Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='AniaB']moze choc tak sie suni przysluze....:oops:
Bo zadeklarowana jestem po uszy, a w staruszkowej skarbonce to nawet mam jeszcze niesplacony dlug..:(:oops::oops:[/QUOTE]

z nieba spadłaś AniuB:-)

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[INDENT] [SIZE=5]zajrzyj bohaterski czyn uratował psa - spełnijmy jego marzenie [/SIZE]

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/216272-uratowa%C5%82-psa-przed-%C5%9Bmierci%C4%85-m%C5%82ody-harcerz-zr%C3%B3bmy-mu-niepsodziank%C4%99?p=17828670#post17828670"]http://www.dogomania.pl/threads/2162...0#post17828670[/URL] [/INDENT]

Posted

[quote name='AniaB']skad i dokąd trzeba by Misie przewieźć? Zrobie to za darmo, tylko nie wiem gdzie sunia jest i gdzie ma zostać dowieziona..
czy ta sprawa jest hiper pilna? Bo w tym tygodniu niestety wyjezdżam, ale np przyszły tydzień jakos mogłabuym zaplanowac..[/QUOTE]

[B]
Dziękuję Aniu![/B]
Sprawa Misi byłaby hiper pilna, gdyby istniały możliwości zabrania jej dzisiaj już do Fundacji... niestety trzeba wszystko przygotować i dokładnie poustawiać, a nie dotyczy to niestety samej Misi... Fundacja ma zobowiązania wobec obecnych już w niej zwierząt, a to 2 osoby, trzeba więc na spokojnie poczynić roszady, które umożliwią przyjęcie Misi... najprawdopodobniej w ośrodku pod Łaskiem.
W tym tygodniu jest nierealne przyjęcie Misi... nie jest pewne, czy w przyszłym także będzie możliwe, ale tu dopiero z końcem tego tygodnia może być sytuacja jaśniejsza i wtedy będzie można najprawdopodobniej terminy ustalać.
Tak, że spokojnie będzie można się do transportu Misi przygotować.

[B]Dziękuję Ci bardzo!:loveu:... i jeśli to możliwe, wstępnie umówmy się na konkrety na początku przyszłego tygodnia... ok?[/B]
Trasa, to Dąbrowa Górnicza- Fundacja Bernardyn,ośrodek pod Łaskiem ( najprawdopodobniej).
[B]AniuB, mam pytanie- czy masz samochód z kratką? [/B]

Uspokaja to sytuację i możemy skoncentrować się na szukaniu brakujących deklaracji na jedzenie dla suni... i prawdę powiedziawszy, obawiam się także, że i na zdiagnozowanie tej dojrzałej i charakternej psiej kobietki...
Jest coś w jej wyglądzie co mnie osobiście niepokoi- jej "tusza", która albo świadczy o dobrym odżywieniu, albo o baaardzo obfitym futrze(nadzwyczaj), albo... i tu się boję kończyć:oops:...

Posted

Zaktualizowane na 17.10.2011 wieczorem z ujęciem dzisiejszych wpływów ...:

[quote name='zuzlikowa'][COLOR=darkred][B][SIZE=3][SIZE=5]Skarbnikiem Misi będzie magda222...[/SIZE]
[/SIZE][/B][SIZE=3]magda222 roześle konto do wpłat dla Miśki...
dziś musimy zebrać deklaracje stałe (200zł na karmę) oraz jednorazowe na ew. koszty transportu...

[/SIZE][B][SIZE=3]
Deklaracje stałe [/SIZE][/B]dla Misi( karma, ew. pomoc w leczeniu):

_ ihabe- 20zł...[/COLOR][COLOR=darkred]październik[/COLOR]
[COLOR=darkred] _magda222- 10zł...[/COLOR][COLOR=darkred]październik[/COLOR]
[COLOR=darkred] _azalia- 10zł
_BUDRYSEK...10zł
_AGA35...10zł
_AgaG...10zł...październik
_ANETTTA...10zł
_Pies Wolny...10zł
[/COLOR][COLOR=darkred]_ yucca...20zł[/COLOR]...[COLOR=darkred]październik[/COLOR]
[COLOR=darkred] .................................................. ..........................................
razem...110zł

[SIZE=3][B]Deklaracje jednorazowe[/B][/SIZE]( pokrycie kosztów związanych z transportem...ew. diagnozowaniem i leczeniem...):

_acha44... ?
_ Skarpeta im. Tallcot...?
_ agniech_a... [B]wpłynęło 10zł[/B]
_ amikat...200zł

[/COLOR][COLOR=darkred] .................................................. .............
razem...210zł+ ?

