Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[COLOR=darkred][B][SIZE=3]Deklaracje stałe [/SIZE][/B]dla Misi( karma, ew. pomoc w leczeniu):

_ ihabe- 20zł
_magda222- 10zł
_azalia- 10zł
_BUDRYSEK...10zł
_AGA35...10zł
_AgaG...10zł
[/COLOR][COLOR=darkred] .................................................. ..........................................
razem...70zł

...brakuje jeszcze [B]130zł [/B]deklaracji stałych... Każde [B]5...10...15zł[/B], to dla tego psiaka [B]jedyna[/B] szansa !

[B][SIZE=4]Dziękujemy bardzo w imieniu tej starszej suczki:loveu:[/SIZE], która bezpiecznego miejsca na dożycie potrzebuje.[/B][/COLOR]

By nie marnotrawić czasu, [SIZE=4][B]bardzo prosimy o pomoc w ogłaszaniu Misi![/B][/SIZE]
Szanse na ds są bardzo małe, ale warto wykorzystać każdą możliwość!

[quote name='Plicha']Zrobiłam dla Misi bannerek, żeby ściągnąć tu więcej osób:

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/204528-8l-Misia-po-ci%C4%99%C5%BCkiej-operacji-zbiera-deklaracje-na-bezpieczne-DO%C5%BBYCIE-%21-Og%C5%82oszenia%21"][IMG]http://img841.imageshack.us/img841/8104/misiat.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE]

Zapraszamy do pobierania banerku... [B][SIZE=4]
choć może Misia nie najpiękniejsza...
może i nie najsłodsza...
może nie najmłodsza,
[SIZE=5]to jednak bardzo nas potrzebuje![/SIZE][/SIZE][/B]
[B][SIZE=5]MY jesteśmy jej jedyną nadzieją![/SIZE][/B]

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Plicha']Misia ma coraz więcej przyjaciół :) Kochani kto jeszcze mógłby poratować sunieczkę grosikiem?[/QUOTE]

Oby te słowa prorocze były i szybko dla Misi dobrze się skończyło! Jak najszybciej!

Misieńko...pokazujemy się! Zrobimy z Ciebie super laskę, nasza piękna!

Posted

Rozesłałam ponad 100 próśb/zaproszeń.
Mam nadzieję, że to coś da i cioteczki ulitują się nad Miśką i pomożemy jej wspólnie.
Bardzo chciałabym zobaczyć zdjęcia Miśki czyściutkiej, zadbanej, zaopiekowanej...

Posted

[quote name='ANETTTA']szukam kogoś do wizyty -zawiercie pomózcie mi[/QUOTE]

Pianka też szuka kogoś do wizyty w okolicach Zawiercia.
Dla tego samego psiaka szukacie?
Na innym wątku dziewczyny jej odpisały, że Ulka12 jest podobno z okolic.

Posted

[quote name='magda222']Rozesłałam ponad 100 próśb/zaproszeń.
Mam nadzieję, że to coś da i cioteczki ulitują się nad Miśką i pomożemy jej wspólnie.
Bardzo chciałabym zobaczyć zdjęcia Miśki czyściutkiej, zadbanej, zaopiekowanej...[/QUOTE]

magda222 mam ogromnie dużo wydatków psich i deklaracje stałe, mogę tylko 10 złotych miesięcznie i to już moja ostatnia deklaracja, przepraszam, ale tez nie daję rady już.n poprosze numer konta na pw.

Posted

[quote name='AgaG']magda222 mam ogromnie dużo wydatków psich i deklaracje stałe, mogę tylko 10 złotych miesięcznie i to już moja ostatnia deklaracja, przepraszam, ale tez nie daję rady już.n poprosze numer konta na pw.[/QUOTE]
Dziękujemy!!! :loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='AgaG']magda222 mam ogromnie dużo wydatków psich i deklaracje stałe, mogę tylko 10 złotych miesięcznie i to już moja ostatnia deklaracja, przepraszam, ale tez nie daję rady już.n poprosze numer konta na pw.[/QUOTE]

Jesteś kochana :)
Rozumie i z całego serca dziękuję :)

Na czyje konto zbieramy kasę dla Miśki?

