Gufiki Posted June 12, 2011 Posted June 12, 2011 Dawno nie chwaliłam się co u Gufisia:) Psiaka z każdym dniem kochamy coraz mocniej i nie wyobrażamy sobie jak byśmy mogli żyć bez niego:) Gufiś ładnie chodzi bez smyczy (puszczamy go oczywiście w miejscach z dala od ulicy), poznaje nowe pieski z którymi dobrze się dogaduje i chętnie bawi:):):) Jeśli chodzi o zdrowie, to przybrał troszkę na wadzę, włoski na uszkach powoli odrastają, jednak skóra jest przesuszona przez co przy delikatnym dotknięciu futerko wypada. Dalej stosujemy maść przeciwgrzybiczą. Od dziś zaprzestaliśmy wpuszczanie kropelek do oczu - mam nadzieję, że już nie będą ropieć. Istnieje podejrzenie, że Gufi jest alergikiem (nawet z tym upodobnił się do mojego narzeczonego):P. Gufi wogóle się nie przejmuje, gdy zostawiamy go samego w domu, widać, że poczuł się pewnie w nowym miejscu i wie, że na pewno do niego wrócimy. Quote
pajda Posted June 13, 2011 Posted June 13, 2011 Jak pięknie, jak miło wiedzieć, że Gufi ma taką Panią i takiego Pana.:) Quote
Gufiki Posted June 23, 2011 Posted June 23, 2011 Witam Isadora7:) Narzeczony ma teraz miesiąc wolnego, więc codziennie wyjeźdża do rodziców do grodziska. Jak już wspomniałam, mają dom z ogromną działką, na której Gufi odkrył nowe zainteresowanie - kopanie w krecich norach:) Skubańca ledwo można dojrzeć, tak głębokie dziury kopie. Jedynym problemem są kleszcze, które mimo iż psina jest smarowana u weta preparatami przeciwko tym pasożytom, co jakiś czas się w niego wbijają. Dziś go wykąpaliśmy w specjalnym szamponie owadobójczym i znaleźliśmy 4 pasożyty. Zastanawiam się jakie są skuteczniejsze metody żeby ochronić psa przez nimi? Zbliża się pora wieczornego spaceru, także trzeba zacząć budzik pieska:) Mimo posłanka uszytego z 3 warstw kołdry Gufi woli spać z nami w łóżku, chowając się pod kołdrą i wtulające we mnie:) Świetny psiak:):):) Bardzo go kochamy i cieszymy się, że odwzajemnia nasze uczucia. Życzymy wszystkim miłego wieczoru:) Quote
piesia Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Cudowne wieści :) . Gufiki , dziękujemy :):):) Quote
pajda Posted June 24, 2011 Posted June 24, 2011 Pajda ze swą panią też serdecznie Was pozdrawia.:) Quote
Gufiki Posted June 25, 2011 Posted June 25, 2011 Witaj Pajda:) Widziałam na morusku, że masz kolejnego jamniczka do adopcji? Bazyla o ile się nie mylę:) Jak się czuje piesek? pozdrawiam:) Quote
pajda Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Bazyl wczoraj pojechał do nowego domu.:) Zamieszkał na Gocławiu, piętro nizej niż Gufi.:) Quote
Gufiki Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 hehe a to niespodzianka:) w takim razie spróbujemy go w wypatrzeć na spacerze:) Jak będzie Pani odwiedzała Bazyla to zapraszamy również do Gufiego:) pozdrawiam Quote
pajda Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 Serdecznie pozdrawiam i dziękuję za miłe zaproszenie :), może wezmę Pajdę i udamy się na wspólny spacer?:) Quote
Gufiki Posted July 1, 2011 Posted July 1, 2011 z przyjemnością:) jest tu dużo fajnych miejsc do spacerowania:) pozdrawiam Quote
pajda Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Pogoda mało zachęcajaca, ale jak się zrobi słonecznie i sucho z przyjemnościa przyjadę na spacer:) Quote
Gufiki Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Gufiemu na szczęście taka pogoda w niczym nie przeszkadza:) Codziennie dużo spacerujemy, chodź często Gufi wraca z narzeczonym dopiero wieczorem z działki w grodzisku. Wojtek miał miesiąc urlopu, Gufi przyzwyczaił się do obecności człowieka 24h/dobę. Dziś niestety musiał sam zostać w domu, dzielny psiak - nie płakał, pewnie cały dzień spał na poduszce:):):) Jeśli chodzi o spacery, to bez obaw można już go spuszczać ze smyczy. Nie oddala się od człowieka, reaguje na podstawowe komendy " stój" czy "chodź" - chodź wciąż najszybciej reaguje na "masz":) Postaram się w weekend wrzucić jakieś jego fotki - brzuszek mu się zaokrąglił a sierść zaczęła ślicznie błyszczeć. Cieszę się, że ma już śliczne owłosione uszka. Świetny z niego kompan, uwielbiam, gdy w nocy przytula się do mnie i radośnie szczeka, gdy wracam z pracy. Cwaniak tylko co raz bardziej wybredny się robi, kiedyś zjadał każde mięsko, jakie mu ugotowałam - wybrzydzał tylko wśród warzyw. Teraz najchętniej je wołwinkę i kurczaka, za indykiem niestety nie przepada - weterynarz mówił, że mięso indycze jest zdrowsze dla psa. Uwielbia natomiast ryby a w szczególności tuńczyka, gdy robię z niego sałatkę, psiak musi dostać swój przydział. Quote
pajda Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 Gufiki, bardzo się cieszę z tych jego kosmatych uszu, musi wyglądać pięknie.:) Pozdrawiam serdecznie i czekam na zdjęcia. Quote
