Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='savahna']Dooooobre.:evil_lol:
Pani Amelio mam pytanko. Czy pamięta Pani w jakim serwisie ogłoszeniowy znalazła Pani ogłoszenie Żabki? Co spowodowoła,ze zajrzała Pani do tego ogłoszenia i co zdecydowało,ze adoptowała Pani Żabke?
Robie ogłoszenia i czasem zdumiewa mnie mała ilość wejść a czasem zaskakuje duża. Zbieram info zarówno odnośnie popularności serwisów jak i za przeproszeniem "chwytów" które powodują zainteresowanie. Bedę wdzięczna za jakikolwiek sugestie.;)

Jeżeli się nie mylę ...to ogłoszenie znalazłam w:.......http://tablica.pl/moje/odpowiedz-na-ogloszenie/ipgh/iaaW/1/
chociaż przeglądałam i inne ogłoszenia.
Każdy poszukujący pieska do adopcji ma inne potrzeby,ja chciałam małego i nie kudłatego,mam małe mieszkanie.

Czym mnie zainteresowalo ogłoszenie?.........otóż miałam jeszcze niedawno też małą sunię znajdę ostatnio 4 lata(podobną do Żabki,chociaż czarną i większą)z powodu guzów nowotworowych na śledzionie mając może 12 lat ....2 miesiące temu......odeszła za TM.
Moim życzeniem było przyjąć pod opiekę podobną maleńką znajdę staruszkę.
Tak oto wybrałam najmniejszą i starszą Żabunię,zauroczyły mnie jej zdjęcia,a szczególnie takie gdzie śpi w łóżeczku przykryta kołderką ........identycznie jak moja poprzednia Lora.Myślałam,że tylko Lora miała takie upodobania...i spodobało mi się podobne zachowanie Żabuni.
Żabunia zaakceptowała całkowicie miejsce,łóżeczko z pościelą ,miseczki do jedzenia i miejsce ich ustawienia.
Ogólnie Żabka ma swój charakterek,ale bardzo też podobny do Lory.
I tak szczęśliwym trafem otrzymałam Żabunię dokładnie w drugim miesiącu od śmierci Lory...

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

No właśnie sobie przypomniałam,ze Pani Amelia na Tablicy wypatrzyła Żabcie ,ale tu juz sprawa wyjaśniona :)
Pani Amelio przydałaby mi sie taka papużka albo i nawet kilka :)

Posted

Wyobrażam sobie że w roli takiej papużki treserki była u P. Ani " nasza" maleńka Żabunia.
Takie maleństwo,a tak samo dzisiaj agresywnie na spacerku pogoniła większego pieska ,chociaż był grzeczny ale zbyt natrętnie chodził za Żabką.

Posted

A ja se dzisiaj pospiłam i odśpiłam za wszystkie czasy...ponad 12 godzin snu :)
I mam nowego tymczaska...biedak ze smutną historią...na szczęście dośc krótką...psiur ma niecały rok dopiero...potem porobie zdjęcia i jemu i pozostałym...teraz musze zasuwac na kontrolę z Pico...

Posted

Jakie szczęście,że Żabcia nie jest wyrośniętą dożycą. Dopiero by się działo....:evil_lol:
Czekamy na prezentację tymczasika.;)
Mam żółwiowy internet dzisiaj i jutro.....:angryy:

Posted

[quote name='savahna']Jakie szczęście,że Żabcia nie jest wyrośniętą dożycą. Dopiero by się działo....:evil_lol:
Czekamy na prezentację tymczasika.;)
Mam żółwiowy internet dzisiaj i jutro.....:angryy:[/QUOTE]

Oj tak,to wielkie szczęście,że tylko 3 kg psa :)

Zdjęcia juz mam nowego,tylko czekam aż mi moje dziecię wgra :)

Posted

[quote name='kaja69']A ja se dzisiaj pospiłam i odśpiłam za wszystkie czasy...ponad 12 godzin snu

Ty lepsza ode mnie dziś jesteś. Ja tez pospałam, bo i tak nigdzie wyjść nie moge bez te mojej małej tymczaski a pogoda reumatyczna i senna.
A skąd ten tymczasik Ci się trafił?