Posted

Bardzo chciałabym zobaczyć zdjęcia Miśki czyściutkiej, zadbanej, zaopiekowanej...[/QUOTE]
Ja również marzę o tym,aby zobaczyć Misiulkę piękną,szczęśliwą i kochaną.

Posted

AgaG... bardzo dziękujemy w imieniu Misi... bardzo!

Aga podniosła bardzo ważny aspekt... konto dla Misi! Zebranie całości potrzebnej jej pieniążków , łatwiejsze będzie, gdy jedna osoba będzie zbierać całą kwotę na swoje konto i przelewać do fundacji co miesiąc odpowiednią kwotę... może jeszcze dziś nie ma co zbierać wpłat bezpośrednich, ale warto już ustalić kto poprowadzi finanse Misi.

[B]Czy ktoś podejmie się być skarbnikiem Misi ?[/B]

Posted

Magda... dziękuję bardzo!
Oj, widok Misi bezpiecznej i zadbanej... upragniony!

Posted

[COLOR=darkred][B][SIZE=3]Deklaracje stałe [/SIZE][/B]dla Misi( karma, ew. pomoc w leczeniu):

_ ihabe- 20zł
_magda222- 10zł
_azalia- 10zł
_BUDRYSEK...10zł
_AGA35...10zł
_AgaG...10zł
[/COLOR][COLOR=darkred] .................................................. ..........................................
razem...70zł

...brakuje jeszcze [B]130zł [/B]deklaracji stałych... Każde [B]5...10...15zł[/B], to dla tego psiaka [B]jedyna[/B] szansa !

[B][SIZE=4]Dziękujemy bardzo w imieniu tej starszej suczki:loveu:[/SIZE], która bezpiecznego miejsca na dożycie potrzebuje.[/B][/COLOR]

Posted

[quote name='agata51']magda222, dziękuję za zaproszenie. Poczytam jutro, ale już widzę, że sytuacja jest tragiczna. Niestety, nie mogę wspomóc finansowo.[/QUOTE]

Agatko, Twoja obecność tutaj też jest bardzo cenna.
Zaglądaj do Miśki czasem.

[quote name='zuzlikowa']
[B]Czy ktoś podejmie się być skarbnikiem Misi ?[/B][/QUOTE]

Jeśli mi zaufacie to mogę zbierać kasę na swoje konto.
Jestem skarbnikiem u kilku psiaków i nikt do tej pory nie narzekał ;)
Mogę podać wątki "moich" psiaków do wglądu.

Napisała do mnie na PW acha44.
Też wspomoże Miśkę jednorazową wpłatą.

Jestem dzisiaj cały dzień w pracy, więc wykorzystam to i będę dalej rozsyłać zaproszenia ;)
[B]Czy może mi ktoś pomóc?[/B]

Posted

[quote name='magda222']Agatko, Twoja obecność tutaj też jest bardzo cenna.
Zaglądaj do Miśki czasem.

Jeśli mi zaufacie to mogę zbierać kasę na swoje konto.
Jestem skarbnikiem u kilku psiaków i nikt do tej pory nie narzekał ;)
Mogę podać wątki "moich" psiaków do wglądu.

Napisała do mnie na PW acha44.
Też wspomoże Miśkę jednorazową wpłatą.

Jestem dzisiaj cały dzień w pracy, więc wykorzystam to i będę dalej rozsyłać zaproszenia ;)
[B]Czy może mi ktoś pomóc?[/B][/QUOTE]

[B]
Myślę, że zaufamy :)... Dziękuję magda222... :)[/B]!
Czy mogę zapisać ten fakt, że będziesz skarbnikiem Misi?... przed deklaracjami Misinymi?

[INDENT] [COLOR=darkred][B][SIZE=3]Skarbnikiem Misi będzie magda222...
[/SIZE][/B][SIZE=3]dziś jeszcze nie zbieramy środków bezpośrednio... dziś musimy zebrać deklaracje stałe (200zł na karmę) oraz jednorazowe na ew. koszty transportu...

[/SIZE][B][SIZE=3]
Deklaracje stałe [/SIZE][/B]dla Misi( karma, ew. pomoc w leczeniu):

_ ihabe- 20zł
_magda222- 10zł
_azalia- 10zł
_BUDRYSEK...10zł
_AGA35...10zł
_AgaG...10zł
razem...70zł

[SIZE=3][B]Deklaracje jednorazowe[/B][/SIZE]( pokrycie kosztów związanych z transportem...):
_acha44... ?
...............................................................
razem...

