Jump to content
Dogomania

Schron KIELCE - mini-goldenka GAFA odeszła za TM [*][*][*] , czy inne też odejdą?????

Recommended Posts

Posted

[quote name='wilczka']ale schronisko ma byc dla zwierzat a nie przeciw nim...i ono chyba jest panstwowe?to czemu nic z tym sie nie da zrobic?jesli dzialalnosc publiczna jest utrzymywana z twoich podatkow to masz tam prawo wejsc kiedy chcesz i masz prawo wejsc do srodka i zobaczyc co robione jest z twoimi pieniedzmi.a wolontariat pomaga odzyskac psiakom rownowage po tym co wycierpialy,wiadomo ze kierownictwo nie da rady samo ogarnac wszystkiego,tak jest na calym swiecie ze to wolontariusze odpieprzaja najgorsza robote ale bez nich nic by nie bylo,to oni pomagaja psom zapomniec,zaakceptowac nowa sytuacje itd,no i myja karmia wyprowadzaja...a tu tak nie ma?to czemu?[/QUOTE]
jak to czemu? bo wolontariusze by za dużo zobaczyli, patrzyliby im na ręce, przychodząc codziennie doskonale by orientowali się w ilości psów..a tak jest łatwiej..psy się stresują i won , samowolka :diabloti:

[quote name='wilczka']ale ja tez nie moge siedziec caly dzien na kompie i czekac az dostane jakis cynk,zawsze wydawalo mi sie ze kazda chwila jest cenna w takich sprawach i ze zalatwia sie to biegiem...chyba jedna sie mylilam....ok,bede czekac....[/QUOTE]

wilczka każdy z nas oprócz zajmowania się psami, ma również własne życie prace,obowiązki itd..to życie zresztą i tak w większości zdominowane jest przez psy właśnie,dlatego też nie zawsze starcza czasu aby siedzieć przy komputerze, tak jak dziewczyny pisały skontaktuj się telefonicznie z Ewąb albo podaj swój nr, tak będzie najprościej . nie zrażaj się,jesteśmy przewrażliwione bo jeszcze Cię nie znamy, a tu na dogo różne przypadki już przerabialiśmy,dlatego też odrobina czujności nie zaszkodzi.zresztą ja w pyt eve-w nie widzę nic złego :roll: ot zwykły informacyjny post,bo chyba jasne jest to,że chcemy dla psów jak najlepiej?

Posted

[quote name='wilczka']ale schronisko ma byc dla zwierzat a nie przeciw nim...i ono chyba jest panstwowe?to czemu nic z tym sie nie da zrobic?jesli dzialalnosc publiczna jest utrzymywana z twoich podatkow to masz tam prawo wejsc kiedy chcesz i masz prawo wejsc do srodka i zobaczyc co robione jest z twoimi pieniedzmi.a wolontariat pomaga odzyskac psiakom rownowage po tym co wycierpialy,wiadomo ze kierownictwo nie da rady samo ogarnac wszystkiego,tak jest na calym swiecie ze to wolontariusze odpieprzaja najgorsza robote ale bez nich nic by nie bylo,to oni pomagaja psom zapomniec,zaakceptowac nowa sytuacje itd,no i myja karmia wyprowadzaja...a tu tak nie ma?to czemu?[/QUOTE]
Skąd Ty przybywasz? Albo ile masz lat (jak mniej niż 10 Twoje podejście może być zrozumiałe)?
Tu jest Polska i to są polskie schroniska!
W gminnym schronie w Białce (gm. Iłża) prawie na oficjalu produkowano smalec z psów
Poczytaj najpierw o tragedii zwierząt!
Wybacz, ale przynajmniej ja, nie mam czasu dyskutować z osobą, ktora kompletnie nie ma pojęcia, o tym co się dzieje złego ze zwierzakami w tym kraju.

