tatankas Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 [quote name='Nutusia']Jaki kurczaczek kochaniutki! Może warto skonsultować z innymi doktorami?... Choć oni czasami kryją jeden drugiego - pod tym względem wolę wetów...[/QUOTE] Niestety z wetami i małych miasteczkach jest tak samo :( Też bym poszła do innych lekarzy na konsultę. Quote
andegawenka Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 [quote name='tatankas']Niestety z wetami i małych miasteczkach jest tak samo :( Też bym poszła do innych lekarzy na konsultę.[/QUOTE] Podpowiem im. Nie są w Lublinie, to miasteczko koło Warszawy ..... Quote
Kapsel Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 [quote name='andegawenka']Ropucha ma nowo narodzonego wnuka z prawdopodobnie uszkodzonym w trakcie porodu nerwem raczki. Przepraszam że stress wywaliłam na watku Kinga:oops::oops:[/QUOTE] Ninuś :buzi: gratuluję dzieciątka. Nie martw się,:glaszcze: zobaczysz musi byc dobrze!! Kiedyś przy porodach dzieci miały zwichniete bioderka :angryy: jeździli do matusza żeby wstawiał na swoje miejsca... ale w tych czasach? :mad::mad: Quote
Jagoda1 Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Posyłam najlepsze, najcieplejsze mysli... musi byc dobrze! Quote
andegawenka Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 [quote name='Kapsel']Ninuś :buzi: gratuluję dzieciątka. Nie martw się,:glaszcze: zobaczysz musi byc dobrze!! Kiedyś przy porodach dzieci miały zwichniete bioderka :angryy: jeździli do matusza żeby wstawiał na swoje miejsca... ale w tych czasach? :mad::mad:[/QUOTE] [quote name='Jagoda1']Posyłam najlepsze, najcieplejsze mysli... musi byc dobrze![/QUOTE] Dziękuję:) Quote
tatankas Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 To ja jeszcze jeden filmik z Kiniolem w roli głównej wrzucę: [video=youtube;ldg6rNOdmCg]http://www.youtube.com/watch?v=ldg6rNOdmCg[/video] Jaki szczęśliwy psiak,a jak zasuwa za piłeczką :):):) Quote
andegawenka Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Ja odpuszczam bo faktycznie głupoty wypisuję, ale jak się jest na takich wątkach na które trzeba mieć odwagę by wejść?!?[url]http://www.dogomania.pl/threads/213329-Skatowany-szczeniak-Piracik-wo%C5%82a-o-pomoc[/url]!!! Quote
Nutusia Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Dlatego właśnie trzeba czasami zajrzeć na taki jak Kinia albo mojej Kimi (w podpisie). Tam wesoło, optymistycznie i można chwilę "odsapnąć" od tej wszechobecnej bidy... Quote
olly Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Kochani, same złe rzeczy...:shake::shake: Teraz lecę do weta, później wszystko napiszę... :-(:-( Quote
olly Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Wylądowaliśmy u weta, bo miałam sen... Sama się z tego śmiałam.. do czasu... Zapakowałam moje 3 zwierzaki do auta i pojechaliśmy. Zacznę od dobrych wiadomości: Z Wigorem ok, a wyśniłam mu guza w jamie brzusznej, Lunie ropomacicze- a ma zapalenie pochwy, a jak już doszło do badania Kinga to się załamałam :( 1. Struktura nerek (na usg) zmieniona, nerki jeszcze dobrze filtrują, ale już coś się z nimi dzieje. 2. Wtórne porażenie nerwu kończyny tylnej- nóżka jest całkowicie wiotka, lejąca się, ma w niej czucie, ale nie panuje nad zginaniem. Nie wiadomo od czego to się stało: albo uraz (źle postawił łapkę przy chodzeniu) lub porażenie samoistne (zdarza się to u ludzi, zwierząt z niedowładami). Było już tak dobrze, a teraz trzeba rozpocząć od zera. Dziś już byliśmy na elektrostymulacji, nie mogłam czekać, lekarz kazał przyjeżdżać na cito!! Jestem załamana :( Przez kolejne 2 tygodnie czekają go zabiegi, które mogą przywrócić sprawność nóżki, a na które nie mamy pieniędzy :( Quote
jofracy Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Biedny Kiniol... Bardzo mi przykro Olu... nie wiem, co powiedzieć... Quote
Nutusia Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Oluś... :( To ja Ci przeleję już te pieniądze, które mam z bazarku - nie będę czekać na wszystkie wpłaty. Jak dojdą - dopłacę. Jutro leci przelew! Quote