[/COLOR][SIZE=3][COLOR=darkred]...[SIZE=5]brakuje jeszcze [B]90zł [/B]deklaracji stałych na karmę[/SIZE]...
Każde [B]5...10...15zł[/B], to dla tego psiaka [B]jedyna i ostatnia [/B]szansa ![/COLOR][/SIZE][COLOR=darkred]

[COLOR=black][B][SIZE=4]WPŁYWY[/SIZE][/B]( od 17.10.2011):

[/COLOR][/COLOR][COLOR=black]10 zł AgaG
20 zł yucca
20 zł ihabe
10 zł agniech_a
10 zł magda222
.................................................
razem... [B]70zł[/B]
[/COLOR][COLOR=darkred]

[COLOR=black][B][SIZE=4]Dziękujemy bardzo w imieniu tej starszej suczki:loveu:[/SIZE]za każdą pomoc, która pomoże w uzyskaniu dla niej bezpiecznego miejsca na dożycie !

Bardzo tego potrzebuje!:-([/B][/COLOR][/COLOR][COLOR=darkred]
[/COLOR][/QUOTE]

Posted

Zuzlikowa a mam jeszcze takie pytanie.
Jak Miśka trafi do Fundacji to czy będzie od czasu do czasu info o niej i zdjęcia?
Bo skoro tam pomagają tylko 2 osoby to chyba będzie ciężko...
Wiem, że priorytetem jest ratowanie jej życia, ale jakoś nie wyobrażam sobie, że Miśka pojedzie tam i... na tym koniec...

Posted

[quote name='magda222']Zuzlikowa a mam jeszcze takie pytanie.
[B]Jak Miśka trafi do Fundacji to czy będzie od czasu do czasu info o niej i zdjęcia?[/B]
Bo skoro tam pomagają tylko 2 osoby to chyba będzie ciężko...
Wiem, że priorytetem jest ratowanie jej życia, ale jakoś nie wyobrażam sobie, że Miśka pojedzie tam i... na tym koniec...[/QUOTE]

Ciężko będzie i jest, bo rzeczywiście priorytet, to ratowanie życia i odpowiednia pomoc... ale informacje i fotki także są... na pewno znacznie częściej niż teraz;)
Fundacja wrzuca je na FB, na swoją stronę, na dogo bywa także... a jak się zmobilizujemy, to uda nam się pościągać je na bieżąco na wątek Misiuni.

Posted

[SIZE=3][COLOR=darkred]Bardzo prosimy w imieniu Misi
...[SIZE=5]brakuje jeszcze [B]90zł [/B]deklaracji stałych na karmę[/SIZE]...
Każde [B]5...10...15zł[/B], to dla tego psiaka [B]jedyna i ostatnia [/B]szansa ![/COLOR][/SIZE][COLOR=darkred]
[/COLOR]

Posted

[quote name='zuzlikowa']Ciężko będzie i jest, bo rzeczywiście priorytet, to ratowanie życia i odpowiednia pomoc... ale informacje i fotki także są... na pewno znacznie częściej niż teraz;)
Fundacja wrzuca je na FB, na swoją stronę, na dogo bywa także... a jak się zmobilizujemy, to uda nam się pościągać je na bieżąco na wątek Misiuni.[/QUOTE]

Mam Fundację w znajomych na fejsie ;)

[quote name='azalia']Poproszę o nr.konta ,może nawet ktoś już wysłał,ale miałam zapchaną skrzynkę,przepraszam.[/QUOTE]

