paula82 Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 Abra podaj mi proszę e-mail nowych właścicieli to im historię choroby prześlę, z lecznicy na e-mail dostałam. a w lecznicy, żeby nie było ja już wiele razy chciałam płacić, ale wciąż nie mogłam trafić na p. Marzenę, a inni pracownicy lecznicy nie chcieli ode mnie pieniędzy :p Quote
Abrakadabra Posted October 25, 2011 Posted October 25, 2011 [quote name='paula82']Abra podaj mi proszę e-mail nowych właścicieli to im historię choroby prześlę, z lecznicy na e-mail dostałam. a w lecznicy, żeby nie było ja już wiele razy chciałam płacić, ale wciąż nie mogłam trafić na p. Marzenę, a inni pracownicy lecznicy nie chcieli ode mnie pieniędzy :p[/QUOTE] Paula, wyślę Ci rano SMS-em, OK? Super, że masz to na mailu! Ja nie mam czasu podjechac do lecznicy, a dodzwonić się też nie mogę. Quote
paula82 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Byłam wczoraj w lecznicy (specjalnie po 15) i wreszcie trafiłam na p. Marzenę, zapłaciłam 90zł i jest wszystko uregulowane. Paragon mam. 265+115+108=488 było przelane, zapłaciłam 315 + 90= 405 zostało 83zł. Komu przelać? nie wliczam podkładów, żwirku, karmy, probiotyków,które dostawał osłonowo, moich biletów, (nie mam na to paragonów, część dostały Nira i Nila, więc nie wiedziałabym jak to policzyć, a wiedziałam, że jest to potrzebne również Otisowi, więc nie mogłabym dać jednym, a jemu nie) Została mi również sucha karma dla szczeniąt dog chow,zakupiona z pieniędzy Otisa mogę komuś przekazać. Quote
Abrakadabra Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 [quote name='paula82']Byłam wczoraj w lecznicy (specjalnie po 15) i wreszcie trafiłam na p. Marzenę, zapłaciłam 90zł i jest wszystko uregulowane. Paragon mam. 265+115+108=488 było przelane, zapłaciłam 315 + 90= 405 zostało 83zł. Komu przelać? nie wliczam podkładów, żwirku, karmy, probiotyków,które dostawał osłonowo, moich biletów, (nie mam na to paragonów, część dostały Nira i Nila, więc nie wiedziałabym jak to policzyć, a wiedziałam, że jest to potrzebne również Otisowi, więc nie mogłabym dać jednym, a jemu nie) Została mi również sucha karma dla szczeniąt dog chow,zakupiona z pieniędzy Otisa mogę komuś przekazać.[/QUOTE] Nie wiem jakie jest zdanie pozostałych osób, ja wypowiem się w swoim imieniu. Uważam, że powinnaś te pieniądze zachować dla siebie, w ramach poniesionych dodatkowych kosztów. Jeśli jednak podejmiesz inną decyzję, polegającą na przekazaniu pozostałej kwoty na potrzeby innego zwierzaka - pamiętajmy proszę, że na wolności jest jeszcze mama Otisa, którą mamy zamiar odłowić za pomocą Palmera. Ps. Przesłałaś historię choroby do nowych właścicieli? Quote
Atomowka Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Ja uważam żebyś kasę miała u siebie póki co Czekam na resztę ludzi niech się wypowie, ale chyba faktycznie najlepiej byłoby to na mamuśkę przeznaczyć Póki co trzeba ją złapać, to wiążę się z kosztami a potem odrobaczenie, szczepienie, sterylka, jakiś hotelik na przetrzymanie przez kilka dni kasa na pewno będzie potrzebna Nie wiem ja tak myślę Quote
obraczus87 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 JEstem takiego samego zdania jak Abra. Quote
Zośka74 Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 Ja też tak uważam jak poprzedniczki. Póki co od trzech dni nie widzę mamusi, " synek " jest sam. Quote
Abrakadabra Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 [quote name='obraczus87']STOR zaprasza na Kabaret Starszych Kundelków :) w moim podpisie :)[/QUOTE] Przepraszam, że z innej beczki.. Obraczus - ten bazarek jest GE-NIAL-NY !!! Rozumiem, że to Ty zgłosiłaś Storka do jednej z ról :loveu: Ps. Zośka, ja nie widzę ani suczki, ani psa. Tyle, że jeżdżę tamtędy raczej popołudniami. Quote
paula82 Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 a ja w poniedziałek po południu (15-16) jak do lecznicy jechałam ją widziałam, leżała na środku placu przed działkami. Quote
