Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

W Panoramie też pokazywali. To w końcu rozsyłać ten plakat czy nie? Czy ktoś pisał do TVN Uwagi?
Jeśli nie wywalą całej załogi tego burdelu i nie przejmie go jakaś organizacja to nic się nie zmieni:-(

Posted

[quote name='Ada-jeje']Agnieszka24 sciagnijmy najpierw na watek E-S i zapytajmy czy mozna plakat w tej wersji rozsylac, zeby nie wejsc w kolizje z prawem.[/QUOTE]

To już 3 wersja poprawionego plakatu. Został on zaakceptowany przez TOZ i ŚTOZ, dostałam zgodę na wstawienie go na forum. Ale E-S mogę zaprosić, lub zapytać jej na pw.

Posted

zacytuję jeszcze z GL, żebyscie wiedzieli, że jest ciekawie;)

Ada je-je - proszę, zerknij czy aby idzie dobrym tokiem rozumowania:)

"Do UM poszło 10 wniosków o dostęp do protokołów z kontroli, które prowadzali w schronisku od 2000 do 2010 roku. Maja 14 dni na odpowiedź. Zaczynam zbierać materiały.

Znajomi podesłali mi ciekawą rzecz: [URL="http://www.slowoludu.com.pl/gazeta/codzienna/2002/IV/26/5.pdf"]www.slowoludu.com.pl/gazeta/codzienna/2002/IV/2...[/URL]
szczególnie to (o sposobie zatrudnienia weterynarza): "Jego pensja to 600 zł i 20 zł za uśpienie każdego psa."

Właśnie składam wniosek o dostęp do treści umów, na podstawie których są zatrudnieni weterynarze. Może być ciekawie, bo kilka takich spraw trafiło do sądów i istnieje zarówno orzecznictwo, że takie informacje są informacją publiczną, ja i to, że są danymi prywatnymi.

Spróbować nie zaszkodzi."

"Do PUK Sp. z o.o. idą następne wnioski. Zobaczymy co powiedzą, prawdopodobnie stwierdzą, że jako Sp. z o.o. nie muszą odpowiadać (na co liczę, bo szybciej wylądujemy w sądzie ;) Proszę ich o:

- Udostępnienie preliminarza budżetowego Schroniska dla bezdomnych zwierząt na lata 2008, 2009 i 2010.
- Udostępnienie rejestru zwierząt ze Schroniska dla bezdomnych zwierząt z roku 2008, 2009 i 2010.
- Udostępnienie treści umów na podstawie których jest zatrudniony personel weterynaryjny w Schronisku dla bezdomnych zwierząt."

"Jeszcze szybki rzut oka na kilka spraw i wychodzi mi, że:

- Schronisko jest prowadzone przez Przedsiębiorstwo Usług Komunalnych Sp. z o.o., działające na podstawie na podstawie ustawy z dnia 15 września 2000 r. Kodeks spółek handlowych oraz ustawy z dnia 30 sierpnia 1996 r. o komercjalizacji i prywatyzacji.
- [B]PUK jest osobną spółką, która nie jest organem administracji publicznej, tylko jednostką organizacyjną gminy. Miasto Kielce ma 100% udziałów.
- Wolontariat w jednostce organizacyjnej może być wykonywany tylko tam, gdzie jest poza działalnością gospodarczą danej jednostki.[/B]
- [B]W statucie PUK nie ma słowa o tym co jest a co nie jest działalnością gospodarczą, jest natomiast wzmianka o przeznaczeniu wypracowanego zysku na dywidendy, co znaczyłoby, że cała działalność spółki jest działalności gospodarczą...[/B]

Chyba czeka mnie jeszcze ciekawy wieczór z kilkoma ustawami, bo z analizy dokumentów wychodzi mi, że wolontariat w tym podmiocie nie jest możliwy :/"

"[B]Zastanawiam się nad kilkoma sprawami natury strategicznej. Nasze działania mają wywołać pewną zmianę, ale nadal nie wiem czego ta zmiana ma dotyczyć. Możemy wyciągnąć kupę informacji ze schroniska, PUKu i miasta, ale co z nimi zrobimy? Udowodnimy niekompetencję i co dalej? Czy zależy nam na zmianie schroniska, polityki miasta wobec schroniska, zasad finansowania, kierownictwa schroniska...?