Posted

[quote name='erka']Maju, myślę ,ze wilczka zadawała raczej retoryczne pytania, więc tak sie nie denerwuj;).[/QUOTE]

Może tak, może nie! Dla mnie wcześniejsza korespondencja nie wskazywała naretoryczne pytania. Mnie wystarczyły dwie "nowe" strony na temat schronu, żeby mnie szlag trafił . Dawno mnie nie było na dogo, ale chyba się nic nie zmieniło. Ktoś kto wchodzi tutaj nagle w takiej, a nie innej sytuacji, chce szybko adoptować psa i nagle wiedzieć wszystko, a w sumie nie wie nic o psach w schronach, a tym bardziej o wątku i PROBLEMIE ............ wzbudza podejrzenia od razu! Jeśli się mylę, to przeproszę oczywiście oficjalnie. Ale ................. Po doświadczeniach na dogo można się nauczyć ostrożności!!!! A tej nigdy nie za wiele ............ w kwestii psich bid!

Posted

Jutro będzie dokładna diagnoza, ale podobno martwica jelit. Skąd u szczeniaka marwica??? Dziewczyny pytaja czym karmione są szczeniaki w schronie!

Bo wydaje im się,że powinny byc karmione inaczej niz reszta:cool3:. Ale tak sie nie wydaje kierowniczce schronu, podobno zootechnikowi z wykstałcenia:diabloti:.

Napisałam , jakie wspaniałe menu mają do dsypozycji: zielone korpusy, splesniałe wędliny,kości, obwarzanki namoczone w wodzie, bryję brunatnego koloru, o trudnej do zidentyfikowania zawartosci:angryy:.

Posted

ja bym pogratulować chciała.
w TVP cały dzień trąbią o schronisku i to nie reportażyk tylko wszystko live - po takim wywiadzie pani kierownik juz musi wylecieć, szum taki że szok :) i jak przewidywałyście wet nagle twierdzi że jest źle :)

teraz to już chyba coś już musi się ruszyć za co z całej siły trzymam kciuki :)

Posted

Widzę, że tu w nocy dyskusja trwała ;) Wilczkę poznałam osobiście. To ona była DT dla Iry i znalazła jej dom stały. Ja zaprosiłam ją na dogo. Jeśli ktoś działa na własną rękę i nie siedzi na dogo ma prawo nie wiedzieć jakie układy są w schronie.

[B]Diesel, na którym kanale tv mówią o Dyminach??[/B]

Posted

TVP info. dawaj przed TV bo co chwile się łączą ze schronem :) są babeczki z TOZ, jest ktoś kto nadzoruje cos od usług komunalnych, jest przedstawiciel wojewody. od 8:00 czekają już na terenie schronu na kierowniczke (tylko nie wiadomo czy do pracy raczy pójść) no i na szefa (chyba) tego co schronisko nadzoruje :)
w studio jest poseł PO (S... coś tam) i twierdzi że ustawa już jest prawie skończona i ma niedługo trafić na obrady. ogólnie dzień pod znakiem Kielc.

Posted

może być ciężko bo to nie jest jeden reportaż tylko co chwile się łączą ze schronem czy kogoś w studiu mają. jak to w porannych programach. od chyba 6:00 rano o tym trąbią i myśle ze jeszcze tam chwile posiedzą.

Posted

[quote name='lika1771']No w koncu cos sie dzieje,jeszcze zeby zrobic porzadek z Mysłowicami:-([/QUOTE]

Właśnie był przed chwila fragment , apelowano o zgłaszanie kolejnych podobnych mordowni.....można wysyłać materiały do nich.

Posted

był pan szef. oczywiście wszystko jest w jak najlepszym porządku. nic się nie dzieje, kojce czyściutkie, nie ma chorych psów. co to za foty? oni nie wiedzą - będą wyjaśniać czy to aby ich schron. pani kierownik nie przyjdzie bo wczoraj udzielała wywiadu a to taka wrażliwa osoba ze musi odpocząć. bo to cud nie człowiek.
czemu nie ma wolontariatu? bo nie było takiej potrzeby. ale coś się dzieje w tym kierunku.

ogólnie widać że się pracownicy postarali ale to było od początku wałkowane. ze jak wiadomo ze będzie kontrola to i trawe się pomaluje na zielono. więc tak z tym szefem pogadali że wyszedł na idiote zapewniając ze tam słodycz i cukierkowość.

później rozmowa w studio. TOZ + jakaś kobita. ogólnie nie zostawili suchej nitki. nazwisko kierowniczki poszło w Polske. już nie jest anonimową władczynią na swoim prywatnym folwarku.

Posted

Jest dzisiejszy reportaż o schronie w Dyminach na tvp info:
artykuł: [url]http://www.tvp.info/twoje-info/drastyczna-prawda-o-schronisku-zaglady/2783011[/url]
[B]
repotraż:[/B] [url]http://www.tvp.info/twoje-info/drastyczna-prawda-o-schronisku-zaglady/2783011/dramat-zwierzat-z-dymin-k-kielc/2782990[/url]

Posted

[quote name='majuska']Właśnie był przed chwila fragment , apelowano o zgłaszanie kolejnych podobnych mordowni.....można wysyłać materiały do nich.[/QUOTE]

zgłaszajcie!!! im więcej ludzi dowie sie o tych schronach-mordowniach tym lepiej!!!

[quote name='Ati']jezeli bedziecie potrzebowaly sekcje zwlok Arielki do dolaczenia do ,,spraw' schroniskowych, to mozemy podeslac kopie[/QUOTE]

Ati...myślisz, ze wyniki sekcji potwierdzą nieprawidłową opiekę w schronie? bo jeśli to by było parwo - to sprawa prosta...natomiast jeśli to skręt żołądka to nie mam pojęcia:-(

Posted

ta stara k..a kierownik pierdzieli, ze EwaB robiła za długo zdjecia i dlatego ten jeden pies został zagryziony!!!! szok!!!:angryy::angryy::angryy:

ja proponuję zrobic jeszcze akcje pt. ZMIENIĆ PRACOWNIKÓW SCHRONISKA!!!!

bno to wszystko utknie!:placz: i jeszcze mówią, że wolontariat będzie W PRZYSZŁYM ROKU i na zasadzie, ze przygotują pieska (w kagańcu) i jak przyjdzie wolontariusz to sobie może z nim poobcować!:angryy::angryy::angryy: normalnie nie wytrzymam!!!:angryy:

Posted

Obejrzałam kawałek. Bardzo mi się podoba stanowisko dziennikarki.

Duży grubas powiedział, że jak przygotują spacerniki w przyszłym roku, wpuszczą wolnotariat. Wtedy pracownik przygoruje psa, założy mu [B]kaganiec i sznur[/B] i wolnotariusz będzie mógł wyjść z psem na spacer. (podstawowa zasada w schronisku: NIE WYPROWADZAMY POJEDYNCZO PSÓW Z KOJEC, WYPROWADZAMY CAŁY KOJEC, JAK RÓWNIEŻ CAŁY KOJEC W TYM SAMYM MOMENCIE WRACA ZE SPACERU!)

A najgorsze to jest to, że muszę wyjśc! i nie mogę oglądać na bieżąco. A mam jedno zastrzeżenie do samego materiału: Pani REDAKTOR! NIE TOZ, ale ŚTOZ.
Czy mógłby ktoś im napisać maila z tą informacją?

Posted

[quote name='eve-w']Obejrzałam kawałek. Bardzo mi się podoba stanowisko dziennikarki.

Duży grubas powiedział, że jak przygotują spacerniki w przyszłym roku, wpuszczą wolnotariat. Wtedy pracownik przygoruje psa, założy mu [B]kaganiec i sznur[/B] i wolnotariusz będzie mógł wyjść z psem na spacer. (podstawowa zasada w schronisku: NIE WYPROWADZAMY POJEDYNCZO PSÓW Z KOJEC, WYPROWADZAMY CAŁY KOJEC, JAK RÓWNIEŻ CAŁY KOJEC W TYM SAMYM MOMENCIE WRACA ZE SPACERU!)