piesia Posted July 23, 2011 Posted July 23, 2011 [quote name='Gufiki']Gufiemu na szczęście taka pogoda w niczym nie przeszkadza:) Codziennie dużo spacerujemy, chodź często Gufi wraca z narzeczonym dopiero wieczorem z działki w grodzisku. Wojtek miał miesiąc urlopu, Gufi przyzwyczaił się do obecności człowieka 24h/dobę. Dziś niestety musiał sam zostać w domu, dzielny psiak - nie płakał, pewnie cały dzień spał na poduszce:):):) Jeśli chodzi o spacery, to bez obaw można już go spuszczać ze smyczy. Nie oddala się od człowieka, reaguje na podstawowe komendy " stój" czy "chodź" - chodź wciąż najszybciej reaguje na "masz":) Postaram się w weekend wrzucić jakieś jego fotki - brzuszek mu się zaokrąglił a sierść zaczęła ślicznie błyszczeć. Cieszę się, że ma już śliczne owłosione uszka. Świetny z niego kompan, [B][SIZE="4"]uwielbiam, gdy w nocy przytula się do mnie[/SIZE][/B] i radośnie szczeka, gdy wracam z pracy. Cwaniak tylko co raz bardziej wybredny się robi, kiedyś zjadał każde mięsko, jakie mu ugotowałam - wybrzydzał tylko wśród warzyw. Teraz najchętniej je wołwinkę i kurczaka, za indykiem niestety nie przepada - weterynarz mówił, że mięso indycze jest zdrowsze dla psa. Uwielbia natomiast ryby a w szczególności tuńczyka, gdy robię z niego sałatkę, psiak musi dostać swój przydział.[/QUOTE] A co na to Twój narzeczony ;) ;) ;) ? Super , że Gufi szczęśliwy . Ucałowania :) . Quote
Wala2006 Posted July 25, 2011 Author Posted July 25, 2011 Co słychać u Gufika?? Kiedy zdjęcia ??:) Quote
Gufiki Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 Przesyłam fotki Gufika:) Nasze ulubione miejsce do spacerowania: [IMG]http://img405.imageshack.us/img405/3589/20110725396.jpg[/IMG] Gufi jako bardzo towarzyskie stworzenie nie może narzekać na brak kumpli: [img]http://img830.imageshack.us/img830/2519/20110725400.jpg[/img] [img]http://img840.imageshack.us/img840/2493/20110725401.jpg[/img] [img]http://img651.imageshack.us/img651/882/20110725412.jpg[/img] jeszcze troszkę sobie poniucham i mogę wracać do domu [img]http://img143.imageshack.us/img143/2092/20110725405.jpg[/img] ...a po porannym spacerze i smacznym śniadanku pora na drzemkę... [IMG]http://imageshack.us/photo/my-images/153/20110809426.jpg[/IMG][IMG]http://img153.imageshack.us/img153/8265/20110809426.jpg[/IMG] ...oczywiście tuż po solidnej porcji pieszczot: [IMG]http://img84.imageshack.us/img84/7948/20110809428.jpg[/IMG] [IMG]http://imageshack.us/photo/my-images/153/20110809426.jpg/[/IMG] Quote
Mika31 Posted August 9, 2011 Posted August 9, 2011 :loveu::loveu::loveu::loveu:śliczne foty mizianko dla malucha Quote
Sarunia-Niunia Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 Dopiero dziś odnalazłam wątek Guffiego, choć wcześniej znałam Go z SOS dla jamników. Wiedziałam, że znalazł domek, ale nie miałam pojęcia, że taki fantastyczny i wspaniały!!! Mizianka dla Guffiego i ukłony dla Jego Pani i Pana... Pozdrawiam wraz ze swoimi jamnisiami...:):):)... Quote
pajda Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Śliczne zdjęcia. :) Do Gufiego zaglądam i zawsze wychodzę z tego wątku uśmiechnięta. :) Serdecznie pozdrawiam :) Quote
Gufiki Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Sobotnie popołudnie spędziliśmy z Gufim na działce w grodzisku, psiak przez kilka godzin buszował w trawie merdając cały czas ogonkiem - zmieniając regularnie kierunek machania - nie wiedziałam, że tak można:) Pod koniec dnia zastanawialiśmy się czy nie będzie miał na ogonku zakwasów:):):) Gufi bardzo się otworzył - do niedawna cieszył się na widok tylko znajomych osób - teraz, regularnie merdając (wspomnianym już ogonkiem) zachęca sąsiadów jadących z nami windą do głaskania. Od gości w domu wręcz domaga się pieszczot - nie powinni zapominać, że pies jest teraz tu najważniejszy i że przede wszystkim powinni się z nim bawić a nie siedzieć z nami :) Wreszcie udało nam się znaleźć dla niego zabawkę 'idealną' - kolorowy sznurek z supełkami na obu końcach- dostępny w większości zoologicznych. Wszystkie inne zabawki poszły w kąt:) Dodam jeszcze, że w zimne wieczory Gufi jest najlepszą grzałką na świecie - kładzie się cały pod kołdrą wzdłuż ciała i mocno wtula. Od czasu do czasu gdy robi mu się za gorąco wychodzi na chwile spod kołdry, po czym szybciutko znowu pod nią wraca. W ciągu dnia również lubi czuć ciepło człowieka, kładzie się zawsze tak, by nas dotykać, choćby jedną łapką. Niedługo wrzucę kolejne fotki psiaka Pozdrawiamy serdecznie!!! Quote
Isadora7 Posted September 9, 2011 Posted September 9, 2011 Ten sznurek i moje uwielbiają tylko warunek ma być taki dal bernardyna a nie dla jamnika. Quote
Gufiki Posted September 10, 2011 Posted September 10, 2011 Witam, Gufiemu też większy sznurek bardziej się spodobał:) Pozdrawiam Quote
Recommended Posts