bela51 Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 Ja w Hele wierze ! Musi miec po prostu wiecej czasu :lol: Quote
Cantadorra Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 Ja też w Helę wierzę, zdając sobie sprawę, że czas jest najważniejszy, a pewne cechy zostaną do końca jej życia. Kwestia tylko ich natężenia. Quote
Murka Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 Wg moich obserwacji u Heli bardzo długo trwa zaprzyjaźnianie się z innymi psami. Sama się dziwiłam, że u nas na początku nie bawiła się z psami w ogóle, nie interesowały ją, a poprzednia opiekunka opowiadała mi, że z jej psami sunia szalała na ogrodzie. Dopiero po kilku miesiącach Hela zaczęła się z jakimś psem bawić, którego znała już dłuższy czas. Chodzi mi tylko o to, żeby nie rezygnować z ew. DS, gdzie jest żywy, wesoły pies, bo Hela najprawdopodobniej będzie z czasem stanowić z nim świetny duet. Quote
Cantadorra Posted December 12, 2013 Posted December 12, 2013 [quote name='Agmarek']Mam zapytanie "czy SMON to fundacja i mozna odliczac od podstawy dochodu?[/QUOTE] Sprawdziłam i faktycznie jest taka możliwość na podstawie art. 26 ust.o pod.doch.od osób fiz., ale na organizacje pożytku publicznego. Jest odesłanie do ustawy o działalności pożytku publicznego i wolontariacie, gdzie jest napisane, że takie stowarzyszenie/ fundacja musi być wpisane na listę , która jest publikowana internetowo w Biuletynie Informacji Publicznej. Z tego co wiem, to SMON nie ma takiego statusu, żeby była możliwość odliczenia wpłaty jako darowizny, gdyż nie ma statusu jednostki pożytku publicznego. W każdym razie jak w biuletynie nie znalazłam SMONu. Zapytam jeszcze DONkę i Egradskę. Quote
Cantadorra Posted December 13, 2013 Posted December 13, 2013 Już za moment będzie bazarek dla Helenki. Jakby był popyt na produkty, to Helenka na pewno podzieli się z jakimś psiakiem wskazanym przez Belę,która cierpliwie tworzy kolejny bazarek. Quote
hop! Posted December 14, 2013 Posted December 14, 2013 Rachunek za pobyt Heli planuję wystawić 27 grudnia z terminem płatności do 9 stycznia. Pasuje Wam? Cantadorra, podaj mi proszę swój adres mailowy, to wyślę Ci skan rachunku. Papierową wersję wyślę tu, gdzie trzeba. ;) Wczoraj Hela skubała pluszaka. Gdy mnie zauważyła, od razu przestała. Zainteresowała się także kością Kong z resztkami pasty wątróbkowej. :lol: Quote
Cantadorra Posted December 14, 2013 Posted December 14, 2013 Hop, wystaw rachunek, jak planujesz. Hela zainteresowała się kongiem? Ach ta pasta wątróbkowa:) Quote
Cantadorra Posted December 14, 2013 Posted December 14, 2013 Halo cioteczki, zajrzyjcie proszę na bazarek dla Helenki: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/249416-Bazarek-Cantadorry-tu-znajdziesz-nową-biżuterię-na-prezenty-gwiazdkowe-do-20-12-br?p=21641841#post21641841[/url] Podrzucanie mile widziane! Quote
Agmarek Posted December 15, 2013 Author Posted December 15, 2013 [quote name='Cantadorra']Sprawdziłam i faktycznie jest taka możliwość na podstawie art. 26 ust.o pod.doch.od osób fiz., ale na organizacje pożytku publicznego. Jest odesłanie do ustawy o działalności pożytku publicznego i wolontariacie, gdzie jest napisane, że takie stowarzyszenie/ fundacja musi być wpisane na listę , która jest publikowana internetowo w Biuletynie Informacji Publicznej. Z tego co wiem, to SMON nie ma takiego statusu, żeby była możliwość odliczenia wpłaty jako darowizny, gdyż nie ma statusu jednostki pożytku publicznego. W każdym razie jak w biuletynie nie znalazłam SMONu. Zapytam jeszcze DONkę i Egradskę.[/QUOTE] Dziękuję. Przekażę. Quote
piescofajnyjest Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 juz sie zameldowalam na bazarku....ale moge tylko hopsac:( Quote
Cantadorra Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 [quote name='piescofajnyjest']juz sie zameldowalam na bazarku....ale moge tylko hopsac:([/QUOTE] Hopsaj,hopsaj :) Fajnie, że zajrzałaś :) Quote
Neelith Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 Wpadam do pięknej Heleny! :bye: Idę zerknąć na bazarek. Quote
Neelith Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 [quote name='Cantadorra']Neelith, fajnie, że zajrzałaś :)[/QUOTE] Nawet zdążyłam wątek przejrzeć ;) Bardzo ładna Helenka, trzymam kciuki za nią! Quote
Cantadorra Posted December 15, 2013 Posted December 15, 2013 [quote name='Neelith']Nawet zdążyłam wątek przejrzeć ;) Bardzo ładna Helenka, trzymam kciuki za nią![/QUOTE] Ja wierzę w dobry dom dla Helenki. Trzymaj kciuki, więcej dobrych myśli nie zaszkodzi. Quote
DONnka Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 Melduję, że na konto SMONu wpłynęło dla Heli 150 zł od Agmarek :) Dziękujemy i głaski Helci ślemy :loveu Quote
Cantadorra Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 [quote name='DONnka']Melduję, że na konto SMONu wpłynęło dla Heli 150 zł od Agmarek :) Dziękujemy i głaski Helci ślemy :loveu[/QUOTE] Dziękuję DONka za wiadomości. Agmarek, dziękuję bardzo :) Quote
hop! Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 [quote name='Cantadorra']Hop, wystaw rachunek, jak planujesz. Hela zainteresowała się kongiem? Ach ta pasta wątróbkowa:)[/QUOTE] Może bardziej resztkami pasty wątróbkowej. ;) Jeszcze przed świętami zamówię kurczakową. :lol: Quote
Cantadorra Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 [quote name='hop!']Może bardziej resztkami pasty wątróbkowej. ;) Jeszcze przed świętami zamówię kurczakową. :lol:[/QUOTE] Myślę, że wybrzydzanka nie będzie, wszystko by dobrze poszło :) No, może prawie wszystko. Quote
phase Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 Zapisuje sobie..... moze warto zmienic tytul watku. Quote
Cantadorra Posted December 16, 2013 Posted December 16, 2013 Słusznie:) Agmarek, trzeba zmienić tytuł wątku :) Dasz radę? Quote
hop! Posted December 18, 2013 Posted December 18, 2013 Ze zmianą tytułu poradzi sobie pewnie tylko moderator, bo to dawno temu założony wątek. Quote
hop! Posted December 19, 2013 Posted December 19, 2013 Nie wiem, przez co przeszła Hela i jakich krzywd musiała doznać od człowieka, że tak bardzo się go boi. Już wydaje mi się, że jest odrobinę lepiej, a za moment bez powodu jest regres. Bliski kontakt i dotyk wciąż budzą w niej strach. [IMG]http://img31.imageshack.us/img31/5044/8tdy.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts