Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Cantadorra']Na pewno będzie ciężko, bo psiaków full. A czy ta fundacja, to zaufana organizacja?[/QUOTE]

Jak najbardziej. Poznałam ludzi osobiście, przyjeżdżają czasami do Polski. Znam ich oraz ich działalność od paru lat. Nigdy żaden pies, który od nas pojechał "nie zniknął", a wprost przeciwnie nawet po paru latach przychodzą czasem informacje i zdjęcia z jego domu.

Posted

Murka, a którego psiaka Helenka lubi najbardziej? Czy jest szybka? Czy potrafi nawarczeć i odgonić innego psa? Czy do kogoś z otoczenia potrafi podlecieć z zębami, jakby chciała dziabnąć w łydkę?

Posted

Na pewno to szansa dla Helki, zwłaszcza, że tam w Niemczech takie psy na najczęściej zapisywane są do psich szkół itd. Całkiem inne podejście tam mają i doświadczenie. Żeby tylko ktoś się zgłosił...

Helcia najbardziej lubi chyba Szakiego, z nim mieszka w boksie i przy nim jest najswobodniejsza. Lubi też mix husky Plamę, ale on nie bardzo chce się z nią bawić mimo, że go zaczepia ;) Bardzo lubi też bawić się z Sarą :)
Czy jest szybka... w uchylaniu się przed człowiekiem zdecydowanie tak ;)
Jeśli chodzi o inne psy to sporadycznie widziałam jak pokazała zęby jakiemuś natrętowi, z którym akurat nie miała ochoty się bawić. Ale nigdy nie było sytuacji, żeby Helka jakiegoś psa próbowała zaatakować, ugryźć. Na niektóre psy wydziera się jedynie z boksu przez kraty. W boksie od razu podporządkowuje sie drugiemu psu, nie ma żadnych wojen przy misce itd.
Ona ogólnie musi najpierw psa poznać a dopiero potem poufałości. Jak jest nowy pies i od razu chce się z nią bawić, to ona od niego ucieka.

Helka nigdy u nas nikogo nie ugryzła. Na początku coś tam niby próbowała podbiegać od tyłu do teściowej i były sytuacje kiedy skakała na siatkę z jazgotem na sąsiadkę (a do nas rzucała się na kraty boksu, kiedy byliśmy poza), ale z czasem kiedy daliśmy Helce trochę luzu, uspokoiło się to i teraz nie ma już takich sytuacji. Oczywiście obszczeka intruza za płotem, ale już bez takiej zaciętości jak kiedyś. Jak ktoś obcy wchodzi na teren, to ona się boi, podbiega pod swój boks.
Tak sobie myślę, może to ma związek ze sterylizacją, że się tak Helka wyciszyła, a może przeszła okres młodzieńczego buntu ;)

Posted

Niestety pan nie dojechał do Rudego, przełożył to na najbliższy weekend. Jutro Agmarek ma rozmawiać ze znajomym znajomego, który stracił ostatnio swojego psiaka i szuka kundelka.

Posted

Troche prozy - czyli finanse::lol:
Niewątpliwie przydałby sie dostęp do jakiegos postu na pierwszej stronie,
ale nie wiem, czy nie musialaby z ta prosba wystąpic Agmarek

[COLOR=#000080][B]31.12.2012 ( + ) 410 zł bazarek Cantadorry
14.01.2013 ( - ) 368 zł R-k 5/2013
6.02 2013 ( + ) 360 zł bazarek Cantadorry I czesc
6.02.2013 ( + ) 25 zł mtf zalesie dla Heli
12.02.2013 ( + ) 243,50 zł bazarek Cantadorry II cześć
13.02.2013 ( - ) 360 zł R-k za hotel
5.03.2013 ( + ) 300 zł bazarek fony I część
Saldo na dzien 5.03. 2013 ( + ) 610,50 zł[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='Cantadorra']Zagądam do Helenki. Ładna kwota na koncie Helki, szkoda, że tak szybko stopnieje.......[/QUOTE]
Cóz, za 2 miesiace trzeba bedzie zrobic kolejny bazarek. Chyba, ze Hela znajdzie juz dom:lol:

Posted

[quote name='Cantadorra']To pozostaje nam 220,50 zł na dzień kobiet 2013 r.[/QUOTE]
Bedzie jeszcze dopłata z bazarku fony, ale na razie nie jest skonczone rozliczenie, no i brakuje jednej wpłaty:lol:

Posted

Pan zainteresowany Rudym zaanonsował się na dzisiaj na spacer ze swoim onkiem i Rudym. Agmarek ma mi dać znać esem, czy dojechał. Znajomy Agmarek nie weźmie Rudego, za szybko po stracie psiaka.

Posted

[quote name='Cantadorra'][B]Pan zainteresowany Rudym zaanonsował się na dzisiaj na spacer ze swoim onkiem i Rudym. [/B]Agmarek ma mi dać znać esem, czy dojechał. Znajomy Agmarek nie weźmie Rudego, za szybko po stracie psiaka.[/QUOTE]

Zaciskam mocno kciuki:kciuki::kciuki::kciuki:

Posted

Uprzejmie donoszę, że Agmarek napisała, że onek i Rudy ładnie się bawiły. W środę pan ma przyjechać po Rudego, wziąć wolne na czwartek i piątek, żeby mieć obu kawalerów na oku. No to cóż, myślimy pozytywnie i nie zapeszamy :)