Kapsel Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 [quote name='tatankas']Kolejny bazarek: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/211764-NOWE-WSZYSTKO-W-OPCJI-KUP-TERAZ-Na-Kinga-i-boksie-z-SOS-Bokserom-do-08.08[/URL][/QUOTE] Tatankas :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
olly Posted July 26, 2011 Posted July 26, 2011 Otrzymałam dziś pieniążki od Tatankas 150,20. Dziękuję w imieniu staruszków z SOS :) Quote
olly Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Ciotki, cioteczki :) Kinio już tydzień dostaje HMB i .... są tego rezultaty :) nie mogę napisać, że zaczął chodzić, ale pomału chodzenie to przypomina :) tzn. wstaje, robi pokracznie kilka kroków i upada, znowu wstaje, kilka kroków i bum.. i tak w kółko. Ma jeszcze problem z utrzymaniem równowagi i ustawieniem lewej łapki opuszkami do podłoża. Nóżka mu się podwija, jeszcze nie do końca panuje nad jej ruchami. I tak sobie teraz myślę, jak tu jeszcze można mu pomóc.. hmmm Dzwoniłam do Sebastiana (weta) i umówiłam się z nim wstępnie na sobotę, żeby zobaczył, jakie King zrobił postępy. Porozmawiam z nim o dalszej rehabilitacji, leczeniu. Jestem pewna, że powie mi: woda! ale pogoda niestety nie sprzyja na kąpiele :( na pewno będę chciała dokupić Kiniowi HMB jak się skończy, bo widać, że warto. I myślałam o szelkach rehabilitacyjnych na tylne łapki- muszę sprawdzić jaki to koszt. Quote
olly Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 co do siusiania to na spacerku zrobi trochę sam, w domu nadal na tę chwilę musi być wyciskany (to działka Jacka- ja nie potrafię), King to w ogóle zwariował na jego punkcie, jak wraca z pracy, to oni jeden ani drugi nie wiedzą co się dzieje, Jacek kładzie się w przedpokoju na kafle, a King tak się trzęsie z radości, że hej, a przy tym wydaje tak komiczne dźwięki, że boki zrywać. A poza tym jest strasznie usłuchany, wystarczy powiedzieć Kinio chodź, a ten przechodzi we wskazane miejsce. Z moją Luną bawią się non stop, ostatnio grali w piłkę, później małe podgryzanko po łapkach, a na koniec wspólny sen.. Oczywiście Luncjusz zawsze kładzie swoją łapkę na Kinia, hmm.. to chyba miłość, co?? A mój Wigor- indywidualista ma święty spokój, bo nikt mu nie truje i może robić to co kocha, czyli spać na podusi pod kołderką i też jest szczęśliwy :) Haaa!!! bo Tatankas załatwiła mi psa Anioła!!!!!!!! :multi::multi: Quote
olly Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 A!! i mam jeszcze jeden pomysł :) muszę zrobić Kiniowi zdjęcie, jak ładnie stoi na 4 łapkach i wysłać temu ....lekarzowi, który chciał go uśpić, z dopiskiem "pozdrowienia z wakacji", co Wy na to??? jeszcze niech Kinio dojdzie do formy, a wtedy, jak się wpakuję w auto i pojadę do tego "człowieka", oj.... będę intensywnie prowadzić monolog... eh.. Quote
tatankas Posted July 27, 2011 Author Posted July 27, 2011 [quote name='olly']A!! i mam jeszcze jeden pomysł :) muszę zrobić Kiniowi zdjęcie, jak ładnie stoi na 4 łapkach i wysłać temu ....lekarzowi, który chciał go uśpić, z dopiskiem "pozdrowienia z wakacji", co Wy na to??? jeszcze niech Kinio dojdzie do formy, a wtedy, jak się wpakuję w auto i pojadę do tego "człowieka", oj.... będę intensywnie prowadzić monolog... eh..[/QUOTE] To jeszcze mi wyślij-przejadę się do schronu,do Szczecińskiej lecznicy i też ich pozdrowię od niego :) Quote
