margo001 Posted April 14, 2011 Posted April 14, 2011 Sunia 9 miesięczna, zabrana od chłopa, gdzie tkwiła na metrowym łańcuchu bez budy, miski, bez czegokolwiek przez niecały rok swojego krótkiego życia bo jak " Pan powiedział... za szybko biegała"... jej schronieniem przed deszczem, śniegiem, wiatrem była tylko choinka i metr na metr powierzchni gdzie mogła tylko wstać, siedzieć lub leżeć.. Niestety nie mam zdjęć by pokazać w jakich warunkach sunia przebywała, ponieważ musiałam ją wyciągnąć jak najszybciej z tego bagna i bez konfliktów... Sunia waży 11kg, ma straszliwe zapalenie uszu...były tak opuchnięte że nie było jak zapuścić maści...jeden wielki strup, niestety nie dało się zrobić zdjęcia, okropnie boi się dosłownie wszystkiego :-( Sznupcia po wizycie u fryzjera :loveu: Bardzo proszę o pomoc w znalezieniu odpowiedniego DS dla Sznupci.... Reszta zdjęć suni: https://picasaweb.google.com/111371046464231031138/SznupkaDoAdopcji# Ogłoszenia: http://allegro.pl/sznaucer-sredni-mix-suka-steryl-do-adopcji-i1540693260.html FB: http://www.facebook.com/?ref=home#!/profile.php?id=100002231551302 Sznupka obecnie przebywa w DT u Ani z malutkimi dziećmi które uwielbia, kilkoma psami, kotami z którymi się dogaduje, chodzi ładnie na smyczy , zachowuje czystość w domu ;) Kontakt: [email protected] , gg 5351781 lub kom.535633051 Anna Karsai-Flis Quote
elik Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 I ta ślicznotka więziona była na łańcuchu :shake: Dobrze, że ją wypatrzyłyście. Teraz jej życie nabierze kolorów. Przydałby sie jej fryzjer lub /ka :eviltong: A co ona ma na prawej przedniej łapce ? Wygląda to tak jakby w tym miejscu wyłysiała, wytarła sierść. Quote
malawaszka Posted April 15, 2011 Posted April 15, 2011 elik napisał(a): A co ona ma na prawej przedniej łapce ? Wygląda to tak jakby w tym miejscu wyłysiała, wytarła sierść. niunia była sterylizowana więc myślę, że tak jej mocno wygolili do wenflonu Quote
margo001 Posted April 15, 2011 Author Posted April 15, 2011 elik napisał(a):I ta ślicznotka więziona była na łańcuchu :shake: Dobrze, że ją wypatrzyłyście. Teraz jej życie nabierze kolorów. Przydałby sie jej fryzjer lub /ka :eviltong: A co ona ma na prawej przedniej łapce ? Wygląda to tak jakby w tym miejscu wyłysiała, wytarła sierść. Łapunia wygolona przed zabiegiem, zdjecia były robione kilka dni po sterylce. Fryzjer ma teraz nawał pracy ale już niedługo ją dopadnie ;) Quote
akarsay Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Witam, dałam DT Sznupce, w domu nazywana jest przez wszystkich żartobliwie Szczotą. Jest cudownym, pełnym energii psiakiem Quote
malawaszka Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 witaj! cudownie, że zaopiekowałaś się tą suczką - jest cudowna! na tych zdjęciach wygląda jak piesek z bajki :loveu: Quote
elik Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 Ale zemnie ciołek matołek, nie pomyślałam o tym, że to po wenflonie :stupid: Dziewczynka faktycznie do kochania. Na pewno szybko znajdzie domek. Aguś mam te Twoje 3 dychy. Zamówię małej ogłoszenia - 130 stron www, ale konieczne są zddencia z nową fryzurą. Wiesz jak wiele od dobrych fotek zależy. Ma przeuroczą mordkę, sama słodycz. Quote
margo001 Posted April 16, 2011 Author Posted April 16, 2011 Aniu super że się odezwałaś :lol: będziemy mieć info o suni na bierząco ;) Eluś postaram się odstawić dziewczynke na cacy po niedzieli i mam nadzieję że się uda bo to będzie mój debiut ;) Quote
