Foksia i Dżekuś Posted November 2, 2012 Posted November 2, 2012 [quote name='eliza_sk']Szukam kogoś do wizyty pa w [B]Małej Wsi gm. Węgrzce Wielkie[/B] (6,5 km od Wieliczki). Czy pomoże ktoś ?[/QUOTE] Eliza dawaj namiary na pw i dla kogo ten dome.Postaram sie juto jadać do Niepołomic tam podjechac Quote
dexterka Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 (edited) nieaktualne Edited November 6, 2012 by dexterka Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 5, 2012 Posted November 5, 2012 [quote name='dexterka']UWAGA UWAGA:) [COLOR=#ff0000][B]Szukam kogoś z doświadczeniem do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej w Krakowie dla wyżła Mańka[/B][/COLOR]. Bardzo proszę o pomoc. Wątek fundacji pod której opieką jest psiak [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/220953-Fundacja-Grey-Animals-spragnione-miłości-i-gotowe-do-zabrania!!-Szukają-domu?p=19918388#post19918388[/URL][/QUOTE] Kraków jest bardzo duży, napisz jaki to rejon Quote
dexterka Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 [quote name='Foksia i Dżekuś']Kraków jest bardzo duży, napisz jaki to rejon[/QUOTE] już znalazłam chętną osobę:) Quote
iwoniam Posted November 6, 2012 Posted November 6, 2012 dam znać po :) [quote name='dexterka']już znalazłam chętną osobę:)[/QUOTE] Quote
dexterka Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 [quote name='iwoniam']dam znać po :)[/QUOTE] dziękuję kochana:) Quote
MTD Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 czy jest tu ktoś kto byłby chętny na wizytę w Przegini pod Olkuszem? Quote
jofracy Posted November 7, 2012 Posted November 7, 2012 Szukam transportu z Tarnowa na Śląsk dla szczeniaka. kontakt: 696996722 Quote
Kocurek Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Przeklejam info z Facebooka: UWAGA! DOBRY, SPRAWDZONY DOM SZUKA PSA! POSZUKIWANY DO ADOPCJI PIES, W TYPIE TERRIERA LUB GRYFONA, MOŻE BYĆ WIĘKSZY. ... WYŁĄCZNIE Z DOMU TYMCZASOWEGO, W KTÓRYM MIESZKAŁ WRAZ Z DZIECKIEM PONIŻEJ 2 ROKU ŻYCIA. Jest to warunek bezwzględny. Poza tym dobrze byłoby gdyby nie ciągnął na smyczy, ponieważ na spacery wraz z nim i dzieckiem czasem chodzi babcia. INFORMACJE NA TEMAT TAKIEGO PSIAKA PROSIMY PRZESYŁAĆ NA ADRES: [email][email protected][/email] Quote
elaja Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [B]Pilnie potrzebna osoba , która jutro lub w sobotę mogłaby odebrać z terenu Krakowa koce i kołdry i zawieźć do schroniska ! Adres i kontakt podam na priv .[/B] Quote
salibinka Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 [quote name='elaja'][B]Pilnie potrzebna osoba , która jutro lub w sobotę mogłaby odebrać z terenu Krakowa koce i kołdry i zawieźć do schroniska ! Adres i kontakt podam na priv .[/B][/QUOTE] Chętnie pomożemy - w sobotę :) Quote
elaja Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 (edited) [quote name='salibinka']Chętnie pomożemy - w sobotę :)[/QUOTE] Dziękuję ! Wysyłam PW . edit. To znaczy chciałam wysłać :cool3: ale masz zapchana skrzynkę . Poszło na maila :lol: Edited November 8, 2012 by elaja Quote
Lidan Posted November 8, 2012 Posted November 8, 2012 Jak dużo tych kocy? Czy tylne siedzenie i mały bagażnik w osobowym niewielkim autku wystarczy? JAki to region Krakowa? Nie odświeżyłam strony przed napisaniem odpowiedzi... Widzę, że już są chętni do pomocy :-) Quote
