gryf80 Posted April 9, 2011 Posted April 9, 2011 no własnie nie tylko brzydka pogoda,przez tydzień lejdi bedzie juz pewnie w extra kondycji po tym zabiegu Quote
kosu32 Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 gryf80 napisał(a):ale ona jest ładna.gdyby ja wystrzyc można z niej "zrobic"yorka,maltańczyka ,westa.a ja wam mówię ona moze byc czyjąś sunia z okolicy(10-15 km od miejsca znalezienia)ale wiadomo jak to na wsi-zgineła to sie znajdzie a jak zginie to się wezmie nastepne,nikt jej szukał pewnie nie bedzie,a stzrelać do zwierząt to strzelają-wiem bo mieszkam kiokanaście kilometrów od miejsca znalezienia suni gryf80 Niestety z mentalnością niektórych ludzi jest jak jest - praca nad nimi i z nimi to niczym SYZYFOWA PRACA... Nie można jednak przechodzic obojętnie wobec cierpienia braci mniejszych. Nie można też dopuścic do tego by niektórzy czuli się bezkarnie i krzywdzili zwierzęta. Napisałaś że mieszkasz w okolicy domu gdzie przebywa Lejdi. Czy byłaby szansa abyś odwiedziła małą i generalnie pomogła nam koordynowac jej adopcję? Quote
kosu32 Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 Agmarek napisał(a):To niestety nie tylko u was strzelają do psów. Tu gdzie ja mieszkam też się to praktykuje. Tak sobie myślę że jeśli Lejdi ma właściciela który jej nawet nie szuka, to czy jest sens szukać teraz jego. Może lepiej będzie dla suni jeśli znajdzie nowy dom? To strzelanie do psów, to istna kwadratura koła. Temat "uprawiany" z reguły w małych miejscowościach i na wsiach. Wiadomo, każdy dom (gospodarstwo) powinien miec psa (standard = łańcuch) do odstraszania i obszczekiwania obcych. Resztki z obiadu nie zawsze wystarczają zwierzęciu, więc gdy nocną porą zostają spuszczane z łańcucha dają w długą i cap za kurę bądź gęś sąsiada... A za chwilę leci fama i pojawiają się myśliwi... Pies dostaje kulkę a właściciel za chwilę ma nowego na podwórku... Co do wypowiedzi Agamarka w temacie właściciela Lejdi i Jego poszukiwań - popieram w 100%. Suczka wyglądała naprawdę źle gdy zgarnęła ją z ulicy duśka12. Poza tym duśka12 ze swojej strony zrobiła to co mogła by poinformowac o znalezieniu Lejdi. Quote
kosu32 Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 duśka12 napisał(a):Witam , to ja znalazłam sunię Lejdi. Waży 5,5 kg, dzisiaj idę z nią do lekarza na zdjecie szwów. Jest na razie bardzo nie ufna. Jest wesoła zaczyna wydawać odgłosy, takie delikatne, bardzo chce towarzystwa innych piesków, niestety mój piesek zaczął na nia warczeć widocznie poczuł się zagrozony. W gminie Strzyżewice są rozwieszone ogłoszenia ze zdjęciami, jak do tej pory zero reakcji No i się udało :) Witamy na Dogo i czekamy na relacje z tego jak mała odnajduje się u Pani. Jeśli będą nowe zdjęcia, zachęcam do przesyłania ich na moją skrzynkę, a ja umieszczę je na wątku. Czy ktoś dzwonił w sprawie suczki? Gdyby były jakieś telefony proszę koniecznie dac mi znac. Quote
kosu32 Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 Agmarek napisał(a):Heloł...nikt nie chcę takiej ślicznotki??? Podczas wczorajszych "wietrznych akcji" prąd sobie poszedł, więc z pisania na Dogo nic nie wyszło... A co do samej ślicznotki, liczę że znajdziemy jej nowy dom - taki prawdziwy, docelowy. Musimy tylko współpracowac z duską12 i zachęcic do pomocy inne dobre duszyczki z tamtych okolic by trzymały rękę na pulsie, jeśli małą zainteresuje się jakiś potencjalny nowy domek. Quote
