Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Arial]:-(Zakładam ten wątek staruszce wyciagnietej ze schroniska przez dwie młode dziewczyny o wielkim sercu.
Frida - to mocno starsza, piękna owczarkowata dama po przejściach (zaliczyła ropomacicze, ma sporego guza – do obserwacji oraz spondylozę). Cudna, przekochana, czarująca; wystarczy jej kilka godzin, aby skradła człowiekowi serce ;)
Mimo kilkunastu lat niełatwego życia (11-13 ? nie wiadomo) i cierpienia – ciągle pełna ufności , lgnąca do człowieka i spragniona jego obecności, dotyku, głosu…
Schroniskowa przeszłość odbiła się na jej zdrowiu, ale nie na charakterze – jest spokojna, łagodna i mądra. Obecnie przebywa w psim hospicjum u Czarodziejki – to najlepsze co mogło ją spotkać na końcu ziemskiej drogi. Bolące łapki i kłopoty z chodzeniem to codzienny trud, który sunia znosi z godnością.
[/FONT]
[FONT=Arial]Potrzebuje pomocy w zdobyciu środków na opłacenie pobytu i leczenie. Frida to jeden aniołów w psiej skórze. Weźcie ją w opiekę, a otoczy Was swoją miłością i wdzięcznością bez granic.
Na razie trud utrzymania i leczenia Fridy spoczywa na dwóch osobach, tych własnie, ktore postanowiły ofiarowac Fridzie godna starosc i zabrały ja ze schroniska.
Spróbujmy choc trochę im pomóc. Prosze...

Wpłaty stałe :
1.04. - Katarzyna09 - 20 zł ( IV )
1.04. - Ewa K. - 20 zł ( IV i V )
1.04. - bela51 - 10 zł ( IV )
27.04. - Katarzyna09 - 20 zł ( V )
15.05, - bela51 - 10 zł ( V )
2.06. - Katarzyna09- 20 zł ( VI )
11.06. - bela51 - 10 zł ( VI )
21.06. - Ewa K. - 10 zł ( VI )
5.07. - Katarzyna09 - 20 zł ( VII )
Razem - 140 zł

Wpłaty jednorazowe :
5.04. - dominikabankert - 10 zł
5.04. - Małgosia S. - 10 zł
11.04. - Argat - 30 zł
15.05. - Małgosia S. - 10 zł
31.05. - bazarek sloneczkowy zuzi_kuzik - 80 zł
7.06. - anula42 - 200 zł
13.06. - anula42 - 100 zł
21.06. - bela51 - 69 zł - bazarek książkowy
28.06. - anula42 - 50 zł
6.07. - bazarek Martika@Aischa i dominikabankert - 200 zł
11.07. - anula42 - 100 zl
Razem - 859 zł

Wpłaty ogółem = 999 zł

Wydatki:
28.04.- 120 zł oplata na poczet pobytu w dt za maj 2011
31.05. - 100 zł opłata na poczet pobytu w dt za czerwiec 2011
7.06. - 200 zł dopłata do pobytu za czerwiec 2011
11.06. - 25 zl - odrobaczenie
1.07. - 200 zł opłata na poczet pobytu za lipiec 2011
6.07. - 100 zł dopłata do lipca 2011
16.07 - 50 zl - wpłata na konto Saby - spadek
16.07. - 50 zł - wplata na konto Boni - spadek
10.08.- 30 zł - wpłata na konto Lany - spadek
22.08. - 40 zł - wplata na konto Madoxa - spadek
31.08. - 50 zl - wplata na konto Reksa - spadek
8.09. - 34 zł - wpłata na konto Kasetki - spadek
Ogółem = 999 zł

Saldo na dzień 8.09. 2011 = 0 zł

[/FONT]

