ajlii Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Bochnar się tłukł z Jaśkiem na samym początku, jeszcze w Warszawie. Jeden i drugi nie miał sił, ale twarde chłopaki były ;) Nigdy się nie gryzły, po prostu się biły... a po 5 sekundach i tak leżały oba na ziemi i ciężko dyszały, bo słabe to było strasznie... Kiedyś pobiły się na spacerze, w środku dnia, w upale. Natychmiast zaległy na ziemi i odpoczywały. A ja stałam i zastanawiałam sie czy mam tu z nimi czekać aż sie zdecydują wstać, czy brać te ponad 2x20 kg na ręce i próbować dotrzeć do domu... W końcu same się znudziły odpoczywaniem i wróciły o własnych siłach :) Bea - dam znać. I dziękuję... :) Quote
bea100 Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 Po tym Twoi wpisie Ajlii, cofnęłam do początku wątku. Przypomniałam sobie jaki Bochuś był chory, słaby, niekontaktowy i zrezygnowany z życia...i wiesz co? możemy być wszyscy tu dumni!!! Oby tylko jesień już minęła, nie cierpię jesieni, to czas niedobry dla starszych... Quote
malibo57 Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 APSA napisał(a):A świnki morskie??? Foch! ;) Oj, przepraszam!:oops: Quote
bea100 Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 Ajlii wystawiła swój pierwszy w życiu bazarek...piękny!!! Na Bochnarka- prośba o rozreklamowanie i choć pomoc w podnoszeniu... http://www.dogomania.pl/threads/218734-Jaśminkowe-gwiazdki-aniołki-i-dzwoneczki!-Do-11-grudnia... Quote
bea100 Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 Dziękujemy pięknie Wiedźma :) Za dobry początek... Quote
bea100 Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 ...i Malibo57 za świetny dzwoneczkowy bannerek !!! :) Quote
malibo57 Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 Jeju, dziękuję:) Może jakaś sprawniejsza graficznie duszyczka się ulituje i poprawi. A teraz zapraszamy dzwoneczkowo! Quote
bea100 Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 Ajlii prowadzi śliczny bazarek gwiazdkowy, na suplementy na stawy dla Bochusia. A ponieważ kwota do wydania- spora, lada moment ruszy bazarek mała_czarna, gdzie połowa fantów została podarowana dla Bochnarka na ten właśnie cel (wkleję linka, jak już bazarek będzie gotowy :)). Wspólnymi siłami Ajlii- damy radę i nasz Pan Pies będzie miał to co mu tak bardzo jest potrzebne! Quote
bea100 Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 Pobiegałam po bazarach- nie tylko u nas tak źle bo ogólnie wszystkie leżą...nie ma kupujących! Cioteczki myślą o Świętach i każdy grosik oglądają... Zapomniałąm dopisać, że fanty na nowy bazar w połowie Bochnarkowy podarował niezawodny Pan Bogdan (kocykowy), któremu chciałam najpiękniej podziękować! Quote
mala_czarna Posted December 4, 2011 Posted December 4, 2011 Podaję link do bazarku Bochnarowo-Spajkowego!! Beatko, dziękuję za cudowne fanty! :) http://www.dogomania.pl/threads/218916-Tik-tak-tik-tak!!-Ratuj-Bochnara-i-Spajka!!-Do-10-grudnia!!?p=18136308#post18136308 Quote
bea100 Posted December 4, 2011 Author Posted December 4, 2011 Dzięki mała_czarna, zbieramy kasę na suplementy na stawy dla Bochnara i na Kiltix dla Spajka. Prosimy cioteczki o pomoc w podnoszeniu... Quote
bea100 Posted December 5, 2011 Author Posted December 5, 2011 To był najszybszy bazarek z możliwych, wszystko sprzedane! :) Ajlii- podałam mała_czarna Twoje konto- poleci na nie ok 75zł (może ciut więcej jeśli będą nadpłaty) z dopiskiem "Bochnar skarpetka na stawy" ;). Z Twoim bazarkiem (który się rozruszał właśnie) będzie można zrobić solidne zakupy dla Pana Psa !!! Tak bardzo się cieszę a Ciebie mała_czarna najserdeczniej całuję i Ci dziękuję w imieniu Bochnarka za tak piękne poprowadzenie tego bazarku :) :) :) Quote