akarsay Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Sznupka dziś została wyprana przed wizytą u fryzjera Quote
margo001 Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 To dobrze że ją wyprałaś, napewno będzie mniejszy stres dla niej, jutro się odezwę. Quote
margo001 Posted April 19, 2011 Author Posted April 19, 2011 Sznupcia już po zabiegu, wygląda cudnie :loveu: przynajmniej mi się bardzo podoba ;) a jakie kolorki wyszły.... Zdjęć nie robiłyśmy bo godzinę temu skończyłyśmy :roll: jutro Ania coć cyknie to wrzuci, tylko nie bijcie, przypominam ze to mój debiut w psich fryzurach :evil_lol: ;) Na początku bała się strasznie ale potem to już jej się chyba podobało coraz bardziej i sama się ustawiała jak modelka ;) Quote
elik Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 [quote name='margo001']Sznupcia już po zabiegu, wygląda cudnie :loveu: przynajmniej mi się bardzo podoba ;) a jakie kolorki wyszły.... Zdjęć nie robiłyśmy bo godzinę temu skończyłyśmy :roll: jutro Ania coć cyknie to wrzuci, tylko nie bijcie, przypominam ze to mój debiut w psich fryzurach :evil_lol: ;) Na początku bała się strasznie ale potem to już jej się chyba podobało coraz bardziej i sama się ustawiała jak modelka ;) O jerum pajtasz, to Wy suni spać nie dajecie, po nocy ją strzyżecie ? Bidulka ;) Dajcie zdjęcia, takie do ogłoszeń super. Mojemu Bingusiowi po strzyżeniu tez kolorki wychodzą :) Quote
margo001 Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 Mam kilka zdjęć od Ani przed i po zabiegu, niektóre robione telefonem ;) https://picasaweb.google.com/aniakarsay/Metamorfoza# Na sesję do ogłoszeń umówimy się być może jutro. Quote
margo001 Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 solartcz napisał(a):Szkoda, że z tak daleka:placz: powiem szczerze że jest czego żałować.... malawaszka napisał(a):bardzo piękna!!!! nie mogłam się na nią napatrzeć a i ona taka jakaś szczęśliwsza po ostrzyżynach ;) Quote
malawaszka Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 margo001 napisał(a): nie mogłam się na nią napatrzeć a i ona taka jakaś szczęśliwsza po ostrzyżynach ;) haha miała głupawkę golasa? moje zawsze mają - większość sznupów ma i wariują po obcinaniu jakby im lżej było :lol: Quote
solartcz Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 Jak fajne psiaki to zawsze na południu Polski:placz::placz::placz: Quote
margo001 Posted April 21, 2011 Author Posted April 21, 2011 My już po sesji, wieczorkiem wrzucę zdjęcia. Quote
elik Posted April 21, 2011 Posted April 21, 2011 malawaszka napisał(a):haha miała głupawkę golasa? moje zawsze mają - większość sznupów ma i wariują po obcinaniu jakby im lżej było :lol: Mój sznupcio po pierwszym strzyżeniu szedł i co chwilę odwracał łebek do tyłu i się na doopkę patrzył. Prześmiesznie to wyglądało, bo miał przy tym taką zdziwioną minę, jakby chciał powiedzieć: a co to za golec za mną bez przerwy łazi ? Potem się przyzwyczaił, ale ten pierwszy raz był hecny. margo001 napisał(a):My już po sesji, wieczorkiem wrzucę zdjęcia. Byłam na Picasie, ale piękność :crazyeye: A co to za czarne cudo leży ze sznupką ? Dawaj ją tu zaraz, niech ludziska oczyska ucieszą. Jak się nie pospieszysz, to ja Ci ją ukradnę i wrzuce na wątek :eviltong: Śliczna jest :loveu: Quote
margo001 Posted April 21, 2011 Author Posted April 21, 2011 Oj nie wiem elik które wybrać :roll: laska taka fotogeniczna aż się nie spodziewałam tym bardziej że robiłyśmy je zaraz po pracy umordowane ;) może zacznę od tego :loveu: Quote
Recommended Posts