Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wg moich obserwacji u Heli bardzo długo trwa zaprzyjaźnianie się z innymi psami. Sama się dziwiłam, że u nas na początku nie bawiła się z psami w ogóle, nie interesowały ją, a poprzednia opiekunka opowiadała mi, że z jej psami sunia szalała na ogrodzie. Dopiero po kilku miesiącach Hela zaczęła się z jakimś psem bawić, którego znała już dłuższy czas.
Chodzi mi tylko o to, żeby nie rezygnować z ew. DS, gdzie jest żywy, wesoły pies, bo Hela najprawdopodobniej będzie z czasem stanowić z nim świetny duet.

Posted

[quote name='Agmarek']Mam zapytanie "czy SMON to fundacja i mozna odliczac od podstawy dochodu?[/QUOTE]

Sprawdziłam i faktycznie jest taka możliwość na podstawie art. 26 ust.o pod.doch.od osób fiz., ale na organizacje pożytku publicznego. Jest odesłanie do ustawy o działalności pożytku publicznego i wolontariacie, gdzie jest napisane, że takie stowarzyszenie/ fundacja musi być wpisane na listę , która jest publikowana internetowo w Biuletynie Informacji Publicznej. Z tego co wiem, to SMON nie ma takiego statusu, żeby była możliwość odliczenia wpłaty jako darowizny, gdyż nie ma statusu jednostki pożytku publicznego. W każdym razie jak w biuletynie nie znalazłam SMONu. Zapytam jeszcze DONkę i Egradskę.

Posted

Rachunek za pobyt Heli planuję wystawić 27 grudnia z terminem płatności do 9 stycznia. Pasuje Wam? Cantadorra, podaj mi proszę swój adres mailowy, to wyślę Ci skan rachunku. Papierową wersję wyślę tu, gdzie trzeba. ;)

Wczoraj Hela skubała pluszaka. Gdy mnie zauważyła, od razu przestała. Zainteresowała się także kością Kong z resztkami pasty wątróbkowej. :lol:

Posted

Halo cioteczki, zajrzyjcie proszę na bazarek dla Helenki: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249416-Bazarek-Cantadorry-tu-znajdziesz-nową-biżuterię-na-prezenty-gwiazdkowe-do-20-12-br?p=21641841#post21641841[/url]
Podrzucanie mile widziane!

Posted

[quote name='Cantadorra']Sprawdziłam i faktycznie jest taka możliwość na podstawie art. 26 ust.o pod.doch.od osób fiz., ale na organizacje pożytku publicznego. Jest odesłanie do ustawy o działalności pożytku publicznego i wolontariacie, gdzie jest napisane, że takie stowarzyszenie/ fundacja musi być wpisane na listę , która jest publikowana internetowo w Biuletynie Informacji Publicznej. Z tego co wiem, to SMON nie ma takiego statusu, żeby była możliwość odliczenia wpłaty jako darowizny, gdyż nie ma statusu jednostki pożytku publicznego. W każdym razie jak w biuletynie nie znalazłam SMONu. Zapytam jeszcze DONkę i Egradskę.[/QUOTE]
Dziękuję. Przekażę.

Posted

[quote name='Neelith']Nawet zdążyłam wątek przejrzeć ;) Bardzo ładna Helenka, trzymam kciuki za nią![/QUOTE]
Ja wierzę w dobry dom dla Helenki. Trzymaj kciuki, więcej dobrych myśli nie zaszkodzi.

Posted

[quote name='DONnka']Melduję, że na konto SMONu wpłynęło dla Heli 150 zł od Agmarek :)
Dziękujemy i głaski Helci ślemy :loveu[/QUOTE]
Dziękuję DONka za wiadomości.
Agmarek, dziękuję bardzo :)

Posted

[quote name='Cantadorra']Hop, wystaw rachunek, jak planujesz. Hela zainteresowała się kongiem? Ach ta pasta wątróbkowa:)[/QUOTE]

Może bardziej resztkami pasty wątróbkowej. ;) Jeszcze przed świętami zamówię kurczakową. :lol:

Posted

[quote name='hop!']Może bardziej resztkami pasty wątróbkowej. ;) Jeszcze przed świętami zamówię kurczakową. :lol:[/QUOTE]
Myślę, że wybrzydzanka nie będzie, wszystko by dobrze poszło :) No, może prawie wszystko.

Posted

Nie wiem, przez co przeszła Hela i jakich krzywd musiała doznać od człowieka, że tak bardzo się go boi. Już wydaje mi się, że jest odrobinę lepiej, a za moment bez powodu jest regres. Bliski kontakt i dotyk wciąż budzą w niej strach.

[IMG]http://img31.imageshack.us/img31/5044/8tdy.jpg[/IMG]