Kapsel Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 [quote name='tatankas']To jeszcze mi wyślij-przejadę się do schronu,do Szczecińskiej lecznicy i też ich pozdrowię od niego :)[/QUOTE] Bardzo dobry pomysł dziewczyny. To dowód na to, że nie trzeba rezygnować, zawsze trzeba walczyć. Miłość robi cuda!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
w deszczu rosnę Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Szkoda, że nikt w naszym mieście nie chce wykorzystać niszy biznesowej pt. "bieżnia wodna". Quote
Paula95 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Przepraszam za off: Ciocie, pilnie poszukujemy zaufanej osoby do wizyty przedadopcyjnej w Gryficach(zach.pom.). To dom dla suni, która po 8 latach została wyrzucona, a teraz los się do niej uśmiechnął. Jeśli znacie kogoś zaufanego, to piszcie proszę na PW lub 607350567. Quote
zelek150 Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Olu,daj mi znać zanim ten lek się skończy to coś podeśle. Quote
olly Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 [quote name='zelek150']Olu,daj mi znać zanim ten lek się skończy to coś podeśle.[/QUOTE] Dobrze, Rafał :) Quote
Alicja Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 [quote name='olly']A!! i mam jeszcze jeden pomysł :) muszę zrobić Kiniowi zdjęcie, jak ładnie stoi na 4 łapkach i wysłać temu ....lekarzowi, który chciał go uśpić, z dopiskiem "pozdrowienia z wakacji", co Wy na to??? jeszcze niech Kinio dojdzie do formy, a wtedy, jak się wpakuję w auto i pojadę do tego "człowieka", oj.... będę intensywnie prowadzić monolog... eh..[/QUOTE] pomysł super :cool2: Quote
w deszczu rosnę Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 czy można użyć zdjęcia ze strony fundacji do umieszczenia w sygnaturze? Quote
olly Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 [quote name='w deszczu rosnę']czy można użyć zdjęcia ze strony fundacji do umieszczenia w sygnaturze?[/QUOTE] pewnie, że można!! :) super!! też bym chciała, ale nie potrafię tego zrobić :( Quote
Alicja Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 [quote name='olly']pewnie, że można!! :) super!! też bym chciała, ale nie potrafię tego zrobić :([/QUOTE] poproś jakiegoś moderatora ;) Quote
w deszczu rosnę Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 [quote name='olly']pewnie, że można!! :) super!! też bym chciała, ale nie potrafię tego zrobić :([/QUOTE] zdjęcie jest pobrane ze strony fundacji i przycięte, a reszta według instrukcji z tego wątku: [url]http://www.dogomania.pl/threads/140328-Instrukcja-edycji-podpisu-(dla-laików-i-początkujących[/url]) p.s. ja już w ogóle ostatnio czuję dziwną przynależność i myślę i mówię /jak ktoś mnie pyta skąd mam Robina/: "z _naszej_ fundacji" :) Quote
olly Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 [quote name='w deszczu rosnę']zdjęcie jest pobrane ze strony fundacji i przycięte, a reszta według instrukcji z tego wątku: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/140328-Instrukcja-edycji-podpisu-%28dla-laik%C3%B3w-i-pocz%C4%85tkuj%C4%85cych"]http://www.dogomania.pl/threads/140328-Instrukcja-edycji-podpisu-(dla-laików-i-początkujących[/URL]) p.s. ja już w ogóle ostatnio czuję dziwną przynależność i myślę i mówię /jak ktoś mnie pyta skąd mam Robina/: "z _naszej_ fundacji" :)[/QUOTE] ;););):multi::multi::multi: Quote
Kapsel Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 [quote name='w deszczu rosnę'] p.s. ja już w ogóle ostatnio czuję dziwną przynależność i myślę i mówię /jak ktoś mnie pyta skąd mam Robina/: "z _naszej_ fundacji" :)[/QUOTE] Ze mną było podobnie, najpierw podczytywałam, póóóóóóźniej adoptowałam Jenusię i wpadłam w pomaganie boksiom na amen :):):):):grins: Quote
