Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='tripti']jeszcze o książeczce zdrowia trzeba pamiętać[/QUOTE]
no my pamiętamy bardzo dobrze ale z tej naszej pamięci to akurat niewiele wynika :P

Posted

[quote name='Energy']Ukryty Smok przeleje Ci Abrakadabra 150 zł. Wyślij proszę konto.
Ukryty Smoku bardzo, bardzo Ci dziękuję:loveu::loveu::loveu:[/QUOTE]

Energy - wysłałam .
Smoku!!! Dziękujemy serdecznie! Jesteś kochana :loveu:

Wysłałam swój nr konta do wszystkich, którzy składali deklaracje zarówno jednorazowe, jak i miesięczne.

Posted

przepraszam ja dopadam kompa dzis tylko w celu aktualizacji bazarkow, czy ktos moze sklecic jakos sensownie pierwszego posta z aktualnymi danymi zebym mogla zrobic podmianke? dziecko mi sie rozlozylo i nie mam za bardzo jak ostatnich stron przegladac...
i tytul, chcecie zmienic jakos tytul?

Posted

[quote name='Abrakadabra']Tripti, mamy zgodę Agi35 na użycie konta Fundacji.
Możemy ruszać z wydarzeniem na FB :)[/QUOTE]

Wspaniale:multi:
Kajo bardzo cię proszę pokaż, że jesteś fajnym psiakiem:lol:

Abra przelałam swoją i pudlową deklarację.

Posted

[quote name='Abrakadabra']Napisałam kawałek. Wersja "light".

Prosimy o pomoc finansową dla 6-cio letniego pudelka o imieniu Kajo. Liczy się kazda złotówka...
Kilka tygodni temu Kajo trafił do schroniska.
Jego właściciele, którzy pieścili go kiedy był małym szczeniaczkiem, dbali o jego dobre wychowanie (Kajo skończył psią szkołę i zna wiele konmend), pozwalali na spanie w łóżku, zapewniali pełną miskę i szczęśliwe psie życie - oddali go do schroniskowego boksu.
Twierdzili, że Kajo zaatakował swoją Panią... Nie wiemy jak było naprawdę. Jeśli to prawda, nie wiemy jaka była przyczyna.
Czy to sprawy neurologiczne? Stan zapalny? Czy tak nagle zmienił się jego charakter? Szukamy przyczyny - jak już będzie znana, chcemy o niego walczyć. Trzeba się liczyć z tym, że Kajo może wymagać leczenia, a może tylko zwykłej korekty zachowania. Tego narazie nie wiemy.
Wolontatriusze, pomagający w schronisku, nie mogli przejść obok niego obojetnie. Umieściliśmy go w hoteliku, w którym Kajo ma zapewnioną opiekę behawiorysty, osoby zawodowo i profesjonalnie zajmującej się oceną zachowania zwierząt.
Kajo jest pięknym, jeszcze młodym zadbanym psem, ma duże szanse na dom. Musimy jednak sprawdzić, czy powód jego oddania jest prawdziwy..
Pobyt w hoteliku jest kosztowny i przewyższa nasze możliwości finansowe.
12zł dziennie daje miesięczną sumę w wysokości 360 zł/372 zł. Każda, nawet najmniejsza wpłata to mały kroczek do tego, żeby Kajo trafił do nowego domu.
Jeśli nie uzbieramy tej kwoty psu grozi dożywotni pobyt w schronisku.
Gdybyśmy nie zabrali go ze schroniska czekałoby go smutne życie, dożywocie bez szans na swojego człowieka i powrót do życia, które znał - życia domowego, na kanapach, w domu, z własną miską. z własnym człowiekiem. Za kilka lat, a może już i pierwszej zimy odszedłby sam, samotny, po cichutku w smutku i tęsknocie.
Bardzo prosimy o pomoc.

[/QUOTE]

potrzebny tekst na fb, co jeszcze zrobić z tym tekstem? dodałam to jedno zdanie, dopisałam cokolwiek tam gdzie były kropki.
a ten numer konta można oficjalnie na wątek wrzucić?
czy dajemy jakiś numer telefonu? jak tak to do kogo i w jakim celu?

a kwestia umowy jest już domówiona pomiędzy Anią i tusinka22.
odnośnie książeczki dziewczyny jeszcze się umówią.

Posted

Prosimy o pomoc finansową dla 6-cio letniego pudelka o imieniu Kajo. Liczy się kazda złotówka...
Jego właściciele, którzy pieścili go kiedy był małym szczeniaczkiem, dbali o jego dobre wychowanie (Kajo skończył psią szkołę i zna wiele komend), pozwalali na spanie w łóżku, zapewniali pełną miskę i szczęśliwe psie życie - oddali go do schroniskowego boksu.
Twierdzili, że Kajo zaatakował swoją Panią... Nie wiemy jak było naprawdę. Jeśli to prawda, nie wiemy jaka była przyczyna.
Czy to sprawy neurologiczne? Stan zapalny? Czy tak nagle zmienił się jego charakter?

