Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jeszcze jest w trakcie badań, bo ma jakąś torbiel. Ale kaska na leczenie powoli się kończy, więc trzeba znaleźć inne miejsce niż szpital :(
Najciekawsze jest to, że ten pies ma tyle pogody ducha, co żaden inny. Mimo bólu, cierpienia ma coś takiego spokojnego w oczach...
Jeśli znacie jakąś fundację, która pomogłaby utrzymać Portosa, to dajcie znać. Nie chcemy go zawozić spowrotem do brudnego boksu :(

Posted

No i dlatego jeśli pies już z niego wyszedł, to niechże nie wraca...
A w Celestynowie zaczyna coś drgać... Prowadzimy szkolenie, nawet pracownicy zaczynają być dla nas całkiem mili.
A psy są cudowne, tylko mają naprawdę trudne warunki. Bardzo potrzebują nowych domów...

Posted

Zapiszę. Ja mam miksa kukaza z Celestynowa. Jest u nas dwa lata ale jak przyjechał był łysy i miał rany, z których wystwały kości i zwisały ścięgna....

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Drodzy,

O to wydarzenie na FB:
http://www.facebook.com/event.php?eid=161761187221096

Jeżeli pieniądze mają być przeznaczone dla Portosa to proszę wpisać: "na leczenie Portosa".

Dla tych co nie mają konta na FB:

Niektórzy nasi podopieczni chorują na tyle poważnie, że trzeba ich zabierać ze schroniska na leczenie szpitalne, które zazwyczaj jest bardzo kosztowne. W schronisku niestety nie ma możliwości przeprowadzenia specjalistycznych badań (ekg, usg, krew) itd/operacji itp dlatego zawozimy niektóre pieski do kliniki.

Zwracamy się do Państwa z prośbą o pomoc finansową. Dzięki uprzejmości zaprzyjaźnionej fundacji TRIP pieniądze można bezpiecznie wpłacać na ich konto. W skład fundacji TRIP wchodzą lekarze weterynarii oraz technicy, którzy opiekują się naszymi podopiecznymi. Prosimy o przelewy koniecznie z dopiskiem "na leczenie zwierząt z Celestynowa" .

Nasi podopieczni serdecznie dziękują za każdą złotówkę!!!

nr rachunku 45 2130 0004 2001 0544 9475 0001

i wydarzenie Portosa:
http://www.facebook.com/event.php?eid=104922272931429

NAJWAŻNIEJSZE W TEJ CHWILI JEST ZNALEZIENIE DT/DS BO KAŻDY DZIEŃ W SZPITALIKU NAS KOSZTUJE A PORTOS JUŻ NIE MUSI TAM PRZEBYWAĆ.

W NAJGORSZYM RAZIE POSZUKUJEMY HOTELIKA DLA PORTOSA, CZEKAMY NA PROPOZYCJĘ :) Z WASZEJ STRONY.

JESZCZE RAZ DZIĘKUJEMY ZA KAŻDĄ PRZELANĄ ZŁOTÓWKĘ :)

[/FONT]

Posted

Soema napisał(a):
Będą zdjęcia po operacji chłopaka?
Ma ktoś jakieś dojścia do gazet? Może tak by się udało kogoś do pomocy znaleźć..

Jeszcze dzisiaj wrzucę nowe fotki Portosa :)

Posted

Portos generalnie nie wykazuje agresji :) stąd może taki los go spotkał...Ale trzeba by było sprawdzić jak ewentualnie reagował by na psiaki z którymi miał by przebywać. W tej chwili jest już po kastracji więc to przyszłościowo też powinno wpłynąć na jego charakter.

Posted

Tymczas, tymczas, tymczasik nerwowo poszukiwany...
Portos powinien trafić do domu, choćby tymczasowego. Pobyt w schronisku to dla niego pasmo cierpień. Od połowy lutego bywam w Celestynowie co tydzień i Portos był w tym czasie pogryziony kilka razy. Mi się zdaje, że on się nie umie bronić przed innymi psami i one got ak gryzą, dopóki ktoś nie wkroczy :(

Posted

Portos sięga poniżej kolana. Waży na moje oko z 15-20 kg.
W hotelu powinien sobie poradzić... Tylko skąd wziąć ten hotel i pieniądze na niego :shake:
A wiek trudno ocenić - jest dość pocharatany, więc wygląda pewnie starzej niż ma lat w rzeczywistości. Na moje oko ma ponad 5 lat.
Adziunia, wiesz może co mówili lekarze o jego wieku?

Posted

Tak czy inaczej domek stały byłby najlepszy... Portos o tym marzy od miesięcy. Odwdzięczy się swoją radością życia i dozgonnym przywiązaniem :loveu:

Posted

No ja się akurat nie wybieram, ale "moi" wolontariusze owszem tak :)
Na pewno pojadą psy z programu, bo inne ciężko "złapać". Portos póki co siedzi w klinice, więc nie wiem, czy będzie można go zabrać tam...

• 2 weeks later...