeżeli dobrze pamiętam :) Miałam lekkie obawy jak Seniaczek zareaguje, ale było w porządku :multi: Poskakała po Robercie (byli tam jeszcze jacyś znajomi p. Roberta, jakieś małżeństwo to Ich też obskakała ;) ) , pomerdała ogonkiem, obwąchała wszystkie zakamarki, zaznaczyła swój teren ;) ogólnie była bardzo spokojna :lol: Zreszta napewno Robert wszystko opowie :) ale myślę, że dobrze sprawujemy opiekę nad Seniaczkiem :loveu:

Tylko na koniec Senka strasznie ciągnęła do auta, tak jakby się bała, że ją zostawimy . . . Jednak w aucie już była szczęśliwa i dumnie rozłożona na tylnym siedzeniu przespała prawie całą drogę powrotną :lol:

Chyba jednak była zestresowana całą tą podróżą, bo nawet po powrocie do domku nic nie zjadła z michy, tylko strasznie dużo piła :lol: po czym poległa na dywanie i spała :lol:

Teraz idziemy spatki, bo już późno a jutro do pracy. Przede mną prawie cały weekend poza domem, bo pora jechać na studia (ostatnio zrobiłam sobie wolne od studiów, bo chciałam pobyć troszkę z moją psinką :loveu: ). Ooo, widzę, że pies znowu na mojej poduszcze leży, tak jakby nie miała swojej ;) ...

Aha, cieczka jeszcze nas męczy - Senka nadal lata w majtach i podkładkach, ale i tak zdarza jej się pobrudzić, bo nader często "gubi" te majtorki :-D hihi

No to już mnie nie ma. Pewnie jutro sie odezwę :bye:

Posted

Witajcie dziewczynki :sweetCyb: troszke ostatnio dużo miałam spraw na głowie i zaniedbałam dogo, ale chcę Wam powiedzieć, że u nas wszystko w porządku :cool2:

Senka już 3 tydzień jak ma tą cieczkę i nadal jej nie opuszcza . . . A my się męczymy, bo na każdy spacer trzeba brac kija (który i tak z reguły nic nie pomaga):mad:

Właśnie teraz idziemy na wieczorny spacerek :painting: :Dog_run: więc robimy papapa :bye: ale teraz będziemy tu częściej zaglądać :lol:

Posted

Adzia&Senka napisał(a):
Witajcie dziewczynki :sweetCyb: troszke ostatnio dużo miałam spraw na głowie i zaniedbałam dogo, ale chcę Wam powiedzieć, że u nas wszystko w porządku :cool2:

Senka już 3 tydzień jak ma tą cieczkę i nadal jej nie opuszcza . . . A my się męczymy, bo na każdy spacer trzeba brac kija (który i tak z reguły nic nie pomaga):mad:

Właśnie teraz idziemy na wieczorny spacerek :painting: :Dog_run: więc robimy papapa :bye: ale teraz będziemy tu częściej zaglądać :lol:

Dziewczyny a gdzie foty utuczonej Senki;) ??:diabloti:

Posted

yewcia1 napisał(a):
Dziewczyny a gdzie foty utuczonej Senki;) ??:diabloti:

Eeee, nie mamy niestety cyfrówki,a wiadomo jak to jest z pożyczaniem . . . Mogę coś zrobić komórką, ale będą niezbyt wyraźne - tylko proszę mi o tym przypomnieć, bo niebawe zapomnę, że żyję, tyle mam teraz biegania i załatwiania :lol:

Ale coś postaram się tu nowego wrzucić ;)

Posted

OTO JA I MOJA SENKA ZWANA PRZEZ NIEKTÓRYCH (A ZWŁASZCZA PRZEZ BABCIĘ) SABINKĄ

A TO MOJE SŁONECZKO NA ŁÓŻECZKU - SZYKOWAŁO SIĘ DO SPANKA WIECZORNEGO

A TU SENEK JUŻ W POZYCJI LEŻĄCEJ ;)

SENIAK "PRZYWŁASZCZYŁ" SOBIE KROWIAKA I SYSTEMATYCZNIE GO GNIECIE I LIŻE :eviltong:

CZY TO TEN SAM PIES CO BYŁ W UCIECHOWIE? ;)

WSZYSTKIE FOTKI SA Z DNIA DZISIEJSZEGO, JAKOŚĆ POZOSTAWIA WIELE DO ŻYCZENIA, ALE TAK JAK MNIE PROSIŁYŚCIE - UŻYŁAM DO TEGO CELU KOMÓRKI :) MYŚLĘ, ŻE TO CO MIAŁY TE ZDJĘCIA ODDAĆ TO ODDAŁY A JAKOŚĆ NIE JEST PIERWSZORZĘDNA :loveu:

Posted

[quote name='Adzia&Senka']OTO JA I MOJA SENKA ZWANA PRZEZ NIEKTÓRYCH (A ZWŁASZCZA PRZEZ BABCIĘ) SABINKĄ

A TO MOJE SŁONECZKO NA ŁÓŻECZKU - SZYKOWAŁO SIĘ DO SPANKA WIECZORNEGO

A TU SENEK JUŻ W POZYCJI LEŻĄCEJ ;)