ajlii Posted December 5, 2011 Posted December 5, 2011 A do mnie dziś dotarła przesyłka dla Bochnarka. Dziękuję ślicznie w imieniu Pana Psa... Ale mam pewien problem z dawkowaniem niektórych suplementów - nie napisali na opakowaniu czy to na łyżeczki czy kieliszki dawkować...? A jak się nie dowiem, to Panu Psu nie podam - wypróbuję na sobie ;) I dziękuję za płytkę. Zawsze marzę w listopadzie, że w od początku grudnia zacznie się okres przed-świąteczny w domu. Zacznę robić porządki, rozwieszę ozdoby... I jak co roku za dużo spraw, pracy, zmartwień w tym czasie. Kolęd słucham żeby złapać choć odrobinę światecznego nastroju, zanim znów miną zbyt szybko... Quote
bea100 Posted December 6, 2011 Author Posted December 6, 2011 Cieszę się, że paczuszka doszła! :) Mam nadzieję, że moja płytka się spodoba i cieszę się, że będziemy razem w te Świąteczne dni i razem sobie pośpiewamy przy Wigilijnym Stole :) Quote
bea100 Posted December 8, 2011 Author Posted December 8, 2011 Jak się miewa Bochuś? Ogródkowanie (ulubione) chyba już za nim? U nas deszcz ze śniegiem wali za oknem... A jak z odżywkami, dostaje? Pluje bardzo nimi? Napisz Ajlii co on dostaje na teraz, bo wiesz, z tymi lekami i suplementami u niego to ja już się pogubiłam ;) Quote
mala_czarna Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Dotarły do mnie wszystkie wpłaty za zegary :) Z bazarku uzbieraliśmy kwotę 180 zł, do podziału między Bochnarka i Spajka. 90 zł przelewam zaraz na konto Ajli. Jeszcze raz dziękuje :) Bazarek [COLOR=red][B][URL="http://www.dogomania.pl/threads/218916-Tik-tak-tik-tak%21%21-Ratuj-Bochnara-i-Spajka%21%21-Do-10-grudnia%21%21"]KLIK[/URL][/B][/COLOR] Quote
bea100 Posted December 9, 2011 Author Posted December 9, 2011 Dziękuję mała_czarna, to była dla mnie wielka przyjemność ten wspólny nasz bazarek :) a uzyskana kwota 90zł (ŁOŁ!!!) to duża sprawa i pomoże pomóc stawom Bochusia! A Spajk ma na Kiltix i jeszcze coś zostanie! Ogromnie się cieszę! Quote
ajlii Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 90 zł + spodziewane z bazarku gwiazdkowego 157 zł = HMB dla Bochnarka :)))))))))) Zaraz wypisze wszystkie Bochnarowe leki i suplementy. Wogóle to chłopak przygłuchy się robi... autentycznie traci już słuch. Ale wzrok ma nadal świetny! No i na dotyk reaguje fantastycznie. Ostatnio ma ksywę Mruczuś...... Quote
bea100 Posted December 9, 2011 Author Posted December 9, 2011 [quote name='ajlii']...Wogóle to chłopak przygłuchy się robi... autentycznie traci już słuch. [/QUOTE] A może homeopatia? Hmmm Zobacz co piszą w necie... "...leki homeopatyczne są lekami z wyboru, leki te z kolei działają łagodnie i, o czym już wspominałam, a co jest w tej sytuacji niezwykle ważne, nie mają działań ubocznych. Potrafią dosłownie zwierzę uruchomić. Często dolegliwości te dotyczą psów starych, więc terapię stosuje się do końca ich życia bez przeciwwskazań i z dobrymi efektami. Do wskazań należy głuchota ze zmianami miażdżycowymi u starych psów. " Quote
ajlii Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Nie ma problemu - może być homeopatia :) Planować wyjazd do Meridianu? W weekend będziemy mieć wizytę naszej pani doktor, też porozmawiam o słuchu Bochnarka. Quote
magdyska25 Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Przelewam na konto Ajlii dla Bochnarka 10 zł. (mało ale Ajlii prosze dorzuć sumę na suplementy pod choinkę dla psiaka). Arielka jednak odbierze rzeczy osobiście z mojego bazarku a już zapłaciła za przesyłkę 6 zł., ja dokładam 4, żeby sumka była bardziej pełna. Smacznego chłopaku (tylko za bardzo nie pluj tymi tabletkami ;) ). Quote
bea100 Posted December 9, 2011 Author Posted December 9, 2011 Ajlii: pomysł jest, to ważne, że wogóle jest jakaś szansa na cokolwiek, proszę przegadaj ze swoim wetem i zapytaj o wszystko...tylko nie wiem, czy dam radę z nowymi kosztami...przegadamy sobie tą możliwość przez telefon :) Magdyska25: dzięki skarbie, że jesteś od początku przy nas i dzięki za wielkie serducho dla Bochnarka :) Quote
ajlii Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 Gdyby Pan Pies nie zażądał nadprogramowego spaceru, to jutro bym miała w ogrodzie zwłoki szczeniaczka... Maleńka sunia została przerzucona przez płot :( Do rana by zamarzła. Quote
bea100 Posted December 10, 2011 Author Posted December 10, 2011 O rany boskie........................ Quote
Recommended Posts