ihabe Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='AniaB']moze choc tak sie suni przysluze....:oops: Bo zadeklarowana jestem po uszy, a w staruszkowej skarbonce to nawet mam jeszcze niesplacony dlug..:(:oops::oops:[/QUOTE] z nieba spadłaś AniuB:-) Quote
ANETTTA Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [INDENT] [SIZE=5]zajrzyj bohaterski czyn uratował psa - spełnijmy jego marzenie [/SIZE] [URL="http://www.dogomania.pl/threads/216272-uratowa%C5%82-psa-przed-%C5%9Bmierci%C4%85-m%C5%82ody-harcerz-zr%C3%B3bmy-mu-niepsodziank%C4%99?p=17828670#post17828670"]http://www.dogomania.pl/threads/2162...0#post17828670[/URL] [/INDENT] Quote
zuzlikowa Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 [quote name='AniaB']skad i dokąd trzeba by Misie przewieźć? Zrobie to za darmo, tylko nie wiem gdzie sunia jest i gdzie ma zostać dowieziona.. czy ta sprawa jest hiper pilna? Bo w tym tygodniu niestety wyjezdżam, ale np przyszły tydzień jakos mogłabuym zaplanowac..[/QUOTE] [B] Dziękuję Aniu![/B] Sprawa Misi byłaby hiper pilna, gdyby istniały możliwości zabrania jej dzisiaj już do Fundacji... niestety trzeba wszystko przygotować i dokładnie poustawiać, a nie dotyczy to niestety samej Misi... Fundacja ma zobowiązania wobec obecnych już w niej zwierząt, a to 2 osoby, trzeba więc na spokojnie poczynić roszady, które umożliwią przyjęcie Misi... najprawdopodobniej w ośrodku pod Łaskiem. W tym tygodniu jest nierealne przyjęcie Misi... nie jest pewne, czy w przyszłym także będzie możliwe, ale tu dopiero z końcem tego tygodnia może być sytuacja jaśniejsza i wtedy będzie można najprawdopodobniej terminy ustalać. Tak, że spokojnie będzie można się do transportu Misi przygotować. [B]Dziękuję Ci bardzo!:loveu:... i jeśli to możliwe, wstępnie umówmy się na konkrety na początku przyszłego tygodnia... ok?[/B] Trasa, to Dąbrowa Górnicza- Fundacja Bernardyn,ośrodek pod Łaskiem ( najprawdopodobniej). [B]AniuB, mam pytanie- czy masz samochód z kratką? [/B] Uspokaja to sytuację i możemy skoncentrować się na szukaniu brakujących deklaracji na jedzenie dla suni... i prawdę powiedziawszy, obawiam się także, że i na zdiagnozowanie tej dojrzałej i charakternej psiej kobietki... Jest coś w jej wyglądzie co mnie osobiście niepokoi- jej "tusza", która albo świadczy o dobrym odżywieniu, albo o baaardzo obfitym futrze(nadzwyczaj), albo... i tu się boję kończyć:oops:... Quote
zuzlikowa Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 Zaktualizowane na 17.10.2011 wieczorem z ujęciem dzisiejszych wpływów ...: [quote name='zuzlikowa'][COLOR=darkred][B][SIZE=3][SIZE=5]Skarbnikiem Misi będzie magda222...[/SIZE] [/SIZE][/B][SIZE=3]magda222 roześle konto do wpłat dla Miśki... dziś musimy zebrać deklaracje stałe (200zł na karmę) oraz jednorazowe na ew. koszty transportu... [/SIZE][B][SIZE=3] Deklaracje stałe [/SIZE][/B]dla Misi( karma, ew. pomoc w leczeniu): _ ihabe- 20zł...[/COLOR][COLOR=darkred]październik[/COLOR] [COLOR=darkred] _magda222- 10zł...[/COLOR][COLOR=darkred]październik[/COLOR] [COLOR=darkred] _azalia- 10zł _BUDRYSEK...10zł _AGA35...10zł _AgaG...10zł...październik _ANETTTA...10zł _Pies Wolny...10zł [/COLOR][COLOR=darkred]_ yucca...20zł[/COLOR]...[COLOR=darkred]październik[/COLOR] [COLOR=darkred] .................................................. .......................................... razem...110zł [SIZE=3][B]Deklaracje jednorazowe[/B][/SIZE]( pokrycie kosztów związanych z transportem...ew. diagnozowaniem i leczeniem...): _acha44... ? _ Skarpeta im. Tallcot...? _ agniech_a... [B]wpłynęło 10zł[/B] _ amikat...200zł [/COLOR][COLOR=darkred] .................................................. ............. razem...210zł+ ? [/COLOR][SIZE=3][COLOR=darkred]...