Jeśli chcemy coś zmieniać, to musimy wiedzieć co, albo przynajmniej mieć wizję tego, do czego dążymy."[/B]

Posted

[quote name='agnieszka24']To już 3 wersja poprawionego plakatu. Został on zaakceptowany przez TOZ i ŚTOZ, dostałam zgodę na wstawienie go na forum. Ale E-S mogę zaprosić, lub zapytać jej na pw.[/QUOTE]
Słowa (paragrafy, które ostatnio cytowałam były konsultowane właśnie z E-S . Tego plakatu NIE MOŻNA upubliczniać, bo mogą być problemy...

Posted

Znajac zdanie i rady E-S tak wlasnie przypuszczalam, zwlaszcza zadna org. pro zwierzeca nie powinna tego wysylac. Moze nalzaloby napisac osoby odpowiedzialne za schronisko na to pozwolili, lub cos w tym stylu.

Posted

Ten plakat mozna pokazywac ale trzeba go troszke okroic, tak zeby nie narażał dóbr osobistych. WIĘC NIE SPIESZCIE SIĘ Z ROZSYŁANIEM GO! (Andzia, usun go z GL)

Posted

Ale jak go okroić??? Przecież muszą znaleść winni tej całej sytuacji:angryy: To może w ogóle przeprośmy wszystkich za całe zamiesznie i dajmy sobie spokój z tym wszystkim:angryy: Ta cała sprawa nadaje się do prokuratury i powinna znaleść finał w sądzie, wtedy może by się coś zmieniło i w Kielcach i w innych schronach w kraju. Dopuki będzie bezkarność to zawsze znajdą się łajzy znęcające się nad zwierzakami:angryy::megagrin:

Posted

[quote name='Elka_Ka']Ale jak go okroić??? Przecież muszą znaleść winni tej całej sytuacji:angryy: To może w ogóle przeprośmy wszystkich za całe zamiesznie i dajmy sobie spokój z tym wszystkim:angryy: Ta cała sprawa nadaje się do prokuratury i powinna znaleść finał w sądzie, wtedy może by się coś zmieniło i w Kielcach i w innych schronach w kraju. Dopuki będzie bezkarność to zawsze znajdą się łajzy znęcające się nad zwierzakami:angryy::megagrin:[/QUOTE]

Elka_Ka ale za ten plakat sama się możesz w prokuraturze znaleźć! Z resztą, rób co chcesz. Ja nie zamierzam "bekać" za jedno zdanie.

Posted

Myślę, że gdyby wszyscy go rozsyłali to chyba wszystkich do sądu by nie podali. Czakam na decyzję. Nie będę się wyłamywać, tylko proszę o cynk jeśli coś się zmieni:roll:

Posted

Konsultowałam treść z osobami od reklamy. Ich zdaniem plakat jest nieobojętny ale nie narusza dóbr osobistych. Nigdzie nie jest napisane, kto jest winny. A że pozwalali. Czy to nie jest prawdą?
Żadna z organizacji nie jest autorem plakatu. To pomysł internautów, ocenzurowany

Posted

Trochę zdziwiła mnie wypowiedź osoby z TOZ /słyszałam to teraz wieczorem w TVP Kielce/- wyraziła na koniec zadowolenie,ze po tylu latach próśb prezydent zezwolił na wolontariat :cool3:.
Nie wiem, czy ona jeszcze nie widziała tego pisma z UM, jak ma wyglądac ten wolontariat w ich wydaniu, czy po prostu ją to satysfakcjonuje:roll:.

Posted

[quote name='Elka_Ka']Ale jak go okroić??? Przecież muszą znaleść winni tej całej sytuacji:angryy: To może w ogóle przeprośmy wszystkich za całe zamiesznie i dajmy sobie spokój z tym wszystkim:angryy: Ta cała sprawa nadaje się do prokuratury i powinna znaleść finał w sądzie, wtedy może by się coś zmieniło i w Kielcach i w innych schronach w kraju. Dopuki będzie bezkarność to zawsze znajdą się łajzy znęcające się nad zwierzakami:angryy::megagrin:[/QUOTE]

myslalam o zalozeniu w kielcach policji dla zwierzat-prywatnej dzialalnosci ale z wyrokami sadu-co o tym myslicie?warto probowac?

Posted

Obejrzałam na "dobry" początek i to nie był dobry początek ;( Po pierwsze bzdura w wypowiedzi kierowniczki, ale ta właśnie była już komentowana
Po drugie prezes TOZ Kielce występuje jako prezez ŚTOZ. A to właśnie TOZ jest pośrednio odpowiedzialny za sytuację w schronie w Dyminach, nie mówiąc o wielu innych drastycznych tragedii psich!

