shida Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 hmm a nie dano jej za duzo lekow? bo no ja jakos nie pamietam az takich jazd....ani po kocie ani po kastracji psa... po zabiegu sam wsiadl do auta a po dojechaniu do domku wlecial po schodach...no lekko sie zataczal ale... ;) Quote
saJo Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 shida to raczej nie jest kwestia nadmiaru lekow, ale indywidualnej rekacji zwierzaka na te leki, pamietajcie, ze to sa srodki o dizalniu narkotycznym. Quote
shida Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 nie no na pewno :) choc jedno moje zwierze wlasnie roznie reagowalo dlatego podpytuje :) Quote
saJo Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Bo jeden zwierzak tez moze roznie reagowac na narkoze. Zwiazane jest to z wieloma rzeczami, czasami od szczegolow, ktore umykaja naszej uwadze, a na ktore nie mamy wplywu. Quote
Pyros-Aga Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Znajoma suka miał ok 2 miesiące temu sterylkę i po zabiegu sama poczłapała do samochodu... Mój po pectinectomii (??) całą noc był nieprzytomny i budził się od głowy, tzn nie kojarzył gdzie są nóżki :cool3:. Ale rano sam poczłapał na spacerek. To chyba rzeczywiście indywidualnie. O boszsze ..mam nadzieją że będzie dobrze...:sadCyber: Quote
Eddiii Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 Bedziemy trzymac lapki i kciuki :thumbs: bedzie dobrze :p Quote
mch Posted June 26, 2007 Posted June 26, 2007 chyba nie ma reguły na to jak psy znosza zabiegi ,narkozy . źaba po powaznej operacji łokcia , po 4 godz zazyczyl sobie wyjscia na siku , zaraz potem chcial jesc i potem znów siku . klare po sterylce (oba psy mialy narkoze wziewną ) tez szla o wlasnych nogach , zrobila siuku kopeczke , zaczela jesc po dwóch dniach , ale po kolejnych 3 sucz zaczela miec takie potworne reakcje alergiczne na szwy ,ze te zewn. trzeba bylo szybko wyjąc , i przez kolejne mimo wielu zabiegów pies mi słabł w oczach . jak sobie przypomne te przemywania brzuszka, wypychanie płynu, wpychanie leków do srodka i tak przez dwa tygodnie . sterylka to jednak powazny zabieg ,duza ingerencja . ale to tylko my mamy takiego pecha ze wszystkie komplikacje musimy przejsc. Quote
saJo Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 Bols ma nadziaslaka :placz: Jest wielkosci malego ziarna grochu, tuz obok kla, a ja dopiero teraz to zauwazylam :flaming:(po tym jak siostra mi go pokazala :flaming:) Jestem podla, niedobra, nieodpowiedziana wlascicielka psa :flaming: Zrobilam mu od razu badania krwii, wszystko jest ok. W poniedzialek lece do kumpla zrobic EKG, USG jamy brzusznej, RTG klatki piersiowej i potem do chirurga usuwac to g****, potem tylko tydzien czy dwa czekania na wyniki histopatologii. Aaaaaaaa, zwariuje do poniedzialku, a potem czekajac na wyniki z badania tego swinstwa. Jeszcze jutro mam durny pokaz agility:placz: :placz: Quote
marmara_19 Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 o boszzze:((( ja mam niemile skojarzenia z ta przypadloscia.. z tym, ze mojemu psu nagle wyroslo i bardzo wielkie:( trzymam kciuki oby to nie bylo zlosliwe itp... moj mial zaatakowane kosci i w ogle zatoki i ukl. oddevhowy od srodka:( brrr Quote
saJo Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 ryczec mi sie chce...patrze teraz na niego jak beztrosko zajmuje sie opracowaniem wolowej kosci....... prosze, tylko nie on :placz: Quote
marmara_19 Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 bedzie dobrze!!musi byc dobrze!!jest w dobrej formie z tego co czytam!! ahh wiem dokladnie co czujesz:( musi byc dobrze bo jak nie to komus a raczej czemus :mad: Quote
ayshe Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 kurna saJo...no nie wiem co napisac...zycie jest do chrzanu:shake: Quote
mimoza Posted June 30, 2007 Posted June 30, 2007 O holender saJo, trzymam kciuki. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządu. Wiesz, moja mama już 3 razy miała nowotwór w różnych miejscach i zawsze się okazywało, ze guz jest zimny. Zawsze jest strasznie dużo stresu, i niech będzie, ale tylko pod warunkiem happy endu. Trzymaj się :glaszcze: :kciuki: :kciuki: :kciuki: Quote
saJo Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 Ja poltra roku temu stracilam suke, ktora dostala nowotworu kosci w wieku 7 lat... :placz: Quote
ayshe Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 saJo-trzymaj sie dzisiaj. tez przeszlam nowotwor suki.na szczescie raz.nadja miala nowotwor sledziony,miala tez ogniska w jelicie cienkim.teraz jest wszystko ok ale wiadomo-to tak jak cykanie bomby.:shake: Quote
elapieczus1 Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 SaJo bądż dobrej myśli bo chociaż wiem że żadne pocieszenia nie zdają tutaj egzaminu to pozytywne myślenie może zdziałać cuda:) Quote
Nanami Posted July 1, 2007 Posted July 1, 2007 No musi byc dobrze, trzymamy kciuki :kciuki: :kciuki: :kciuki: Quote
saJo Posted July 2, 2007 Posted July 2, 2007 Jutro po poludniu idziemy na EKG, a w srode o 9:00 usuwamy to g**** aaaaaaaaaaale sie boje, po co mi sie zachcialo tych studiow :flaming: tylko sie bardziej stresuje. Jedye pocieszenie, to chirurg stwierdzil, ze nadziaslak jest maly... Quote
mimoza Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 [quote name='saJo']Jutro po poludniu idziemy na EKG, a w srode o 9:00 usuwamy to g**** aaaaaaaaaaale sie boje, po co mi sie zachcialo tych studiow :flaming: tylko sie bardziej stresuje. Jedye pocieszenie, to chirurg stwierdzil, ze nadziaslak jest maly...[/QUOTE] Widzisz, mały jest. Szybciutko pójdzie i nigdy nie wróci. Trzymajcie się cieplutko! :calus: Quote
saJo Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Serducho mamy zdrowe :multi: sa minimalne zmiany mieszczace sie w granicach normy, ale u 8,5 letniego psa to zupelnie normalne, ze serducho nie jest w idealnym stanie. Gnojeka wykres EKG mozna wkleic do ksiazki z podpisem: wykres EKG u zdrowego psa. Wzorcowo. Quote
marmara_19 Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 no to brawo:D!!oby wszystkie wyniki takie byly!! Quote
saJo Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 Na ten najwazniejszy wynik niestety bediemy musieli czekac troche dluzej... Quote
ayshe Posted July 3, 2007 Posted July 3, 2007 saJo-wspolczuje czekania.:shake: .ale jestem z toba i ksieciuniem. Quote
Recommended Posts