[SIZE=5]brakuje jeszcze [B]90zł [/B]deklaracji stałych na karmę[/SIZE]... Każde [B]5...10...15zł[/B], to dla tego psiaka [B]jedyna i ostatnia [/B]szansa ![/COLOR][/SIZE][COLOR=darkred] [COLOR=black][B][SIZE=4]WPŁYWY[/SIZE][/B]( od 17.10.2011): [/COLOR][/COLOR][COLOR=black]10 zł AgaG 20 zł yucca 20 zł ihabe 10 zł agniech_a 10 zł magda222 ................................................. razem... [B]70zł[/B] [/COLOR][COLOR=darkred] [COLOR=black][B][SIZE=4]Dziękujemy bardzo w imieniu tej starszej suczki:loveu:[/SIZE]za każdą pomoc, która pomoże w uzyskaniu dla niej bezpiecznego miejsca na dożycie ! Bardzo tego potrzebuje!:-([/B][/COLOR][/COLOR][COLOR=darkred] [/COLOR][/QUOTE] Quote
magda222 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Zuzlikowa a mam jeszcze takie pytanie. Jak Miśka trafi do Fundacji to czy będzie od czasu do czasu info o niej i zdjęcia? Bo skoro tam pomagają tylko 2 osoby to chyba będzie ciężko... Wiem, że priorytetem jest ratowanie jej życia, ale jakoś nie wyobrażam sobie, że Miśka pojedzie tam i... na tym koniec... Quote
zuzlikowa Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 [quote name='magda222']Zuzlikowa a mam jeszcze takie pytanie. [B]Jak Miśka trafi do Fundacji to czy będzie od czasu do czasu info o niej i zdjęcia?[/B] Bo skoro tam pomagają tylko 2 osoby to chyba będzie ciężko... Wiem, że priorytetem jest ratowanie jej życia, ale jakoś nie wyobrażam sobie, że Miśka pojedzie tam i... na tym koniec...[/QUOTE] Ciężko będzie i jest, bo rzeczywiście priorytet, to ratowanie życia i odpowiednia pomoc... ale informacje i fotki także są... na pewno znacznie częściej niż teraz;) Fundacja wrzuca je na FB, na swoją stronę, na dogo bywa także... a jak się zmobilizujemy, to uda nam się pościągać je na bieżąco na wątek Misiuni. Quote
azalia Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 Poproszę o nr.konta ,może nawet ktoś już wysłał,ale miałam zapchaną skrzynkę,przepraszam. Quote
zuzlikowa Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 [SIZE=3][COLOR=darkred]Bardzo prosimy w imieniu Misi ...[SIZE=5]brakuje jeszcze [B]90zł [/B]deklaracji stałych na karmę[/SIZE]... Każde [B]5...10...15zł[/B], to dla tego psiaka [B]jedyna i ostatnia [/B]szansa ![/COLOR][/SIZE][COLOR=darkred] [/COLOR] Quote
magda222 Posted October 17, 2011 Posted October 17, 2011 [quote name='zuzlikowa']Ciężko będzie i jest, bo rzeczywiście priorytet, to ratowanie życia i odpowiednia pomoc... ale informacje i fotki także są... na pewno znacznie częściej niż teraz;) Fundacja wrzuca je na FB, na swoją stronę, na dogo bywa także... a jak się zmobilizujemy, to uda nam się pościągać je na bieżąco na wątek Misiuni.[/QUOTE] Mam Fundację w znajomych na fejsie ;) [quote name='azalia']Poproszę o nr.konta ,może nawet ktoś już wysłał,ale miałam zapchaną skrzynkę,przepraszam.[/QUOTE] Już wysyłam :) Dziękuję :) Quote
zuzlikowa Posted October 17, 2011 Author Posted October 17, 2011 [quote name='magda222']Mam Fundację w znajomych na fejsie ;) [/QUOTE] ... ja także... więc nie ma mowy, by nam info o Misi umknęło! Taka opcja nie wchodzi w rachubę nawet! Quote
