Jump to content
Dogomania

staruszek ZEN - nie jest dobrze! zes. cuchinga! :(( - prosimy o pomoc finansową :(((

Recommended Posts

• Replies 127
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Chciałam donieść że Zen to pies myśliwski:) poluje na żaby i myszy:) staje w pozycji takiej, no nie umiem nazwać fachowo:) jedna łapa zgieta , nos wydłuzony i polowanie, mam na filmiku ale z daleka:)
Aha, Zen chodzi już ładnie bez smyczy , oczywiście na bezpiecznym terenie gdzie nie ma ruchu:)

[video=youtube;zmXFzR25L5c]http://www.youtube.com/watch?v=zmXFzR25L5c[/video]

polowanie:)

[video=youtube;mlHgpHio_jM]http://www.youtube.com/watch?v=mlHgpHio_jM[/video]

Posted

Zen wita ciocie po urlopie:) wybiegany , zrelaksowany, najedzony (zwinął z grila 3 kiełbasy:D ) To psi ideał:) jest bardzo grzeczny, pilnuje się bardzo, wręcz boi sie że go ktos zostawi...

Daj pstrąga ciocia:) pal licho dieta hepatic Zen ma urlop:P

Trzeba pilnowac stołu, tam zawsze jest cos ciekawego:)

Piekna jesień:)

Nad jeziorem leży się do góry kołami:)

Uszy na baczność, ktos mnie woła

Woda z Wigier jest najlepsza:)

Chillout na pomoście

Posted

prawdopodobnie jutro zaczniemy już testy na cushinga koszt tych testów to ok 200 zł . Dziś byliśmy u weta ponieważ Zenowi zrobiła się brzydka rana na grzbiecie jest to rana spowodowana albo alergią ( mało prawdopodobne ) lub takie rany to typowy objaw cushinga . Dziś rana została oczyszczona z ropy posmarowana maścią i Zen dostał zastrzyk z metacanu . Jutro rana zostanie jeszcze wygolona . Kinia wstawi zdjęcia . Za dzisiejszą wizytę zapłaciła kinia . Postaramy się w najbliższych dniach zrobić bazarek .
Zena trzeba zacząć leczyć bo choroba postępuje najgorsze jest to że przy cushingu rany wolno się goją :(

Posted

Zen dziś od rana kłuty, robimy test hamujący dexametasonem i zobaczymy czy to na bank ten cushing...Weci lubią Zena bo to pacjent idealny, przy kłuciu nie zabiera łapki tylko wybałusza grzecznie oczy na nas. W jednej łapie wenflon, tylnie kłute do pobrania i 17:30 ostatnie pobranie krwi...
Mamy nadzieję że juz bedzie mozna zacząć jakoś Zenkowi pomagać, bo sika i pije i jak opętany (wali w dywan bez pardonu, nigdy nie chce na podlogę:D) , druga sprawa to już wszędzie ma łaty po wygoleniach i wygląda nie za ładnie....a sierść nie odrasta...

Posted

no i nie jest dobrze...wyszedł zespół cuchinga...i niestety dosyć zaawansowany stan...Martyna po szkole jedzie do lecznicy obgadać dalsze leczenie...potrzebny bedzie lek który ciężko w Polsce dostać w tej chwili i jest drogi...na receptę wet to koszt 300 zł miesiecznie chyba...

Posted

Kiniu - napisz może do Czerdy z pytaniem, czy nie ma jakiegoś ludzkiego zamiennika. Ona nam pomogła znaleźć lek dla Agdana. Nie mam pojęcia czy jest lekarką, czy farmaceutką - nie wiem. Ale pomogła nam wtedy.

Posted

jest ludzki zamiennik ale duuuuużo silniejszy i jest więcej po nim działań niepożądanych...te leki to chemioterapeutyki więc silne...
bedziemy wiedzieć cos więcej w poniedziałek...i chyba odwiedzimy raczej endokrynologa...

Posted

o boże! nie było mnie przez weekend a tu takie wieści:( dzwońcie do nas zawsze jak się coś dzieje, proszę :( my tacy nieogarnięci, na dogo to w ogóle praktycznie nie wchodzę... rany, zadzwońcie. pogadamy. my od rana na nogach będziemy, tylko w sądzie jakiś czas będziemy w dzień ale proszę próbujcie z resztą sami się odezwiemy...

Posted

nasz wet ma takiego psa pod opieka, który też to bierze. ona to jakos sprowadza z niemiec chyba - wiem, ze był problem... bede kombinować.