RUDA ZUZIA Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 A tutaj śpię sobie u pańci na rękach. Ale przyszedł taki jeden i zaczął mi błyskać po oczach:cool3: No to trzeba się przeciągnąć:loveu: Quote
RUDA ZUZIA Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 I w ogóle jestem słodziaczek:loveu: A co słychać u Lakusia? Quote
mshume Posted October 9, 2011 Author Posted October 9, 2011 Pipi cudniasta :) Ma więcej kurtek na zimę niż ja ;) Quote
RUDA ZUZIA Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Pipisia ma też więcej niż ja kurteczek ale jej się to należy bo jest malutka i szybko marznie:loveu: Byla dziś z nami na wyborach i bardzo miły pan pytał o dowód Pipi.Powiedziałam ,że jest jeszcze nieletnia i w ogóle fajnie było. Oddaliśmy głosy razem i była fajna atmosfera dzięki "Pscółce" Czy ja już Wam kiedyś mówiłam ,że Pscoła jest śliczna?:loveu::loveu::loveu::eviltong: Quote
ania z poznania Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Kochane Cioteczki, zapraszam serdecznie na bazarek, ręcznie robione szaliki, pelerynki, kominy. Dochód będzie przeznaczony na leczenie szczeniaków z wirusówką z przytuliska w Mosinie: http://www.dogomania.pl/threads/2158...1#post17782461 Maja: http://www.dogomania.pl/threads/2084...iny-%29/page13 Mimi: http://www.dogomania.pl/threads/2145...A-%29%29%29%29!!! Quote
Jagna78 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Witam, po dłuższej nieobecności :D U nas niestety nie za wesoło... mimo tego że Laluś nie pokazuje w sumie, że coś mu dolega i zachowuje się jak diabeł wcielony :) Zacznę od początku..... Na początku listopada wybraliśmy się na chipowanie Luckiego i ......niestety okazało się, że Niunio ma dość częstą przypadłość małych ras czyli chorobę Legg-Perthesa - choroba dotyczy główki kości biodrowej, która rozrasta się i zaczyna rozpadać powodując ból. Niestety leczy się to tylko operacyjnie - wycina się chorą część kości i pozwala się samej zrosnąć...i po okresie rekonwalescencji pies wraca do normalnego życia bez bólu. I największy dla nas problem to niestety koszt tej operacji - jak dla mnie u mojego weta to i tak aż 500zł -w chwili obecnej nie jestem w stanie tyle nawet wysłupłać bo w portfelu i na koncie jedna wielka dziura :( Mam nadzieję,że przed końcem roku uda mi się uzbierać tą sumę..... nie chcę, żeby moje kochane maleństwo cierpiało - w tej chwili dostaje leki przeciwzapalne i przeciwbólowe ale na długo to nie starczy i tak jest konieczny zabieg.... a teraz pare zdjęć :D ....sorki za jakość ale robione telefonem... prezentacja sweterka - dzisiejsze moje dzieło :) Quote
ania z poznania Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Sama zrobiłaś sweterek? Biedne maleństwo, to chodzi o dekapitację główki kości udowej? Quote
Jagna78 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 ano sama :) tak chodzi o usunięcie główki kości... niestety w tej chorobie martwica postępuje...i powoduje ból stawu biodrowego a to się wiąże z kuleniem przez psa i zanikiem mięśni:( Quote
ania z poznania Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Tak, to prawda.... Ale cena.... za takie maleństwo! Mój wet robi to za 350zł i to u psa wielkości amstafa.... Quote
Jagna78 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 wiesz to i tak po kosztach chirurga - mój wet nic nie bierze ode mnie.... niestety to warszawskie realia....ale przynajmniej mam do nich zaufanie, leczą wszystkie moje zwierzaki od ładnych paru lat czytałam, że gdzieś w jakiejś klinice ktoś płacił ponad 1100zł Quote
RUDA ZUZIA Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Ucieszyłam się ,że ktoś zajrzał na nasz wątek a tu taka straszna wiadomość.:-( Zaraz weszłam w google i przeczytałam więcej informacji na ten temat. Pocieszające jest to,że po operacji pieski cieszą się dobrym zdrowiem. Jak to lekarz u niego znalazł? Czy kulał już wcześniej? Myślę ,że na dogo nie zostaniesz sama z tym problemem. Chętnie przeznaczę ubranka Pipi na bazarek dla brata (jeśli tak można) ale nie umiem robić bazarków.Może znajdzie się ktoś kto zrobiłby bazarek na ten cel? Trzymaj się mocno z Lakusiem.Będzie dobrze. A sweterek jest śliczny. Quote