tatankas Posted August 25, 2011 Author Posted August 25, 2011 Kochana nie martw się,tak samo jak u ludzi,tak samo u Kinia rehabilitacja musi nadal trwać,już nie pamiętasz,że na początku nawet czucia nie miał,nikt nie wierzył,że będzie je miał,a dostał i zaczął chodzić.Za mało rehabilitacji to trzeba robić,pieniążki się uzbiera,już się biorę za bazarki.Trzymaj się ;) Quote
olly Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 [quote name='Nutusia']Oluś... :( To ja Ci przeleję już te pieniądze, które mam z bazarku - nie będę czekać na wszystkie wpłaty. Jak dojdą - dopłacę. Jutro leci przelew![/QUOTE] Dziękuję, Nutusiu. Quote
tatankas Posted August 25, 2011 Author Posted August 25, 2011 A ja na szybko otworzyłam bazarek jeden: [url]http://www.dogomania.pl/threads/213521-CENY-SPADAJ%C4%84!!!-Nogi-zn%C3%B3w-stan%C4%99%C5%82y!!!-Boksio-King-potrzebuje-na-rehabilitacj%C4%99-do-12.09?p=17513105#post17513105[/url] Dziś już drugiego nie dam rady,mąż śpi,a na laptopie nic nie wskóram.Rano jadę do ortodonty z córą,ale po południu mam czas,to się zabiorę za twój Olu,obiecuję :) Quote
olly Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Jutro z rana lecę z Kiniem na zabiegi. Tyle się już ta Morda Moja wycierpiała, za mało?? dostałam sms-a pocieszyciela od Słodkiego (weta), na pewno nie będzie zły jak zacytuję: "nie martw się, jest też psi bóg i cuda psie, a jemu należą się szczególnie..." Sebastian, wiem, że nie czytasz tego wątku, bo nie masz czasu, ratujesz i uszczęśliwiasz te biedne stworzenia, ale dziękuję za wszystko, dziękuję, że jesteś, w imieniu Kinia i swoim... Quote
tatankas Posted August 25, 2011 Author Posted August 25, 2011 [quote name='olly']Jutro z rana lecę z Kiniem na zabiegi. Tyle się już ta Morda Moja wycierpiała, za mało?? dostałam sms-a pocieszyciela od Słodkiego (weta), na pewno nie będzie zły jak zacytuję: "nie martw się, jest też psi bóg i cuda psie, a jemu należą się szczególnie..." Sebastian, wiem, że nie czytasz tego wątku, bo nie masz czasu, ratujesz i uszczęśliwiasz te biedne stworzenia, ale dziękuję za wszystko, dziękuję, że jesteś, w imieniu Kinia i swoim...[/QUOTE] I ja dziękuję :):):) Quote
Kapsel Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 [quote name='olly']Jutro z rana lecę z Kiniem na zabiegi. Tyle się już ta Morda Moja wycierpiała, za mało?? dostałam sms-a pocieszyciela od Słodkiego (weta), na pewno nie będzie zły jak zacytuję: "nie martw się, jest też psi bóg i cuda psie, a jemu należą się szczególnie..." Sebastian, wiem, że nie czytasz tego wątku, bo nie masz czasu, ratujesz i uszczęśliwiasz te biedne stworzenia, ale dziękuję za wszystko, dziękuję, że jesteś, w imieniu Kinia i swoim...[/QUOTE] Kurcze i ja bardzo temu facetowi dziękuję!!!:iloveyou::iloveyou::iloveyou: Quote
Nutusia Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Wszyscy dziękujemy wszystkim Doktorom z prawdziwego zdarzenia! Oluś, poleciały rano dwie stówki. C.D.N... :) Quote
Jagoda1 Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Ja tez spotkałam się z ogromna zyczliwością w traktowaniu bezdomniaków... ale równie z i ogromną chciwością. Panie Doktorze, wielkie dzieki! Quote
wykrywka Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Czytając ostatnie wpisy dwa razy "zmoczyły" mi się oczy. Pierwszy raz, gdy przeczytałam o wtórnym porażeniu Kinia :-(, drugi, gdy olly przytoczyła treść sms-a. Wspaniały lekarz i człowiek, wierzę również, że psi bóg sprawi, że będzie miał miejsce psi cud :modla:. Quote
Martika&Aischa Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Cioteczki przepraszam ale proszę zajrzyjcie do pobitego 3 letniego boksera :( odebrany z policją alkoholikom :( [url]http://www.dogomania.pl/threads/213543-Pobity-i-pogryziony-Bokser-w-potrzebie!!!-Pomocy!!!?p=17516032#post17516032[/url] Quote
Recommended Posts