Karolcia_ko5 Posted January 8, 2014 Author Posted January 8, 2014 U Adasia, hmmm generalnie bez zmian, stał się bardzo przytulaśny zaczepny, nie tylko w stosunku do mnie, zaczęła wychodzić z nim jedna wolontariuszka, ale są to sporadyczne spacery, a także doszły mnie słuchy, że niektórzy pracownicy go głaskają.... ale na oczy nie widziałam.... czasem oglądają go ludzie, pytają - no bo w końcu chłopak ma swoją urodę - ale różnie bywa.... nikt na 100% się nie zdecydował spróbować nad nim pracować. Quote
mdk8 Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 mam takie nieśmiałe pytanie. Czytałam, że niestety Krawiec odszedł (*) w związku z tym czy Adaś nie mógł by iść do H. ? Quote
terra Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 Biedny psiaczek, czy on ma szansę na adopcję ze schroniska? Quote
piescofajnyjest Posted January 8, 2014 Posted January 8, 2014 ja caly czas mowie, ze Adas powinien isc do Hotelu!!!! Quote
Karolcia_ko5 Posted January 9, 2014 Author Posted January 9, 2014 Powiem Wam szczerze.. ja nie chce źle dla Adasia to nie jest tak, że nie chce by był w hotelu, ale... w tej chwili finansowo nas na to nie stać, wiem, że można uzbierać deklaracje, ale potem kończy się to tak że połowa nie płaci i rosną długi... w hotelu ma kontakt z jedną, dwoma maksymalnie trzema osobami... u nas jest 10 pracowników... i wolontariusze więc przekonuje się do większej ilości ludzi, no i widząc jak się zachowuje już tak nie przeżywa pobytu u nas.. na razie upierała bym się na tym, że by był w schronisku i szukać mu domu, tutaj więcej ludzi go ogląda i można go polecić... w końcu przyjdzie ktoś kto go pokocha.. (licze na to) Quote
terra Posted January 9, 2014 Posted January 9, 2014 Karolcia_ko5, Ty jesteś na miejscu i masz wiadomości z pierwszej ręki. Oby rzeczywiście Adaś przekonał się do ludzi i ktoś go wypatrzył, i nareszcie adoptował. To byłaby wielka strata, gdyby jego stan psychiczny powrócił do stanu sprzed hoteliku. Quote
piescofajnyjest Posted January 9, 2014 Posted January 9, 2014 nie wiem....mial wyrozniona tablice na miesiac....i co? dzwonil ktos? ktos byl zainteresowany? Quote
Karolcia_ko5 Posted January 11, 2014 Author Posted January 11, 2014 Odzew telefoniczny kiepski, ale na miejscu pytają o niego, oglądają... dla mnie jest plus, że już nie jest taki groźny dla pracowników, że to oni przekonują się, że to fajny pies... Quote
wollygator Posted January 13, 2014 Posted January 13, 2014 ADAŚ I JEGO ZMIANY!... :) (1. Dziś gdy obca osoba zbliża się do boksu Adasia... wydaje się że Adaś prosi aby zabrać go na spacer... robi to co zawsze zadowalało człowieka - posłusznie SIADA i czeka :)) Quote
Karolcia_ko5 Posted February 3, 2014 Author Posted February 3, 2014 Chyba tylko nowe zdjątko :(:( Quote
piescofajnyjest Posted February 3, 2014 Posted February 3, 2014 :(...........co zrobimy z Adasiem? Quote
Karolcia_ko5 Posted March 10, 2014 Author Posted March 10, 2014 Domku brak :( Ale za to nasza nowa, dorosła i bardzo obeznana wolontariuszka wyprowadza go na spacerki, więc więcej rąk do pracy... Quote
terra Posted March 11, 2014 Posted March 11, 2014 To dobrze, że Adaś ma z kim wychodzić na spacery. Może nawet częściej niż dotychczas? Quote
terra Posted March 22, 2014 Posted March 22, 2014 Piękny te ostatnie zdjęcia Adaśka. No i tak bardzo podobnie do goldenka wyszedł. Może fundacja 'złote psy' pomogłaby znaleźć domek. Quote
Recommended Posts