Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Karolcia mi odpisala, ze sie nie zgadza na wydanie Adasia do hoteliku:(

:(

Karolcia się nie zgadza, czy nie zgodzą się w schronisku na wydanie psa?

Co zresztą na jedno wychodzi :(

Posted
Witaj, niestety w obecnej sytuacji nie puścimy Adasia do hoteliku tym bardziej odpłatnego ponieważ schroniska i TOZ na to nie stać. Z przykrością muszę stwierdzić z mojej prywatnej obserwacji, że Adaś nie wiele zyskał podczas dwu letniego pobytu w Bogatynii :( W schronisku odkąd wrócił po pierwsze ma większy kontakt z różnymi ludźmi, coraz więcej osób akcpetuje.. jest trudny i ma swoje lęki ale tego nie da się tak w pełni zniwelizować, musi mieć swojego człowieka, który będzie umiał nad nim panować. Obecnie przychodzi do nas pani behawiorystka z naszego miasta i bardzo pomaga nam w socjalizacji trudnych psów również Adasia. Jeśli będzie to DT niedaleko i nieodpłatne i potencjalny chętny przyjedzie parę razy do Adasia nie ma problemu, ale gdzieś daleko 300 - 400 km do płatnego hotelu go nie wyślemy. Ponieważ wiem, że Adaś wiele nie zyska póki nie będzie miał domu a dwa powtórzy się sytuacja, długi i brak kasy a pies daleko bez perspektyw na dom. Obecnie ma małe problemy z wątrobą i jest leczony. Ale zapewniam chodzi na spacery i jest socjalizowany. Pani behwiorystka socjalizuje go z ludźmi z innymi psami.... nawet przytrzymuje go nam do zastrzyków co dla mnie graniczyło z cudem... Pomoc jak najbardziej w każdej postaci, ale nie płatny DT..

Pozdrawiam 
Karolina
Posted

Szkoda, ale też rozumiem stanowisko Karolci.

Jeśli wszystko co zostało napisane jest prawdą, to jest nadzieja, że Adasiek kiedyś kogoś pokocha z wzajemnością i przełoży się to na domek.

Posted

ale kiedy??? jakos sie chetni nie bija o niego???

Nie mam pojęcia, kiedy.

Mam nadzieję, że los Adaśka nie tylko nam leży na sercu i osoby decyzyjne wybiorą to, co jest dla niego najlepsze.

A my...? Co  więcej możemy?

Posted

Moje ogłoszenia wiszą już od miesięcy i cały czas je odnawiam.

Ty zrobiłaś ostatnio nowe ogłoszenia.

Pozostaje trzymać kciuki, żeby znalazł się domek odpowiedni dla Adaśka.

To musi być bardzo odpowiedzialny i doświadczony domek.

• 2 weeks later...
Posted

A on był ogłaszany na forach jakichś ras? Wiem, że mu daleko do konkretnej rasy, ale może ktoś mający już psy chciałby go adoptować? I znający się na wymaganiach dużych psów. Może jakieś forum dla husky, malamutów? Tak tylko głośno myślę, nie mówię że dobrze... ale zawsze warto spróbować.

Posted

A on był ogłaszany na forach jakichś ras? Wiem, że mu daleko do konkretnej rasy, ale może ktoś mający już psy chciałby go adoptować? I znający się na wymaganiach dużych psów. Może jakieś forum dla husky, malamutów? Tak tylko głośno myślę, nie mówię że dobrze... ale zawsze warto spróbować.

Kiedyś proponowałam dać go na goldeny w potrzebie, trochę podobny.
Ale czy tam jest, to nie wiem.
  • Upvote 1
  • 3 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...