Pragnienie-Milosci Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Ja byłam u swojej Pani weterynarz,a skierowała mnie na Białobrzeską bo podobno można spróbować o rabaty na bezdomniaki i psy z fundacji,ale nie wiem,nie byłam tam nigdy Quote
wiga138 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 [quote name='Pragnienie-Milosci']Ja byłam u swojej Pani weterynarz,a skierowała mnie na Białobrzeską bo podobno można spróbować o rabaty na bezdomniaki i psy z fundacji,ale nie wiem,nie byłam tam nigdy[/QUOTE] Pies jest najważniejszy. Znajdź lecznicę ( ja też sie dowiem w swojej ale to na Białołęce ) , dowiedz się o kosztach i daj znać. Z tym nie wolnoczekać. Napisz mi też dokładnie rozpoznanie ! Quote
wiga138 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Czy na Białołękę będziesz mogła dojechać ? ul Berensona. Jeszcze nie wiem czy będą mogli małą dziś przyjąć ( są zapisy ) ale będę dzwoniła. Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 szczerze mówiąc,jeśli udałoby się coś bliżej, to wolałabym bliżej. Mieszkam na okęciu, więc na białołękę mam kawał drogi :( czekam na informacje z Elwetu Quote
wiga138 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 [quote name='Pragnienie-Milosci']szczerze mówiąc,jeśli udałoby się coś bliżej, to wolałabym bliżej. Mieszkam na okęciu, więc na białołękę mam kawał drogi :( czekam na informacje z Elwetu[/QUOTE] o matko..... to koniec świata :) Daj mi więc znać o kosztach ! Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 W Elwecie nie było terminów, ale ubłagałam Panią i wcisnęła mnie dzisiaj na 18.00. Niestety nie jest w stanie określić ceny, bo nie jest stomatologiem i nawet nie miała się gdzie dowiedzieć. Powiedziała tylko, że jedno zdjęcie kosztuje 43zł. Trzeba jeszcze doliczyć głupiego jasia+ewentualne usunięcie ciała obcego. To co mam robić? Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 jako, że nie wydałam dzisiaj nic na antybiotyk i przeciwbolowe, to trochę zaoszczędziłam, więc może jeśli jest pewny termin,to może warto... Quote
wiga138 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 [quote name='Pragnienie-Milosci']jako, że nie wydałam dzisiaj nic na antybiotyk i przeciwbolowe, to trochę zaoszczędziłam, więc może jeśli jest pewny termin,to może warto...[/QUOTE] Idz koniecznie. Daj nr konta na pw. Przeleję 100. Jezeli wyjdzie więcej to dopłacę. Chyba że juz wiesz że będzie więcej Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 nie wiem,umówmy się tak, że wezmę fakturę na fundację, wtedy będę znała koszta. Mam 60zł, a resztę na razie dołożę od siebie. Mam nadzieję, że uda mi się jakiś upust na bezdomniaka wyciągnąć. Quote
wiga138 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 [quote name='Pragnienie-Milosci']nie wiem,umówmy się tak, że wezmę fakturę na fundację, wtedy będę znała koszta. Mam 60zł, a resztę na razie dołożę od siebie. Mam nadzieję, że uda mi się jakiś upust na bezdomniaka wyciągnąć.[/QUOTE] Jeżeli jednak będzie potrzeba dołożyć kasy - pisz proszę :) Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 na pewno będzie trzeba. Ja mam jeszcze swoje psiaki na utrzymaniu i jeszcze muszę zatankować żeby codziennie jeździć na antybiotyk. Także nie bardzo mogę się dołożyć ;/ Ale wolałabym od razu pisać ile wydałam i na co, żeby potem się nie pogubić. Więc dzisiaj na nią założę i wieczorem napiszę rozliczenie. Ale się porobiło :/ Quote
wiga138 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Czekam więc na info. Zajrzę tu jednak dopiero jutro rano Quote
Vasco Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 A to się porobiło... skąd taki sajgon w mordce.... Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 nie zrobił się wczoraj, musiała mieć to od dłuższego czasu :/ Quote
Vasco Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 [quote name='Pragnienie-Milosci']nie zrobił się wczoraj, musiała mieć to od dłuższego czasu :/[/QUOTE] to oczywiste. Biedna mała, nikt nie wiedział, że cierpi. Quote
obraczus87 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 MAtko, biedna Samba. Dobrze Kamila, ze poszłaś z Nią do weta :( jejku ale musi cierpieć :( Czy masz dane FUndacji? Ktoś Ci już je podał?? Quote