kosu32 Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 muzzy napisał(a):Jeśli chodzi o zdjęcia, to jak najbardziej się polecam :) Tylko jeśli to nie problem, to może w następny weekend? Albo przynajmniej jutro? Bo dziś pogoda jest taka, że psa by nie wygonił ;) Trochę moich zdjęć można zobaczyć na www.PsiFotograf.com, zapraszam :) muzzy Z nieba nam spadłaś :) Dzięki kochana że pojawiłaś się na wątku Lejdi i zaoferowałaś profesjonalną pomoc. Prześlij mi proszę na private swój numer komórki - dam znac duśce12 (nie wiem czy Ona w weekendy zagląda do internetu, a tu trzeba działac). Quote
kosu32 Posted April 9, 2011 Author Posted April 9, 2011 Dziewczyny z Lublina i okolic. Napiszcie gdzie warto zamieścic ogłoszenia Lejdi. Ja pomyślę o jakimś tekście do ogłoszeń. Niezbędna też będzie pomoc kogoś do przeprowadzenia wizyty przedadopcyjnej, kogoś kto ma już doświadczenie w tym temacie. Quote
evel Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 Hehe, muzzy to facet ;) Co do ogłoszeń - standardowo: allegro, alegratka, szerlok czy jak to się teraz nazywa, olx, kokosy, kupiepsa, może do gazet? MM Lublin, Anonse wydanie lubelskie... Quote
gryf80 Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 co do ogłoszeń to myslę,że do gazet nie warto chyba że ze zdjęciem,tak mi się wydaje. Quote
evel Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 gryf80 napisał(a):co do ogłoszeń to myslę,że do gazet nie warto chyba że ze zdjęciem,tak mi się wydaje. No o to mi chodziło - do MML dają małą fotkę z opisem :) Quote
muzzy Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 evel napisał(a):Hehe, muzzy to facet ;) Zdecydowanie potwierdzam :D Quote
muzzy Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 kosu32 napisał(a):Prześlij mi proszę na private swój numer komórki Próbowałem, ale Dogo krzyczy, że nie masz miejsca na nowe wiadomości. Generalnie na tygodniu mogę we wtorki i środy, ale dopiero ok. 18. Najlepiej w weekend. Z tym że w najbliższy to raczej sobota wchodzi w grę, bo w niedzielę jestem już umówiony na zdjęcia z LSOZ. Być może będę miał urlop w piątek, ale na razie to nic pewnego. Quote
duśka12 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Witam , narazie nikt nie jest zainteresowany śliczną lejdi. Mam trochę problemu z trzymaniem suni w domu i narazie podrzucam koleżankom na przetrzymanie, nie wiem czy to dla niej dobre.Ma ciepło i ludzi co ją lubia narazie musi jej to wystarczyć. Ostatecznie będzie moim czwartym psiakiem, aż się boję co powie mąż.... Quote
duśka12 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Dziękuje za zainteresowanie moim pupilkiem, narazie jest u koleżanki z tej racji że brak mi czasu na opiekę. W sobotę 16 kwietnia będe ją mieć u siebie w domu , jest to 25 km od Lublina prawie w Bychawie. Jestem chętna do pokrycia kosztów. Jeżeli będzie to wiążąca decyzja, to proszę o informację albo telefonicznie podaje swój telefon 535 536 336 pozdrawiam Quote
duśka12 Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Witam , niestety cisza a Lejdi jest u naszej koleżanki bo ja nie mogę sama sprawować opieki bo cały dzień spędzam po za domem. Quote
as_ko Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Duśka napisz czy sunia zachowuje czystość w domu? Czy chodzi na smyczy? Jak się zachowuje w stosunku do obcych psów/kotów? Jak u suni z sierścią? Czy jest w dobrym stanie czy ma kołtuny i przydałby się fryzjer? Jak z jej stanem zdrowia w tej chwili? To wszystko przyda się przy ogłoszeniach. Jeśli będzie taka potrzeba, żeby przetrzymać sunię dzień-dwa w Lublinie to mogę pomóc. Quote
Agmarek Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 evel napisał(a):Hehe, muzzy to facet ;) To się na pewno chłopak ucieszył że został "kochaniem" i do tego jeszcze "z nieba spadł" :evil_lol: duśka12 napisał(a):Witam , narazie nikt nie jest zainteresowany śliczną lejdi. Nie martw się. Jak Muzzy zrobi suni profesjonalną sesję zdjęciową, to się domki w kolejce ustawią :) Quote
