sonia1974 Posted January 29, 2012 Posted January 29, 2012 (edited) http://images47.fotosik.pl/1337/73dbadcc373053c6m.jpg http://imageshack.us/photo/my-images/809/p1290029.jpg/ Edited January 29, 2012 by sonia1974 Quote
martka1982 Posted January 29, 2012 Author Posted January 29, 2012 piękna Myszolinda i drugi uszol z przodu:) Quote
sonia1974 Posted January 31, 2012 Posted January 31, 2012 Ten uszolek to przyjaciel Misiolka , podejdzie do niej liźnie w pyszczek , razem odpoczywają na posłaniu i razem żebrać o jedzenie potrafią żarłoki dwa .Teraz siedzi cała trójka w domu bez możliwości wyjścia bo pomimo mrozów czekają wszystkie pod bramą aż wrócę z pracy . A tak ogólnie to przychodzą do mnie na podwórko dwa bezdomne psy i furtka od strony lasu jest ciągle otwarta żeby mogły się schować w budzie i najeść .Gmina obiecała pomoc ale to już ponad tydzień i cisza . Na podwórku ich nie zamknę bo kojca nie mam i moje wszystkie trzy łącznie z Misią jeżą grzbiety jak je widzą przez siatkę . Koszmar a takie mrozy zapowiadają , ręce opadają na tych ludzi na wsiach .... Quote
martka1982 Posted February 1, 2012 Author Posted February 1, 2012 dobre serce masz,ze bezdomniaki dokarmiasz i do budy wejsc pozwalasz niejeden by przepędził..... Quote
annavera Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 ano - Misia miała wyjątkowe szczęście, że tak dobrze trafiła i jak widać zmiana w niej duża nastąpiła :) Quote
sonia1974 Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Jeśli idzie o postępy Misi to po ostatniej rozmowie z p. Martą ze schroniska wydaje mi się że mała jest na etapie z pobytu w schronisku , może o krok dalej . Gosia z dt miała rację że każda zmiana powoduje u Misi wycofanie . Teraz mam nadzieję że Misiolina zacznie się rozwijać ,żeby tylko zdrówko dopisało i duże siusiu było , cały czas dostaje incurin. Dziś zrobiła siusiu w domu i sporo tego było . Babcia nam wyszła z rytmu i nie wytrzymała 9 godzin . Jakoś te mrozy musimy przetrwać w zamknięciu bo siedzenie pod bramą nie wyjdzie im na zdrowie i 2 leśne psy na podwórko by nie mogły wejść . Chcę je dziś na noc do garażu zamknąć , trzymajcie kciuki żeby mi się udało , pogłaskać już mogę, może na kiełbaskę wejdą.Jeden jest wielkości Misi też suczka a ten drugi to chłopak wielkości labka . Bardzo łagodny . Quote
annavera Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 oby się udało, tylko co z nimi dalej ? Zwłaszcza sunie przydałoby się zabezpieczyć, żeby na wiosnę szczeniaków nie załapała :) Quote
sonia1974 Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 Gmina obiecała mi pomoc ale blado to widzę . Mieli tydzień temu budę dla nich przywieźć i kasę na karmę jak na razie płacę za wszystko ja . Tak myślę że duży może u mnie zostać zanim zajdzie dom a mała to rzeczywiście kłopot bo do domu jej nie zabiorę bo moje trzy wścieklizny dostają jak je widzą . Dla dużego kojec zbudujemy . Dziś duży spał w budzie i na kolacji też był a mała znikła boję się o nią bo zawsze razem spały i jadły . Duży strasznie się klei do mnie , nawet łapy mi na ramiona położył i głaskania się domaga ale do pomieszczenia boi się wejść . Byle mrozy przetrwały a dalej coś wymyślę . Z gminy kasę muszę wdusić i domów trzeba im szukać . Quote
sonia1974 Posted February 1, 2012 Posted February 1, 2012 (edited) http://imageshack.us/photo/my-images/716/p2010037.jpg/ to jest czarnuch z lasu , mała niestety znikła mam nadzieję że rano zjawi się przepraszam że na Misiowym wątku ale zobaczcie jego pychol , już buzi dostałam http://imageshack.us/photo/my-images/688/p2010040r.jpg/ boczki trochę się wypełniły chłopakowi bo 2 tyg . temu wglądał koszmarnie , witaminy młodym podbieram i daję czarnuchowi i małej Edited February 1, 2012 by sonia1974 Quote
