Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W przyszłą sobotę będzie u nas prawdopodobnie muzzy (psi fotograf), ale nie wiem czy będziemy mieli czas na fotografowanie wszystkich psiaków, w pierwszej kolejności sesję będą miały psiaki, które do tej pory jej nie miały (Helcia ma fotki od muzzego robione wiosną 2012). No chyba, że nam będzie sprawnie szło i zostanie czas to wtedy będziemy mogli focić pozostałe psiaki. Czy w razie czego brać pod uwagę sunię? Koszty będą jak zwykle niewielkie po podzieleniu na fotografowane psiaki (ok. 5 zł).

Posted

Niestety nie daliśmy już rady zrobić fotek Helci (w sumie 4 psiaki się nie załapały, które miały już sesję wcześniej) - było pochmurno i z każdą chwilą robiło się coraz ciemniej. Ograniczał nas nie tylko czas, ale też warunki pogodowe, musieliśmy się spieszyć i nawet zapięłam na smycz Helkę, żeby ją podprowadzić przy okazji robienia fotek znajomych jej psiaków, ale tak się potwornie zapierała, żeby przejść na teren pod dom, gdzie robiliśmy fotki, że daliśmy jej spokój.

Posted

Rozmawiałam z Panem Rudego. Przytył 6 kg, wet prosił żeby go trochę odchudzić, bo waży 27 kg. Co z tego że Rudy dostaje dietetyczną karmę jak woli wyjadać innym psom z misek...
Poza tym obszczekuje obce psy, nie słucha się nikogo poza Panem (chyba że smakołyki idą w ruch) śpi w łóżku i kiedy coś przeskrobie chowa głowę pod poduszkę udając że go nie ma. Chętnie wsiada do samochodu i jedzie na spacer do lasu, uwielbia zabawy z młodziutką sunią Keirą, ale lubi też zaczepiać psa-rezydenta.
Chciałam się z Panem umówić na wizytę z aparatem. Owszem, bardzo chętnie, ale tylko w weekend. W tygodniu Pan Jerzy długo pracuje i kiedy wraca do domu jest już ciemno. Umówiliśmy się że prześle mi zdjęcia na meila, a jak dopasujemy wolny weekend pojadę tam i pójdziemy z Rudasem na spacer.
Zdarza mu się czasem jeszcze nasikać na podłogę, Pan mówił że kiedyś w garderobie oblał mu koszule wiszące na wieszaku, ale chyba raczej nie był zły z tego powodu, bo mówił o tym bez emocji. To tyle co u Rudego. Jak będę miała zdjęcia natychmiast dam znać.

Posted

Rozliczenie:

Stan konta na 11 września wynosił -730 zł
Wpłaty:

+360 zł Fundacja "Pomagajmy Razem..."
Razem: -370 zł

Koszty:
-360 zł hotelowanie
-25 zł wścieklizna wraz z dojazdem weta
-8 zł Fiprex
Razem: -393 zł

-370 zł - 393 zł = -763 zł
Stan konta na 11 październik wynosi -763 zł.

Posted

Murka, przyznam, że nie rozumiem tego rozliczenia. Czy my zalegamy za dwa miesiące? Możesz to sprawdzić? Mam wrażenie, że zalegamy jeden miesiąc. Mogę się mylić oczywiście. Bela, rzuć okiem na to rozliczenie, Ty bardziej to ogarniasz niż ja.

Posted

[quote name='Murka']Już wiem, gdzie tkwi błąd - w moich zapiskach :) :oops:
Nie zanotowałam sobie po prostu, że wpłynęło 368 zł... przepraszam.

Czyli teraz wystawię rachunek za ostatni okres (14.07-12.08 ), czyli 360 zł i będzie ok :)[/QUOTE]

Ja tez sądziłam, ze sie rachunki wyprostowały i juz jest dobrze. Murka musi jeszcze raz to sprawdzic.

Posted

Przesyłam zdjęcia Rudaska jakie dostałam od p.Jerzego. Lepszej jakości mam obiecane w weekend :-)

" class="ipsImage" alt="">

Posted

[quote name='Cantadorra']Ciapuś prosimy o zapłacenie rachunku na 370 zł.

Melduję, że dostałam wpłatę :)

[quote name='Agmarek']Przesyłam zdjęcia Rudaska jakie dostałam od p.Jerzego. Lepszej jakości mam obiecane w weekend :-)

Niezłe stadko!