Posted

A wzięła sobie rodzinak psychicznie chora dwa psiaki...jednego od kogos tam,drugiego ze schronu...i teraz mąż wylądował w szpitalu a żona nafaszerowana tabletami nie wie o bozym swiecie a psy zamkniete,głodne i pozostawione same sobie...sunię koleżanka u kogos tam ulokowała a rudzielca wzięłam ja...

Ale jest i dobra wiadomość Aresik jest w nowym domku,mieszka w domku z ogródkiem...państwo mieli juz psiaka i odszedł im na starość...niestety zdjęć póki co nie będzie,bo koleżankę psiaki z Krzykos odcięły od internetu-wrąbały kabelki....

Guest Ryniu123
Posted

[quote name='kaja69']A wzięła sobie rodzinak psychicznie chora dwa psiaki...[/QUOTE]

To o Radomice chodzi?

Posted

Wczoraj pierwszy raz obie z Żabką zaliczyłyśmy miłe odwiedziny u mojej koleżanki w innym bloku.Ta maleńka kruszynka rozeznała, że to inny dom,inna klatka i chciała z rąk mi uciekać,bała się pewnie abym jej tam nie zostawiła.Zachowała się bardzo grzecznie ,podczaz wizyty zwiedziła mieszkanie,poślizgała się na panelach,(jak tancerka na łyżwach),zapoznała się z papugą,powarczala na dzwoniący telefon i najbezpieczniej czuła się cały czas u mnie na kolanach.Do domku było szybciutkie dreptanie z małymi odpoczynkami i trochę już na rękach musiałam donieść jak zwykle.

Posted

Dziewczyny, a możecie wejśc w mój banerek z Niko i Nuka? Te psiaki juz w hoteliku, ale dziewczyna dokarmia tam jeszcze dwa. Biegna za nia jak odjeżdża, jeden dobkowaty, więc wiadomo krótka sierść, cały czas drży...Ale i tego drugiego szkoda, bo trzymają się razem....Ja moge tylko ogłoszenia zaoferowac (niestety), ale zal serce ściska....
Nikt jakos na watku nic nie proponuje....Ja wiem,ze to wszystko jest nie do ogarniecia,ze nie można pomóc wszystkim.....:shake: Ale może choć jakaś iskierka nadziei dla nich się pojawi....:roll:
Edit: Żabulka jednak kobitka z klasą umie się zachowac!

Posted

[quote name='AMELIA64']Wczoraj pierwszy raz obie z Żabką zaliczyłyśmy miłe odwiedziny u mojej koleżanki w innym bloku.Ta maleńka kruszynka rozeznała, że to inny dom,inna klatka i chciała z rąk mi uciekać,bała się pewnie abym jej tam nie zostawiła.Zachowała się bardzo grzecznie ,podczaz wizyty zwiedziła mieszkanie,poślizgała się na panelach,(jak tancerka na łyżwach),zapoznała się z papugą,powarczala na dzwoniący telefon i najbezpieczniej czuła się cały czas u mnie na kolanach.Do domku było szybciutkie dreptanie z małymi odpoczynkami i trochę już na rękach musiałam donieść jak zwykle.

Pani Amelio,Żabcia ma lęk przed nowymi domkami,ona podobno była wywalana z domu na ulice pare razy...musi sie przekonać ,ze do Pani domku zawsze będzie wracała :) a swoja droga juz ja słysze jak sobie marudziła ,hi hi
Wklejam zaległe zdjęcie :)

[quote name='savahna']Dziewczyny, a możecie wejśc w mój banerek z Niko i Nuka? Te psiaki juz w hoteliku, ale dziewczyna dokarmia tam jeszcze dwa. Biegna za nia jak odjeżdża, jeden dobkowaty, więc wiadomo krótka sierść, cały czas drży...Ale i tego drugiego szkoda, bo trzymają się razem....Ja moge tylko ogłoszenia zaoferowac (niestety), ale zal serce ściska....
Nikt jakos na watku nic nie proponuje....Ja wiem,ze to wszystko jest nie do ogarniecia,ze nie można pomóc wszystkim.....:shake: Ale może choć jakaś iskierka nadziei dla nich się pojawi....:roll:
Edit: Żabulka jednak kobitka z klasą umie się zachowac!

Dzisiaj tam wlezę i sie zorientuje w temacie...

A teraz wczorajsze i dzisiejsze zdjęcia ...
Kobiety przodem...Dafinka...