SENIAK "PRZYWŁASZCZYŁ" SOBIE KROWIAKA I SYSTEMATYCZNIE GO GNIECIE I LIŻE :eviltong:

CZY TO TEN SAM PIES CO BYŁ W UCIECHOWIE? ;)

WSZYSTKIE FOTKI SA Z DNIA DZISIEJSZEGO, JAKOŚĆ POZOSTAWIA WIELE DO ŻYCZENIA, ALE TAK JAK MNIE PROSIŁYŚCIE - UŻYŁAM DO TEGO CELU KOMÓRKI :) MYŚLĘ, ŻE TO CO MIAŁY TE ZDJĘCIA ODDAĆ TO ODDAŁY A JAKOŚĆ NIE JEST PIERWSZORZĘDNA :loveu:
Andzia to nie jest Senka to jakaś gruba kluska:loveu: Ty na fotce to Ty ale Senka jak nie Senka ale ona utuczona, to chyba przez to masełko

Posted

yewcia1 napisał(a):
Andzia to nie jest Senka to jakaś gruba kluska:loveu: Ty na fotce to Ty ale Senka jak nie Senka ale ona utuczona, to chyba przez to masełko

Ewuś, bez przesady :eviltong: Senka nie tylko masełko wcina :evil_lol:

To moja babcia karmi piesa i co rusz podsuwa mu jakieś smakolyki, a do mnie mówi, żeby nie dokarmiać psa! ;) No, owszem ja jej kupuję te dobrocie i czasem coś tam "odpalę" od siebie (nie mam z reguły wyboru, bo zaraz mam wodospad wokół siebie), ale to nie moja wina, że Senka rośnie, a wraz z nią rośnie jej skóra (ma jej coraz więcej) ;)

Posted

AnkaG napisał(a):
A Adzia a gdzie ty śpisz, skoro Senka w łóżku ? ;)

Jak zauważyś Aniu, Senka leży na moim łóżku, które zostało wczesniej przykryte na powierzchnie stara poszwą i Senki kocykiem ze względu na jej cieczkę (już minęły 3 tygodnie! Ile jeszcze??).

A ja śpię z nią, jakoś się tam mieszczę, choć nie ukrywam, że Sena nader często "przyłoży" mi w nocy a to łapą (oj uwielbia się rozpychać :) ), a to mordką :evil_lol:

Raz mi przyłożyła prosto w nos - śmiejcie się, ale ja myślałam, ze zawału dostanę w tak młodym wieku :crazyeye: normalnie szok!

Ps. A majtorki pewnie, że seksi, ale to jeszcze nic - ma 2 pary różowych :evil_lol:

Posted

Nie wiem ile bokserki maja cieczkę, ale uważaj, bo jesli bedzie cos za długo to idź do weta. U mojego brata przedłuzajaca się cieczka skończyła sie ropomaciczem. No nie u brata tylko u jego suni.
Nie chce straszyc ale lepiej uważac.

My z TZ spimy z naszymi trzema sznaucerkami i dlatego mamy łoze na zamówienie 2x2 m.

Posted

Witajcie :multi:

Nie odzywałyśmy się, bo byłam kolejny weekend w Wałbrzychu na uczelni :shake: Myślalam, że nie wyrobię . . .Ale wytrwałam :lol:
Ponieważ przez te 2 dni wstawałam o 5 rano a do domu przyjeżdzałam między godz. 20 a 22 to miałam naprawdę ogromną nadzieję, że chociaż dzisiaj się wyśpię :) Ale gdzie tam - pomarzyć można ;) Została wręcz brutlanie obudzona po 5 rano, ponieważ moja panienka miała silną potrzebę :grins: Mówię do niej- nie teraz Sencia, pójdziemy przed 7, ale ona piszczy i skomli i liże mnie po buzi, więc poszłam, założyłam tylko dresy i taka rozszczochrana i zaspana poszłam z Senką tuż po 5 się załatwić :) Później po powrocie oczywiście zmożył mnie i Senę :loveu: jeszcze sen w wyniku czego ledwo zdążyłam dzisiaj do pracy : ) Ale dałam jakoś radę :lol:

A po pracy tak się ze mną witała i skakała, że dzięki niej systemtycznie powiększam swoją kolekcję siniaków :evil_lol: Dziś mi doszedł piękny podłużny zarys pazura na prawym udzie :) Cudo :megagrin:
Normalnie Sena wykazuje wobec swojej pani przemoc fizyczną :evil_lol: Jakby mnie tak lekarz obejrzał i zapytał się skąd pani ma te siniaki to nie wiedziałabym co powiedzieć :mdrmed: :megagrin:

A teraz odchodząc od tematu powiem Wam, że SENA SKOŃCZYŁA W KOŃCU CIECZKĘ!!!!!:multi: :multi: :multi: HURRA!!!

Jaka ulga;) Już nie będą za nami psy latały :multi:

Teraz będę musiała pomyśleć o jakiś zastrzykach czy tabletkach, ale nie wiem, kiedy byłby najlepszy czas na to. Mam nadzieję, że do następnej cieczki zdążymy się zabezpieczyć :mdrmed:

Ps. Justynka - wprawdzie Senka nie nosi juz majtorek, ale specjalnie dla Ciebie na dniach wkleję fotko Senki w różowych majtorkach :loveu: hihi