motyleqq Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 deer_1987 napisał(a):Leon bardzo ladny :) dzięki :) szkoda tylko, że taki mały. jak oglądałam inne dorosłe, to duuużo większe... np 700g wagi, a Leon jak go ważyłam na początku, to jakieś 450 :o teraz chyba trochę przytył, ale to nie to samo ;) Quote
taxelina Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 motyleqq napisał(a):dzięki :) szkoda tylko, że taki mały. jak oglądałam inne dorosłe, to duuużo większe... np 700g wagi, a Leon jak go ważyłam na początku, to jakieś 450 :o teraz chyba trochę przytył, ale to nie to samo ;) Peppar np 1.6 kg a baranki ok 2 powinny :) Quote
motyleqq Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 to też mały, ale baranki są takie urocze... to jedno z niewielu zwierząt które mój facet chwali sam z siebie :D Quote
Unbelievable Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 motyleqq napisał(a):o widzisz, a dla mnie za małe :D mi się marzy legwan zielony... no, to może za milion lat... ;) ja legwana z chęcią, żeby tylko trochę mniejsze były... :evil_lol: ale w perspektywie bliskiej dosyć mam dużą jaszczurkę, za dużą, no ale się zakochałam :evil_lol: Quote
motyleqq Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 jaką jaką? ;> legwany lubię też za to, że są roślinożerne, nie znosiłam karmić moich agam, pierwsze kilka dni robiła to moja zniesmaczona mama :D Quote
Unbelievable Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 motyleqq napisał(a):jaką jaką? ;> legwany lubię też za to, że są roślinożerne, nie znosiłam karmić moich agam, pierwsze kilka dni robiła to moja zniesmaczona mama :D jak będą to pokażę, wolę nie zapeszać bo to raczej mało znany gatunek ;) mi już nie przeszkadza karmienie gekonów, chociaż robali po prostu nienawidzę, ale zdecydowanie bardziej wolę karmić węża, który je przede wszystkim ryby ;) Quote
motyleqq Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 no dooobra ;) u mnie jak ciepło było, to mój tata latał ze słoikiem po ogródku i łapał koniki polne :D fajnego mam rodziciela, nie? ;) no właśnie, karmienie węża... dajesz mu też myszy? to takie straszne jest, chciałabym węża, ale właśnie to mnie trochę przeraża :roll: ale i tak raczej w ciągu kilku najbliższych lat nie pojawi się u nas nowe zwierzątko, a jak już to krab, bo zajmuje mało miejsca i mało czasu :evil_lol: no i pies też mi się marzy, może taki jak Twój, może beagl, może basenji...:cool3: Quote
Unbelievable Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 motyleqq napisał(a):no dooobra ;) u mnie jak ciepło było, to mój tata latał ze słoikiem po ogródku i łapał koniki polne :D fajnego mam rodziciela, nie? ;) no właśnie, karmienie węża... dajesz mu też myszy? to takie straszne jest, chciałabym węża, ale właśnie to mnie trochę przeraża :roll: ale i tak raczej w ciągu kilku najbliższych lat nie pojawi się u nas nowe zwierzątko, a jak już to krab, bo zajmuje mało miejsca i mało czasu :evil_lol: no i pies też mi się marzy, może taki jak Twój, może beagl, może basenji...:cool3: zazdroszczę :evil_lol: chociaż mój tata też raczej mnie wspiera, bardzo pomagał mi przy robieniu terrariów ;) nie, ja mu myszy nie daję, to jest gatunek który żyje w środowisku wodnym i żywi się przede wszystkim rybami, ale też np. dżdżownicami, żabami ;) taki wąż jak mój też miejsca niewiele zajmuje, rosną zwykle do ok. 1m, a i zajmować się tym niewiele trzeba. Tylko są bardzo szybkie, zwinne i aktywne ;) ja przy sporej ilości zwierzaków robię mniej niż przy psie :evil_lol: a pies to swoją drogą... :loveu: Quote
Ewa&Duffel Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 Koty świetne, zwłaszcza Malta bardzo mi się podoba :loveu: Leon też słodki, swoją drogą myślałam, że szynszyle trochę wiecej ważą ;) Quote
motyleqq Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 Unbelievable napisał(a):zazdroszczę :evil_lol: chociaż mój tata też raczej mnie wspiera, bardzo pomagał mi przy robieniu terrariów ;) nie, ja mu myszy nie daję, to jest gatunek który żyje w środowisku wodnym i żywi się przede wszystkim rybami, ale też np. dżdżownicami, żabami ;) taki wąż jak mój też miejsca niewiele zajmuje, rosną zwykle do ok. 1m, a i zajmować się tym niewiele trzeba. Tylko są bardzo szybkie, zwinne i aktywne ;) ja przy sporej ilości zwierzaków robię mniej niż przy psie :evil_lol: a pies to swoją drogą... :loveu: mój w ogóle prawie całe terra sam zrobił... :) ryby mnie tak jakoś nie odrzucają, może dlatego, że sama jem, a myszy to tak inaczej. a jaki to wąż jest? :) Ewa, dzięki :) na weekend jadę do domu, to może w końcu zrobię Malcie jakieś zdjęcia, tym bardziej że hodowczyni bardzo by chciała, no a na pewno zrobię na wystawie ;) mój Leonek taki mały akurat jest :) Quote
Unbelievable Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 motyleqq napisał(a):mój w ogóle prawie całe terra sam zrobił... :) ryby mnie tak jakoś nie odrzucają, może dlatego, że sama jem, a myszy to tak inaczej. a jaki to wąż jest? :) thamnophis sirtalis, ale wszystkie thamnophisy są "rybożerne" ;) Quote
motyleqq Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 dziękujemy :) patrzcie, malinowy belg-imiennik mojej :D http://www.malinois.com.pl/nasz******/etna Quote
Amber Posted June 1, 2011 Posted June 1, 2011 jakaś taka duża się nagle zrobiła ;-) Oby, bo jutro ma spotkanie z buldożerem :evil_lol: Quote
motyleqq Posted June 1, 2011 Author Posted June 1, 2011 wydaje mi się, że się okaże, że Twój pies jest znacznie większy niż myślę:D Quote
awaria Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Nie mogę się doczekać zdjęć ze spaceru Jariego z Etną :D Quote
awaria Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 Belg jak to belg - nic nadzwyczajnego :P Etna fajniejsza ;) Quote
motyleqq Posted June 2, 2011 Author Posted June 2, 2011 awaria, dzięki wielkie :D spacerek super, nie było nas w domu 7h... ;) zaraz zajmę się fotkami, ale to Amber zrobiła najwięcej :D Quote
Ewa&Duffel Posted June 2, 2011 Posted June 2, 2011 motyleqq napisał(a):spacerek super, nie było nas w domu 7h... ;) Fakt, nieźle się zeszło :lol: A jak tam powrót, bardzo zatłoczony autobus był ? Quote
Recommended Posts