Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Atomowka']Dziewczyny ja chwilowo nie mam dostępu do netu i nie wiem kiedy to się zmieni, zdechł mi komp

Zaraz zrobię przelew do Pauliny, zostanie maluchom trochę ponad 100 zł

Jak będzą info kiedy łapanka mamy albo cokolwiek proszę o kontakt telefoniczny bo tutaj niestety nie przeczytam[/QU
Właśnie Abra mam nadzieje że w ten weekend łapiemy mamusię, ja mam trzy chętne osoby plus ja i Piotrek to razem pięć. Jak sama wiesz jeszcze przynajmniej z pięć osób by się przydało. Sunia codziennie rano leży na parkingu, więc jak na razie jej nie wystraszyliśmy.

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

W lecznicy łącznie z dzisiejszą wizytą zapłaciłam 345zł. Otis ma się coraz lepiej, chce się bawić i ciężko mu w klatce wysiedzieć. Dzisiaj zrobił już ładną twardą koopę i zjadł trochę kleiku ryżowego z dodatkiem siemienia lnianego. Od soboty kroplówki wieczorne robię mu sama w domu.

Posted

[quote name='Atomowka']A ja przelałam tyle co Abra napisała
Niestety dopiero jak mój komp zostanie naprawiony będę mogła przelać resztę[/QUOTE]

Agata, spoko.
Kwota zmienia się codziennie, ponieważ Otis codziennie odwiedza lecznicę.
Rachunek stale rośnie, chociaż pocieszający jest fakt, że klusek może już jeść kleiki (tak jak pisała Paula)
Zrobił "prawdziwą" koopę i od dzisiaj do odwołania kroplówki będzie miał aplikowane raz dziennie.

Fundusze topnieją w zastraszającym tempie. Za chwilę w lecznicy powstanie dług, który trzeba będzie spłacić.

[B][COLOR=red]Zapraszam wszystkich, którzy nagle znikli, zapraszam również tych, którzy wpadli na wątek, rozbłyśli i zgaśli niczym supernowa....[/COLOR][/B]

[B][COLOR=black]Czekamy na pomysły jak zdobyć fundusze na dokończenie leczenia Otisa... Halooooo!!!!!![/COLOR][/B]

Ps. Paula82 jest BDT.

Posted

[quote name='Abrakadabra']Agata, spoko.
Kwota zmienia się codziennie, ponieważ Otis codziennie odwiedza lecznicę.
Rachunek stale rośnie, chociaż pocieszający jest fakt, że klusek może już jeść kleiki (tak jak pisała Paula)
Zrobił "prawdziwą" koopę i od dzisiaj do odwołania kroplówki będzie miał aplikowane raz dziennie.

Fundusze topnieją w zastraszającym tempie. Za chwilę w lecznicy powstanie dług, który trzeba będzie spłacić.

[B][COLOR=red]Zapraszam wszystkich, którzy nagle znikli, zapraszam również tych, którzy wpadli na wątek, rozbłyśli i zgaśli niczym supernowa....[/COLOR][/B]

[B][COLOR=black]Czekamy na pomysły jak zdobyć fundusze na dokończenie leczenia Otisa... Halooooo!!!!!![/COLOR][/B]

Ps. Paula82 jest BDT.[/QUOTE]
[COLOR=silver] [/COLOR]
[SIZE=1][COLOR=silver]Warto zastanowić się czemu znikli. Ale nie to jest teraz najwazniejsze. Nie będę sie odwoływać do postów z wcześniejszych dni, bo szkoda na to czasu. Posty te nic pomogły w sprawie, a nawet wręcz odstraszyły potencjalnych darczyńców.[/COLOR][/SIZE]
[SIZE=1][/SIZE]
[SIZE=2]Paula jest [/SIZE]w końcu BDT? Super.

Finansowo nie pomogę.
Ola masz może pomysł na jakiś bazarek wirtualny? Ja wszystkie swoje pomysły wykorzystałam. A może pozostałe osoby mają pomysły?

Abra, gdzie będzie trzymana matka po sterylce?

