Alla Chrzanowska Posted August 18, 2011 Posted August 18, 2011 On też potrzebuje nas. Był całkiem przegrany, ale ma wolę życia. Nie chodził, ale stanął na nogi. Potrzebuje nas, zajrzyjcie i chociaż podnieście wątek, bardzo proszę, bardzo...: http://www.dogomania.pl/threads/212787-Pomóż-mu-stanąć-na-nogi!-Dog-potrzebuje-leczenia-i-.Potrzebny-DT-w-Bydgoszczy!-FGZ Quote
tu_ania_tu Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 [quote name='Kroook']A jak Mel stoi z ogłoszeniami? A możesz mu porobić jakieś? Co jakiś czas puszczam serię, ale chyba teraz już pospadał z portali [quote name='Maryna']Ale przecież nikt nie potępia.Oczywistą oczywistością jest,że ,zdarzają się sytuacje,kiedy /z bólem/ trzeba trzasnąc. Rakija to jest ta dziewczynka,którą zabrałaś ze schroniska?? Może warto,napisac do p.Z.Mrzewińskiej-to bardzo mądra osoba,doświadczony szkoleniowiec,może coś podpowie "z bólem" - bo jak się huknie to reka potem długo boli ;-) Pani Mrzewińska mądra kobieta - w prawdzie nie pomogła mi za wiele w korespondencji mailowej ale zasugerowała z kim sie skontaktować i spotkać osobiście. Warto do niej napisać - czeka się chwilę na pierwszą odpowiedż, ale potem już na bieżaco są odpowiedzi na maile uszczegóławiające Quote
Maryna Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 [QUOTE "z bólem" - bo jak się huknie to reka potem długo boli ;-) [/QUOTE] Tego nie wiem,narazie hukam?huczę? paszczą;-)) Quote
Kroook Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Mogę mu kupić pakiet ogłoszeń na jakimś bazarku, jeżeli ktoś wyśle tekst i zdjęcia do osoby robiącej bazarek. Quote
Kroook Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 Dobrze, to poszukam jakiegoś bazarka. Edit: Znalazłam bazarek, www.dogomania.pl/threads/211909-Bazar-OGŁOSZENIOWY-otwarty-na-nowo.-Dla-Ostatniej-Szansy-do-20.08.2011-godz.-20?p=17471031#post17471031 więc wyślij tu_aniu_tu wszystko co potrzeba, a ja zapłacę. Quote
Alla Chrzanowska Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 A co tam u Melutka. Dag! Brakuje mi Twoich opowieści... Quote
Norel Posted August 19, 2011 Author Posted August 19, 2011 Ja az tak mocno nie klapię żeby mnie łapa bolała:) Ale ja sobie spokojnie radze z Rakija;) co nie przeszkadza ze motywów i genezy reakcji nie rozumiem...co mi daje powód do wieczornych rozważań.. Z mojej praktyki końskiej powiem tylko tyle-mailem albo przez telefon to mozna sobie pogadac o nowym czapraczku,ew.jakis oczywistych oczywistościach prościutkich i nie wymagających widzenia zachowania pacjenta w odniesieniu do danej sytuacji i biorac pod uwage czynniki zewnetrzne czyli zachowanie człowieka.Tyle ma to wspólnego z rzeczywistoscia co internetowe diagnozy lekarskie! Równie dobrze mozaby iśc do wróżki,jak dobra to do objawów dopasuje ze cztery choroby i może nawet trafi....... edit Allu-bo ja naginam w polu a on spi głównie.....np teraz tez na tapczanie lezy tyłkiem sie z Herbą stykając ale juz mamy sukces bo na strzał lampy podskakuje pod sufit ale czasem na tapczanie pozostaje, jak zagadam do niego i zasypia za chwile skulony w kłebuszek, a wczesniej wiał po trupach na materac i w kacie zwijał się na dobre 10minut i nic go ruszyć nie mogło....Biedaczysko... Wcześniej obaj panowie ze mna ogladali film a baby na materacach ziajały poburzowo. Quote
Alla Chrzanowska Posted August 19, 2011 Posted August 19, 2011 O! I od razu mi lepiej. Uwielbiam Twoje opowieści i psach... Quote
tu_ania_tu Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 [quote name='Kroook']Dobrze, to poszukam jakiegoś bazarka. Edit: Znalazłam bazarek, www.dogomania.pl/threads/211909-Bazar-OGŁOSZENIOWY-otwarty-na-nowo.-Dla-Ostatniej-Szansy-do-20.08.2011-godz.-20?p=17471031#post17471031 więc wyślij tu_aniu_tu wszystko co potrzeba, a ja zapłacę. ok, dzięki, postaram się dziś a jak nie to jutro zapraszam na bazarek http://www.dogomania.pl/threads/213157-bazarek-ktorego-nie-ma-)-Stow.-Dogi-Adopcje-segregatory-portfel-31.08-g.-22 Quote
Maryna Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 Alla Chrzanowska napisał(a):O! I od razu mi lepiej. Uwielbiam Twoje opowieści i psach... I ja ,ale opowieści ilustowane to jest to:-)) Quote
Kroook Posted August 20, 2011 Posted August 20, 2011 tu_aniu_tu : Zapłaciłam za bazarek - reszta to Twoja działka :) :) Quote