sonia1974 Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 (edited) A TUTAJ IDĘ DO PANI PO CIASTECZKO Edited February 5, 2012 by sonia1974 Quote
annavera Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 oj, jakie słodkie jest to zdjęcie :loveu: Quote
sonia1974 Posted February 5, 2012 Posted February 5, 2012 annavera napisał(a):oj, jakie słodkie jest to zdjęcie :loveu: To jest Sonia a tak się nie lubiły ZAPRASZAM DO FADO MÓJ TYMCZAS http://www.dogomania.pl/threads/222439-FADO-LE%C5%9ANY-PIES.-przygarni%C4%99ty-do-dt-szukamy-sta%C5%82ego-domu! Quote
martka1982 Posted February 6, 2012 Author Posted February 6, 2012 piękna jest Myszolinda! jej uroda zawsze bardzo do mnie przemawiała:) Quote
sonia1974 Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 (edited) Ja też jak ją zobaczyłam na allegro to się zakochałam , taka mała mordka moja Troszkę Misiolowi w dupce się pomieszało bo leje mi domu jak jestem w pracy , jak puszczą mrozy to zrobimy kojec dla Fado i będą mogły sobie kurować jak dawniej . Misiucha nawet dobrze na niego reaguje ,trochę jest spłoszona ale jak on leży to przechodzi obok, gorzej jest jak chodzi to Misiol robi ewakuację do sypialni i dupka na moją poduszkę ląduje . Edited February 7, 2012 by sonia1974 Quote
Kocurek Posted February 7, 2012 Posted February 7, 2012 bo w dupke cieplutko na podusi....hehe:) Quote
sonia1974 Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Wczoraj mieliśmy gości i Misiowa po 2 godzinach dała się pogłaskać a po rozłożeniu łóżka ułożyła się z nimi do snu:crazyeye::multi: a tutaj czekamy za śniadankiem Quote
furciaczek Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 Piekne zdiecia...Misia nie do poznania normalnie:) Quote
sonia1974 Posted February 12, 2012 Posted February 12, 2012 furciaczek napisał(a):Piekne zdiecia...Misia nie do poznania normalnie:) modelka piękna to i zdjęcia piękne:evil_lol: Quote
martka1982 Posted February 13, 2012 Author Posted February 13, 2012 cóż...ona jest po prostu piękna więc jakże inaczej mogłaby wyglądać na zdjęciach niż po prostu prześlicznie?:) Quote
sonia1974 Posted February 19, 2012 Posted February 19, 2012 [quote name='martka1982']cóż...ona jest po prostu piękna więc jakże inaczej mogłaby wyglądać na zdjęciach niż po prostu prześlicznie?:)[/QUOTE] w 100% zgadzam się:loveu: Ta Piękna leje mi na potęgę w domu:mad: , pewnie po tych lekach nie może wytrzymać i te " zimne nóżki " z kurczaka , na jeden posiłek przypada w nich szklaneczka rosołku.Cóż ważne że kałuże duże :crazyeye: i na ręcznik na podłodze położony trafia:evil_lol: Quote
sonia1974 Posted March 8, 2012 Posted March 8, 2012 Misia mnie stale zaskakuje !!w niedzielę zrobiłyśmy sobie we dwie drzemkę jak to starsze panie ,Fado spał na legowisku w kuchni a młode były na spacerku z mężem .Już porządnie spałam a tu Misiowa w krzyk, patrzę a Fado próbuje na łóżko wejść , Babcia taki jazgot urządziła że duży się wycofał . A druga scena której dosłownie nie potrafię opisać ten zaszczaniec Misiowy chciał ugryźć Fado , on uciekał przed młodymi a Misia w powietrzu tak z półobrotu jakoś się odwróciła i z paszczą malutką na tego wielkiego czarnucha:crazyeye::crazyeye::crazyeye: To trzeba widzieć opisać nie potrafię, wariatka zaraz w kagańcu będzie chodzić:eviltong: . Taka kochana jest ta moja Babcia jak rozrabia :loveu: Quote
Recommended Posts