Już wysyłam :) Dziękuję :)

Posted

a czy sunia jest agresywna?
Nie mam auta z kratką, mam skode octavie II, i wszystkie psiaki jeżdzą zawsze na tylnym siedzeniu.. Ostatecznie mozna ja bedzie wepchać do bagażnika, bo bagażnik ma szybe od góry i psu sie nic nie stanie (niektóre srajtki juz tak jeździły - a ja mam same duze psiaki) bedzie miał wygodnie - pod warunkiem, ze wejdzie bo to dosć wysoko - najwyżej wezmę jakieś pudło, zeby mogła na nim sie wspiąć..
To w takim razie czekam na informacje - jeśli to ma być przewóz do Łasku, to jednak chyba weekend byłby lepszy, bo to troche daleko jak na popołudniowy wyjazd..

Posted

[quote name='AniaB']a czy sunia jest agresywna?
Nie mam auta z kratką, mam skode octavie II, i wszystkie psiaki jeżdzą zawsze na tylnym siedzeniu.. Ostatecznie mozna ja bedzie wepchać do bagażnika, bo bagażnik ma szybe od góry i psu sie nic nie stanie (niektóre srajtki juz tak jeździły - a ja mam same duze psiaki) bedzie miał wygodnie - pod warunkiem, ze wejdzie bo to dosć wysoko - najwyżej wezmę jakieś pudło, zeby mogła na nim sie wspiąć..
To w takim razie czekam na informacje - jeśli to ma być przewóz do Łasku, to jednak chyba weekend byłby lepszy, bo to troche daleko jak na popołudniowy wyjazd..[/QUOTE]

Myślę, że o zachowanie Misi w czasie transportu Misi zapytam Kuba123... ona wiozła ją do weta na zabieg- powinna podrzucić informację o jej zachowaniu w czasie wsiadania, wysiadania i jazdy samochodem.
Jak pisała amikat, Misia nie jest najprzymilniejszą sunią.
Jedno jest pewne- jeśli nie będzie bezpośredniego zagrożenia z jej strony, nie powinniśmy jej przysypiać... i jeśli ma dość miejsca w bagażniku, to optowałabym za tym miejscem.
Myślę też, że Pan powinien bezwzględnie umieścić lub pomóc umieścić Misię w samochodzie... o konkretne rady popytamy Fundację...
Osobiście także myślę,że weekend byłby lepszy, ale nie chcę niczego narzucać ani Tobie, ani Fundacji...
Natychmiast jak poznam konkrety( może poczatek przyszłego tygodnia)... wrzucam informację i podam wszystkie znane mi namiary.
Teraz tak sobie też myślę, że dobrze byłoby poinformować Pana o konkretach, jak już będziemy je znali.

Posted

no to trzeba bedzie przede wszystkim załozyć jej kaganiec..
Pomoc Pana w takim przypadku jest niezbędna..

Dopiero teraz doczytałam wpis amikat, trudno, musimy jakos sobie poradzić.. Sunia pojedzie w bagazniku:)
A czy Pan, znajacy sunie mógłby z nami pojechać w razie czego? Ja oczywiscie odstawiłabym go z powrotem na miejsce.. Sunia czułaby sie bezpieczniej i my także..

Posted

[quote name='AniaB']no to trzeba bedzie przede wszystkim załozyć jej kaganiec..
Pomoc Pana w takim przypadku jest niezbędna..

Dopiero teraz doczytałam wpis amikat, trudno, musimy jakos sobie poradzić.. Sunia pojedzie w bagazniku:)
[B]A czy Pan, znajacy sunie mógłby z nami pojechać w razie czego?[/B] Ja oczywiscie odstawiłabym go z powrotem na miejsce.. Sunia czułaby sie bezpieczniej i my także..[/QUOTE]

Tego nie wiem... ale myślę, że na razie zdobądźmy informacje, ustalmy konkretną datę i przekombinujemy na tej bazie nasze postępowanie wobec przewozu Misi. Tak jak pisałam, dobrze byłoby chyba Pana poinformować przynajmniej o dacie konkretnej przewozu Miśi, więc wtedy w razie czego można i tę opcję brać pod uwagę i dopytać Pana.