Posted

Marta myślę że najlepsza godzina to ok 8 rano bo wtedy jeszcze jest mało działkowiczów i nikt się nie kręci. Nie wiem co na to Abra.
Dziewczyny u mnie na stronie Ząbek ogłasza się straż dla zwierząt może oni by nam pomogli w łapance, Wy bardziej się orientujecie w tych sprawach więc wklejam link
Serdecznie chciałbym powitać i oficjalnie powiadomić mieszkańców w Ząbkach o powstaniu Straży Zwierząt z siedzibą w Markach ale w założeniu chcemy zaglądać i do Was jeżeli będzie taka potrzeba .Dzisiaj rozmawialiśmy z przedstawicielami Wydziału Ochrony Środowiska oraz Straży Miejskiej i zostaliśmy bardzo ciepło przyjęci. Jesteśmy stowarzyszeniem założonym przez kilkanaście osób którym los zwierząt nie jest obojętny.Posiadamy pełne prawo do kontroli dobrostanu zwierząt no i oczywiście jakikolwiek przejaw znęcania się nad zwierzętami będziemy traktowali poważnie .Mamy wiele pomysłów jak propagować szanowanie zwierząt i dbanie o nie .Jesteśmy młodą organizacją ale sądząc po ilości zgłoszonych przez mieszkańców przypadków złego obchodzenia się ze zwierzętami i wykonanych przez nas interwencji widzimy że, zapotrzebowanie na naszą działalność jest ogromne. Zapraszamy do współpracy wszystkich którym los zwierząt nie jest obojętny .Jesteśmy stowarzyszeniem charytatywnym niestety, nie stać nas na pokrywanie wszelkich zapotrzebowań Straży Zwierząt SPCA
z własnej kieszeni. W związku z tym zwracamy się z ogromną prośbą do Ludzi dobrej woli - zarówno firm jak i osób prywatnych o pomaganie i wspieranie naszego Stowarzyszenia. Wszelkie dary, sprzętowe jak i żywieniowe są mile widziane. Z góry serdecznie dziękujemy za hojność, pomoc i wielkie serca.Mamy już swój jeden patrol interwencyjny oraz nr telefonu 517 500 812 pod który można dzwonić niestety na razie w godzinach 10-15 od poniedziałku do piątku.

Pozdrawiam Z-ca Komendanta - podinspektor Jacek Ogły
[URL="javascript:void(0)"][/URL]

[IMG]http://staticbc.com//6134/ce42b71b8efa303a2e344161b3ae2e28/86fb8db1ba4fbf47bc75d5ddd15f053c.jpeg[/IMG]

[LEFT][COLOR=#334FDB][FONT=Arial][B]ASTRA ST za 699zł miesięcznie![/B][/FONT][/COLOR][/LEFT]
[LEFT][COLOR=#000000][FONT=Arial]Teraz Opla Astrę Sports Tourer [IMG]http://staticbc.com//6134/ce42b71b8efa303a2e344161b3ae2e28/86fb8db1ba4fbf47bc75d5ddd15f053c.jpeg[/IMG] mieć od 699 zł miesięcznie.
[COLOR=#324EE1][FONT=Arial]www.opel.pl[/FONT][/COLOR]
[/FONT][/COLOR][/LEFT]

[RIGHT][COLOR=#696666][FONT=Arial] Reklamy BusinessClick [/FONT][/COLOR][/RIGHT]

[URL="http://forum.gazeta.pl/forum/w,97,129258286,,Strazzwierzat.html?v=2"]
[/URL]
[URL="http://forum.gazeta.pl/forum/w,97,129258286,129262593,Re_Strazzwierzat.html"]
[/URL]

Posted

Ok, jak o 8 rano to dam radę. Jak coś to moge też wcześniej.
Acha zapomniałam napisac, że wczoraj jak wracałam późnym wieczorem, to musiałam hamowac z piskiem opon. Matka mi wyskoczyła na drogę - czegoś się chyba wystraszyła. Na szczęście nic się nie stało, ale nie chcę myśleć co by było gdyby :roll:

A co do straży, to pisałyście że pomoc liczebna jest potrzebna, to może by zgodzili się przyjechać.