obraczus87 Posted October 27, 2011 Posted October 27, 2011 [quote name='Abrakadabra']Przepraszam, że z innej beczki.. Obraczus - ten bazarek jest GE-NIAL-NY !!! Rozumiem, że to Ty zgłosiłaś Storka do jednej z ról :loveu: Ps. Zośka, ja nie widzę ani suczki, ani psa. Tyle, że jeżdżę tamtędy raczej popołudniami.[/QUOTE] Jola_li wypatrzyła Storka (w koncu psiaki korzystały z pomocy Kundelkowej, a Jola_Li jest tam stałym bywalcem :) ) i zapytała się czy może wykorzystać zdjęcia malucha :) no co miałam sie nie zgodzić. W końcu to dla innych psiaków, a trzeba przyznać, że Storek świetnie sprawuje się w swojej roli :) Quote
Abrakadabra Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 [quote name='obraczus87']Jola_li wypatrzyła Storka (w koncu psiaki korzystały z pomocy Kundelkowej, a Jola_Li jest tam stałym bywalcem :) ) i zapytała się czy może wykorzystać zdjęcia malucha :) no co miałam sie nie zgodzić. W końcu to dla innych psiaków, a trzeba przyznać, że Storek świetnie sprawuje się w swojej roli :)[/QUOTE] No, masz rację! Wygląda cudownie w cylinderku i różową wstążką pod szyjką :) A teraz sorry.. nigdy tego nie robię, ale jestem zmuszona.. Jakieś 1,5 tyg. temu znalazłam zagłodzoną suczkę, leżąca na poboczu drogi w lesie. Zawiozłam ją do lecznicy.. Muszę zapłacić za badania krwi i ponieść koszt przetrzymywania... SZUKAM DLA NIEJ DT/DS w trybie natychmiastowym... Czy ktoś może mi pomóc? Czymkolwiek.. np. podnoszeniem wątku. Może ktoś jest w stanie zrobić bazarek? Albo przekazać jakieś fanty? [URL]http://www.dogomania.pl/threads/216514-Kto-sobie-drogę-skraca-ten-do-domu-wraca..z-zagłodzoną-Diarą!-DT-i-fundusze-na-CITO[/URL] Quote
obraczus87 Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Wątek tej suni mi się skasował, jak i inne wątki. Będę teraz zaglądać... Quote
mega1 Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Proszę podaj nr konta, na który można wpłacic pieniąki na sunię. Quote
Abrakadabra Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 [quote name='mega1']Proszę podaj nr konta, na który można wpłacic pieniąki na sunię.[/QUOTE] [B]Mega1, bardzo dziękuję![/B] Tym bardziej i tym goręcej, że większość osób, która tu kiedyś pomagała znikła bez śladu ([B]Atomówka i Obraczuś - dzięki za obecność :)[/B]) ) Mam "mega doła".... Diara pewnie nieprędko znajdzie dom, nie jest młoda, puchata ... Tym bardziej dziękuję za wsparcie! Dlaczego - Mega1 nie obraź się.. - dlaczego mam mega doła? 1.Do tej samej lecznicy, w której przebywa Diara trafiła niespełna 5-cio kilogramowa sunieczka. Przyniosła ją Pani, która przechodziła obok jakichś zabudowań. Usłyszała skomlenie psa i ludzkie głosy. Przedarła się przez krzaki.. ludzi już nie było, za to natknęła się na kilkukilogramowe ciałko - suczka prawdopodobnie została pobita i skopana. W lecznicy walczy o życie: ma pękniętą podstawę czaszki i wybite lub połamane łapki. 2.Do tej samej lecznicy włąściciel przyniósł swoją własna sunię, też maliznę. Potrącił ją samochód... Kiedy dowiedział się, że mała ma strzaskaną miednicę i czeka ją leczenie, a jego związane z tym koszty - kazał ją uśpić. Oczywiście vet odmówił - są szanse na to, że psina z tego wyjdzie, miednica się zrośnie. Pan, bardzo niezadowolony chciał zabrać psa, vet się nie zgodził (nie wiadomo jak zostałaby potraktowana). Suczka została w lecznicy.. Okazało się, że jest w ciązy.... 3.Dzisiaj od osoby z dogo dowiedziałam się, że szukany przez nas od trzech tygodni Rudy, który uciekł z DS w Tłuszczu być może plącze się w okolicach stacji benzynowej za Radzyminem w towarzystwie czarnego psa. Niestety, nie miała czasu zrobić chociażby zdjęcia ... Szczerze powiedziawszy, przez chwilę łudziłam się , że to Rudy. Zawiadomiłam Mru i Pawła, oni poprosili o pomoc Noemi, która jechała akurat w przeciwną stronę: Na Paluch. Ja też pojechałam to sprawdzić. Noemi też się tam zjawiła, była przede mną.., zaopiekowała się zwierzakami, dała im jeść i pić. Rudy pies okazał się być młodą, bardzo chudą suką (widać na pierwszy rzut oka, że to suczka), z wieloma widocznymi, starymi bliznami ( najprawdopodobniej po pogryzieniach). Jej towarzysz - czarny pies, zaawansowany wiekiem też ma zasklepione, nieporośnięte sierścią blizny... Ogólnie i on , i ona - bardzo przyjacielskie i spragnione kontaktu z człowiekiem. Noemi je nakarmiła i napoiła, potem załadowałyśmy je do samochodu. Zawiadomiłam Mru i Pawła ... oczywiście nie mieli wątpliwości, że psy wymagają specjalistycznej diagnozy, która pozwoli ustalić przyczynę stanu ich sierści i stanu fizycznego .. I tym sposobem gromadka Vivowych psów powiększyła się o kolejne biedactwa.. Obydwa psiaki pojechały z Mru i Pawłem do Red Line w Łazach. [B]W lecznicy, po badaniach, za które trzeba będzie zapłacić okazało się, że sunia umiera na babeszię. [/B] [B]Nie wiadomo, czy ratunek przyszedł na czas.... Okaże się jutro rano...