Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

hmm, ciekawe który z nich był kiedyś niemiły... ale być może! w końcu pełno psów przewija się przez szpital (sterylki, kastracje, itp.), więc sporo zna ;)

Posted

To była Pimpusia z D6. I już drugi raz widziałam panią Anetą miziająca ten boks, na 100% dobrze je zna, zresztą mówiła że jest u nich codziennie. Może je akurat lubi i przychodzi, nie wiem

Posted

[quote name='Ank@']Pimpusia i Balbin(k)a :) Imiona mają świetne :)
Avaloth nie będziesz może w niedzielę w schr?[/QUOTE]
Będę w niedzielę lub poniedziałek od rana, dam Ci jeszcze znać na czym stanie.

Posted

Ank@, do A7 doszła Krecia, któa wróciła z adopcji... :( sunia robi takie same wrażenie jak Balbina, szczeka strasznie, ale za nic nie ugryzie, więc proszę, bierzcie ją też na spacer, jest cudna...

Posted

Będę jutro do 13, i w poniedziałek do przerwy. Akurat będzie spokój, powyprowadzam sobie sama moje boksy. Acz jutro też coś mojego chciałabym wziąć, nie były na spacerze z mamusią całe 10 dni, biedactwa moje.

Posted

[quote name='Ank@']dodałam Teofila na pierwszą
[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-EzfvScPqZmQ/Td5Avg0nRaI/AAAAAAAABw0/U5m1_aXWk9c/s640/IMG_4105.JPG[/IMG]

komu boks E2? komu?[/QUOTE]
Dzisiaj Małgosia K. dała na spacer psy z E1 młodym wolontariuszka ,my jak skończyłyśmy swoje wyprowadzać wzięłyśmy dwa psy ostatnie miedzy innymi ślepego Teofila. Jak wróscilysmy wszystkie psy juz były w boksie ,a jeden taki szary mial pogryziona mordke (jeden kieł). Poprosiliśmy panią Asie o zabranie psa do weta ,a pani Małgosia powiedziała ze on jest bardzo grzeczny wiec go da na E 1 ,wiec teraz bedzie 7 psow na e1 , a na e2- 6 .

Posted

Teofil widzi.... Może nie super, ostro, ale raczej widzi. Dał się bez problemu złapać na smycz? Jak ja go łapałam to taki cyrk zrobił....

Byłam u Feli z C10. Najpierw pytałam p. Doroty czy w ogóle jest sens do niej wchodzić i próbować ze smyczą ale usłyszałam "jest duża szansa że pogryzie" i dałam sobie spokój ze smyczą. Próbowałam natomiast z parówką i okazało się to strzałem w 10. Suka jest wystraszona, aczkolwiek miła. Za pierwszym razem nie próbowałam jej głaskać bo każdy nieostrożny ruch wywołuje u niej lęk....

Jawor jest już coraz śmielszy na spacerach. Normalnie się załatwia itd. Nie chodzi już z podkulonym ogonem. Można mu bez problemu założyć i ściągnąć smycz. Nadal unika kontaktu. Chciałam go pogłaskać, nie mając nic w ręce, i momentalnie się spiął, ogon pod siebie i odsunął się 2kroki.

Posted

Tak dla ścisłości pisz "rocky". Żeby nie mylić. Bo na H1 jest Roki. I pewnie kilka innych psów o tym samym imieniu też jest....

Lady Gaga prawdopodobnie nie żyje. Nie ma jej na szpitalu, na stronie schroniska .... Nie pytałam u dyżurnej ale już straciłam nadzieję.

Posted

Pomagałam dziś Beacie kąpać Bertę w nowym domku. Bercia ma się swietnie, jest ożywiona i wesoła, dużo lepiej chodzi (byłyśmy na małym spacerze po Salwatorze). Może to wpływ regularnego ruchu a może leków na stawy. Ma swoje miejsce w ogrodzie, gdzie w czasie dobrej pogody się dekuje. W nocy śpi przy łóżku pani, czasem pozwala sobie wskoczyć na wersalkę :-) Tak czy siak, Bercia świetnie trafiła i odżywa na starość.

Posted

super wieści z Bertą :multi:

tak, Karol jest na wybiegu D... dziwne, już kilka osób mnie ostrzegało, że może zachować się agresywnie, a mały nie jest, więc lepiej, żebym nie wchodziła.

Posted

Luthien - super :) Dzięki wielkie :)

Miałam pytać co u Berty. Świetnie że odżywa na starość i ma się dobrze. Cudownie, że jej się tak udało :)

Karol jest na wybiegu D. Też wiele niedobrego o nim słyszałam. Miałam nawet zamiar wczoraj iść i prosić o wyprowadzenie mi go w kagańcu ale trochę nam pomieszano plany, więc nie zdążyłam.

Posted

może Karol nie jest taki zły, tylko np. kiedyś, jednorazowo potraktował niemiło obcą osobę i została mu przypięta łatka. warto z nim próbować. ;)

Ania, będziesz nadal wyprowadzać A7? strasznie mi ich żal, bo nie mają u nikogo spacerów... nie chciałabym, żeby przejął te psiaki ktoś obcy, bo na pewno nie będzie wyprowadzał Balbiny i Kreci, a one bardzo tego potrzebują... :(

Posted

Będziemy się starać. Niestety tam jest 6 psów i w dwójkę jest ciężko, tym bardziej że już jeden taki boks mamy. Jakby były 3 osoby to byłoby znacznie łatwiej.
Możemy się wymieniać tym boksem. Raz w tygodniu my, w drugim tygodniu Ty.
No chyba że nie dasz rady, to jakoś my musimy zdążyć.

Posted

ja może i bym dała radę, gdybym miała kogoś do pomocy. a na chwilę obecną, jestem sama. Paulina wzięła sobie tyle boksów zewnętrznych, że trudno nawet nasze boksy wyprowadzić... i tak już a3 biorę w tygodniu sama, pojedynczo...
może jutro uda mi się wziąć a7, bo będę z Asią po przerwie, ale regularnie nie mogę się określić, że będą je wyprowadzać (choć bardzo lubię te psiaki)... ostatnio niestety nawet moje h5 trochę zaniedbałam, bo ich nie da się w 2 osoby wyprowadzić, przez co drugi tydzień te psy są bez spacerów, bo w sobotę kosili na wybiegach trawę i nie można było wchodzić, a na małym leżał Morgan, więc nie było jak ich wziąć...

Posted

ok, super! może damy radę Ci pomóc, choć korzystając z okazji, że będą 3 osoby chciałabym wyprowadzić H5, bo nie były długo... ale to oczywiście jeśli będziecie chciały mi pomóc, jeśli nie, to wyjdą w sobotę dopiero..

Posted

Cioteczki może któraś mogła by pomóc.
[quote name='togaa'][B]tamb[/B] dzisiaj padł komputer !!!:placz:

Co gorsza , padł tez samochód Pani wet. która miała [B]Nutka[/B] przebadać.

[SIZE=3][B]Jest ogromna prośba[/B] ; potrzebna jest osoba która Panią wet. z ul. Rusznikowskiej przewiezie samochodem do hoteliku i z powrotem do Krakowa. ( po 19-stej)[/SIZE][/QUOTE]
A to wątek psiaka,
[url]http://www.dogomania.pl/threads/214151-Konaj%C4%85cy-w-krzakach-pies-w-p%C4%99tli-z-%C5%82a%C5%84cucha.-Prosba-o-deklaracje-na-hotelik.../page8[/url]