missieek Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 [SIZE=4]ponownie zgłosiłam moją mamę do wewnętrznej ankiety dogo [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235228-KrakVet-ankieta-na-listopad[/URL] karma bardzo potrzebna kto ma ochotę wesprzeć głosem, zapraszam![/SIZE] Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 (edited) Dziewczyny czy do was ktoś nie dzwonił w sprawie małego kota z ul Szybkiej rejon Bieńczyc ? ten gosciu dzwonił do mnie o małego kotka ,a potem pomylił nr. telefonu i znowu dzwonił do mnie jak do nowego ogłoszeniodawcy i chciał z gumtrii kota ,a ja wczesniej juz sie z nim umówiłam ,ze mu przywiozę . Tak że nie dam mu żadnego kota bo to podejżane ,że wydzwania tak o koty ,a ma już podobno jednego małego od pani ,korej sie kotka okociła bo on nie bierze ze schroniska tylko takie które sa bezdomne . Ciekawa jestem na co mu te Koty? czy ktoś coś slyszał ,czy do kogoś dzwonił? Edited November 9, 2012 by Foksia i Dżekuś Quote
rita60 Posted November 9, 2012 Posted November 9, 2012 [quote name='missieek'][SIZE=4]ponownie zgłosiłam moją mamę do wewnętrznej ankiety dogo [URL]http://www.dogomania.pl/forum/threads/235228-KrakVet-ankieta-na-listopad[/URL] karma bardzo potrzebna kto ma ochotę wesprzeć głosem, zapraszam![/SIZE][/QUOTE] Zrobione...trzymam kciuki. Quote
wilczyca Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 [quote name='marta-t']Rozpaczliwie poszukujemy psa, który zaginął w Łętkowicach (woj małopolskie, niedaleko Słomnik i Miechowa). Nad ranem dnia 09.10.2012 r. wydostał się z posesji w Łętkowicach bardzo duży brązowy młody pies (wielkości doga niemieckiego). Miała na szyi obrożę. Jest niegroźny i przyjaźnie nastawiony do ludzi. Wszelkie informacje na temat psa prosimy zgłaszać na numer telefonu 783553197, 882 180 526 lub 534 884 174. [IMG]http://www.567.pl/obrazy/dsc0109oeo.jpg[/IMG][/QUOTE] oglądałam ostatni odcinek "Kundel bury ....." i tam w tym odcinku zobaczyłam psa podobnego do tego. Pies jest "pokazany" w ok. 15 minucie (odcinek ten był emitowany chyba w ubiegłym tygodniu). Może warto sprawdzić czy to jest ten psiak (o ile się nie znalazł) Quote
salibinka Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 (edited) Pomocy potrzebują dwa ok. 7 miesięczne koty. Mieszkają na jednym z krakowskich podwórzy osiedlowych. Rodzina p. Grzegorza (ta, która przekazała dzisiaj kołdry do schroniska) dogląda i dokarmia je regularnie od małego. Ludzie ci mają swoje zwierzaki - nie mogą przygarnąć kolejnych. Nie mniej martwią się o nie - idzie zima a wejście do kotłowni, jedynego miejsca, w którym takie bezdomniaki chroniły się do tej pory, zostało zamknięte (ze wzgledu na wypadek, w którym zginęło przebywające tam zwierzę). Koty są przyzwyczajone do ludzi i psów, chętne do zabawy, miłe. To też stanowi dla nich zagrożenie w obecnej sytuacji. Nie mają opieki weterynaryjnej. Szary - kotka, rudy - samiec. 509 166 430 [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-riYYiiY2kCU/UJ5Yz-sI7_I/AAAAAAAAFNE/nVAs2xMv36g/s720/DSC_9507-1.jpg[/IMG] [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-A_Dg-g5yPzE/UJ5Y9nX8TPI/AAAAAAAAFNU/sUl7vlA6HR8/s720/DSC_9509.jpg[/IMG] Edited November 10, 2012 by salibinka Quote
Noelle Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 a to nie lepiej odwieźć kociaki do schroniska? tam mają szansę na dobrą przyszłość... kociaki idą bardzo szybko do nowych domów... a rudy to już w ogóle znajdzie dom dosłownie w ciągu kilku dni. Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 [quote name='Noelle']a to nie lepiej odwieźć kociaki do schroniska? tam mają szansę na dobrą przyszłość... kociaki idą bardzo szybko do nowych domów... a rudy to już w ogóle znajdzie dom dosłownie w ciągu kilku dni.[/QUOTE] Rudy Natalciu może i szybko znajdzie dom ale szybcjej może złapać koci katar bo sa nie szczepione. burych w schronisku stado ,a koty padają niestety na kocie katary < taki kot nie szczepiony ,zamknięty bardzo szybko poddaje sie chorobie.:shake: Quote
