Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Barkelona']rozsyłam smsa z tą informacją po znajomych.[/QUOTE]
dzięuję, dla nas do ważne bo w ten weekend jedziemy do Szczytna i to jest szansa aby maleństwo przywieść do kliniki , ciężko teraz znaleźć tymczas bo święta

Posted

[quote name='anetek100']to ja może powiem, że sunia sama jest w biurze siedzi w klateczce na słomie, ma ciepło, bo na zewnątrz nie jest, ale serce rozdziera:([/QUOTE]

Niestety jutro ma zostać przeniesiona z kuchni do boksu!!!
Boję się,że tej zmiany temperatury nie przetrwa!!!

Posted

[quote name='anetek100']o losie Dora odeszła??jacie kręce:( zatkało totalnie ze szczeniakiem też:( czemu nie może tam zostać:( ja przywiozę w niedzielę troche kołderek mogłaby sobie na nich leżec:([/QUOTE]

Ja też jestem w szoku.
Obawiam się,że jak w weekend nie zabierzemy malucha to podzieli los Dory,a tymczasu na tydzień świąteczny niestety nie ma.
Anetek,czy ty możesz tu wstawiać fotki z komórki?może jakbyśmy wstawili tu zdjęcie malucha to kogoś bardziej serducho ruszy.

Posted

[quote name='MARCHEWA']Ja też jestem w szoku.
Obawiam się,że jak w weekend nie zabierzemy malucha to podzieli los Dory,a tymczasu na tydzień świąteczny niestety nie ma.
Anetek,czy ty możesz tu wstawiać fotki z komórki?może jakbyśmy wstawili tu zdjęcie malucha to kogoś bardziej serducho ruszy.[/QUOTE]
A nie da się maluszka na tydzień umieścić w hoteliku? Jeżeli to będzie możliwa kwota to ja zapłacę za hotelik.

Posted

MARCHEWA; Dory juz nie trzeba ogłaszać.
Odeszła za TM............
[*]
Czy Dora byla chora i nie przetrwala nawet kilku dni w schronie? Chyba nie miala szczęscia jednak..
O resztę nie pytam,dla dobra ogolnego.

Posted

Olga7,w tej chwili szukamy dt dla 4 miesięcznej suni z chorym okiem i osłabionej po przebytej chorobie i to jest nasz priorytet.
Jeżeli chcesz nam pomóc to pomóż nam szukać dt,bo za parę dni będzie za późno i padną takie same pytania jak o Dorę,tylko czy to przywróci jej życie?
Wiem tylko,że Dora była w boksie z małymi,młodymi suniami i że się pochorowała,na co -nie wiem,czy ją odpowiednio leczyli-nie wiem,może w niedzielę cos więcej się dowiemy.

Posted

[quote name='Anula']A nie da się maluszka na tydzień umieścić w hoteliku? Jeżeli to będzie możliwa kwota to ja zapłacę za hotelik.[/QUOTE]

Nie wiem co w klinice u niej zdiagnozują i czy jakis hotelik ją przyjmie bez szczepień i w dodatku osłabioną.Może jakiś płatny dt?

Posted

Szczenior już w boksie na dworzu,chyba według nich jest już zdrowy i nie musi w kuchni siedzieć...................
Dt nadal nie ma i powoli tracę nadzieję,że uda nam się ją jutro zabrać.

Posted

[quote name='MARCHEWA']Szczenior już w boksie na dworzu,chyba według nich jest już zdrowy i nie musi w kuchni siedzieć...................
Dt nadal nie ma i powoli tracę nadzieję,że uda nam się ją jutro zabrać.[/QUOTE]
porozsylalam troche

Posted

[quote name='magenka1']nie mamy kabla czy ktoś może wstawić fotkę z telefonu??? przesłałabym na komórkę[/QUOTE]

Przyszłam na wołanie lika1771 ............ prześlij mi fotkę malucha na komórę, to wstawię na wątku .

Posted

[quote name='Anula']A nie da się maluszka na tydzień umieścić w hoteliku? Jeżeli to będzie możliwa kwota to ja zapłacę za hotelik.[/QUOTE]
Czy szukacie dt/hoteliku na tydzień??? czy na dłużej ?
Na co maluch chrował, w sensie, czy może zarazić psiaki w potencjalnym dt?

Posted

[quote name='Ewanka']Czy szukacie dt/hoteliku na tydzień??? czy na dłużej ?
Na co maluch chrował, w sensie, czy może zarazić psiaki w potencjalnym dt?[/QUOTE]
To wazne pytanie.........

Posted

[quote name='Ewanka']Czy szukacie dt/hoteliku na tydzień??? czy na dłużej ?
Na co maluch chrował, w sensie, czy może zarazić psiaki w potencjalnym dt?[/QUOTE]

Maluch przeszedł najprawdopodobniej chorobę Rubartha,a oko to wynik powikłania po niej.
Mieliśmy już kiedyś sunię która miała to samo i straciła wzrok w jednym oku,jeździłam z nią do Garncarza,aby uratować drugie oczko i się udało i nikogo więcej sunia nie zaraziła w schronisku,weci mówili,że są bardzo rzadkie przypadki kiedy można zarazić tą chorobą inne zwierzęta np.słabe i nieszczepione.
U tej suni drugie oczko wygląda dobrze,ale okulista to na pewno jej tu nie oglądał i bardzo zależy nam aby trafiła na kilka dni do kliniki,żeby zobaczyli ją specjaliści.Sunia jest chudziutka,choroba ją wyniszczyła i schron to nie miejsce dla niej tym bardziej,że niedawno były przypadki groźnego wirusa wśród szczeniaków,a do tego psiak z ,,defektem,,ma u nas marne szanse na dom.

Jeżeli miejsce w klinice jeszcze na nią czeka sunia jutro tam trafi,bo Magenka1 znalazła suni dt na czas świąteczny(jesteś wielka)a po Nowym Roku sunia ma zapewniony dt u osoby z Olsztyna.

Posted

Dzięki za dobre wieści :)
najważniejsze, by maluch trafił w ręce specjalisty możliwie jak najszybciej.

[I]wysłałam na PW do magenki swoj nr tel, wstawię fotki malucha, gdy tylko dostanę mms.[/I]

Posted

[quote name='Ewanka']Dzięki za dobre wieści :)
najważniejsze, by maluch trafił w ręce specjalisty możliwie jak najszybciej.

[I]wysłałam na PW do magenki swoj nr tel, wstawię fotki malucha, gdy tylko dostanę mms.[/I][/QUOTE]

Rozmawiałam z Magenką,zaraz wyśle ci fotkę;)

Posted

[quote name='magenka1']Ewanko fotka [B]chyba [/B]poszła, jeśli wszystko jutro się uda maleńka trafi do Olsztyna (trzeba ją jakoś ładnie nazwać dla mnie to Iskereczka)[/QUOTE]

chyba - robi wielką różnicę ;) ... nie doszla, spróbuj raz jeszcze

edit: doszlo, za sekundkę wstawię malucha :)

malutkie słoneczko w całej okazalości, troszkę rozjaśniłam, żeby lepiej bylo widać pycholek :)

[URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images40.fotosik.pl/1262/f5cd2b71ddf756ce.jpg[/IMG][/URL]