Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

u nas koty załatwiają sprawy pazurów o meble.
Inka to jeszcze jak się spotka z drapakiem to podrapie, ale Srala jedzie pazurami po wszystkim , szczeólnie jak sie ucieszy to leci i natychmiast mrucząc ciacha co popadnie.
Jak ją wzięłam to byłam zaskoczona że nikt nie chciał takiego fajnego kotka, teraz już trochę wiem dlaczego :D

• Replies 9.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Majkowska']u nas koty załatwiają sprawy pazurów o meble.
Inka to jeszcze jak się spotka z drapakiem to podrapie, ale Srala jedzie pazurami po wszystkim , szczeólnie jak sie ucieszy to leci i natychmiast mrucząc ciacha co popadnie.
Jak ją wzięłam to byłam zaskoczona że nikt nie chciał takiego fajnego kotka, teraz już trochę wiem dlaczego :D[/QUOTE]

ja bym spróbowała nauczyć korzystać z drapaków. tam, gdzie najwięcej drapią, powiesić takie małe drapaczki-deski. to, co chcemy by kot drapał, traktujemy kocimiętką, a to, co nie chcemy- odstraszaczem. jest szansa, że zadziała :) u nas są dwa drapaki-drzewa, jeden drapak-domek i jeden drapak-deska.

Posted

fakt cena taka trochę bajkowa :) ale na pewno znajdą się amatorzy ;)
ciekawe czy i przeciwnicy ? bo zawsze się znajdzie jakaś opozycja , z sercem jak gołąbek - bo temu piesku sztucznemu , jak ten kotek pazurem , to pewno i żywemu tak samo zrobi :( :diabloti:

a mnie się podoba ten bajer , WC kici - ciekawa jestem czy faktycznie da się kota nauczyć tym czymś , korzystania z ludzkiej toalety :cool3:
mój kot walił w kuwetę , no ale mył to się pod prysznicem :evil_lol: miał schize na punkcie wody , a to podobno nie jest takie częste u kotów , bo one wody nie lubić
ale ja nie wiedzieć , bo ja kote mieć ras .... i kota była taka inna inaczej

Posted

ahaha, nie wpadłabym na to, że kotek przeniesie sobie zachowanie :evil_lol: moje nie potrzebują drapaków w kształcie psa, by robić różne rzeczy z psem :diabloti:

mnie też się WC kici podoba, ale moi rodzice nie chcą :placz: filmiki pokazują, że koty potrafią się tego nauczyć
a co do wody, to nasza Irenka chodzi z tatą do łazienki, on jej nalewa wody do umywalki i ona ma frajdę, wsadza łapy, pluska, pije :evil_lol:

Posted

co żywa ofiara , to żywa ofiara :diabloti: zabawka się nie irytuje :cool3:

w sumie , to może trzeba zrozumieć rodziców :hmmmm: złośliwość kociej natury , złośliwców kilku w domu - jeden kibel i rodzice by korzystać musieli z kuwety :diabloti:
bo zapewne gdyby ktoś z ludzi chciał skorzystać z toalety , to na bank któryś kot na ten tychmiast też

ten kretyn to się mył , trzeba było mu odkręcić strugę wody i wsadzał łeb i polował na uciekającą wodę

Posted

co do WC KICI to nie wiem jak się sprawdza, ale swojego czasu ja mojego kota uczyłam załatwiania się do kuwety sposobem znalezionym na necie, o dziwo szybko zatrybił, tylko potem trzeba było pilnować żeby zawsze kibel był otwarty :diabloti:

Posted

Jak byłam mała to miałam kota, który robił do kibla. Nikt go tego raczej nie uczył, moja rodzina to nie są amatorzy zwierzątek, a już na pewno nie szkolenia ich :eviltong: Jak łazienka była zamknięta to szedł do kuchni i robił do zlewu.