tu_ania_tu Posted August 21, 2011 Posted August 21, 2011 Kroook napisał(a):tu_aniu_tu : Zapłaciłam za bazarek - reszta to Twoja działka :) :) dzieki. zaraz wysylam niezbedne dane Quote
Norel Posted August 21, 2011 Author Posted August 21, 2011 Teraz o ilustracje ciężko bo aparat poszedł na złom a to coś do fotografowania fantów zakupione nie bardzo ruchome cele łapie.... Bylismy dzisiaj na spacerku-sprawdzić jak schnie sianko.Piesy przeszcześliwe bo przez żniwa sa ukiszone w domu. tarzały sie w trawie jak 3 zajace tylko łapy fruwały. Meluś broni swojej pańci jak niepodległości-gdy tylko wydaje mu się ze ktoś mi "zagraza" wpycha się z dziamoleniem,a jesli lezę na tapczanie to wskakuje od razu-pada pod moja pachę wtulony i przyciska mnie pyskiem i łapą odgradzając od niemiłego intruza. Poza tym to jego ukochana pozycja do spania-ja obejme jego,on mnie i zasypia tylko chrapie jak stary chłop...Robi to tak niezwykle ludzko i głośno że kilka razy dośc nerwowo szukałam żródła dżwieku będąc sama w domu:evil_lol: Ale mnie sie śpi przy nim słoodko....... Apetyt dopisuje,ciagle jesteśmy na 2 kiełbachach bo nie zapasa się-czyli spala i trzeba mu amciu. Marzę o zimie żeby te kupowane co 2 tyg 70kilo miesa trzymać na dworze a nie w zamrażarce-bo juz niewiele wiecej w nią wchodzi,,.......druga by sie dla psów przydała..... Quote
Alla Chrzanowska Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Ja nabywając 3 doga, nabyłam zamrażarkę... I była to dobra decyzja. Quote
Kroook Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Ogłoszenia Melmana z bazarku mgie w poście #255 www.dogomania.pl/threads/211909-Bazar-OGŁOSZENIOWY-otwarty-na-nowo.-Dla-Ostatniej-Szansy-Trwa-realizowanie.../page11 Quote
Maryna Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 Zamrażarka to podstawa:-))Mam 2 i czasem i to mało. No nic,na fotki poczekam,wyczekane lepiej smakuje;-)) Quote
tu_ania_tu Posted August 22, 2011 Posted August 22, 2011 dzis miałam pierwszy od stu lat telefon o Mela :-) w prawdzie to raczej nie TEN dom (pani rozglada sie za bokserem ale jej Melman w oko wpadł) ale sam fakt, ze telefon zadzwonił cieszy bardzo Quote
Alla Chrzanowska Posted August 23, 2011 Posted August 23, 2011 Wakacje się kończą, może coś się ruszy... Quote
Norel Posted August 23, 2011 Author Posted August 23, 2011 Taaa-chyba to że coraz bardziej sie przywiazujemy........ Nie przestaje sie dziwić jak tego piesa skrzywdzono-ten charakterystyczy strzał prądu w duzej lampie owadobójczej wymiata go tak ze mało się o meble nie zabije.........Jedynie mój tapczan uznał za azyl w końcu i jeśli akurat tam lezy to tylko łeb nerwowo podnosi, ale jesli na podłodze......... Widziałam reakcje krów w gosp.gdzie nadużywa sie pałek elektrycznych-podobnie odskakuja w panice-ale juz na widok wyciagnietej reki. Ludzki sadyzm nie zna granic, zwł że i miłosnicy nie wahają się pupilom zadawać razów prądem. Ciekawa jestem wobec tego jakie relacje panuja w rodzinie-czy ukochanych bliskich doprowadza się "do pionu" w podobny sposób?-jak u tego gospodarza od krów którego żona czasem chodziła sina......Ale grunt to przekonująca argumentacja zagłuszajaca ewentualne przebłyski sumienia. Quote
Alla Chrzanowska Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Dag! Bo ja coraz częściej żałuję, że jestem człowiekiem... Żadne zwierzę nie jest zdolne do takiego bezinteresownego okrucieństwa jak człowiek, a ostatni doszłam do wniosku, że i do takiej głupoty... Quote
Norel Posted August 25, 2011 Author Posted August 25, 2011 Ale za to człowiek-to brzmi dum(r)nie...;) Przelewam dziś kasę z bazaru dużego na konto Stowarzyszenia- na jedzenie dla Mela na wrzesień i na odrobaczanie(za Rzenię chwilowo załozyłam..). Rozliczenie wyśle w przyszłym tyg-pod koniec-jak sie oblecę z trasą,sądem i nie umrę po drodze:evil_lol: Quote
tu_ania_tu Posted August 25, 2011 Posted August 25, 2011 Rzenia chyba wyjechana - bo i u mnie się nie zameldowała. Dzięki Dagmara za te pieniądze! Taki zastrzyk gotówki starczy na cały wrzesień na dwa z trzech naszych psów psy w hotelach Quote
Norel Posted August 25, 2011 Author Posted August 25, 2011 No nic-poczekamy chwilę-paczka leży spakowana....... Quote
mgie Posted August 26, 2011 Posted August 26, 2011 Dodałam do ogłoszenia Melmana więcej zdjęć. :) Quote
Recommended Posts