Posted

Dotychczasowe leczenie Otisa pochłonęło praktycznie wszystkie fundusze, jakie rodzinka miała na koncie (czekam na dokładne rozliczenia Atomówki) i nie zostało jeszcze zakończone.
Dług w lecznicy tak czy inaczej będę musiała uregulować, najprawdopodobniej z własnej kieszeni (piesek jest zapisany na mnie).

Nie jestem w stanie podjąć się organizowania odławiania suki, mając świadomość, że być może zostanę sama z zobowiązaniami finansowymi.
Po trzech nieudanych próbach doszliśmy do wniosku, że najlepszym rozwiązaniem byłby palmer (250zł, a ile uda się to wynegocjować z Panem G.), i gromada ludzi do obstawienia wszystkich zakamarkow parkingu.
Viva zaoferowała pomoc w sterylce, ale koszt przetrzymywania mamusi w szpitaliku to 25zł/doba (min.7 dni = 175zł, jeśli wszystko pójdzie ok).
Razem: 250zł + 175zł = 425zł (to założenia minimum).

Mogę zająć się organizacją i logistyką całego przedsięwzięcia (co zresztą robiłam do tej pory), ale finansowo tego nie udźwignę.

Posted

Abra psiaki mają 115 zł ale będzie miej bo Pauli zapłaciłam tylko te 265 zł a ona wydała więcej
Ja kasowo jest w czarnej d...e, od poniedziałku siedzę na bezrobociu, kasy brak, będę się chyba musiała wycofać z deklaracji które mam tu na dogo u innych psiaków, a niedługo będzie Nas trójka więc kasa potrzebna
Jeżeli chodzi o bazar to ja też zupełnie pomysłu nie mam, teraz jest tyle bazarków,że trzeba by wymyślić coś mega oryginalnego żeby miał branie

Posted

Zatrułam się czymś, jak lepiej się poczuję to pomyślę nad bazarkiem wirtualnym... jednak wątpię, aby aż tyle kasy się uzbierało, żeby pokryć to wszystko :(
Ola czy Ty jak będzie pomysł, to podejmiesz się wykonania bazarku?

Abra czyli mam wykasować mamuśkę z kolejki z akcji sterylkowej? (nie pamiętam już czy ją w końcu tam zapisywałam. Muszę sprawdzić)

Atomówka - gratuluję.

Posted

Ja mam takie fanty na bazarek. Wszystkie które się nie sprzedały można wystawić, oprócz tych od nr 40 do 43 bo to nie ode mnie fanty
[url]http://www.dogomania.pl/threads/204295-Zako%C5%84czony-rozliczony-do-usuni%C4%99cia[/url]

Posted

[quote name='Atomowka']Ja mam takie fanty na bazarek. Wszystkie które się nie sprzedały można wystawić, oprócz tych od nr 40 do 43 bo to nie ode mnie fanty
[url]http://www.dogomania.pl/threads/204295-Zako%C5%84czony-rozliczony-do-usuni%C4%99cia[/url][/QUOTE]

SUPER. Czy ktos ma jeszcze jakies rzeczy??

Sytuacja finansowa jest naprawde tragiczna :(

Posted

[quote name='Atomowka']Ja będę jutro w domu to popatrze czy coś mam jeszcze
I wieczorem albo w sb ( jak mój komp już będzie sprawny, teraz nie jestem w domu) odnowię bazar[/QUOTE]

SUPER :) !!!!

[quote name='Pragnienie-Milosci']Kasa poszła, 108zł.
Mam jakieś książki do sprzedania. Czy jak porobię zdjęcia to ktoś może zrobić bazarek?[/QUOTE]

Kochana oczywiście, że tak. Jesli Atomówka by sie zgodziła to mogłaby dołozyć te książki do swojego bazarku :) a jesli nie, to wtedy nowy bazarek by sie zrobiło.
To potrzebne są zdjęcia wraz z krótkimi opisami książek plus ceny wywoławcze .