AniaB Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 a czy sunia jest agresywna? Nie mam auta z kratką, mam skode octavie II, i wszystkie psiaki jeżdzą zawsze na tylnym siedzeniu.. Ostatecznie mozna ja bedzie wepchać do bagażnika, bo bagażnik ma szybe od góry i psu sie nic nie stanie (niektóre srajtki juz tak jeździły - a ja mam same duze psiaki) bedzie miał wygodnie - pod warunkiem, ze wejdzie bo to dosć wysoko - najwyżej wezmę jakieś pudło, zeby mogła na nim sie wspiąć.. To w takim razie czekam na informacje - jeśli to ma być przewóz do Łasku, to jednak chyba weekend byłby lepszy, bo to troche daleko jak na popołudniowy wyjazd.. Quote
zuzlikowa Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 [quote name='AniaB']a czy sunia jest agresywna? Nie mam auta z kratką, mam skode octavie II, i wszystkie psiaki jeżdzą zawsze na tylnym siedzeniu.. Ostatecznie mozna ja bedzie wepchać do bagażnika, bo bagażnik ma szybe od góry i psu sie nic nie stanie (niektóre srajtki juz tak jeździły - a ja mam same duze psiaki) bedzie miał wygodnie - pod warunkiem, ze wejdzie bo to dosć wysoko - najwyżej wezmę jakieś pudło, zeby mogła na nim sie wspiąć.. To w takim razie czekam na informacje - jeśli to ma być przewóz do Łasku, to jednak chyba weekend byłby lepszy, bo to troche daleko jak na popołudniowy wyjazd..[/QUOTE] Myślę, że o zachowanie Misi w czasie transportu Misi zapytam Kuba123... ona wiozła ją do weta na zabieg- powinna podrzucić informację o jej zachowaniu w czasie wsiadania, wysiadania i jazdy samochodem. Jak pisała amikat, Misia nie jest najprzymilniejszą sunią. Jedno jest pewne- jeśli nie będzie bezpośredniego zagrożenia z jej strony, nie powinniśmy jej przysypiać... i jeśli ma dość miejsca w bagażniku, to optowałabym za tym miejscem. Myślę też, że Pan powinien bezwzględnie umieścić lub pomóc umieścić Misię w samochodzie... o konkretne rady popytamy Fundację... Osobiście także myślę,że weekend byłby lepszy, ale nie chcę niczego narzucać ani Tobie, ani Fundacji... Natychmiast jak poznam konkrety( może poczatek przyszłego tygodnia)... wrzucam informację i podam wszystkie znane mi namiary. Teraz tak sobie też myślę, że dobrze byłoby poinformować Pana o konkretach, jak już będziemy je znali. Quote
AniaB Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 no to trzeba bedzie przede wszystkim załozyć jej kaganiec.. Pomoc Pana w takim przypadku jest niezbędna.. Dopiero teraz doczytałam wpis amikat, trudno, musimy jakos sobie poradzić.. Sunia pojedzie w bagazniku:) A czy Pan, znajacy sunie mógłby z nami pojechać w razie czego? Ja oczywiscie odstawiłabym go z powrotem na miejsce.. Sunia czułaby sie bezpieczniej i my także.. Quote
zuzlikowa Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 [quote name='AniaB']no to trzeba bedzie przede wszystkim załozyć jej kaganiec.. Pomoc Pana w takim przypadku jest niezbędna.. Dopiero teraz doczytałam wpis amikat, trudno, musimy jakos sobie poradzić.. Sunia pojedzie w bagazniku:) [B]A czy Pan, znajacy sunie mógłby z nami pojechać w razie czego?[/B] Ja oczywiscie odstawiłabym go z powrotem na miejsce.. Sunia czułaby sie bezpieczniej i my także..[/QUOTE] Tego nie wiem... ale myślę, że na razie zdobądźmy informacje, ustalmy konkretną datę i przekombinujemy na tej bazie nasze postępowanie wobec przewozu Misi. Tak jak pisałam, dobrze byłoby chyba Pana poinformować przynajmniej o dacie konkretnej przewozu Miśi, więc wtedy w razie czego można i tę opcję brać pod uwagę i dopytać Pana. O ile dobrze pamiętam, w czasie drogi nie było problemów z Misia... chyba jedynie prze wsiadaniu był problem... ale dopytam Kubisia123 i dam znać. Quote