Szukamy przyczyny - jak już będzie znana, chcemy o niego walczyć. Trzeba się liczyć z tym, że Kajo może wymagać leczenia, a może tylko zwykłej korekty zachowania.
Tego narazie nie wiemy.
Umieściliśmy go w hoteliku, w którym Kajo ma zapewnioną opiekę behawiorysty, osoby zawodowo i profesjonalnie zajmującej się oceną zachowania zwierząt.
Kajo jest pięknym, jeszcze młodym zadbanym psem, ma duże szanse na dom. Musimy jednak sprawdzić, czy powód jego oddania jest prawdziwy..
12zł dziennie daje miesięczną sumę w wysokości 360 zł/372 zł. Każda, nawet najmniejsza wpłata to mały kroczek do tego, żeby Kajo trafił do nowego domu.
Jeśli nie uzbieramy tej kwoty psu grozi dożywotni pobyt w schronisku.
Gdybyśmy nie zabrali go ze schroniska czekałoby go smutne życie, dożywocie bez szans na swojego człowieka i powrót do życia, które znał - życia domowego, na kanapach, w domu, z własną miską. z własnym człowiekiem. Za kilka lat, a może już i pierwszej zimy odszedłby sam, samotny, po cichutku w smutku i tęsknocie.
Bardzo prosimy o pomoc.

Wykasowałam jedno zdanie, reszta wydaje mi się OK.
Nr konta oczywiście możemy posługiwać się oficjalnie i mozna go wkleić na wątek. Trzeba pamiętać (koniecznie!) o tym, aby wpłacający zaznaczali w tytule przelewu, że datek idzie na Kajo.
Co do telefonu? Można byłoby podać, gdyby ktoś miał jakieś pytania/wątpliwości.
Do kogo? Nie wiem. Może yć do mnie, jeśli nikt inny się nie zgodzi :)

Ps. Zaraz wygrzebię dane Fundacji i wkleję je tutaj.

Posted

super, czyli mamy, jeszcze kropkę zlikwidować po misce, dopisać, że jeżeli ktokolwiek chciałby wspomóc finansowo pudelka to prosimy o wpłaty na konto fundacji.

Posted

na razie - oddzielnie;)

Może dopisać do dożywotni pobyt w schronisku "albo eutanazja"?
A tak w ogóle to super tekst:lol:

Może coś takiego
Pudel Kajo-jest bezpieczny tylko 3 miesiące, nie pozwólmy by wrócił do schronu. Każda złotówka się liczy...

Posted

[quote name='tripti']a to na tytuł?
i ten tekst też pójdzie do 1 postu?
a tytuł na dogo: "czarny pudej Kajo cena życia=cena miesiąca=brakuje 200 zł"[/QUOTE]

No to miało być na tytuł;)

Posted

Jego właściciele, którzy pieścili go kiedy był małym szczeniaczkiem, dbali o jego dobre wychowanie (Kajo skończył psią szkołę i zna wiele komend), pozwalali na spanie w łóżku, zapewniali pełną miskę i szczęśliwe psie życie - oddali go do schroniskowego boksu.
Czy to sprawy neurologiczne? Stan zapalny? Czy tak nagle zmienił się jego charakter?
Szukamy przyczyny - jak już będzie znana, chcemy o niego walczyć. Trzeba się liczyć z tym, że Kajo może wymagać leczenia, a może tylko korekty zachowania.
Tego na razie nie wiemy.
Umieściliśmy go w hoteliku, w którym Kajo ma zapewnioną opiekę behawiorysty, osoby zawodowo i profesjonalnie zajmującej się oceną zachowania zwierząt.
Kajo jest pięknym, jeszcze młodym i zadbanym psem, ma duże szanse na dom. Musimy jednak sprawdzić, czy powód jego oddania jest prawdziwy..
Jeśli nie uzbieramy tej kwoty psu grozi dożywotni pobyt w schronisku bądź eutanazja.
Gdybyśmy nie zabrali go ze schroniska - czekałoby go życie w niewoli, być może pogryzienie ze strony innych psów, powolne starzenie się za kratami zimnego bosku...
Za kilka lat, a może już i pierwszej zimy odszedłby sam, samotny, po cichutku, w smutku i tęsknocie.
Bardzo prosimy o pomoc.

Jeszcze kilka kosmetycznych zmian.

Posted

[quote name='tripti']to skopiuję zaraz Twoje jak już będą dane fundacji i dodam EUTANAZJĘ (żeby nie zapomnieć!), to w jednym poście będzie komplet.[/QUOTE]

Dane Fundacji wysyłam Ci za moment na PW.
Jeśli ktoś z dogo zechce wesprzeć Kajo swoją wpłątą - niech wysyła na moje konto.