luka1 Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 (edited) Avi to mała sunia, którą ktoś specjalnie zapomniał zabrać z lasu. Sunia błąkała się kilka tygodni, aż dowędrowała do niewielkiego osiedla. Mieszkała przy drodze, albo wpolu za domami. Tam zaczęła ja dokarmiać luczater. Dzień po dniu sunia zaczęła rozpoznawać jej samochód. Pewnego dnia sunia nie przybiegła jak zwykle. Leżała w pobliżu, ale nie podniosła się do wyłożonego jedzenia. Następnego dnia było tak samo. Nie było na co czekać - zabieramy. Sunia miała milion wypasionych kleszczy i oczywiście babeszjozę. Minęły trzy dni i psina nadal przyjmuje kroplówki. Jest poprawa - sunia już siusia, dziś zjadła kurczaka. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Edited June 10, 2012 by luka1 Quote
luka1 Posted April 10, 2011 Author Posted April 10, 2011 Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
3miastówka Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Biedna :(.... ona taka bardziej szorstkowłosa? To może i na forum szorściaki ją wstawisz Quote
Marycha35 Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Bidulka, co za popaprańcy ją zostawili!!! Quote
pikola Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Jaka ona piekna.Co za dziadostwo sie szerzy:angryy:Czy to sie kiedys skonczy?:shake: Quote
azalia Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Avi jest piękna,mam słabość do kudłaczy.W jakim ona może być wieku i jak się teraz czuje maleńka? Quote
gadzia Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Luka, ona jest ładna. nie powinna długo czekać na domek. Jeżeli potrzebujesz tymczas to mogę odezwać się do tej pani co chciała wziąć sunie z bazy. Ale chyba trzeba ja podleczyć. jak to dobrze że ją zabrałaś. Biedne te psiaki. Zimą marzną, latem zabijają je kleszcze. Ta z żyrardowskiej stacji sunia też chyba nie żyje. Dzisiaj misiek był już o 7 rano i znowu sam. Czy te sunię poogłaszasz w internecie czy ktos to zrobi, czy mam poprosic córke? Quote
luka1 Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 Masz rację że jest ładna, ale takich ładnych mam już osiemnaście :evil_lol: i jakos nikt ich nie chce. Ludzie chyba nie wierzą że takie śliczne mogą kochać wstrętnych ludzi :evil_lol: Quote
luka1 Posted April 12, 2011 Author Posted April 12, 2011 psina jest już zdrowa. Niestety nadal oblatują z nie kleszcze. Te malutkie, które trudno zobaczyć w gęstej sierści. Quote
malagos Posted April 16, 2011 Posted April 16, 2011 azalia napisał(a):Avi jest piękna,mam słabość do kudłaczy.W jakim ona może być wieku i jak się teraz czuje maleńka? ja też zapytam o wiek i wielkosć?.......... Quote
luka1 Posted April 17, 2011 Author Posted April 17, 2011 Co słychać? Chodzi na spacerki praktycznie bez smyczki i bardzo się pilnuje. Szczeka gdy ktoś szeleści na klatce schodowej, grzebie i wyciąga z wiaderka śmiecie, niestety zdarza jej się zrobić siusiu w nocy - ale tylko w kuchni. Avi strasznie się boi gdy np powie się coś głośniej. Przywiera wtedy do ziemi. Smycz też kojarzy się jej różnie, chyba nie zawsze używano smyczy do spacerków. Quote
pikola Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 Mizianka dla Avi.Cioteczki zagladajcie do suczki. Quote
luka1 Posted April 18, 2011 Author Posted April 18, 2011 Jutro Avi będzie sterylizowana jeśli mi się uda z nią dojechać. Quote
pikola Posted April 18, 2011 Posted April 18, 2011 luka1 napisał(a):brak powietrza w kole :evil_lol:O cie florek,no bez powietrza bedzie ciezko:evil_lol: Quote
pikola Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 Jak tam Avi dojechala na sterylke?Jak sie malutka czuje?Luka jak autko,zreperowane? Quote
luka1 Posted April 20, 2011 Author Posted April 20, 2011 Avi dojechała wczoraj szczęśliwie i jest po zabiegu. Miała pięć maleńkich kasztanków, a więc zabieg był jak najbardziej wskazany. Dziś już gania w fartuszku w poszukiwaniu resztek dinozaurów porozrzucanych po trawniku. ( a może to reszki z dawnego cmentarza? - takie stare te gnaty). Autko też czuje się dobrze. Quote
pikola Posted April 20, 2011 Posted April 20, 2011 To cale szczescie.To Avi bedzie mozna niedlugo oglaszac?Ona taka pocieszna,miejmy nadzieje ze znajdzie cudny domek. Quote
Recommended Posts