[/COLOR][SIZE=3][COLOR=darkred]...brakuje jeszcze [B]130zł [/B]deklaracji stałych... Każde [B]5...10...15zł[/B], to dla tego psiaka [B]jedyna i ostatnia [/B]szansa ![/COLOR][/SIZE][COLOR=darkred]

[B][SIZE=4]Dziękujemy bardzo w imieniu tej starszej suczki:loveu:[/SIZE], która bezpiecznego miejsca na dożycie potrzebuje.[/B][/COLOR] [/INDENT]

Ogromne podziękowania dla [B]acha44[/B]... jednorazowe deklaracje także ważne, bo choćby transport [B]mimo wszystko pięknej Misi[/B] trzeba będzie zabezpieczyć także...

Posted

Dziękuję za zaufanie :)
Zuzlikowa a może już zacząć zbierać?
Jak Miśka pojedzie to będzie posag na początek...

EDIT.
Zobaczcie... :( :( :(

[url]http://www.dogomania.pl/threads/216139-%C5%BBywy-trup-i-zag%C5%82odzona-sunia-w-ci%C4%85%C5%BCy[/url].

Ludzie to podłe kreatury !!!

Posted

[quote name='magda222']Dziękuję za zaufanie :)
[B]Zuzlikowa a może już zacząć zbierać?[/B]
Jak Miśka pojedzie to będzie posag na początek...

EDIT.
Zobaczcie... :( :( :(

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/216139-%C5%BBywy-trup-i-zag%C5%82odzona-sunia-w-ci%C4%85%C5%BCy[/URL].

Ludzie to podłe kreatury !!![/QUOTE]

Jak uważacie... może już warto zbierać... dobrze mieć możliwość szybkiej reakcji...
tak, czy siak Misia musi zostać zabrana przed zimą...innego wyjścia dla niej nie ma!

... a co do psiaków z podanego wątku...bluzg, to zbyt mało! Pomoc pilnie potrzebna także :(

Posted

dam sobie link do Misi w podpisie, bo Zenek z podpisu już do domku jedzie. Powiedzcie, gdzie zamieszka Misiunia? w jakim hoteliku? bo wiadomo, tyle było jakiś koszmarnych udawanych hoteli, że by się chciało,aby miała warunki jak najlepsze. :) A o jej charakterku coś wiadomo? ja też popytam, czy ktoś by coś mógł dolożyć, choć u krakusów teraz sytaucja zapasienia i zakocenia sięga zenitu.

Posted

[quote name='AgaG']dam sobie link do Misi w podpisie, bo Zenek z podpisu już do domku jedzie. Powiedzcie, gdzie zamieszka Misiunia? w jakim hoteliku? bo wiadomo, tyle było jakiś koszmarnych udawanych hoteli, że by się chciało,aby miała warunki jak najlepsze. :) A o jej charakterku coś wiadomo? ja też popytam, czy ktoś by coś mógł dolożyć, choć u krakusów teraz sytaucja zapasienia i zakocenia sięga zenitu.[/QUOTE]

Aga wielkie dzięki!!! Może to Miśce szczęście przyniesie :)
Na Misię czeka miejsce w Fundacji "Bernardyn". Musimy uzbierać 200 zł m-cznie na jej utrzymanie, bo dziewczyny z fundacji nie są w stanie utrzymać kolejnego psa. To będzie jej dom tymczasowy. Będziemy ją ogłaszać i szukać jej domu.
Z tego co wiemy Miśka to taka charakterna kobitka :) Potrafi uciec przez płot i złapać zębami. Ale nie wiadomo jak to jest naprawdę. Może na terenie posesji czuje zagrożenie. Pamiętam też, że kiedyś ihabe pisała, że Miśka tuliła się do niej. Zaraz poszukam tych wpisów.

EDIT.

ihabe:

[I]"Na temat charakteru psiaków na razie też niewiele wiemy... suka szczeka i ostrzega obcych... bardziej sobie znanych liże nawet po rękach... ale nic ponadto!"