Posted

[quote name='motyleqq']ahaha, nie wpadłabym na to, że kotek przeniesie sobie zachowanie :evil_lol: moje nie potrzebują drapaków w kształcie psa, by robić różne rzeczy z psem :diabloti:

mnie też się WC kici podoba, ale moi rodzice nie chcą :placz: filmiki pokazują, że koty potrafią się tego nauczyć
a co do wody, to nasza Irenka chodzi z tatą do łazienki, on jej nalewa wody do umywalki i ona ma frajdę,[B] wsadza łapy, pluska, pije[/B] :evil_lol:[/QUOTE]

To Luc tak robi z miską z wodą :evil_lol: Albo siada na wannie/umywalce i jojczy żeby mu kran odkręcić...
A zabawy z pieskiem są najlepsze jak pies śpi. Wtedy się Prośkę budzi i goni kotecka i dostaje opr za kotecka :shake::diabloti: Chyba, że ja będę w pobliżu to wtedy kotecek dostaje opr za denerwowanie piesełka :evil_lol:

2100 zł za drapak? za 500 zł widziałam już taki wypaśny na 1,8 m - pół biedy że kocury nie moje to nie muszę się tym przejmować :diabloti:
i o co chodzi z WCkici?

Posted

[quote name='motyleqq']my mamy 3 łazienki, starczyłoby dla wszystkich :evil_lol:

Okamia, tu masz o [URL="http://www.wckici.pl/"]wckici[/URL][/QUOTE]
ale więcej niż trzy koty , więc bym nie była pewna że starczy :diabloti:

Posted

[quote name='Vectra']ale więcej niż trzy koty , więc bym nie była pewna że starczy :diabloti:[/QUOTE]

a no niby tak... :evil_lol: już wyobrażam sobie kolejkę :evil_lol:

Posted

jak ktoś trafi na kogoś z tym bajerem , to ja poprosze o cynka.
jestem ciekawa jak to się sprawdza

mój kot jedynie korzystał ze spłuczki , taka była staromodna sznurkowa i się wredna rura na tym wieszała
do czasu aż wymieniliśmy na nowoczesną , na guziczek ... to rwał rurkę doprowadzającą wodę

Posted

[quote name='Vectra']to jest kapitalne , a tam psy i koty :cool3:

[B]​[/B][URL]http://vitaminl.tv/video/672?ref=fbs[/URL][/QUOTE]

ojacie, zarąbiste :loveu: biorę na fejsa :evil_lol:

Posted

[quote name='motyleqq']ja bym spróbowała nauczyć korzystać z drapaków. tam, gdzie najwięcej drapią, powiesić takie małe drapaczki-deski. to, co chcemy by kot drapał, traktujemy kocimiętką, a to, co nie chcemy- odstraszaczem. jest szansa, że zadziała :) u nas są dwa drapaki-drzewa, jeden drapak-domek i jeden drapak-deska.[/QUOTE]
Kocimiętkę używałam - ta baryła siada wtedy przy takim obiekcie i liiiiiiże. Godzinami potrafi siedzieć i narkotyzować się:roll:To samo robi z zabawkami typu piórka i myszki puchate... Nie wiem co ona ma ze sobą ale coś jest nieteges...
Odstraszaczem swojego czasu traktowałam łóżka i miejsca w które kicia sika, ale zapsikałam pół domu, udusić się można było, a ona dalej sikała...

Swojego czasu moja mama chciała zgapić od jakiejś znajomej i nauczyć Srale sikać do ubikacji. Tak ją uczyła, że kicia była przerażona tym że mama chce ją w kiblu utopić i zwiewała na kilometr :diabloti:Za to Inka czasem siada na muszli i...bawi się kostką do Wc...

Obydwie za to jednogłośnie kochają siedzieć w wodzie czy w zlewie (Inka wpycha się czasem między brudne gary jak jest zajęty) i popijać skapującą wodę. Tata nigdy nie dokręca kranu, zawsze się sączy - a potem opeer do mnie że za dużo wody zużywam przy kąpieli :D

Posted

[quote name='motyleqq']cóż, kot to stan umysłu :evil_lol:[/QUOTE]
Toś mi teraz dowalila :D
Chociaż nie... bo Srala jest oficjalnie nieudokumentowanym kotem mojej mamy.
Moja jest Inka, a ona jest ok. No ....może prawie :D

Posted

nie przejmuj się... :lol: nasza Irenka jest niezrównoważona, Zuzia nie umie się ocierać(widział ktoś kiedyś kota, który nie umie się ocierać?!), a Brawurka robi salta w powietrzu polując na swój ogon :evil_lol: swoją drogą, wczoraj Brawka wyskoczyła z miejsca na wysokość głowy mojego taty, który ma ponad 1,8m...