Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=&quot]Punia to sunieczka przygarnięta przez skromnych ludzi.
Poszukujemy dla niej pomocy.
Sunia ma niedowład tylnych łapek - widać na filmiku.
Proszony o pomoc był lekarz weterynarii - Punia otrzymała serię - tzn. w odstępach dwudniowych steryd /trzykrotnie/ zaczęła machać ogonkiem i troszkę próbuje nóżkami poruszać.
Basia1968 była ponad tydzień temu u niej w odwiedzinach- sunia kompletnie nie reagowała.. Na chwilę obecną są przynajmniej jakieś oznaki.
Potrzebujemy pomocy - chodzi o zakup karmy ROYAL MOBILITY
Nadto sunia będzie miała przeprowadzaną kurację 10 - 14 dniową.

NIE MOŻNA PATRZEĆ NA CIERPIENIE TEJ SUNI - JEŚLI NIE UDA SIĘ POMÓC, TO...
ALE JEST SZANSA SUNIA ZAREAGOWAŁA NA STERYD!

Filmiki:
[/FONT][video=youtube;ZJdriWnUn6Y]http://www.youtube.com/watch?v=ZJdriWnUn6Y&feature=related[/video]

[video=youtube;A0EM8eDbuq4]http://www.youtube.com/watch?v=A0EM8eDbuq4&feature=related[/video]

[FONT=&quot]

Wydarzenie suni na FB
http://www.facebook.com/event.php?eid=162385450486345&ref=notif&notif_t=event_invite

[/FONT]Banerek dla Pusi

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kochani serdecznie dziękuję za odzew i ogromną pomoc:Rose::Rose:
Murce za lek Nivalin i 2 ampułki /czegoś tam nie pamiętam/
Anette za karmy
Beatce i Madzi z Zabrza za karmy i ręczniczek
Jamniczej Skarpecie i Danusi za pieniążki 200 zł /rachunek od weterynarza wkleję po zakończonej kuracji/
Isadora7 za rozreklamowanie dzięki czemu mnóstwo osób dzwoni do mnie w sprawie Pusi
Skallska - karma Mobility 2 x 1,5 kg
Ulka18 i Kaskadaffik z mieleckiego wątku za karmę, miseczki, smaczki, podusię - która jest na zdjęciu /jest wojna o tą poduszkę między psiakami:evil_lol::evil_lol:
Pani Luizie z Warszawy - która także nam pomaga
Anette za osiem paczek świątecznych dla rodziny
Maria1957 - 20 zł
Pani Agnieszka z Poznania 50 zł

Posted

Przydałoby się trochę diagnostyki- rtg, mielografi, albo rezonansu- może być i tak, że to uraz naprawialny.

To że zareagował na sterydy to super- wskazywałoby na stan odwracalny, być może spowodowany jakimś obrzękiem.?
Warto by pomysleć o uzupełnieniu leczenia o wit B w zastrzykach (milgamma), nivalin i tabletki Aesicin (wyciąg z kasztanowca).

Posted

prawdopodobnie skoczył na nią jej kolega Fred - on jest wielkości dużego owczarka niemieckiego - sunia była w trakcie cieczki.
Nie ma kontroli nad czynnościami fizjologicznymi, ale tak jak pisałam wcześniej, rusza ogonkiem i podwija łapeczki - wcześniej kompletnie nie używała łapinek.
Murka odstąpiła nam Nivalin /nie wiem czy dobrze napisałam/ 7 ampułek. To znacznie obniży koszty.

Posted

widziałam wczoraj jakie śliczności jechały, bo spotkałam się z Mariuszem. Absolutnie nie są to wycofane psiaki, tak merdały ogoneczkami, a to sznupciowate maleńcie, to tak dwie łapunie po kratkach kenelka wyciągało - jejkuuu jak fajnie, że kolejne maja szansę wyjść ze schronu.

Posted

Dziękuję MUrce za przekazanie ampułek Nivalinu /7 szt./ i dwie ampułki /zapomniałam jak sie nazywa/, to nam obniży koszty. Od dzisiaj sunia rozpoczęła kurację i trzeba trzymac kciuki. Ja wierzę, że ona wróci do zdrowia w 100%.

Posted

Tak Isadora - Pusia ma domek potrzebuje tylko opieki wirtualnej - pomocy na przykład jesli chodzi o karmę. Jest efekt - sunia zaczyna stawać na te łapuńki, ogonek już lata jak wiatraczek. Jest dalej na Nivalinie i na... no zapomniałam jak sie to drugie nazywa. Isadora dane na Fundacje. Serdecznie dziękuję.

Posted

Basia1968 napisał(a):
właśnie odczytałam meila - przesłałam adres. Bardzo bardzo dziękuję. Według opinii weterynarza ta własnie karma wspomaga leczenie.

No to super, tylko że ja nadal proszę o ten adres bo mam kolejną osobę która zgłosiła sie z chęcią wysłania paczuszki karmowolekowej i może coś jeszcze.