Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Asior']Kiwi Perfi a czy nie wiecie czemu na stronie Krakowskiego schronu nie ma zdjęć Pompona:(???[/quote]
ostatnio robiła mu zdjęcia Basia, która robi zdjęcia na stronę, niestety samą stroną się nie zajmuje i nie wiem kiedy i czy tam trafią...
[quote name='black_sheep']Czy gdzieś jest napisane, jakiego psa wydała biedna Kiwi?[/quote]
też jestem ciekawa...

Posted

miala byc stronka, moja agi .ani. i patii, ale ucichło bo niestety my z aga nawet nie mamy czasu przygotowac opisow psiakow ich historii a nawet dopasowac zdjec
ja zawsze jak sie za to zabieram to wyskakuje cos waznijeszego - bo jak tzreba jechac do psa to wole jechac niz pisac :(
nie mamy po prostu an to zcasu :(
ktos chce przegladnac wszytskie watki krakowskie na dogo, w skrocie przepisac historie i dodac zdjecia tych, ktore juz maja domy?

Posted

A nie lepiej byloby zrobic odrazu strone z Krakowskimi psiakami w potrzebie/szukajacymi domu, adopcje wirtualne(?), prawdziwe adopcje, kontakt ze schroniskiem, DT, te uratowane/w nowych domach?
Ludzie maja rozne problemy z przeszukiwaniem, logowaniem sie na dogo itd, jezeli chca sobie tylko 'wybrac' psiaka, a tak wszystko byloby razem, w wyszukiwarkach

Ja moge sie tym zajac od strony technicznej, ale do przeszukiwania watkow, opisow i zdjec potrzebowalabym kogos jeszcze.
Do tego jezeli robilibysmy te adopcje wirtualne to trzeba by to dobrze zorganizowac

I oczywiscie najgorsze... Plantnosci za serwer, trzeba by sie podzielic, Anashar ma swoj, ale tez trzeba mu sie dolozyc i pogadac czy sie zgadza.
Bo na bezplatnych tego jakos nie widze

To jest w sumie tylko pomysl, nie zastanwialam sie nad wszystkimi za i przeciw, ale wiem ze bede miala wystarczajaco duzo czasu zeby sie tym zajac, bo najgorszy bedzie poczatek, a w najblizszym czasie mam duzo wolnego.

Czekam na jakies odpowiedzi, bo ja wcale nie jestem pewna czy to jest taki dobry pomysl, czy ma szanse wypalic, ale tak pomyslalam i napisalam :)

Posted

TAK TAK TAK !!!! [B]Sugarr błagam zabierz się za to [/B]bo bardzo potrzeba. Ja jestem ciotka starej daty:diabloti:, dostęp do kompa mam ograniczony no i czas na szperanie też. Moi znajomi ( mój rocznik) mają podobne problemy. Bardzo ale to bardzo potrzeba nam aktualnych, zwięzłych i łatwych do ściągnięcia informacji o [U]bieżących[/U] potrzebach. Trzymam kciuki za Twoją wytrwałość w realizacji świetnego pomysłu i proszę Cioteczki (niektórzy mają ferie:eviltong:)o pomoc.

Posted

ta nieoficjalna www to ja zaproponowalam. moj Bartek mial zrobic ta stronke ale na razie wpadl mu dodatkowy projekt. on to robi zawodowo dla duze firmy. mamy serwer. w przeciagu paru dni ja zrobi

Posted

oj jak wy nic nie wiecie, przeciez asdopcje wirtualne sa w krakowskim schronisku, tylko jest koszt 100 zl za psa i nikt nie napisal nawet bannerk nna stronie
schronisko nie dba o takie rzeczy - mowilam juz o tym zeby byla aktualna strona, i zeby byly adopcje wiryalne - zobaczcie na strone schroniska w wieluniu, jak tam potrafia
mowilam to juz naszy kierownikom wiele razu i jak grochem o sciane
po jakims czasie zaczelam sie zajmowac tylko psami, bo co innego nie mialo sensu.

Posted

[quote name='karusiap']dzis prawdopodobnie po poludniu postaram sie jechac do hotelu zawiesc kolderki:)jesli ktos ma ochote to moge go zabrac...sugarr jak pojedziesz to zostanie nam 1 na upartego 2 miejsca:)[/quote]
karusiap a dałobys się żebyś zahaczyła o mnie?? to dałabym Ci co ja mam?? TYlko ja bede w domu ok 18 dopiero bo mam do 17 zajęcia :angryy: bo dzisiaj jade pomóc w świądecznej kąpieli Dingusia i dzisiaj nie dam rady...