Abrakadabra Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 [quote name='obraczus87']MAtko, biedna Samba. Dobrze Kamila, ze poszłaś z Nią do weta :( jejku ale musi cierpieć :( Czy masz dane FUndacji? Ktoś Ci już je podał??[/QUOTE] Dane podalam Kamili, więc sprawa faktury jest załatwiona Gorzej z Sambą :( Kamila wraca z Elvetu i wszystko wkrótce opisze.. Biedna sunia.. Ps.Gabinet mojej Vetki jest okupowany przez psich i kocich pacjentów, najbliższy termin sterylizacji to 29 lub 30.06. Zapisałam się na oba, bo nie wiadomo jak będzie z łapaniem. Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Opis RTG : "Pacjent skierowany na rtg czaszki. Piesek w wieku ok.4 miesiecy.W obrazie rtg cechy starego złamania kości żuchwy po stronjie prawej w 1/2 trzonu. Złamanie z wolnym odłamem w kształcie trójkąta zawierającym zniekształcony zawiązek zęba (prawdopodobnie pm3). W świetle złamania martwak kostny komunikujący się ze środowiskiem jamy ustnej. Złamanie ze skróceniem osi kości. Nieco zwiększony zakres ruchu w stawie skroniowo-żuchwowym prawym (SSż), co prawdopodobnie ma związek z zwiększonym zakresem swobody na skutek złamiania - nie można wykluczyć urazu w okolicy SSż. Pozostałe kości trzewioczaszki bez istotnych odchyleń. Wobec braku cech naprawczych i masywnego zakażenia kości wskazana pilna interwencja. Uwaga istnieje ryzyko powstania cysty zębopochodnej na bazie uwięzionego zawiązka zęba." Dr. Kurski Samba wymaga pilnej (jutrzejszej) operacji, która będzie podzielona na dwa etapy. Jutro doktor planuje oczyścić żuchwę z odłamów i przygotować do operacji właściwej. Następnie chce wdrożyć silny antybiotyk dożylny który ma zlikwidować zakażenie i stan zapalny. Po paru dniach przewiduje operację ostateczną, naprawiającą złamania, no i chcemy zachować zęby... Powiedział że ból jest tak silny, że on nie wie jak ona funkcjonowała i że nie można zwlekać. Nawet nie zdjął jej wenflonu... Jako, że Elwet w którym pracuje dr.Kurski nie ma podpisanej umowy z fundacją Viva, to nie możemy liczyć na wielkie rabaty, ale po dłuższej rozmowie powiedział, że zrobi upusty i ta dwuetapowa operacja powinna oscylować w granicach 500-700zł. Trudno określić jednoznacznie koszt. Jestem za tym, że nie można czekać i zrobić wszystko, żeby pieniądze się znalazły, ona naprawdę cierpi, potem może być tylko gorzej... Ja już się spłakałam jak mi to wszystko opowiadał i mała leżała pod kroplówką, nie wiem jak to wszystko mogło trwać tak długo :((((( Quote
obraczus87 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Kamila bardzo Ci dziękuję, że tak szybko pojechałaś do weta! Biedna Samba.. jejku......ależ Ona cierpi bidulka :( operację trzeba wykonać... nie wiem jeszcze skąd kasę weźmiemy.. trzeba pilnie bazarki cegeiłkowe porobić - w tytule na operację szczeniaka... MUSI SIĘ UDAĆ! Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 [IMG]http://plixy.pl/img.php?id=38537[/IMG] [IMG]http://plixy.pl/img.php?id=38536[/IMG] Bida... Quote
Aleksa. Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 [quote name='obraczus87']Kamila bardzo Ci dziękuję, że tak szybko pojechałaś do weta! Biedna Samba.. jejku......ależ Ona cierpi bidulka :( operację trzeba wykonać... nie wiem jeszcze skąd kasę weźmiemy.. trzeba pilnie bazarki cegeiłkowe porobić - w tytule na operację szczeniaka... MUSI SIĘ UDAĆ![/QUOTE] Cegiełkowe nie idą.. :placz: Quote
obraczus87 Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 [quote name='Aleksandra95']Cegiełkowe nie idą.. :placz:[/QUOTE] Grosz do grosza.... teraz chyba trzeba by zrobić jakiś na operację Samby :( Quote
Milla.j Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 na razie sobie tylko zapiszę... wiele nie mogę pomóc, chyba tylko w ogłoszeniach. ale jak będzie potrzeba to tylko prosze o PW, a nad czymkolwiek innym będe myśleć. Quote
Pragnienie-Milosci Posted June 16, 2011 Posted June 16, 2011 Dostałam 100zł od koleżanki na operację Samby!!! Zuza, jak to czytasz - dzięki! Wydałam dzisiaj 150zł (mamy 4 zdjęcia, w cenie 2). 60zł dostałam od Noemi, a 90zł założyłam od siebie. Dlatego jeśli wiga138 nadal chce wpłacić 100zł dla Samby, to jesteśmy 110zł do przodu!!! Quote
Recommended Posts