O ile dobrze pamiętam, w czasie drogi nie było problemów z Misia... chyba jedynie prze wsiadaniu był problem... ale dopytam Kubisia123 i dam znać.

Posted

zuzlikowo, to obstawiajmy weekend jeśli mozna.. Zawsze to juz jakieś wstepne załozenie bedzie.. Ja moge i w soboty i w niedziele..Dopasuje sie do Waszego terminu zeby nie komplikować:)

Posted

[quote name='AniaB']zuzlikowo, to obstawiajmy weekend jeśli mozna.. Zawsze to juz jakieś wstepne załozenie bedzie.. Ja moge i w soboty i w niedziele..Dopasuje sie do Waszego terminu zeby nie komplikować:)[/QUOTE]

Jeśli będzie można, [B]to wstępnie obstawiamy następny weekend...
...[/B]ale pamiętajcie, że to na razie takie nasze dogomaniackie wstępne ustalenia, by jakiś konkretniejszy harmonogram przyjąć... decydujący będzie głos Fundacji- czy już jest gotowa przejąć opiekę nad Misią.
Ja nawet hipotetycznie nie mogę decydować i oceniać gotowości, bo niestety znam sytuację w Fundacji nie z praktyki bezpośredniej, lecz z przekazu ... a już się przekonałam niejednokrotnie, że wtedy nie ogarnia się wszystkich aspektów...

Ew. potwierdzenia, może na początku przyszłego tygodnia.

Posted

[url]http://www.dogomania.pl/threads/216272-uratowa%C5%82-psa-przed-%C5%9Bmierci%C4%85-m%C5%82ody-harcerz-zr%C3%B3bmy-mu-niepsodziank%C4%99?p=17828670#post17828670[/url]

Uratował psa ,narażajac własne życie. Zajrzyjcie do małego bohatera.

Posted

dla mnie dowolnie wybrany weekend moze byc, byle nie ten najbliższy:) Poza tym czekam na instrukcje..
Niech moze najpierw Fundacja sie określi kiedy oni mogą, potem dopasujemy Pana a na końcu my sie do nich bedziemy dostosowywac.. Tak chyba bedzie najprosciej:)

Posted

[quote name='AniaB']dla mnie dowolnie wybrany weekend moze byc, byle nie ten najbliższy:) Poza tym czekam na instrukcje..
Niech moze najpierw Fundacja sie określi kiedy oni mogą, potem dopasujemy Pana a na końcu my sie do nich bedziemy dostosowywac.. Tak chyba bedzie najprosciej:)[/QUOTE]

Tak myślę!
Dziękuję Aniu!

Posted

[quote name='Javena'][url]http://www.dogomania.pl/threads/216272-uratowa%C5%82-psa-przed-%C5%9Bmierci%C4%85-m%C5%82ody-harcerz-zr%C3%B3bmy-mu-niepsodziank%C4%99?p=17828670#post17828670[/url]

Uratował psa ,narażajac własne życie. Zajrzyjcie do małego bohatera.[/QUOTE]

Zapraszam także!

Posted

[quote name='ihabe']Madziu troche wpłat powinno pojawić sie tez z facebooka.[/QUOTE]

Widziałam, że podałaś namiary na fejsie :)
Zaraz sprawdzę konto.

[quote name='AniaB']
A czy Pan, znajacy sunie mógłby z nami pojechać w razie czego? Ja oczywiscie odstawiłabym go z powrotem na miejsce.. Sunia czułaby sie bezpieczniej i my także..[/QUOTE]

Myślę, że to byłoby super rozwiązanie :)
Przy okazji pan zobaczyłby gdzie Miśka jedzie, w jakich warunkach będzie żyła i że nie będzie się jej działa krzywda :)
Nigdy nie chciałabym być w sytuacji, że muszę oddać któreś z moich zwierząt :(