Noelle Posted October 29, 2011 Author Posted October 29, 2011 Marcin powiedzial, ze moze będzie mogl z nią wychodzic co jakis czas, bo ma teraz o jednego psa mniej (bo adoptowal go). jak pojawi się w schronisku, to mu ją pokażę, choć na razie musi sobie ułożyć Amfiego, ktorego adoptowal i żeby się jego pozostałe 2 psy z nim dogadały, więc nie wiem za ile bedzie w schronisku. no i też oswaja obecnie dzikawą sukę z L3. Linka jest na pewno na wybiegu A, razem z Iną, tak? Quote
abero Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 [quote name='natalek']widziałam dziś Bertę na Salwatorze na spacerze :loveu: cudooooooowna jest![/QUOTE] Super! Niech się dziewczyna zdrowo trzyma :-) Quote
Noelle Posted October 29, 2011 Author Posted October 29, 2011 tylko ze ja nie rozrozniam Linki i Iny... nie wiem ktora to ktora.. Quote
Ank@ Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Linka jest czarna i podbiega do krat. Zza krat wygląda na miłego psa. Ina trzyma się z tyłu. Jest beżowa. Dopytam jutro czy czegoś tam nie dorzucili ale długo były tylko we dwie. A nie wiecie jakie psy dzisiaj były w Zakopiance? Quote
Noelle Posted October 29, 2011 Author Posted October 29, 2011 ja wiem jedynie o Gązo z B9, Donie i Melindzie. Quote
Ank@ Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Poszły jakieś do domu czy tradycyjnie nic ? Quote
Rumi. Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 [quote name='Ank@']Linka jest czarna i podbiega do krat. Zza krat wygląda na miłego psa. Ina trzyma się z tyłu. Jest beżowa. Dopytam jutro czy czegoś tam nie dorzucili ale długo były tylko we dwie. A nie wiecie jakie psy dzisiaj były w Zakopiance?[/QUOTE] tu są wszystkie które miały byc [url]http://ktoz.krakow.pl/articles/article/158[/url] pod plakatami, jedź w dół Quote
Ank@ Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Dzięki :) Mam nadzieję ze choć jeden znalazł dom. Quote
Avaloth Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Nie pamiętam, który, ale jeden na pewno dom znalazł. Tylko nie wiem czy schroniskowy czy z hoteliku (Paoii wie). Damian z dzisiaj [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-VXpdUW48cJA/Tqxc4qYgB1I/AAAAAAAAGuk/V2fHulg89b0/s512/IMG_2027.JPG[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-RMJphadM8EY/TqxdB4WsfqI/AAAAAAAAGu0/Z83LaOWb5oA/s720/IMG_2038.JPG[/IMG] Za Rodisia trzymam mocno :) Quote
Ank@ Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Rodi pojechał :) Misio z C7 idzie na szkolenie - prosiłam p. Zulę żeby znalazła jakiś wolontariuszy którzy mogliby go szkolić bo chłopak jest bardzo pojętny i szkoda żeby się marnował w schronisku. Fela (z C7) była na spacerze dzięki Agnieszce która bardzo pomogła. :) Pierwszy raz od daaaaaaaawna poszła na spacer. Wcześniej psy z jej boksu wychodziły na wybieg a ona biedna zostawała. Jest trochę wystraszona, ale chętnie współpracuje i myślę że ma szansę wyjść na prostą. Bardzo ładnie chodzi na smyczy - to nie jest dziki pies! Tylko trochę wystraszony. Na wybiegu A jest tylko Linka i Ina. O Maurycym napiszę na jego wątku - niestety nie mam dobrych wiadomości. Quote
Ank@ Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Prawdopodobnie w socjalnym zostawiłam małą karteczkę z wypisanymi badaniami które można zrobić Maurycemu ( obok podane są orientacyjne ceny) jeśli ktoś z Was będzie jutro w schr proszę weźcie tą karteczkę!!! Quote
Noelle Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 taaak, Rodi w domu w Zakrzowie!!! :multi: właśnie dostałam od Anki sms. napisała, że ma ogród jak jakieś 6 naszych wybiegów, Państwo rewelacyjni, kochają psy i pomogl już bardzo wielu! Rodi będzie miał ciągle spacery do lasu, dwa psy, z którymi zamieszka, zaakceptowąły go od razu :) KOCHANA MYSZKA BĘDZIE MIAŁ RAJ NA ZIEMII!!! aaaaaaaaaaa!!! :multi: Quote
Ank@ Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Abero - ja słyszałam od p. Anety, że Bard jest agresywny do ludzi więc uważaj!!! Czy Blaki ma spacery z jakimiś wolontariuszami? On chyba na B teraz jest, tak? Muszę jeszcze zobaczyć jak ze spacerami stoi Klik i Teofil ale zdaje mi się że nie wychodzą, mimo że deklarowały się osoby że będą z nimi chodzić.... Quote