"...łasiła sie, podawała łapę. Kochana.Wpatrywała się w Panią Janine jak w obraz"
[/I]
jotka:

[I]"Od początku było wiadome, że Miśka przeskakuje przez ogrodzenie i dlatego jest na łańcuchu.
Nie wiadomo jaka jest wobec innych psów, bo z innymi nie była z wyjątkiem swojego syna
Obcych ludzi nie atakuje, ale przymilna nie jest. Nie każdy może do niej ot tak podejść. Prawdopodobnie po prostu boi się.
Pan podpisze zrzeczenie się.
Stawów nie sprawdzano. Nasza pomoc była interwencyjna - miała być aborcja, jak okazało się było usunięcie wielkiego guza.
Miska nie dogorywa, ale w przypadku pogorszenia się stanu zdrowia opiekuna pójdzie do schroniska, a tam stary pies nie ma szans.
Nikt z nią nie chodzi do weta bo nie ma komu. "
[/I]
amikat:

[I]"Dodam tylko ze kiedy p[przebywała po operacji u nas przez blisko miesiąc zachowywała się przyzwoicie w stosunku do psów . Co do suczek - nie lubi i nie toleruje.

To nie jest łatwy pies. Jeżeli kogoś lubi - nie gryzie. Jest jednak nieufna. Potrafi dziabnąć jeżeli jej się coś nie podoba. U weterynarza też broni się przed dotykiem.

W przypadku psa w jej wieku i tak olbrzymim guzem rokowanie jest wątpliwe. Nie wiadomo czy nie da przerzutów.

Jeżeli ten wątek nie pomoże w znalezieniu jej miejsca to oczywiście na lodzie jej nie zostawię choć to pies który powiększy już i tak istniejąca nadwyżkę. U nas jest deficyt miejsca. Kto był ten wie.

Obawiam się że trafiając do nas zostanie rezydentem do końca swoich dni - jest stara, po zabiegu i dodatkowo z innymi psami trochę na bakier. My rezydentów mamy na dzisiaj 7 !

Do mieszkania Misia się nie nadaje. Załatwia się w domu, nie sygnalizuje potrzeby wyjścia, niszczy bo nie zna zamknięcia.

Dla niej byłoby lepiej gdyby trafiła na ostatnie lata czy miesiące życia do rodziny"[/I]

Posted

Przypominamy Misię...

Dla przypomnienia...początek pierwszego postu wątku Misi...:

"9. 10.2011

Misia nadal przebywa w ds... u ciężko chorego Pana.
[B]Pan słabnie i bardzo prosi, by jednak sunię zabrać przed zimą... u niego nie ma szansy![/B]
Sprawa kojca, staje się nie aktualna!
Słaby, z ograniczoną możliwością poruszania się, bez wsparcia- Pan sam potrzebuje pomocy!
Nie jest już w stanie w jakikolwiek sposób zaopiekować się Misia...
i na koniec swojego życia.. . na koniec życia suni, musi szukać jej nowego bezpiecznego miejsca!

Fundacja Bernardyn ujęła Misię w swoich planach i bardzo będzie się starać o przejęcie Misi przed zimą...jak będą wyglądać możliwości, dziś jeszcze nie wiem.
Fundacja SOS w ostateczności, przejmie sunię...
ale bez względu na to, która z fundacji zaopiekuje się Misią, bardzo potrzebne jest choć [B]wsparcie na wyżywienie [/B]tej starszej suczki, która nie wiadomo jak długo pożyje i w jakim stanie zdrowia( bardzo poważny zabieg usunięcia ponad 11kg guza,nie dający gwarancji, czy nie nastapią np. przerzuty)...

[SIZE=4][B]Zbieramy deklaracje na utrzymanie Misi[/B][/SIZE],
bez względu na to która fundacja zaopiekuje się sunią- będzie potrzebna pomoc!"...

Posted

[quote name='magda222']Dzisiaj miałam jednak sporo pracy i rozesłałam tylko ok. 50 zaproszeń.
Zgłosiłam też Miśkę do Talcottowej Skarpety z prośbą o pomoc.[/QUOTE]

Dziękujemy ...
Magda, a czego możemy spodziewać się od Talcottowej Skarpety?