Asior Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Kiwi Perfi a czy nie wiecie czemu na stronie Krakowskiego schronu nie ma zdjęć Pompona:(??? Quote
Perfi Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 nigdy nie bylo. strona absolutnie nie odzwierciedla stanu Quote
black sheep Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Czy gdzieś jest napisane, jakiego psa wydała biedna Kiwi? Quote
Jagienka Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 [quote name='Asior']Kiwi Perfi a czy nie wiecie czemu na stronie Krakowskiego schronu nie ma zdjęć Pompona:(???[/quote] ostatnio robiła mu zdjęcia Basia, która robi zdjęcia na stronę, niestety samą stroną się nie zajmuje i nie wiem kiedy i czy tam trafią... [quote name='black_sheep']Czy gdzieś jest napisane, jakiego psa wydała biedna Kiwi?[/quote] też jestem ciekawa... Quote
sugarr Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Slyszalam ze jest plan nieoficjalnej [url]www..[/url]. Wie ktos cos? Quote
Anashar Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Ja wiem :lol: Może by taką poprostu zrobić? Quote
paulus Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 Miała być stronka z psiakami wyratowanymi, ale jakoś ucichło Quote
kiwi Posted December 20, 2006 Posted December 20, 2006 miala byc stronka, moja agi .ani. i patii, ale ucichło bo niestety my z aga nawet nie mamy czasu przygotowac opisow psiakow ich historii a nawet dopasowac zdjec ja zawsze jak sie za to zabieram to wyskakuje cos waznijeszego - bo jak tzreba jechac do psa to wole jechac niz pisac :( nie mamy po prostu an to zcasu :( ktos chce przegladnac wszytskie watki krakowskie na dogo, w skrocie przepisac historie i dodac zdjecia tych, ktore juz maja domy? Quote
sugarr Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 A nie lepiej byloby zrobic odrazu strone z Krakowskimi psiakami w potrzebie/szukajacymi domu, adopcje wirtualne(?), prawdziwe adopcje, kontakt ze schroniskiem, DT, te uratowane/w nowych domach? Ludzie maja rozne problemy z przeszukiwaniem, logowaniem sie na dogo itd, jezeli chca sobie tylko 'wybrac' psiaka, a tak wszystko byloby razem, w wyszukiwarkach Ja moge sie tym zajac od strony technicznej, ale do przeszukiwania watkow, opisow i zdjec potrzebowalabym kogos jeszcze. Do tego jezeli robilibysmy te adopcje wirtualne to trzeba by to dobrze zorganizowac I oczywiscie najgorsze... Plantnosci za serwer, trzeba by sie podzielic, Anashar ma swoj, ale tez trzeba mu sie dolozyc i pogadac czy sie zgadza. Bo na bezplatnych tego jakos nie widze To jest w sumie tylko pomysl, nie zastanwialam sie nad wszystkimi za i przeciw, ale wiem ze bede miala wystarczajaco duzo czasu zeby sie tym zajac, bo najgorszy bedzie poczatek, a w najblizszym czasie mam duzo wolnego. Czekam na jakies odpowiedzi, bo ja wcale nie jestem pewna czy to jest taki dobry pomysl, czy ma szanse wypalic, ale tak pomyslalam i napisalam :) Quote
taks Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 TAK TAK TAK !!!! [B]Sugarr błagam zabierz się za to [/B]bo bardzo potrzeba. Ja jestem ciotka starej daty:diabloti:, dostęp do kompa mam ograniczony no i czas na szperanie też. Moi znajomi ( mój rocznik) mają podobne problemy. Bardzo ale to bardzo potrzeba nam aktualnych, zwięzłych i łatwych do ściągnięcia informacji o [U]bieżących[/U] potrzebach. Trzymam kciuki za Twoją wytrwałość w realizacji świetnego pomysłu i proszę Cioteczki (niektórzy mają ferie:eviltong:)o pomoc. Quote
black sheep Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Jak pięknie! Tylko ja dalej nie wiem, jaki pies poszedł we wtorek.... Quote
karusiap Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 sugarr swietny pomysl..od strony technicznej raczej nie bede mogla pomoc:oops:i tak cud ze jakos sie mniej wiecej orientuje w dogo:)ale bede sie starala pomoc:) Quote
Perfi Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 ta nieoficjalna www to ja zaproponowalam. moj Bartek mial zrobic ta stronke ale na razie wpadl mu dodatkowy projekt. on to robi zawodowo dla duze firmy. mamy serwer. w przeciagu paru dni ja zrobi Quote
karusiap Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 dzis prawdopodobnie po poludniu postaram sie jechac do hotelu zawiesc kolderki:)jesli ktos ma ochote to moge go zabrac...sugarr jak pojedziesz to zostanie nam 1 na upartego 2 miejsca:) Quote
kiwi Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 oj jak wy nic nie wiecie, przeciez asdopcje wirtualne sa w krakowskim schronisku, tylko jest koszt 100 zl za psa i nikt nie napisal nawet bannerk nna stronie schronisko nie dba o takie rzeczy - mowilam juz o tym zeby byla aktualna strona, i zeby byly adopcje wiryalne - zobaczcie na strone schroniska w wieluniu, jak tam potrafia mowilam to juz naszy kierownikom wiele razu i jak grochem o sciane po jakims czasie zaczelam sie zajmowac tylko psami, bo co innego nie mialo sensu. Quote