muzzy Posted April 11, 2011 Posted April 11, 2011 Wstępnie umówiliśmy się na zdjęcia na sobotę. Quote
kosu32 Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 evel napisał(a):Hehe, muzzy to facet ;) Co do ogłoszeń - standardowo: allegro, alegratka, szerlok czy jak to się teraz nazywa, olx, kokosy, kupiepsa, może do gazet? MM Lublin, Anonse wydanie lubelskie... Ale wtopa ... :oops:muzzy - WYBACZ ... chyba Agmarek coś mi wspominała, ale w natłoku tego wszystkiego, zapomniałam... P.S. A możecie polecic kogoś z Waszych okolic kto nam przygotuje taki pakiecik ogłoszeniowy dla Lejdi ??? Quote
kosu32 Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 muzzy napisał(a):Próbowałem, ale Dogo krzyczy, że nie masz miejsca na nowe wiadomości. Generalnie na tygodniu mogę we wtorki i środy, ale dopiero ok. 18. Najlepiej w weekend. Z tym że w najbliższy to raczej sobota wchodzi w grę, bo w niedzielę jestem już umówiony na zdjęcia z LSOZ. Być może będę miał urlop w piątek, ale na razie to nic pewnego. muzzy Skrzynka odrobinę posprzątana. Gdyby był jakiś problem, zostaw wiadomośc w moim profilu albo slij maile na mój prywtny adres (jest dostępny w moim profilu). Quote
kosu32 Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 duśka12 napisał(a):Witam , narazie nikt nie jest zainteresowany śliczną lejdi. Mam trochę problemu z trzymaniem suni w domu i narazie podrzucam koleżankom na przetrzymanie, nie wiem czy to dla niej dobre.Ma ciepło i ludzi co ją lubia narazie musi jej to wystarczyć. Ostatecznie będzie moim czwartym psiakiem, aż się boję co powie mąż.... duśka 12 Spokojnie - wszystko się ułoży. Lejdi jest po przejściach i zasługuje na wspaniały dom. Jesteśmy tu po to, by jej pomóc i zrobimy to. Jedyne co potrzebujemy, to trochę czasu. Psiak też musi ochłonąc po tym co go spotkało. Damy radę !!! Quote
kosu32 Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 as_ko napisał(a):Duśka napisz czy sunia zachowuje czystość w domu? Czy chodzi na smyczy? Jak się zachowuje w stosunku do obcych psów/kotów? Jak u suni z sierścią? Czy jest w dobrym stanie czy ma kołtuny i przydałby się fryzjer? Jak z jej stanem zdrowia w tej chwili? To wszystko przyda się przy ogłoszeniach. Jeśli będzie taka potrzeba, żeby przetrzymać sunię dzień-dwa w Lublinie to mogę pomóc. as_ko Bardzo dziękuję za Twoją deklarację pomocy:) Im nas więcej na wątku, tym lepiej. duska12 to ANIOŁ :) Uratowała małą od śmierci. Teraz jest niezbędna pomoc osób z okolic Lublina które mają już doświadczenie w adopcjach i wszystkich procedurach. Przydałaby się również fachowa pomoc osób z "branży", które powiedzą nam czy mała jest mocno wycofana czy nie. Bądźmy w kontakcie. Quote
kosu32 Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 Agmarek napisał(a):To się na pewno chłopak ucieszył że został "kochaniem" i do tego jeszcze "z nieba spadł" :evil_lol: Nie martw się. Jak Muzzy zrobi suni profesjonalną sesję zdjęciową, to się domki w kolejce ustawią :) No przecież napisałam już że wtopa z potraktowaniem muzzy jako Pani muzzy... A co do Lejdi, to myślę że dobre zdjęcia przeważą szalę na plus. Quote
kosu32 Posted April 11, 2011 Author Posted April 11, 2011 muzzy napisał(a):Wstępnie umówiliśmy się na zdjęcia na sobotę. SUPER !!! Czekamy więc na piękne fotki, pięknej Lejdi :) Quote
duśka12 Posted April 12, 2011 Posted April 12, 2011 Witam, może szczęście dopisze Lejdi i znajdzie nowy dom.W tym tygodniu okaże sie czy Pani zdecyduje się na sunię, mam nadzieję że tak i że będzie to dobry dom,otoczy bidulkę dobra opieką Quote
Recommended Posts