Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

deer_1987 napisał(a):
Leon bardzo ladny :)

dzięki :) szkoda tylko, że taki mały. jak oglądałam inne dorosłe, to duuużo większe... np 700g wagi, a Leon jak go ważyłam na początku, to jakieś 450 :o teraz chyba trochę przytył, ale to nie to samo ;)

Posted

motyleqq napisał(a):
dzięki :) szkoda tylko, że taki mały. jak oglądałam inne dorosłe, to duuużo większe... np 700g wagi, a Leon jak go ważyłam na początku, to jakieś 450 :o teraz chyba trochę przytył, ale to nie to samo ;)

Peppar np 1.6 kg a baranki ok 2 powinny :)

Posted

motyleqq napisał(a):
o widzisz, a dla mnie za małe :D mi się marzy legwan zielony... no, to może za milion lat... ;)

ja legwana z chęcią, żeby tylko trochę mniejsze były... :evil_lol: ale w perspektywie bliskiej dosyć mam dużą jaszczurkę, za dużą, no ale się zakochałam :evil_lol:

Posted

motyleqq napisał(a):
jaką jaką? ;>
legwany lubię też za to, że są roślinożerne, nie znosiłam karmić moich agam, pierwsze kilka dni robiła to moja zniesmaczona mama :D

jak będą to pokażę, wolę nie zapeszać bo to raczej mało znany gatunek ;)
mi już nie przeszkadza karmienie gekonów, chociaż robali po prostu nienawidzę, ale zdecydowanie bardziej wolę karmić węża, który je przede wszystkim ryby ;)

Posted

no dooobra ;)
u mnie jak ciepło było, to mój tata latał ze słoikiem po ogródku i łapał koniki polne :D fajnego mam rodziciela, nie? ;)
no właśnie, karmienie węża... dajesz mu też myszy? to takie straszne jest, chciałabym węża, ale właśnie to mnie trochę przeraża :roll: ale i tak raczej w ciągu kilku najbliższych lat nie pojawi się u nas nowe zwierzątko, a jak już to krab, bo zajmuje mało miejsca i mało czasu :evil_lol: no i pies też mi się marzy, może taki jak Twój, może beagl, może basenji...:cool3:

Posted

motyleqq napisał(a):
no dooobra ;)
u mnie jak ciepło było, to mój tata latał ze słoikiem po ogródku i łapał koniki polne :D fajnego mam rodziciela, nie? ;)
no właśnie, karmienie węża... dajesz mu też myszy? to takie straszne jest, chciałabym węża, ale właśnie to mnie trochę przeraża :roll: ale i tak raczej w ciągu kilku najbliższych lat nie pojawi się u nas nowe zwierzątko, a jak już to krab, bo zajmuje mało miejsca i mało czasu :evil_lol: no i pies też mi się marzy, może taki jak Twój, może beagl, może basenji...:cool3:

zazdroszczę :evil_lol: chociaż mój tata też raczej mnie wspiera, bardzo pomagał mi przy robieniu terrariów ;)
nie, ja mu myszy nie daję, to jest gatunek który żyje w środowisku wodnym i żywi się przede wszystkim rybami, ale też np. dżdżownicami, żabami ;) taki wąż jak mój też miejsca niewiele zajmuje, rosną zwykle do ok. 1m, a i zajmować się tym niewiele trzeba. Tylko są bardzo szybkie, zwinne i aktywne ;) ja przy sporej ilości zwierzaków robię mniej niż przy psie :evil_lol:
a pies to swoją drogą... :loveu:

Posted

Unbelievable napisał(a):
zazdroszczę :evil_lol: chociaż mój tata też raczej mnie wspiera, bardzo pomagał mi przy robieniu terrariów ;)
nie, ja mu myszy nie daję, to jest gatunek który żyje w środowisku wodnym i żywi się przede wszystkim rybami, ale też np. dżdżownicami, żabami ;) taki wąż jak mój też miejsca niewiele zajmuje, rosną zwykle do ok. 1m, a i zajmować się tym niewiele trzeba. Tylko są bardzo szybkie, zwinne i aktywne ;) ja przy sporej ilości zwierzaków robię mniej niż przy psie :evil_lol:
a pies to swoją drogą... :loveu:

mój w ogóle prawie całe terra sam zrobił... :)
ryby mnie tak jakoś nie odrzucają, może dlatego, że sama jem, a myszy to tak inaczej. a jaki to wąż jest? :)

Ewa, dzięki :) na weekend jadę do domu, to może w końcu zrobię Malcie jakieś zdjęcia, tym bardziej że hodowczyni bardzo by chciała, no a na pewno zrobię na wystawie ;)
mój Leonek taki mały akurat jest :)

Posted

motyleqq napisał(a):
mój w ogóle prawie całe terra sam zrobił... :)
ryby mnie tak jakoś nie odrzucają, może dlatego, że sama jem, a myszy to tak inaczej. a jaki to wąż jest? :)

thamnophis sirtalis, ale wszystkie thamnophisy są "rybożerne" ;)