Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

BrunoKoka, witamy serdecznie :)
Będziemy wdzięczni za wszelkie informacje o Misiu. Słyszałam, że jest grzeczny, ale im więcej opowieści tym lepiej.
Bardzo się cieszę, że to właśnie u Ciebie znalazł wreszcie prawdziwy dom i miłość.
Pisz i wklejaj zdjęcia ile się tylko da ;) Pozdrawiam

• Replies 274
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

Witam, Misio jest u mnie prawie trzy miesiące, zatem mogę powiedzieć z całą odpowiedzialnością że to bardzo przyjazny, łagodny kochany psiak. Teraz zachowuje się zupełnie inaczej niż na początku. Kiedy do mnie trafił bał się wielu rzeczy.. pralki, zmywarki, windy, uszka wiecznie oklapłe, mało ruchliwy był, jak się kładł to tak jakoś dziwnie zawsze wykręcony, na spacerze na ciągłym oriencie, zestresowany... w domu jak zostawał nawet na chwilę to gryzł ściany, skakał na lustro, załatwiał się, szczekał itd.. a teraz - to zupełnie innny pies! Uszka (po których zawsze poznawałam jego nastrój;), są cały czas uniesione, leży jak lew, jego zdrowie jest bez zarzutu :)) (jest na specjalistycznej karmie chyba już na zawsze niestety), bardzo lubi ryby, ustępuje Koce (mojej pinczerce) nawet przepuszcza ją w drzwiach :)) na spacerach wesoły, jak wracam do domu cieszy się, kocha swoje zabawki, sam się nimi potrafi bawić, kiedy się kładziemy spać jemu zawsze zbiera się na zabawę, a że wszyscy już w łóżkach to bawi się sam, podrzuca, łapie, gania.. ulubione są sznureczki jak my to nazywamy (piłki ze sznurkiem:), a patrzy na mnie tak, że mam wrażenie że zaraz zacznie recytować : zdrowaś Mario, łąskiś pełna...hehehehehehee... zdjęcia dorzucę obiecuję :) Pozdrawiamy serdecznie wszystkich Misiowych przyjaciół :)

Posted

To najmilsza wiadomość jaką dziś przeczytałam :)
BrunoKoka - jakie to szczęscie, że właśnie na Twojej drodze stanął Ten Pies.
Miłość potrafi uczynić cuda :loveu:
Pisz co jakiś czas co porabiacie :cool1:

Posted

dołączam się do słów Igam, kamień z serca, bosze jakbym wiedziala ze zagubione psy beda trafiac na takich ludzi , to sama bym je wyrzucala gdzie popadnie. Bardzo ale to bardzo dziękuję za dom dla Bruna/Misia:)

• 2 weeks later...
Posted

Ma tyle energii, że wychodzimy z nim na zmiany żeby nas nie zamęczył hehehe ;), bardzo wesoły z niego pies, ma się dobrze :) Od września idzie do szkoły (będziemy psem rodzinnym na początek :) A w sierpniu jedziemy nad jeziora, tylko Misiek nie lubi wody, więc on tylko poglądowo ;)

Posted

hoho ale mu sie trafiło, aż sama zazdroszczę (oczywiście nie koniecznie szkoły) cieszę się że u Was wszystko dobrze że kochacie Misiaczka (naszego Bruna) miłego odpoczynku i udanych wakacji życzymy

Posted

Pomoczy nóżki, pochłepce wody, będzie mu na pewno dobrze :)
A szkoły też są fajne, dużo smakołyków dają i tylko chwalą (dobre zachowanie się nagradza, złe się ignoruje :) )
Misiu i Jego Cudowna Pańciu, miłych wakacji!!!

Posted

Nie chce nawet nóżek moczyć, nie zbliża się do wody... ale może mu przejdzie jak będzie dogodna sytuacja dla niego i zobaczy jak Koka skacze na bombę :) A szkoła Misiowa to bardziej chyba albo w równej mierze dla rodziny mojej ;) bo ja nie mam czasu na szkolenie jeszcze ich.. Powtórzyłam Misiowi wszystko co tu przeczytałam ;) Powiedział żebym nie zawalała forum bo jest jeszcze tyle potrzebujących psiaków - a on już jest "załatwiony" Koka tylko pokiwała głową potakująco i dodała że z większą ilością towarzyszy miską się dzielić nie będzie i kazała się rozłączyć z Dogomanią ;) :)

Posted

Brunokoka pisz co jakiś czas, pisz kochana :) Takie wieści podnoszą na duchu i pokazują, że jednak warto robić wszystko, aby wyciągnąć psa ze schroniska.

Co do wody, to może Misio ma jakieś złe wspomnienia związane z wodą? Znałam psa, pod którym będąc szczenięciem załamał się lód. Do końca życia, a żył 16 lat, nie akceptował innej formy kontaktu z wodą niż wanna ;)

Misio już ma swój domek, a te 2 kaukazy jeszcze nie. Żeby nie zginąć w schronie pojechały do Biafry, ale dług za transport pozostał :( Dlatego zapraszam na bardzo fajny bazarek, który powstawł z myślą o nich :)
http://www.dogomania.pl/threads/210585-nie-bądź-chojrak-!-podrzuć-kaukazy-)-do-23.07-dla-FZNJR

• 1 month later...
Posted

Właśnie wybieramy wspólnego kandydata miau i dogo do głosowania na wrzesień na Krakvecie!
PROSZĘ ZAGŁOSUJ NA Przytulisko ZNAJDKI czyli przytulisko JoliB - brzuszki czworonogów przytuliska czekają na Twój głos. Pani Jola teraz BARDZO POTRZEBUJE pomocy, w nocy 7/8 września pożar zabrał cały dobytek zgromadzony w garażu, przygotowany do przeprowadzki.
link do wątku głosowania http://www.dogomania.pl/threads/214317-KrakVet-wybieramy-kandydata-na-wrzesień