• Replies 335
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Frida zwana przez nas pieszczotliwie Frytką przyjechała do mnie 2 tygodnie temu przywiziona przez Negritę8 i jej męża.
Staruszeczka jest już zaawansowana, ale po kilku dniach, kiedy się zorganizowała i poczuła pewnie zaczęła aktywnie uczestniczyć w życiu stada - spacery na koślawych łapkach, podbiegi czym prędzej do bramy, kiedy wracamy, szczekanie i to w cały świat, no i gwóźdź programu - marszczenie pyska w ścisłą harmoniję na zaloty młodszych ;) A Negrita8 przywiozła ją do mnie niczym jajko.
Sunia jest bardzo kochana i taka zainteresowana wszystkim wokół. Kiedy czasem nie może się zebrać, żeby przyjść do mnie na werandę, szczeka głośno w garażu leżąc na swoich kocykach i domaga się należnej jej uwagi. Obie z Daszką mają problemy z chodzeniem, ale pogodzone z losem żyją pełnią możliwości. Fryteczka dnia pierwszego zaliczyła kąpiel w stawie - musiałam ją wyciągać na oczach Negrity i jej męża. Potem wpakowała się za młodszymi do stawiku na podwórku, a że na brzegach był muł, to zakopała się tylnymi łapami i nie mogła wyjść. Wyciągnęłam ją więc ponownie. Była oburzona swoim niedołęstwem i leżała naburmuszona aż ją słonko wysuszyło.
Sunia dostała kompleks witamin w zastrzykach i w przyszłym tygodniu serię powtórzymy. Dzięki hojności Negrity mogłam zafundować tę kurację wszystkim moim staruszkom. Niestety Szafirek odszedł ze starości....Nie ma cudownego zastrzyku, a gdyby nawet był, to na cóż żyć w starym ciele...Frida jest w całkiem przyzwoitej kondycji. Podałam jej kolejną serię tabletek na odrobaczenie, dostaje ArthoFos i je jak smok. Marszczy się i potrafi przepędzić np. Ząbalka i zająć się jego garem, a kiedy interweniuję marszczy się ze złości na cały świat i idzie szukać innego frajera.

Fotki, które wysłałam Negricie na dowód, że Frida jednak szczeka i to jak :D Leży pod oknem i woła.

Posted

noo... zgadzam się w 100%
Czarodziejka odczarowała królewnę Fridę i psinka może wreszcie szczekać do woli;)
tęsknię za Fridą bardzo, ale wiem i czuję, że jest w dobrych rękach - nasza wdzięcznosć dla Di jest ogromna :loveu:
dziękuję z serca Beli - "za Czarodziejkę", a także za założenie wątku, dzięki temu będziemy mogli towarzyszyć Fridzie :calus:

p.s.
smutno po Szafirku :-(
ale dobrze jest wiedzieć, że ostatnie tygodnie spędził w czarodziejskim stadzie...

Posted

katarzyna09 napisał(a):
A ja z deklaracjami?Psina ma już jakieś dwie stałe,tak?Będzie i trzecia...;)

Ja tez chyba cos zadeklaruje, choc niedlugo pewnie ogłosze upadlosc.:evil_lol:
Ale jak nie pomoc takiej starowince ?:-(

A z Negrita niedlugo zrobimy jakis bazarek.:lol:

Posted

Cioteczki :)
przyszło mi do głowy, że fajnie jakby Frida miała banerek - mogłaby wtedy ze mną wędrować po dogo ;)
wiecie może kto robi fajne banerki? ile to kosztuje?

Posted

to chyba dobrze, nie? ktoś starszy, z doświadczeniem powinien pilnować stadka ;)
przecież Ty i Julka takie młode jesteście :evil_lol:

a swoją drogą nie miałam pojęcia, ze ona taka "wyszczekana" - przy mnie była cichuteńka, może nie czuła się jeszcze pewnie... tylko raz dała koncert pod adresem :kociak:

Posted

Argat napisał(a):
Frida ma allegro? Mogę zrobić

co to znaczy?
po co się robi allegro (sorki, ale nowa jestem, a i na allegro nie kupuję...)
- bo chyba nie chcesz sprzedać suni?? :mad:

Posted

Negrita8 napisał(a):
co to znaczy?
po co się robi allegro (sorki, ale nowa jestem, a i na allegro nie kupuję...)
- bo chyba nie chcesz sprzedać suni?? :mad:

Nie czytałam dokładnie wątku, ona nie szuka domu? Albo nie będzie szukać po leczeniu?

Edit:
przeczytałam i już chyba wiem.
W takim razie podtrzymuję tą deklaracje, a na razie wpłacę coś jednorazowo

Posted

dominikabankert napisał(a):
jestem boze kiedy te onki w potrzebie sie skoncza:(

Kiedy wszystkie psy w potrzebie się skończą. Nigdy, niestety, nigdy. Zapomnij. Trzeba by zmienić mentalność całego społeczeństwa, a na to się nie zanosi, niestety :(