[/B] Ps.Dzięki za informację o psach..., sorry... o SUCZCE i psie. Quote
obraczus87 Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Abra - no to teraz jak to przeczytałam to i ja mam doła :-( jakaś paranoja :( żal tych wszystkich psów.. ale tych o których Ty piszesz to już w ogóle.. jak zwykle psiaki ucierpiały przez ludzką głupotę... :-( Ps. Wczoraj widziałam trzy psiaki w tym matkę jak wygrzewali się na parkingu.. Quote
mega1 Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Abra to na te bidy też coś wpłacę. znalazłam informację, że Diarze konto udostepniła VIVA więc nr już znam czy na pozostałe tez wpłacic na to samo a wy jakoś je zagospodarujecie czy juz maja swoje własne. Quote
Abrakadabra Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 [quote name='mega1']Abra to na te bidy też coś wpłacę. znalazłam informację, że Diarze konto udostepniła VIVA więc nr już znam czy na pozostałe tez wpłacic na to samo a wy jakoś je zagospodarujecie czy juz maja swoje własne.[/QUOTE] [B]Mega1, nie wiem, jak Ci dziękować!!![/B] Brenda i Brandon (tak ochrzciłyśmy psiaki) będą miały swój wątek. Konto do wpłat takie samo, jak w przypadku Diary, z adnotacją w tytule przelewu: "dla Brendy i Brandona". Brenda nadal walczy z babeszią, jest minimalna poprawa, jednak rokowania są hmmm.. ostrożne. Skatowana suczka niestety nie przeżyła.... Suczka po wypadku, którą właściciel chciał uśpić przeszła pod opiekę Vivy.. [URL]http://www.dogomania.pl/threads/217025-Candy-5kg-potrącona-w-ciąży...-jej-pan-chciał-ją-uśpić!-POMOCY[/URL]!-( Quote
Zośka74 Posted November 9, 2011 Author Posted November 9, 2011 Dziewczynki zapomniałyście o mamusi, a ona tymczasem chyba ma już początki cieczki ( moja koleżanka widziała ja trzy psy za nią szły, omało nie wpadły jej pod koła ) i zaraz będą znowu szczeniaczki. Koleżanka też znowu załatwiła trochę obróżek, więc będzie można zrobić bazarek. Pozdrawiam Quote
mega1 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Sfinansuję koszt sterylki. Tylko jak ją złapać. Mieszkam niedaleko od miejsca gdzie przebywa sunia. Kilka razy zatrzymałam się jadąc do Ząbek, widząc ją na terenie parkingu. Niestety brama była zamknięta. Quote
obraczus87 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Mega1 - z finansowaniem sterylki nie ma problemu - suka jest zgłoszona na watek sterylkowey. Problemem jest sfinansowanie Palmera - koszt to chyba 500zł, ale nie dam sobie ręki uciąc. Kundelkowa Skarbonka obiecała pomoc w kwocie 250zł. Brakuje pozostałej kwoty. Dochodzi również kwestia opłacenia tygodnia pobytu w klinice... ABRA czy może kontaktowałaś się z Panem G. ?? Quote
Abrakadabra Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Ja nie zapomniałam o mamusi - cały czas jestem w kontakcie z Panem G., problem w tym, że on raczej rzadko bywa w W-wie. Dzisiaj byłam na interwencji w okolicy Płocka i umówiłam się z inną osobą (ma doświadczenie w odławianiu psów) na poniedziałek. Problemem jest sama mamusia - czy to p.G., czy mój nowy znajomy - dojeżdżają spoza W-wy. Zośka - czy suczka jest na parkingu codziennie? Quote
obraczus87 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 Ja wiem, że nie zapomniałaś :) To czekamy... A pytalas może o tę kwestię opłacenia pobytu w Klinice?? Quote
Abrakadabra Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 [quote name='obraczus87']Ja wiem, że nie zapomniałaś :) To czekamy... A pytalas może o tę kwestię opłacenia pobytu w Klinice??[/QUOTE] Sunia musi spędzić w lecznicy jakieś 10 dni (tyle trwa zagojenie szwów). Doba kosztuje 25zł. Quote
Recommended Posts