Posted

[quote name='wilczka']myslalam o zalozeniu w kielcach policji dla zwierzat-prywatnej dzialalnosci ale z wyrokami sadu-co o tym myslicie?warto probowac?[/QUOTE]

Rozpoznawałaś ten temat? Ja od kilku lat rozkminiam ten temat! Po co wydawać kasę na umundurowanie, oznakowanie, jeśli straż dla zwierząt ma takie same uprawnienia, jak inspektor toz, a powiem więcej - każdy członek organizacji prozwierzęcej!!!!!!!!

Posted

[quote name='andzia69'][URL="http://www.tvp.pl/kielce/informacyjne/informacje/wideo/24092010-godz-1830/2785661"]http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8424213,Europoslanka_w_obronie_psow.html[/URL][/QUOTE]
Andzia69, widziałam właśnie ..........

Bzdura bzdurą znowu pogania
Ja się pytam, czy ja mogę dzisiaj zgłosić się na wolontariat?

Posted

Eh nie moge uwierzyc, ze otacza mnie az tyle tak durnego spoleczenstwa.
Czy schronisko w myslowicach ma jakis watek? Bo kolezanka, ktora kiedys tam pracowala mowila co nieco
bynajmniej rzeczy zatrwazajacych:/

Posted

[quote name='Sayrel']Eh nie moge uwierzyc, ze otacza mnie az tyle tak durnego spoleczenstwa.
Czy schronisko w myslowicach ma jakis watek? Bo kolezanka, ktora kiedys tam pracowala mowila co nieco
bynajmniej rzeczy zatrwazajacych:/[/QUOTE]

ma o ten. I bardzo potrzebują wsparcia - dowodowego.
[url]http://www.dogomania.pl/threads/193054-OBRO%C5%83MY-zwierz%C4%99ta-przed-cichym-katem-DO%C5%9A%C4%86-OKRUCIE%C5%83STWA[/url]!!!

Posted

[quote name='Sayrel']Eh nie moge uwierzyc, ze otacza mnie az tyle tak durnego spoleczenstwa.
bynajmniej rzeczy zatrwazajacych:/[/QUOTE]
Moja prozpozycja jest taka , żeby skupić się na jednym schronie i poczekać na decyzje, efekty itp., a w kontekście tego działać w kolejnych ............. rozproszenie uwagi już nie raz doprowadziło do klęski !!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='eve-w']ma o ten. I bardzo potrzebują wsparcia - dowodowego.
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/193054-OBRO%C5%83MY-zwierz%C4%99ta-przed-cichym-katem-DO%C5%9A%C4%86-OKRUCIE%C5%83STWA[/URL]!!![/QUOTE]

Wiem i wlasnie to jest problem. Bo chcialam kiedys pociagnac ten temat w mediach (akurat mialam taka mozliwosc). Tylko jak przychodzi co do czego nikt nie chce zeznawac. Ale moze jeszcze uda mi sie ja zlapac i namowic...

Nie rozpraszam uwagi, pytam prywatnie.
Co do kieleckiego schronu, mowie mamy zdjecia tego haszczaka zabranego stamtad 3tyg, ktory nie przezyl ich boskiej opieki. Sa tu na watku i jesli bedzie potrzebny caly material dowodowy da sie go zdobyc.

Posted

[quote name='Majaa']Rozpoznawałaś ten temat? Ja od kilku lat rozkminiam ten temat! Po co wydawać kasę na umundurowanie, oznakowanie, jeśli straż dla zwierząt ma takie same uprawnienia, jak inspektor toz, a powiem więcej - każdy członek organizacji prozwierzęcej!!!!!!!![/QUOTE]

no tez nad tym kminie i jakby byl ktos chetny do pomocy to zbierzmy sie i pomyslmy jak to zrobic,co dwie glowy to nie jedna,a grzywny nakladane na wlascicieli szly by bezposrednio na pomoc zwierzakow

Posted

Mamy poparcie europosłanki Joanny Senyszyn :multi: Gosia Frąc do niej pisała. Jak widać efekty są :)
Może uda się wyplenić tą zarazę ze schronu!

[URL]http://kielce.gazeta.pl/kielce/1,35255,8424213,Europoslanka_w_obronie_psow.html[/URL]