joaaa Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 Ola, kiedyś wysyłałam wszystkim linkę do banerku o wys. 100, ale nie wiem gdzie go wkładałam. Może Germaine gdzieś go ma w podpisie, np. na molosach. Tutaj mam tylko o wys. 75, ale może ktos chce taki wstawić, jest podlinkowany: [URL="www.sosbokserom.com.pl"][IMG]http://www.bokserywpotrzebie.pl/grafika/sos75.jpg[/IMG][/URL] Quote
olly Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 ciężki temat!! :placz::placz:nie ogarniam:angryy::angryy: Ale jutro wpadnie do mnie Marta- w deszczu rosnę- więc będę ją błagać o pomoc. Ale dziękuję wszystkim za chęć pomocy ;) Quote
olly Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 [quote name='olly']ciężki temat!! :placz::placz:nie ogarniam:angryy::angryy: Ale jutro wpadnie do mnie Marta- w deszczu rosnę- więc będę ją błagać o pomoc. Ale dziękuję wszystkim za chęć pomocy ;)[/QUOTE] oj, coś wskoczyło!!! ale nie wiem, skąd się wzięło.. chyba już muszę iść spać.. Quote
joaaa Posted July 27, 2011 Posted July 27, 2011 [quote name='joaaa'] Tutaj mam tylko o wys. 75, ale może ktos chce taki wstawić, jest podlinkowany: [URL="www.sosbokserom.com.pl"][IMG]http://www.bokserywpotrzebie.pl/grafika/sos75.jpg[/IMG][/URL] [/QUOTE] Znalazłam o wys. 100, też już podlinkowany: [URL="www.sosbokserom.com.pl"][IMG]http://www.bokserywpotrzebie.pl/ogloszenia/banery/baner_glowny279x100.jpg[/IMG][/URL] Quote
Nutusia Posted July 28, 2011 Posted July 28, 2011 [quote name='zelek150']Olu,daj mi znać zanim ten lek się skończy to coś podeśle.[/QUOTE] Ja się dorzucę! :) Ech, gdyby tak się chciało jeździć do "lekarzy", którzy postawili krzyżyk na psiaku, to by trzeba było nic innego nie robić :( Np. u nas za płotem Nemo, który ze swoją dysplazją miał pożyć góra rok, a w styczniu stuknie mu 9 lat (bez operacji!!!!), że o wizycie u "lekarza", który stwierdził, że naszej Lilci potrzebna jest endoproteza za 6 tys, przez co po jednym dniu wróciła do schronu... W kosmos z takimi "specjalistami"!!!! Quote
tatankas Posted July 28, 2011 Author Posted July 28, 2011 [quote name='Nutusia']Ja się dorzucę! :) Ech, gdyby tak się chciało jeździć do "lekarzy", którzy postawili krzyżyk na psiaku, to by trzeba było nic innego nie robić :( Np. u nas za płotem Nemo, który ze swoją dysplazją miał pożyć góra rok, a w styczniu stuknie mu 9 lat (bez operacji!!!!), że o wizycie u "lekarza", który stwierdził, że naszej Lilci potrzebna jest endoproteza za 6 tys, przez co po jednym dniu wróciła do schronu... W kosmos z takimi "specjalistami"!!!![/QUOTE] Dokładnie.Gdy moja ruda staruszka boksia w wieku 9 lat zachorowało,po wynikach krwi kilku lekarzy stwierdziło,że max 3 tygodnie i po psie(80 tys leukocytów,wyrok białaczka)-to było pod koniec listopada 2008,lepiej ją uśpić,żeby się nie męczyła,bo z dnia na dzień chudła(w sumie ponad 10 kilo,pod koniec sama skóra i kości).Nie pozwoliłam,bo pies był radosny,jadł i widać było,że jeszcze ją nic nie boli.Spędziła z nami jeszcze wakacje 2009 nad jeziorem i odeszła dopiero w 3 listopada 2009 po prawie roku od diagnozy(zabrakło do roku 3 tygodnie).Wiem,że to był jej najwspanialszy rok w życiu,bo była tak rozpieszczana przez ten ostatni rok,że masakra :) Moja piękna staruszka: [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images49.fotosik.pl/310/6e5c6c001186481bmed.jpg[/IMG][/URL] bardzo mi jej brakuje :(:(:( Quote
Recommended Posts