AniaB Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 zuzlikowo, to obstawiajmy weekend jeśli mozna.. Zawsze to juz jakieś wstepne załozenie bedzie.. Ja moge i w soboty i w niedziele..Dopasuje sie do Waszego terminu zeby nie komplikować:) Quote
zuzlikowa Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 [quote name='AniaB']zuzlikowo, to obstawiajmy weekend jeśli mozna.. Zawsze to juz jakieś wstepne załozenie bedzie.. Ja moge i w soboty i w niedziele..Dopasuje sie do Waszego terminu zeby nie komplikować:)[/QUOTE] Jeśli będzie można, [B]to wstępnie obstawiamy następny weekend... ...[/B]ale pamiętajcie, że to na razie takie nasze dogomaniackie wstępne ustalenia, by jakiś konkretniejszy harmonogram przyjąć... decydujący będzie głos Fundacji- czy już jest gotowa przejąć opiekę nad Misią. Ja nawet hipotetycznie nie mogę decydować i oceniać gotowości, bo niestety znam sytuację w Fundacji nie z praktyki bezpośredniej, lecz z przekazu ... a już się przekonałam niejednokrotnie, że wtedy nie ogarnia się wszystkich aspektów... Ew. potwierdzenia, może na początku przyszłego tygodnia. Quote
Javena Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 [url]http://www.dogomania.pl/threads/216272-uratowa%C5%82-psa-przed-%C5%9Bmierci%C4%85-m%C5%82ody-harcerz-zr%C3%B3bmy-mu-niepsodziank%C4%99?p=17828670#post17828670[/url] Uratował psa ,narażajac własne życie. Zajrzyjcie do małego bohatera. Quote
AniaB Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 dla mnie dowolnie wybrany weekend moze byc, byle nie ten najbliższy:) Poza tym czekam na instrukcje.. Niech moze najpierw Fundacja sie określi kiedy oni mogą, potem dopasujemy Pana a na końcu my sie do nich bedziemy dostosowywac.. Tak chyba bedzie najprosciej:) Quote
zuzlikowa Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 [quote name='AniaB']dla mnie dowolnie wybrany weekend moze byc, byle nie ten najbliższy:) Poza tym czekam na instrukcje.. Niech moze najpierw Fundacja sie określi kiedy oni mogą, potem dopasujemy Pana a na końcu my sie do nich bedziemy dostosowywac.. Tak chyba bedzie najprosciej:)[/QUOTE] Tak myślę! Dziękuję Aniu! Quote
zuzlikowa Posted October 18, 2011 Author Posted October 18, 2011 [quote name='Javena'][url]http://www.dogomania.pl/threads/216272-uratowa%C5%82-psa-przed-%C5%9Bmierci%C4%85-m%C5%82ody-harcerz-zr%C3%B3bmy-mu-niepsodziank%C4%99?p=17828670#post17828670[/url] Uratował psa ,narażajac własne życie. Zajrzyjcie do małego bohatera.[/QUOTE] Zapraszam także! Quote
ihabe Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Madziu troche wpłat powinno pojawić sie tez z facebooka. Quote
magda222 Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 [quote name='ihabe']Madziu troche wpłat powinno pojawić sie tez z facebooka.[/QUOTE] Widziałam, że podałaś namiary na fejsie :) Zaraz sprawdzę konto. [quote name='AniaB'] A czy Pan, znajacy sunie mógłby z nami pojechać w razie czego? Ja oczywiscie odstawiłabym go z powrotem na miejsce.. Sunia czułaby sie bezpieczniej i my także..[/QUOTE] Myślę, że to byłoby super rozwiązanie :) Przy okazji pan zobaczyłby gdzie Miśka jedzie, w jakich warunkach będzie żyła i że nie będzie się jej działa krzywda :) Nigdy nie chciałabym być w sytuacji, że muszę oddać któreś z moich zwierząt :( Quote
ihabe Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 nie wiadomo tylko czy Pan da radę:-( podobno jest juz bardzo słaby, nowotwór jest straszny:-( Quote
magda222 Posted October 18, 2011 Posted October 18, 2011 Nie wpłynęły żadne pieniądze na Miśkę oprócz tych, które podałam wczoraj. Jak wkleić banerek, żeby był podlinkowany? Quote
Recommended Posts