Jagienka Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 [quote name='karusiap']dzis prawdopodobnie po poludniu postaram sie jechac do hotelu zawiesc kolderki:)jesli ktos ma ochote to moge go zabrac...sugarr jak pojedziesz to zostanie nam 1 na upartego 2 miejsca:)[/quote] karusiap a dałobys się żebyś zahaczyła o mnie?? to dałabym Ci co ja mam?? TYlko ja bede w domu ok 18 dopiero bo mam do 17 zajęcia :angryy: bo dzisiaj jade pomóc w świądecznej kąpieli Dingusia i dzisiaj nie dam rady... Quote
kiwi Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 masz zajecia dzisiaj :o o jak dobrze ze ja nie na agh :p Quote
karusiap Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 no jasne Jaga...mielismy jechac po 16 ale 18 to tez po 16:eviltong:wstapie do Ciebie..jeszcze sie dokladnie umowimy...kurcze tylko wolalabym zeby jednak ktos ze mna pojechal bo wtedy moglabym cos pomoc a tak sama to nie wiem co i jak...:oops: a moze lepiej jechac jutro...??no nic jak na razie plan jest na dzis:) Quote
Patia Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Halo Kraków Dzwoniła do mnie pani z osiedla Witkowice I albo II koło szpitala okulistycznego. Błąka sie tam od 5 dni niewielki czarny , podpalany psiak. Pani obdzwoniła ogłoszenia o zaginionych pieskach , pies nie ma obroży . Pani prosi o pomoc , nie chce by psiak trafił do schroniska , może go złapać . Co robimy ? Szkoda żeby piesek trafił do schronu:shake: Quote
karusiap Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 o kurcze kolejny zablakany...:(Pani rozumiem nie moze go zatrzymac nawet na jakis czas...Patia masz na mysli jakies rozwiazanie?? Quote
Patia Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 Pani mówiła , ze może go przechować ale ja myślę , że tylko parę godzin , pani ma kota , dwa psy. Kurka , muszę wyjść do pracy ale potem będę mysleć . Quote
kiwi Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 tak wyglada regulamin adopcji na odleglosc krakowskiego schroniska, juz nie powiem ze 100 zl miesiecznie to niewielu moze dac, wszystkie inne schroniska maja po 35 zl i dzieki temu ludzie adoptuja. u nas o tymz e wogole jest taka mozliwosc jest napisane na samym dole strony [QUOTE] [LIST=1] [*] [*]Adoptujący jest uprawniony do:[LIST] [*] odwiedzania zwierzęcia w godzinach urzędowania Schroniska lub w innych godzinach, ustalonych z Kierownikiem Schroniska albo uprawnionym pracownikiem, [*] uzyskiwania ustnych informacji odnośnie kondycji zwierzęcia, jego stanu zdrowia, przebiegu leczenia itp. [*] fotografowania zwierzęcia. [*] uzyskiwania pisemnych informacji odnośnie kondycji, stanu zdrowia , leczenia zwierzęcia oraz jego zdjęcia raz na dwa miesiące. [*] umieszczenia informacji o adopcji na odległość wraz z nazwiskiem (nazwą) adoptującego na pomieszczeniu , w którym zwierzę przebywa (wyłącznie za zgodą adoptującego) [*] umieszczenia informacji o adopcji na odległość wraz z nazwiskiem (nazwą) adoptującego na tablicy sponsorów (wyłącznie za zgodą adoptującego) [*] podjęcia we własnym zakresie wszelkich możliwych działań zmierzających do znalezienia adoptowanemu zwierzęciu nowego, dobrego domu. [*] niezwłocznego uzyskania informacji o znalezieniu przez zwierzę nowego dobrego domu lub jego śmierci; w przypadku takim adoptujący jest uprawniony do adoptowania innego, dowolnie wybranego zwierzęcia.[/LIST] [*]Adoptujący jest zobowiązany do:[LIST] [*] zawarcia umowy adopcyjnej na dowolny okres, nie krótszy niż 3 miesiące; w wypadkach szczególnie uzasadnionych dopuszczalne jest ustalenie krótszego okresu; [*] łożenie na utrzymanie zwierzęcia kwoty co najmniej 100 zł miesięcznie w przypadku adopcji psa, co najmniej 50 zł miesięcznie w wypadku adopcji kota, co najmniej 20 zł miesięcznie w przypadku adopcji innego zwierzęcia; w przypadkach szczególnie uzasadnionych dopuszczalne jest ustalenie niższych stawek lub przekazywanie darów rzeczowych o tej samej wartości (w szczególności karmy)[/LIST] [*]Środki zaoszczędzone przez Krakowskie Towarzystwo Opieki Nad Zwierzętami dzięki idei ,,Adopcji na odległość" zostaną przeznaczone na budowę szpitala dla zwierząt na terenie Schroniska. [/LIST] [/QUOTE] Quote
sugarr Posted December 21, 2006 Posted December 21, 2006 [quote name='kiwi']oj jak wy nic nie wiecie, przeciez asdopcje wirtualne sa w krakowskim schronisku, tylko jest koszt 100 zl za psa i nikt nie napisal nawet bannerk nna stronie schronisko nie dba o takie rzeczy - mowilam juz o tym zeby byla aktualna strona, i zeby byly adopcje wiryalne - zobaczcie na strone schroniska w wieluniu, jak tam potrafia mowilam to juz naszy kierownikom wiele razu i jak grochem o sciane po jakims czasie zaczelam sie zajmowac tylko psami, bo co innego nie mialo sensu.[/quote] Wiem wlasnie ze nikt tego nie aktualizuje, a pomysly byly ale w koncu nie doszlo do skutku (przypuszczam ze byly dobre powody...) Ale pomyslalam ze o tym przypomne. Bo jak wezmiemy to na wlasna reke to mamy pewnosc ze bedzie aktualizowane itd Nie bedzie trzeba nikogo o to prosic.. Quote
Recommended Posts