Malgoska Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 [quote name='wilczyca']oglądałam ostatni odcinek "Kundel bury ....." i tam w tym odcinku zobaczyłam psa podobnego do tego. Pies jest "pokazany" w ok. 15 minucie (odcinek ten był emitowany chyba w ubiegłym tygodniu). Może warto sprawdzić czy to jest ten psiak (o ile się nie znalazł)[/QUOTE] podobny, ale ten z filmu wydaje mi się większy. Quote
Noelle Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 [quote name='Foksia i Dżekuś']Rudy Natalciu może i szybko znajdzie dom ale szybcjej może złapać koci katar bo sa nie szczepione. burych w schronisku stado ,a koty padają niestety na kocie katary < taki kot nie szczepiony ,zamknięty bardzo szybko poddaje sie chorobie.:shake:[/QUOTE] no też prawda, ale z drugiej strony na ulicy też czyha wiele niebezpieczeństw... [B]salibinka[/B] prześlij mi więcej zdjęć kociaków jeśli masz, to mogę je ogłosić. ;) Quote
salibinka Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 Dzięki, Noelle, prześlę to, co mam - nie jest tego wiele, robione na szybko dzisiaj. Tam, gdzie są, zostać nie mogą - zima, niebezpieczeństwa, brak sterylek (te kociaki są bodaj z kwietnia, więc spore), schronisko - tak jak pisze Beata... Pan już szukał pomocy, m.in. u fundacji ..., ale nie mogli przyjąć. Quote
iwoniam Posted November 10, 2012 Posted November 10, 2012 salibinka mam prawdop sprawdzoną osobę na tego rudego kocurka od Kerii i jej siostry dostałam już tę wiadomość o kociakach podałam im numer tel do tej osoby pozdrowienia [quote name='MTD']czy jest tu ktoś kto byłby chętny na wizytę w Przegini pod Olkuszem?[/QUOTE] [quote name='salibinka']Pomocy potrzebują dwa ok. 7 miesięczne koty. Mieszkają na jednym z krakowskich podwórzy osiedlowych. Rodzina p. Grzegorza (ta, która przekazała dzisiaj kołdry do schroniska) dogląda i dokarmia je regularnie od małego. Ludzie ci mają swoje zwierzaki - nie mogą przygarnąć kolejnych. Nie mniej martwią się o nie - idzie zima a wejście do kotłowni, jedynego miejsca, w którym takie bezdomniaki chroniły się do tej pory, zostało zamknięte (ze wzgledu na wypadek, w którym zginęło przebywające tam zwierzę). Koty są przyzwyczajone do ludzi i psów, chętne do zabawy, miłe. To też stanowi dla nich zagrożenie w obecnej sytuacji. Nie mają opieki weterynaryjnej. Szary - kotka, rudy - samiec. 509 166 430 [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-riYYiiY2kCU/UJ5Yz-sI7_I/AAAAAAAAFNE/nVAs2xMv36g/s720/DSC_9507-1.jpg[/IMG] [IMG]https://lh5.googleusercontent.com/-A_Dg-g5yPzE/UJ5Y9nX8TPI/AAAAAAAAFNU/sUl7vlA6HR8/s720/DSC_9509.jpg[/IMG][/QUOTE] Quote
Foksia i Dżekuś Posted November 11, 2012 Posted November 11, 2012 [quote name='salibinka']Dzięki, Noelle, prześlę to, co mam - nie jest tego wiele, robione na szybko dzisiaj. Tam, gdzie są, zostać nie mogą - zima, niebezpieczeństwa, brak sterylek (te kociaki są bodaj z kwietnia, więc spore), schronisko - tak jak pisze Beata... Pan już szukał pomocy, m.in. u fundacji ..., ale nie mogli przyjąć.[/QUOTE] Oczywiście ,ze jak trzeba przyjąć bezdomne koty to fundacje nigdy nie mogą przyjąć ,ja nie raz sie z tym spotkałam i zostawałam z kotami sama ,np z pod bloku i to małymi ,jedynie matkę mi przyjeła jedna fundacja bo miła i domowa tylko ja ktoś wyrzucił i była ładna wiec zaraz im z aukcji poszła ale jak mi powiedziano to kociaków nie przyjmą bo nie ma ich kto resocjalizując ,a byly takie dzikie ,ze wydałam wszystkie kocięta ,a jedna ostania ta najchudsza ja sama wzięłam do siebie (najprzytulniejszy kot). Jak by ten rudy poszedł do domu to jeżeli Tamara weźmie mi za karme i leczenie na dt to moge wsiąść na utrzymanie tego buraska (zapytam)ale ktoś musiałby zawieść go do Bielska ,ja niestety nie dam rady . Wczoraj całe popołudniu na adopcjach ,dzisiaj jadę zaraz do schroniska potem na interwencje i tak cały tydzien cos ,a swoim zwierzakom tez muszę poświęcic czas Quote
Recommended Posts