Jagna78 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 ze 2-3 dni przed pójsciem do weta Lalunio zaczął kuleć na prawą tylną łapkę myślałam, że sobie ją nadwyrężył skacząc na łóżko lub wariując na spacerze, więc przy okazji powiedziałam o tym wetom...zrobili prześwietlenie i niestety wyszła na jaw ta niekoniecznie miła diagnoza ja też niestety nie umiem robić bazarków.... parę zbędnych rzeczy w domu się znajdzie - moich lub córy Quote
RUDA ZUZIA Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Lalunio jest śliczny.Będzie dobrze. I u mnie też się znajdzie coś na bazarek. Czy ktoś mógłby go zrobić? Quote
Jagna78 Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 mam nadzieję,że będzie dobrze ...musi być dobrze... dobra zmykam z neta pa Quote
ania z poznania Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 dziewczyny, bazarek to świetny pomysł, ja mogę przeznaczyć kilka fajnych szalików, tylko nie wiem czy można robić bazarki na psa w DS, to trzeba by moda zapytać, coś mi się wydaje, że nie....... Quote
andegawenka Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 ania z poznania napisał(a):dziewczyny, bazarek to świetny pomysł, ja mogę przeznaczyć kilka fajnych szalików, tylko nie wiem czy można robić bazarki na psa w DS, to trzeba by moda zapytać, coś mi się wydaje, że nie....... ale piesek jest z dogo.... Quote
ania z poznania Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Właśnie to trzeba doczytać czy w takim przypadku wolno. Bo kiedyś próbowali nowi właściciele zebrać na operację i wychodziło, że nie, chociaż też sunia była z dogo. Nie jestem w 100% pewna, ale tak mi się wydaje. Nic, zaraz napiszę do moda, zapytam. Quote
andegawenka Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 To jest oparacja kości a te są zawsze droższe nisz np sterylizacja....wymieniony koszt jest realny... To czekamy na odpowiedż moda.... Quote
ania z poznania Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Jak na Warszawę to jak najbardziej :). Wiesz, w Poznaniu też jest klinika, w której za sterylkę suni 8kg zaśpiewali...800zł, tak że mnie już nic nie zdziwi.... Quote
andegawenka Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Popytałam i raczej nie można bazarku robić na pieska z DS. Tylko zbiórka pieniędzy...:shake: Quote
RUDA ZUZIA Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Kocham Was za to ,że jesteście na tym wątku.:loveu: Rozumiem ,że nie można zrobić bazarku.Ale"zbiórka pieniędzy" to na jakiej zasadzie?Prosto na konto Jagny?Ja deklaruję małą kwotę 30 zł bo u nas też nie najlepiej.Tylko proszę podpowiedzcie jak to zorganizować? Przecież musimy mu pomóc.Maluch nie może cierpieć. Czy podnosić wątek "zbiórka pieniędzy"?Czy jest jakiś specjalny dział?Jak to działa? Quote
andegawenka Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Wątek w dziale "mają dom potrzebują pomocy" reszta taka sama. Opis fotki i rozsyłanie.... Quote
RUDA ZUZIA Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Dziękuję Ci.Jutro postaram się to znaleźć i porozsyłać.:loveu: Ja martwiłam się jak tu zaszczepić moją Pszczółkę i tak się bałam tego zrobić po ostatnich sensacjach a tu taka straszna wiadomość. Quote
andegawenka Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 Reszta potem, banerek i wydarzenia na FB....Dział na stronie głównej jest widoczny....znajdziesz łatwo... Quote
RUDA ZUZIA Posted November 14, 2011 Posted November 14, 2011 na fb jestem....zarejestrowana i mam kilku znajomych.To wszystko co tam "robię" Jak się robi wydarzenie? Quote
Recommended Posts