A najgorsze to jest to, że muszę wyjśc! i nie mogę oglądać na bieżąco. A mam jedno zastrzeżenie do samego materiału: Pani REDAKTOR! NIE TOZ, ale ŚTOZ.
Czy mógłby ktoś im napisać maila z tą informacją?[/QUOTE]

Ewa już próbuje interweniować...to wszystko jest chore!

ja juz tak się nerwie na te ich wypowiedzi, ze palę fajke od fajki!

Posted

[quote name='Jelena Muklanowiczówna']W Mielcu dziewczyny do boksów wchodzą bez niczego, psy luźno biegają i jakoś problemów nie ma![/QUOTE] Jasne, ze wchodzimy do boksow, glaszczemy psy, Halcia tuli, az sie psiak uspokoi, ja pstrykam . Stad zdjecia przytulankowe, zapraszam na [URL="http://www.mielec.bezdomne.com"]www.mielec.bezdomne.com[/URL] , prawie kazdy pies ma zdjecia z Halcia. Czesc zdjec robi sama Pani Kierownik i przysyla do mnie.

Normalnie nie da sie ogladac tej glupiej babony z Dymin. Taki wolontariat to sobie moga w doope wsadzic! Oni chyba nie rozumieja po co sa wolontariusze??

Jeszcze kilka stron chyba na tym watku temu czytalam, ze jakby nie FB, to nic by sie nie dzialo w schronie w Dyminach. Czy mi sie pomylilo, czy Wy dziewczyny nic przez te lata nie robilyscie, zadnych psow nie ratowalyscie, bo moze zle zrozumialam :???:

Posted

Widzicie teraz , kto prowadzi schronisko i jak ma byc dobrze ?

Kierownik przyznała się do jednego przypadku zagryzienia, biedaczka, gdyby była trochę częściej w placówce, której kierowniczy , wiedziała by ,że to jest na porządku dziennym.

Posted

Szkoda,ze dziennikarka mówiąc ,ze TOZ dostał juz pismo z UM w sprawie wolontariatu, nie powiedziała, jak wg nich ten "wolontariat" ma wyglądać!
Chyba im sie wydaje ,że wykpią sie takim pismem!

Posted

wysłałam do nich (tvn info) zdjęcia Lizy z odpowiednim komentarzem - ale nie wiem czy to jeszcze do nich dotrze...

dla przypomnienia osobom, które nie znają tematu:

ta sunia była zamknieta w blaszance, uwiązana przez brzuch stalową linką, która tak werżnęła się jej w brzuch, ze miała prawie jelita na wierzchu!!! została zobaczona przypadkiem i przez 5 tyg. nie można jej było z tego obozu śmierci zabrać, bo twierdzili, ze potem będziemy jej zdjęcia na necie zamieszczać i psuć im opinię!!!

to zdjecia w 5 tyg. po jej zauważeniu - czyli w momencie, gdy opuściła ten przybytek!!!

[IMG]http://images50.fotosik.pl/10/98f9feb8e348b617med.jpg[/IMG]

[IMG]http://images39.fotosik.pl/9/738e7942e98d495bmed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images44.fotosik.pl/9/2aa569de6cbfc11cmed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images34.fotosik.pl/360/c13b68699c3997cfmed.jpg[/IMG]

[IMG]http://images34.fotosik.pl/359/e641a11e12558df2med.jpg[/IMG]

czy wyobrażacie sobie jak ona tam musiała cierpieć??? i jak to wyglądało 5 tyg. przed jej wyciagnięciem????

Posted

Nalezalo by dziennikarzom pokazac 3 schroniska w Polsce prawidlowo dzialajace, proawidlowa ewidencja nie do podrobienia, a mam tu na mysli przede wszystkim Rzeszow, Opole i Szczecinek. Pozostale schroniska, hotele, azyle to dno. Pszczyna punkt zatrzyman, Zory punkt zatrzyman, Miedary schronisko prywatne. Listy by zabraklo zeby wymieniac. Postaramy sie wlaczyc z epe i Wiosna w akcje.