Noelle Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 który to Bard? trzeba się zapytać w jakich sytuacjach reaguje agresywnie, bo pies zazwyczaj nie atakuje bez powodu, tylko człowiek musi zrobić jakiś błąd. a Blaki wychodzi z Anka regularnie. Tiger za to nie ma opiekuna, bo Marcin nie nadąża ze wszystkimi potrzebującymi psami. Obecnie oswaja jeszcze dziką sukę z L3, no i być może uda się z tą Linką.. a ze Stodołą jakby ktoś popracował to byłoby super, jak jej się założy smycz to nie rzuca się na nią, jest po prostu wystraszona. Marcin z nią był na spacerze, co prawda nie doszli daleko, bo suczka była przerażona, ale jakby ktoś próbowal z nią wychodzić, byłoby coraz lepiej. jeśli ktoś przejąłby od Marcina np. Robsonę, to on by się mógł zająć bardziej potrzebującymi... ja niestety nie mam kompletnie czasu, co prawda bullowata Dakota być może pójdzie do domu, ale na kwarantannie jest KOPIA asta Zefira (kóry jest już w domu) i chciałabym się za niego wziąć... czemu w "jaką DS" nie ma Maxa? przeciez on byl weteranem od 2003r... Quote
Ank@ Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Sorry już dopisuję Maxa. Co do Barda to nie pytałam specjalnie. Jak się 3tyg temu psy na C9 pogryzły to poszliśmy z opiekunem do wetów żeby obejrzeli towarzystwo. I napatoczyła się Paulina więc opiekun który trzymał 2 psy dał Barda właśnie Paulinie ( nieświadomie, nie widząc jaki to pies). Po czym wyszła p. Aneta ze szpitala krzycząc że Bard jest agresywny do ludzi, wzięła go i zaprowadziła do boksu. Tyle wiem. Nie pytałam o niego bo nie wychodzę z tym boksem. Tylko teraz przeglądając wątek skojarzyłam, że Bard wychodzi z Abero. Ja się nie biorę za kolejne psy. Bardzo bym chciała ale muszę powiedzieć nie, bo to nie wyjdzie psom na dobre. Nie o to chodzi żebym brała psy na 15min bo takie spacery niewiele dadzą. Quote
Foksia i Dżekuś Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 [quote name='natalek']taaak, Rodi w domu w Zakrzowie!!! :multi: właśnie dostałam od Anki sms. napisała, że ma ogród jak jakieś 6 naszych wybiegów, Państwo rewelacyjni, kochają psy i pomogl już bardzo wielu! Rodi będzie miał ciągle spacery do lasu, dwa psy, z którymi zamieszka, zaakceptowąły go od razu :) KOCHANA MYSZKA BĘDZIE MIAŁ RAJ NA ZIEMII!!! aaaaaaaaaaa!!! :multi:[/QUOTE] Miałam tez przyjemność poznac pania , od razu mi sie spodobała ,napewno psiak bedzie miał cudowny domek .Pani tez pytala o wolontariat , mówila ,ze mogla by przychodzic w niedzielę. Quote
Avaloth Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Rodiś, ale super!:multi::loveu: Klik chyba wychodził z Kasią. I z tego co się orientuję ona ma ten boks pod opieką, ostatnio ujest w schronisku dość często więc chyba psy mają spacery, można jeszcze na tablicy sprawdzić. Teofila ostatnio widziałam chyba z któraś z pań Beat, ale nie jestem pewna, w każdym razie bodajże w tam tym tygodniu na 100% był na spacerze. Murzyn w sobotę miał dłuugi spacer, widziałam go kilka razy, ale nie wiem czy jednorazowo czy wychodzi regularnie. Rockiego wzięłam jakoś w tamtym tygodniu jeszcze raz, ale i tak z Fauną miały tylko dwa spacery w tym miesiącu.. Quote
Noelle Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 [quote name='Foksia i Dżekuś']Miałam tez przyjemność poznac pania , od razu mi sie spodobała ,napewno psiak bedzie miał cudowny domek .Pani tez pytala o wolontariat , mówila ,ze mogla by przychodzic w niedzielę.[/QUOTE] Rodi pojechał do znajomych tej Pani, ona zobaczyła jego ogłoszenie w lecznicy na Sanockiej i zadzwoniła do tych znajomych. super się Rodisiowi udało!! ;) Quote
Ank@ Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Właśnie zapomniałam zobaczyć na tablicę jak z F9. Prosiłam Kaśkę żeby brała ten boks ale w zeszłym miesiącu kiepsko było ze spacerami więc nie wiem jak w tym. Napiszę do niej na fb. A Murzyn to gdzie jest? Na osobnych klatkach czy ogólne? Teofil jest na E1. Quote
Avaloth Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 [quote name='Ank@']Właśnie zapomniałam zobaczyć na tablicę jak z F9. Prosiłam Kaśkę żeby brała ten boks ale w zeszłym miesiącu kiepsko było ze spacerami więc nie wiem jak w tym. Napiszę do niej na fb. A Murzyn to gdzie jest? Na osobnych klatkach czy ogólne? Teofil jest na E1.[/QUOTE] A, chyba że tak. Nie wiem, ale chyba na ogólnych. Bo ta wolontariuszka wychodziła z nim i jeszcze kilkoma innymi psami, wydawało mi się że ona były z jednego boksu. Quote
Noelle Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 Murzyn na pewno jest na ogólnych, ale gdzie to nie wiem. Quote
abero Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Ank@, ja niestety nie wyrabiam, nie wychodzę z Bardem. Kurde, za dużo tych psów :-( Quote
Recommended Posts