Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 552
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='AnkaG']Zwariowana Senka. Czekam na fotki. A avatarek super. :loveu:

Fotki już są Aniu, a avatarek dzięki mojemu Rafałowi - ja mimo, że nie blondynka to walczyłam z tym kilka tygodni i tak nie udało mi się tego zrobić, a tu wystarczyły 2 minutki i jest :lol: :evil_lol:

Posted

U nas cicho sza, wszystko po staremu :) Póki co jest spokojnie, Senka nic nie rozrabia :) A wręcz przeciwnie - ładnie mi się dziewczynka rozwija :) rośnie :) tyje :) pięknie nauczyła się jeść z widelca . . . :evil_lol: hihihi

A tak naprawdę nie pisałam, bo nie miałam czasu - sesja na studiach. Ale teraz trochę luzu, więc postaram się tu troszkę odkurzyć zaległości :lol:

Tymczasem gorąco pozdrawiam <papapa>

Posted

Troche poczytałam sobie o tym objawach i przypuszczam, że to może być ciąża urojona, ale czy aby napewno?

Owszem ostatnio dużo pije wody, jedzenia jej nie żalujemy :) Strasznie lubi się przytulać :) Ja ją bez przerwy niuniam :loveu: w końcu to moja dziewczynka :loveu:

Wprawdzie zabawek nie znosi w kąt, ma tego swojego hipcia, ale jakiś specjalnych uczuć wobec niego nie zauważyłam. Od tej cieczki co miała to minęło już jakieś 2 miesiące (zakończyła ją w 3 tygodniu listopada).

Cycuszki jak już wspominałam ma powiększone. Mniej więcej od tygodnia. Byłam wtedy na uczelni, więc jak sie zachowywała nie wiem dokładnie. Ale Senek z reguły cały czas śpi :) Najbardziej powiększone są tylne cycuszki i z nich leci najwięcej mleczka.

Od jakiegoś tygodnia, może ciutkę więcej intensywnie się liże. Na początku wystraszyłam się, że być może znowu cieczka, ale nic z tych rzeczy.

Czasem "wisi" jej jakiś "glutek", tzn. jakaś przezroczysta wydzielina. Ale nie cały czas. Czasem jak się cieszy. Bo jak wracam z pracy to za każdym razem jest ten sam rytuał - Sabinek wylatuje z mieszkania na klatkę schodową i leci po schodach na dół na przeciw mnie :) przy tym skacze jak królik :) i tak codziennie od 3 już miesięcy i powiem Wam, że wcale jej się to nie nudzi :-D

Poradzcie mi tylko co mma robić z tymi cycuszkami? Czekać? Czy iść radzić się weta? Martwię się czy to nie jest coś poważnego.

Posted

justynavege napisał(a):
Adziu ja bym poszłą do weta
w razie ciazy urojonej sucz yewci wg nakazu weta smarowanie cycuszków jodyną 1 raz dziennie ( zeby nie lizała) , mało jedzenia i jak najwiecej ruchu

Jodyna koniecznie - wszystkie cycory smarować raz lub dwa dziennie, ogranicz jej żarełko, nabiału nie dawać, i jak się da to dużo ruchu.

Adzia smaruj sence koniecznie cycorki bo jak bedzie sie jej robić za duzo pokarmu moze być stan zapalny - a wtedy wet musowo:razz:
Ubieraj rekawiczki ( jodyna brudzi) wacik do demakijażu i Senkę do góry kołami i smarować.
Dobrze byłoby jej trochę dać w kość ( czyli duże bieganko) a jak liże dalej cycki nie pozwalać.
No i ograniczyć jedzenie.
Moja sasza na początku miała tylko mleko i nie interesowały ją zabawki ( czytaj dzieci)
Teraz podczas urojonej piłeczki to dzieci - nosiła jej i podkładała pod brzuch, więc podjęlam drastyczne kroki - i jej dzieci schowałam do szafy

Posted

U nas narazie oki :) bylam u wetki, ale ona powiedziała, że muszę przyjść z Seną osobiście, jednakże z tego co jej mówiłam njaprawdopodobniej jest to ciąża urojona. Ale nie dam rady póki co podejść z Seną, bo jesteśmy tak zasypane śniegiem, że szkoda słów . . .

Ja wczoraj zaliczyłam oglodzone schody po tym jak mnie Seniak pociągnął, a dziś babcia w tym samym miejscu . . . .Rzecz jasna podczas spaceru z Seną :)
Objawy u Seny tak jakby się zmniejszyły, tzn cycuszki jej trochę sie zmniejszyły :) JAk do tej pory ani razu sobie ich nie lizała, to chyba dobry znak ? :) Swojego hipcia nie zakupuje pod siebie, ani nie liże ;)

Tylko w nocy ten mój klocek nagminnie się do mnie przytula i buzi daje :loveu:

Posted

Wróciłam do żywych po zakuwaniu do egzaminu. Teraz jestem Samodzielny księgowy - bilansista. Zdałam na 5. :eviltong:

Adzia to typowe objawy ciąży urojonej. Przy lekkich objawach mój wet nic nie zalecał. Ta jak pisały dziewczyny: dużo ruchu i ZERO głaskania po cyckach.

A to zdjęcie Nuki z dzisiaj.

Posted

[quote name='AnkaG']Wróciłam do żywych po zakuwaniu do egzaminu. Teraz jestem Samodzielny księgowy - bilansista. Zdałam na 5. :eviltong:

Adzia to typowe objawy ciąży urojonej. Przy lekkich objawach mój wet nic nie zalecał. Ta jak pisały dziewczyny: dużo ruchu i ZERO głaskania po cyckach.

A to zdjęcie Nuki z dzisiaj.

Anka G - gratulujemy:loveu:
Piękna fotka :lol: A psiak jeszcze ładniejszy:multi:

Posted

[SIZE="4"][SIZE="5"]Nie wiem, czy powinnam pisać o tym w tym wątku, ale sprawa jest dosyć pilna!!!

[SIZE="4"]Pomocy potrzebuje ta oto suczka:

Sunia znajdyje się w chwili obecnej w domku tymczasowym w Chrzanowie, ale nie może tam zostać na stałe, ponieważ właścicielka ma już jednego pieska.

Dokładnych szczegółów nie znam. Więcej wie mój Rafał. Podaję nr na gg do Niego w razie kontaktu: 9027154

Na tyle na ile udało mi się zorientować to sunia w poprzednim domku była bita i ogólnie się nad nią znęcano.

Dziewczyny pomóżcie znaleleźć tej małej domek!! Już nieraz zdziałałyście cuda, więc może i tym razem??

Jutro Rafał ma więcej wiedzieć odnośnie suni.

Ja ze swojej strony mogłam zrobić tylko tyle.

Posted

yewcia1 napisał(a):
Adzia a gdzie ten Chrzanów gdzieś koło Was?
Trzeba by poszukać kogoś z okolic, ile sunia moze być w domku tymczasowym? Trzeba myśleć

Ewcia Chrzanów w woj. małopolskim bodajże, to jest na trasie pomiędzy Katowicami a Krakowem.