Posted

no jasne Jaga...mielismy jechac po 16 ale 18 to tez po 16:eviltong:wstapie do Ciebie..jeszcze sie dokladnie umowimy...kurcze tylko wolalabym zeby jednak ktos ze mna pojechal bo wtedy moglabym cos pomoc a tak sama to nie wiem co i jak...:oops:
a moze lepiej jechac jutro...??no nic jak na razie plan jest na dzis:)

Posted

Halo Kraków
Dzwoniła do mnie pani z osiedla Witkowice I albo II koło szpitala okulistycznego. Błąka sie tam od 5 dni niewielki czarny , podpalany psiak. Pani obdzwoniła ogłoszenia o zaginionych pieskach , pies nie ma obroży . Pani prosi o pomoc , nie chce by psiak trafił do schroniska , może go złapać . Co robimy ? Szkoda żeby piesek trafił do schronu:shake:

Posted

Pani mówiła , ze może go przechować ale ja myślę , że tylko parę godzin , pani ma kota , dwa psy.
Kurka , muszę wyjść do pracy ale potem będę mysleć .

Posted

tak wyglada regulamin adopcji na odleglosc krakowskiego schroniska, juz nie powiem ze 100 zl miesiecznie to niewielu moze dac, wszystkie inne schroniska maja po 35 zl i dzieki temu ludzie adoptuja. u nas o tymz e wogole jest taka mozliwosc jest napisane na samym dole strony
[QUOTE] [LIST=1]
[*]
[*]Adoptujący jest uprawniony do:[LIST]
[*] odwiedzania zwierzęcia w godzinach urzędowania Schroniska lub w innych godzinach, ustalonych z Kierownikiem Schroniska albo uprawnionym pracownikiem,
[*] uzyskiwania ustnych informacji odnośnie kondycji zwierzęcia, jego stanu zdrowia, przebiegu leczenia itp.
[*] fotografowania zwierzęcia.
[*] uzyskiwania pisemnych informacji odnośnie kondycji, stanu zdrowia , leczenia zwierzęcia oraz jego zdjęcia raz na dwa miesiące.
[*] umieszczenia informacji o adopcji na odległość wraz z nazwiskiem (nazwą) adoptującego na pomieszczeniu , w którym zwierzę przebywa (wyłącznie za zgodą adoptującego)
[*] umieszczenia informacji o adopcji na odległość wraz z nazwiskiem (nazwą) adoptującego na tablicy sponsorów (wyłącznie za zgodą adoptującego)
[*] podjęcia we własnym zakresie wszelkich możliwych działań zmierzających do znalezienia adoptowanemu zwierzęciu nowego, dobrego domu.
[*] niezwłocznego uzyskania informacji o znalezieniu przez zwierzę nowego dobrego domu lub jego śmierci; w przypadku takim adoptujący jest uprawniony do adoptowania innego, dowolnie wybranego zwierzęcia.[/LIST]

[*]Adoptujący jest zobowiązany do:[LIST]
[*] zawarcia umowy adopcyjnej na dowolny okres, nie krótszy niż 3 miesiące; w wypadkach szczególnie uzasadnionych dopuszczalne jest ustalenie krótszego okresu;
[*] łożenie na utrzymanie zwierzęcia kwoty co najmniej 100 zł miesięcznie w przypadku adopcji psa, co najmniej 50 zł miesięcznie w wypadku adopcji kota, co najmniej 20 zł miesięcznie w przypadku adopcji innego zwierzęcia; w przypadkach szczególnie uzasadnionych dopuszczalne jest ustalenie niższych stawek lub przekazywanie darów rzeczowych o tej samej wartości (w szczególności karmy)[/LIST]

[*]Środki zaoszczędzone przez Krakowskie Towarzystwo Opieki Nad Zwierzętami dzięki idei ,,Adopcji na odległość" zostaną przeznaczone na budowę szpitala dla zwierząt na terenie Schroniska. [/LIST] [/QUOTE]

Posted

[quote name='kiwi']oj jak wy nic nie wiecie, przeciez asdopcje wirtualne sa w krakowskim schronisku, tylko jest koszt 100 zl za psa i nikt nie napisal nawet bannerk nna stronie
schronisko nie dba o takie rzeczy - mowilam juz o tym zeby byla aktualna strona, i zeby byly adopcje wiryalne - zobaczcie na strone schroniska w wieluniu, jak tam potrafia
mowilam to juz naszy kierownikom wiele razu i jak grochem o sciane
po jakims czasie zaczelam sie zajmowac tylko psami, bo co innego nie mialo sensu.[/quote]
Wiem wlasnie ze nikt tego nie aktualizuje, a pomysly byly ale w koncu nie doszlo do skutku (przypuszczam ze byly dobre powody...)
Ale pomyslalam ze o tym przypomne.
Bo jak wezmiemy to na wlasna reke to mamy pewnosc ze bedzie aktualizowane itd
Nie bedzie trzeba nikogo o to prosic..